Imobiliarium, targul imobiliar ajuns la a opta editie, se reinventeaza pe timp de criza.
Organizatorii pun la dispozitie in perioada 21 aprilie - 21 iulie Imobiliarium Online, o platforma pe care vizitatorii pot naviga prin ofertele expozantilor din cadrul evenimentului dar si a altor dezvoltatori imobiliari.
Platforma se adreseaza celor care doresc sa prospecteze piata si sunt direct interesati de cumpararea unei locuinte, dar si celor care cauta un imobil pentru inchiriere sau investitie pe termen lung. Pe noul imobiliarium.ro.
Prin intermediul platformei, vizitatorii beneficiaza de anunturi imobiliare verificate individual de o echipa dedicata.
Toate listarile contin informatii complete (pret, suprafata, calculator bancar, pozitionarea exacta, etc.) si au la dispozitie atat un modul de contactare al agentului de vanzari cu informatiile specifice cat si unul de mesaje astfel incat cei interesati sa ia legatura cu persoana responsabila de imobil.
Principalele avantaje ale targului Imobiliarium Online:
1. Simplitatea de navigare - platforma ofera cel mai simplu mod de a gasi locuinta perfecta. Modulul de cautare integrat contine criteriile principale in alegerea viitoarei achizitii: zona, tip de locuinta si praguri de pret.
Vizitatorii se pot bucura si de un mod eficient de afisare si comparare a ofertelor disponibile astfel incat prospectarea viitoarei locuinte sa fie cat mai facila, bineinteles totul din confortul casei.
2. Informatii complete -... mai mult
Marti, 21 Aprilie 2020, ora 10:38
Apetit pentru achizitiile de cladiri de birouri si parcuri industriale, mai putine birouri inchiriate si centre comerciale cu deschideri amanate, asa ar putea fi rezumat primul trimestru din acest an pentru piata de real estate din Romania, potrivit raportului trimestrial al CBRE, liderul pietei de consultanta imobiliara.
Investment: Apetit pentru achizitiile de birouri si spatii industriale
Volumul total al investitiilor imobiliare in primele trei luni din 2020 a fost de 120,9 milioane de euro, dintre care 85% au fost achizitii de birouri si spatii industriale, arata datele CBRE Research. Cea mai mare tranzactie pe piata de birouri a fost achizitia de catre Globalworth a 50% din actiunile proiectului Renault Bucharest Connected din vestul Bucurestiului, in timp ce pe sectorul industrial tranzactia record a trimestrului a fost reprezentata de achizitia Equest Logistic Park de catre CTP pentru suma de 30 de milioane de euro.
"Investitorii romani au continuat sa fie activi si in acest an, cu o valoare medie a achizitiei de 7,5 milioane de euro si cu o cota de piata de 19% din totalul tranzactiilor. In continuare, desi mai multe tranzactii aflate in derulare ar putea fi intarziate, estimam ca sectorul birourilor ramane cel mai activ, insa surprize placute ar putea veni si din piata spatiilor industriale, unde observam un apetit ridicat", a declarat Gijs Klomp, Head of Investment Properties, CBRE Romania.
Yieldurile au ramas stabile pe sectorul spatiilor de birouri... mai mult
Joi, 16 Aprilie 2020, ora 17:27
Investitorii imobiliari sunt in continuare interesati de proiecte noi in Romania, chiar si in contextul epidemiei de Covid-19, arata un studiu al firmei de consultanta imobiliare Colliers International asupra pietei de investitii, realizat in randul a peste 60 de fonduri de investitii, dezvoltatori, manageri de active si banci.
In acelasi timp, 70% dintre investitorii activi in segmentul terenurilor sustin ca au in plan sa incheie toate sau cel putin unele dintre tranzactiile deja in curs, conform unui studiu dedicat pietei terenurilor desfasurat in randul a 115 profesionisti activi pe acest segment imobiliar.
Cele doua studii fac parte dintr-o analiza ampla asupra pietei imobiliare in ansamblu, bazata pe informatii relevante ale factorilor de decizie din toate segmentele de piata, care vor fi prezentate in perioada urmatoare.
Potrivit Colliers International, Capitala ramane epicentrul investitiilor in acest an.
"Cei mai multi dintre investitorii din piata imobiliara cauta sa inteleaga mai bine situatia actuala inainte de a lua decizii de investitii (64%)", arata studiul.
Totusi, aproape un sfert dintre cei care au participat la studiul Colliers International in piata de investitii declara ca, daca s-ar ivi oportunitatea unei tranzactii cu conditii favorabile, ar investi chiar si in contextul incertitudinilor actuale.
