Intr-o societate in care retelele de socializare au devenit o agora virtuala si fiecare persoana isi poate exprima liber parerile, reputatia si imaginea unei companii trebuie construite si mentinute cu foarte mare grija. Din ce in ce mai multi consumatori cer companiilor sa schimbe modul in care isi desfasoara activitatea, sa devina mai transparente si sa isi asume un rol activ in abordarea problemelor sociale, culturale si de mediu. In plus, in actualul context sanitar, solidaritatea si implicarea sociala au devenit foarte importante si relevante atunci cand vorbim despre imaginea unei companii. Responsabilitatea sociala corporativa (CSR) nu mai este doar un trend de PR, ci are un rol din ce in ce mai bine conturat in orice plan de business, iar companiile care ignora acest lucru o fac pe propria lor raspundere.
Iata de ce activitatile de responsabilitate sociala sunt atat de importante si cum pot ele ajuta la construirea unei bune reputatii.
Mesaje catre comunitate
Companiile care au politici de responsabilitate sociala le pun in practica, de obicei, prin diferite forme de donatii catre organizatii de caritate, prin programe de voluntariat ale angajatilor sau prin implementarea de bune practici privind mediul inconjurator. Atunci cand astfel de activitati sunt comunicate eficient, o companie transmite de fapt comunitatii din care face parte ca este in pozitia de a ajuta societatea si actioneaza in acest sens. Prin acest proces, companiile nu numai ca ajuta... mai mult
Luni, 07 Decembrie 2020, ora 17:57
In 4 august 2020, se publica pe site-ul Ministerului Transporturilor, spre consultare publica "Proiectul de Lege privind adoptarea unor masuri referitoare la infrastructuri informatice si de comunicatii de interes national si conditiile implementarii retelelor 5G" (http://www.mt.gov.ro/web14/transparenta-decizionala/consultare-publica/acte-normative-in-avizare/3059-l04082020dcom).
Dupa titlu am avut, la inceput, impresia si bucuria ca, in fine, se rezolva problema autorizarii infrastructurilor 5G prin infiintarea ghiseului unic online pentru autorizare inainte de licitatia 5G, asa cum este normal pentru ca detinatorii de frecvente sa le poata si utiliza. A fost doar o impresie - nu s-a propus ceva constructiv, facilitator, ci dimpotriva. 07 aug, 2020 | ECONOMICA.net Scopul - eliminarea unor furnizori
Pentru prima data in istoria postdecembrista a "telecomunicatiilor" romanesti se prezinta o lege care isi propune "un mecanism de autorizare prealabila a producatorilor de tehnologii, echipamente si programe software utilizate in cadrul infrastructurilor informatice si de comunicatii de interes national, precum si in retelele de comunicatii electronice prin intermediul carora se asigura servicii de comunicatii electronice de tip 5G, fiind urmarite considerente ce tin de eliminarea oricaror riscuri la adresa securitatii nationale si apararii nationale", un mecanism de limitare a acesului furnizorilor, a competitiei pe o piata care a fost tot timpul libera. Proiectul... mai mult
Vineri, 21 August 2020, ora 17:20
Romanii au facut, anul trecut, cu aproape 50% mai multe reclamatii, fata de 2013, in ceea ce priveste serviciile de comunicatii, iar cele mai multe plangeri le-au primit companiile RCS&RDS si Cosmote.
In 2014, Autoritatea Nationala pentru Administrare si Reglementare in Comunicatii (ANCOM) a primit 1.684 de plangeri de la utilizatorii de comunicatii, cu 46% mai mult fata de anul 2013, se arata intr-un comunicat publicat pe site-ul institutiei.
45% din totalul reclamatiilor primite de ANCOM au reprezentat sesizari privind derularea relatiei contractuale.
Aspectele reclamate au vizat derularea, prelungirea si incetarea contractelor sau neincluderea anumitor clauze minime obligatorii in contracte, dar si faptul ca furnizorii nu au raspuns la reclamatiile sau cererile utilizatorilor de reziliere a contractelor.
Ce aduce anul 2015 pe piata telecom: Mai mult Internet mobil si mai multe minute
Calitatea serviciilor de comunicatii electronice este un subiect reclamat tot mai des ...citeste mai departe despre "Val de reclamatii pentru companiile de comunicatii: Topul operatorilor cu cele mai multe plangeri" pe Ziare.com mai mult
Marti, 10 Februarie 2015, ora 14:06
Din cand in cand, mai apare cate un articol pe internet care sustine faptul ca distributia de comunicate a murit. Ca este inutila si ineficienta. Bineinteles, aceste tentative nu sunt altceva decat incercari de a creste traficul pe website.