Bucurestiul ramane locatia preferata pentru noi investitii pentru aproximativ 57% dintre respondenti, iar mai bine de 25% dintre cei... mai mult
Marti, 14 Aprilie 2020, ora 14:36
In situatii precum cea de fata, in care omenirea e nevoita sa ia o pauza de la activitatile de zi cu zi, companiile sunt puternic influentate de schimbarile din piata.
Daca ai o afacere in imobiliare sau tocmai erai pe punctul de a-ti deschide una, cu siguranta iti faci griji pentru efectele crizei medicale.
Varianta de a renunta la afacerea ta nu iti surade, asa ca tot ce poti face este sa gasesti o solutie care sa iti ofere un plus de stabilitate.
Te intrebi care este cea mai sigura alternativa? Raspunsul este simplu: incheierea unui parteneriat cu o companie solida si cunoscuta pe piata imobiliarelor.
Ce avantaje ai ca agentie imobiliara din franciza RE/MAX
Indiferent de contextul socio-economic, a face parte dintr-o franciza de succes, cum este RE/MAX Romania, este in sine un avantaj pentru orice antreprenor. Intr-o perioada dificila, apartenenta la un grup de renume iti ofera sansa de a trece mai usor prin momentele delicate, bazandu-te pe un partener de incredere.
Iata care sunt avantajele pe care ti le aduce colaborarea cu RE/MAX:
Validare rapida in randul partenerilor de afaceri si incredere crescuta din partea potentialilor clientiIndrumare constanta si acces la resursele RE/MAX, pe zona de marketing, business development, tech si juridicRecunoastere in piata de imobiliare si tranzactii mai simplu de finalizatStabilitate si grad sporit de siguranta, mai ales intr-o perioada de criza. Asocierea cu un brand puternic este esentiala pentru... mai mult
Joi, 02 Aprilie 2020, ora 16:30
Principalele companii imobiliare din Romania vor participa la Targului National Imobiliar (TNI), care se va desfasura la Palatul Parlamentului in porioada 26-28 septembrie, si concep oferte atractive, dar si avantajoase, pentru vizitatorii evenimentului.
Prin intermediul TNI, companiile isi pot indeplini minim 5 obiective de business, respectiv crearea si consolidarea imaginii companiei, pozitionarea pe piata de profil, dezvoltarea activitatii business prin realizarea de parteneriate, demonstrarea performantelor si lansarea de produse si servicii noi intr-un cadru dedicat, respectiv contactul direct cu minim 6.000 de clienti targetati.
Cei patru parteneri ai evenimentului sunt Romania Green Building Council, Asociatia Auditorilor Energetici pentru Cladiri, Asociatia Romana a Antreprenorilor de Constructii, Asociatia Imobiliara Romana. mai mult
Marti, 05 August 2014, ora 16:51
Procter & Gamble, producator american de bunuri de larg consum, a extins suprafata detinuta intr-una din cladirile din complexul Iride Business Park si a prelungit contractul de inchiriere pentru o perioada de cinci ani.
Suprafata inchiriata de compania americana a ajuns la peste 6.000 de metri patrati, ceea ce reprezinta 6,5% din Iride Business Park.
Compania face parte, din 2004, din portofoliul de clienti ai IMMOFINANZ Group, unul dintre cei mai mari proprietari de cladiri de birouri din Bucuresti si unul dintre cei mai importanti dezvoltatori imobiliari din Romania.
Iride Business Park se afla in nordul Bucurestiului, in cea mai noua zona de birouri din capitala, cu o suprafata inchiriabila de 92.878 metri patrati.
In 2013, Iride Business Park si-a marit portofoliul cu clienti importanti, precum Veolia Water Solutions & Technologies, Japan Tobacco International, IC Companys, RX Atelier.
Birouri de peste 200.00 metri patrati, de aproape 350 milioane de euro
In total, grupul IMMOFINANZ detine noua proprietati in sectorul cladirilor de birouri, cu o suprafata inchiriabila totala de 206.418 metri patrati, o valoare de aproximativ 348,8 milioane de euro si o rata de ocupare de 80,2%, la 31 octombrie 2013.
Immofinanz a avut, in primul semestru fiscal incheiat la 31 octombrie 2013, venituri din inchirieri in crestere, respectiv 24,5 milioane euro fata de 23,6 milioane de euro in perioada similara a anului trecut si reprezinta 7,7% din veniturile... mai mult
Miercuri, 08 Ianuarie 2014, ora 14:01
Tranzactiile cu spatii de birouri din Bucuresti, atat cele de rolocare, cat si cele reinoire de contracte si de extindere, au depasit 90.000 de metri patrati in trimestrul trei al anului.