Din fericire, distributia de comunicate de presa este bine-mersi. Chiar si in conditiile in care mediul online a shimbat regulile jocului, comunicatele de presa s-au adaptat fara nicio problema. Astazi, comunicatele de presa pot ajuta o companie sa apara gratis in mass media si pot, de asemenea, atrage vizitatori catre website-ul propriu.
Motivele utilizarii distributiei de comunicate de presa sunt numeroase. Iata cateva dintre ele :
1. Orice tip de afacere poate utiliza distributia de comunicate de presa
Indiferent de natura activitatii sau de dimensiunile companiei, orice afacere poate apela la distributia de comunicate de presa. Orice firma are povestile sale, orice fondator are succese si esecuri. Chiar daca nu aveti o super poveste sau super campanie de impartasit, cu siguranta aveti lucruri pe care le puteti spune jurnalistilor si bloggerilor din industria dumneavoastra. De asemenea, este indicat sa impartasiti aceste aspecte pe blogul companiei. Conform studiilor, o companie cu blog se bucura de 55% mai multi vizitatori decat o companie fara blog.
2. Distributia de comunicate de presa nu este costisitoare din punct de vedere financiar
Marea majoritate a companiilor isi scriu propriile comunicate de presa.... mai mult
Vineri, 23 Mai 2014, ora 08:15
Facebook ridica sau coboara o companie. Social media nu mai poate fi neglijata, iar companiile trebuie sa fie atente cum isi fac intrarea pe scena acestui mediu de comunicare.
Ce trebuie sa stie antreprenorii despre Facebook, cand sa investeasca, cum sa investeasca si, mai ales, cat sa investeasca, intr-un interviu cu Alexandru Negrea, seful departamentului de Facebook din cadrul agentiei digitale Spada.
Alexandru Negrea sustine prezentari si workshop-uri practice despre marketing si comunicare in social media de peste doi ani. Activeaza in social media de peste sase ani si a fost social media manager la cea mai mare banca din Romania, Banca Comerciala.
Din experienta pe care ai acumulat-o pana acum, cam cat la suta dintre companiile din Romania, care au o prezenta online (website macar) acorda o importanta sporita comunicarii prin social media, in special prin Facebook?
Daca ne raportam la toate firmele care au un site pe Internet, probabil ca mai putin de 15% dintre acestea folosesc social media pentru a comunica online. Sunt vreo 20.000 de pagini romanesti de Facebook in momentul asta si nu toate sunt asociate unei firme, deci e posibil sa exagerez cand zic 15%. Daca vorbim de atentie sporita atunci procentul e mult mai mic, pentru ca atentie sporita ar insemna comunicare constanta si campanii pe termen lung, iar firmele romanesti nu sunt inca acolo. Procentul asta creste, insa, iar cand spun asta ma bazez pe prezenta tot mai mare a oamenilor din... mai mult
Vineri, 26 Aprilie 2013, ora 08:45
Societatile financiare furnizeaza aproximativ 20% dintre serviciile de contact prin e-mail si chat, depasind ca pondere serviciile furnizate prin posta si fax, potrivit unui studiu efectuat pe plan local de catre Interactive Intelligence Group Inc, furnizor global de solutii integrate pentru comunicatii de business.
Potrivit studiului ININ, clientii companiilor financiare locale utilizeaza serviciul de suport prin e-mail in proportie de 16,5%. Chat-ul, un canal care este disponibil de curand este utilizat de clienti in proportie de 2,5%.
Reprezentantul ININ apreciaza insa ca acest canal are un potential de crestere extrem de mare in perioada urmatoare, pe masura ce tot mai multe centre se vor orienta si catre furnizarea serviciilor de suport prin intermediul terminalelor mobile.
"Interactiunea prin E-mail si chat este mult mai apreciata de publicul tanar, obisnuit cu mediul online, iar companiile private incep sa utilizeze aceste canale tocmai pentru a veni in sprijinul acestora. In plus, aceasta orientare catre canalele electronice este vizibila si prin reducerea numarului de interactiuni prin intermediul postei sau a fax-ului", a adaugat Marcin Grygielski.
Serviciile postale si fax-ul sunt folosite in proportie de sub 18%, in timp ce cel mai utilizat canal ramane apelul voce, acesta fiind folosit in proportie de aproximativ 62% de catre clientii companiilor financiare locale.