Denumite generic tranzactii "New Demand", acestea au inregistrat in trimestrul trei un total de 19.599 metri patrati inchiriati, mai mult cu 39% decat cele doua trimestre anterioare, cumulat.
Tranzactiile de acest tip sunt importante pentru jucatorii din piata imobiliara pentru ca indica ritmul dezvoltarii companiilor si implicit, al pietei birourilor, fiind un indicator in functie de care se face previzionarea nevoii (sau oportunitatii) de a construi cladiri noi de birouri.
"Acesta este un semnal bun, pentru ca tranzactiile de tip New Demand reduc din stocul de spatii de birouri neocupate din piata si reflecta un fenomen pozitiv, de crestere a increderii companiilor in perspectivele dezvoltarii proprii sau in piata locala. Cresterea tranzactiilor New Demand a cuprins atat tranzactii cu suprafete mari, cat si cu suprafete medii si o diversificare a mediilor din care provin, regasindu-se companii multinationale care si-au reluat planurile de expansiune, start-up-uri locale, companii internationale care deschid pentru prima data un spatiu de birouri in Romania", a declarat Alexandru Petrescu, Managing Partner al ESOP Consulting l CORFAC International.
In primul trimestru din acest an a fost un volum total de 7.963 metri patrati de tranzactii de tip New Demand, iar in... mai mult
Joi, 05 Decembrie 2013, ora 16:20
Creantele recuperate si distribuite de Casa de Insolventa Transilvania (CITR) in ultimii ani creditorilor proiectelor imobiliare aflate in insolventa totalizeaza circa 200 de milioane de euro.
Din aceasta suma, 47,8 milioane de euro au fost obtinuti din distribuirile efectuate in cadrul a doar doua proceduri, doua malluri aflate in insolventa, respectiv Tiago Mall din Oradea si City Mall din Bucuresti.
"Pentru proiectele imobiliare de tip mall sau complexe rezidentiale exista posibilitatea de restructurare si de salvare prin insolventa, daca aceasta este accesata la timp. Principala problema a acestor proiecte imobiliare o reprezinta supra-indatorarea.
Ea poate fi remediata rapid, concomitent cu stabilizarea operationala a proiectului, acolo unde este cazul. Solutionarea acestor doua aspecte in paralel si cu asemenea eficienta se poate face numai in cadrul procedurii de insolventa. Nerezolvate, astfel de probleme se amplifica in timp si devine tot mai greu sa fie aliniate ulterior corect la realitatile pietei", a declarat, intr-un comunicat Andreea Anghelof, asociat coordonator al Casei de Insolventa Transilvania.
Insolvente rasunatoare: Cum pierde din mana statul "avutia nationala"
Piata imobiliara, supraincarcata
Potrivit CITR, piata imobiliara din Romania este supraincarcata de proiecte, iar acesta este unul dintre motivele pentru care business-urile imobiliare ajung sa aiba dificultati financiare.
Experienta proiectelor administrate de societatea... mai mult
Luni, 25 Februarie 2013, ora 13:17
Investitorii imobiliari straini au adus in primele sase luni 86 milioane de euro la capitalul firmelor pe care le detin in Romania, putin peste jumatate din suma infuzata in perioada similara a anului trecut, de 150 milioane de euro, potrivit datelor ONRC.
Cea mai mare subscriere a fost realizata de realizata la divizia imobiliara a grupului francez Auchan, Immochan Imobiliare, care a adus peste 11,4 milioane de euro la capitalul firmei din Romania. Spre comparatie, anul trecut, cea mai mare majorare de capital a fost de 46,2 milioane de euro, respectiv jumatate din subscrierile totale realizate de investitorii imobiliari in primele sase luni din acest an.
Sumele subscrise sunt in majoritate doar de ordinul catorva milioane de euro, iar firmele apartin unor investitori mici, cu cateva exceptii.
Astfel, printre investitorii importanti care au adus bani entitatilor detinute in Romania se numara fondul german DEGI, care a majorat capitalul uneia din firmele pe care o controleaza in Romania (DEGI PGV Tower din Bucuresti) cu 1,8 milioane de euro, Multi Development din Olanda, cu un aport de 1,1 milioane de euro, si Gran Via din Spania, cu 2,9 milioane de euro.
Alt investitor important este Area 10 Eastern World din Spania, cu o subscriere in valoare de 2,9 milioane de euro.
Si investitorii romani au adus bani la companiile imobiliare, capitalul Domus Stil, apartinand fratilor Negoita, fiind majorat cu 2,1 milioane de euro.
Alti investitori imobiliari activi... mai mult
Marti, 31 Iulie 2012, ora 18:48