Cele mai mari dificultati intampinate de centrele de contact (CC) ale... mai mult
Joi, 05 Iulie 2012, ora 13:04
Conturile de e-mail de serviciu reprezinta activele companiei, iar fiecare manager are dreptul de a controla e-mailurile angajatilor sai, a declarat Liviu Raducan, Chief Ethics & Compliance Officer Smart Sigma, in cadrul emisiunii Business Adviser.Consultantul Smart Sigma este de parere ca utilizatorii trebuie sa foloseasca e-mail-ul in mod legal si eficace, fiindca reprezinta compania. De asemenea, in momentul in care unul dintre angajati trimite un mail cu antetul companiei, acel mail poate fi considerat comunicare oficiala si poate fi acceptat ca proba intr-o instanta."Daca o persoana trimite mailuri cu continut defaimator, ofensiv sau obscen, atat compania cat si respectivul angajat pot fi facuti raspunzatori din punct de vedere legal".
Vezi episodul Business Adviser: care este legatura dintre profit si etica in afaceri
Vezi episodul Business Adviser: Cat trebuie sa investim intr-un program de etica? mai mult
Miercuri, 16 Iunie 2010, ora 17:15
Nu toata lumea abordeaza educatia cu acelasi scop. Studiile medii si superioare au scopuri diferite pentru fiecare student. Pentru unii studenti, scoala este calea directa spre angajare. Pentru altii, este o sansa de a invata in scopul dezvoltarii personale. Viziteaza orice sala de curs si vei intalni studenti cu o varietate de obiective cu privire la educatia lor.Indiferent de ce vrei sa reprezinte scoala pentru tine, cei mai multi oameni par sa fie de acord cand vine vorba de ideea conform careia scoala ar trebui sa-ti ofere cateva abilitati de baza. Nu abilitati universale – nimeni nu se asteapta ca o asistenta medicala sa aiba cunostinte de contabilitate. Insa cand dai peste anunturi care spun ca cerinta minima e o diploma de absolvire a liceului, iti dai seama ca este asteptat de la tine sa fi trecut un anumit prag. Inca mai auzi angajatori si angajati care striga mirat “De ce nu se invata asa ceva la scoala?”
Multe institutii de invatamant nu isi invata studentii cum sa gestioneze situatiile de baza pe care le vor intalni in cariera lor. CareerBuilder a intrebat angajatii si angajatorii ce abilitati si-ar dori sa fie invatate in scoli, pentru a vedea lucrurile importante care sunt in prezent omise. Iata raspunsurile lor:
Abilitati de comunicare
“Discutiile marunte. Probabil ca cea mai importanta abilitate in business este sa stii cum sa initiezi o discutie cu oameni pe care de abia ii cunosti, cum sa sustii conversatiile de la petreceri... mai mult
Duminica, 21 Februarie 2010, ora 21:59
Daca esti ca majoritatea profesionistilor, cu siguranta folosesti e-mail-ul in mod frecvent. Datorita rapiditatii si lipsei relative de invazivitate, este metoda de electia cand vine vorba de comunicare atat cu colegii, cat si cu seful. Potrivit unui studiu intreprins de Robert Half International, aproape doua treimi (65%) dintre managerii chestionati prefera e-mail-ul oricarei alte metode de comunicare.In timp ce apasarea butonului “Send” poate fi o modalitate eficienta de a-ti impartasi ideile, daca o faci in graba si fara sa te gandesti prea mult, poti transmite, cu usurinta, un mesaj gresit. Iata 10 greseli frecvente ale e-mail-ului si metode de a le evita:1. Un subiect vag.
Subiectul e-mail-ului anunta continutul mesajului si ofera, de asemenea, un motiv de a-l citi destinatarului. Unii oameni – iar seful tau este probabil unul din ei – primesc sute de e-mail-uri in fiecare zi si poate ca nu au timp sa le deschida pe toate. Subiectul este ca o fereastra a mesajului si ii poate indica, de asemenea, si urgenta, asa ca ai grija sa scrii ceva specific si clar, scrie CareerBuilder.com.
2. Semnatura lipsa.
O semnatura slabuta este aproape la fel de nedorita ca o strangere de mana lipsita de vlaga: Ambele arata lipsa de profesionalism. Semnatura de la finalul e-mail-ului ar trebui sa includa adresa de e-mail, adresa fizica a biroului si numarul de telefon. Astfel, oferi destinatarilor multiple mijloace de a te... mai mult
Marti, 11 August 2009, ora 22:24