Autoritatile britanice au indemnat populatia sa accepte joburile sezoniere in agricultura, pentru ca ar reduce somajul pentru cateva luni si ar diminua nevoia de muncitori romani si de alte nationalitati. Insa apelul lor a ramas aproape fara raspuns.
Alliance of Ethical Labour Providers (din care fac parte companiile HOPS, Concordia si Fruitful) a publicat rezultatele recentelor campanii de recrutare, care releva apetitul foarte redus al britanicilor pentru acest domeniu.
Initial, 50.000 au raspuns la joburile postate de companiile care fac parte din structura (HOPS, Concordia si Fruitful), insa doar 6.000 au dorit sa mearga in a doua etapa a procesului de recrutare, anume participarea la un interviu video cu angajatorul.
Dintre acestia, doar 112 au ajuns sa lucreze in final ca muncitori in agricultura, transmite The Telegraph.
Printre motivele invocate de britanicii care au refuzat ofertele se numara distanta prea mare de la locuinta la ferme si plantatii, programul, sezonalitatea si naveta. Unii isi doreau o munca part-time, iar altii voiau sa fie aproape de casa. De asemenea, au existat persoane care au spus ca nu pot sta pe toata perioada contractului, asa ca nu are rost sa accepte un job pe care nu-l pot duce pana la capat.
Interesul extrem de scazut al britanicilor pentru munca in agricultura i-a ingrijorat pe fermierii din UK, de vreme ce sezonul adunarii fructelor si legumelor incepe curand.
"Sunt cam ingrijorat de faptul ca mii de oameni aplica... mai mult
Miercuri, 29 Aprilie 2020, ora 00:00
Sute de turisti britanici au ramas blocati in Romania, dupa ce compania low-cost Wizz Air a anulat un zbor ce urma sa decoleze de pe aeroportul Otopeni si nu le-a oferit pasagerilor niciun zbor alternativ pana saptamana viitoare.
Avionul Wizz Air trebuia sa decoleze pe 28 august de pe aeroportul Otopeni, arata Daily Mail.
Inainte de decolare, pasagerii britanici au fost informati ca aeronava nu poate sa plece din cauza unei defectiuni tehnice. O parte dintre pasageri au reusit sa plece spre Glasgow, dupa ce au achizitionat bilete de la companii rivale.
De asemenea, un al doilea zbor care urma sa decoleze joi seara de pe aeroportul Otopeni a fost anulat de Wizz Air.
Printre pasagerii afectati se numara si Bob Jamieson (70 de ani), care si-a petrecut saptamana intr-un hotel din apropierea aeroportului Otopeni.
Acesta sustine ca s-a vazut nevoit sa obtina o reteta de urgenta, dupa ce a ramas fara insulina vitala. Jamieson a participat la o nunta in Romania, dar sustine ca intreaga situatie este nebuneasca, dupa anularea zborului Wizz Air.
"Intreaga situatie este nebuneasca. Il asteptam la ora 22.00, dar niciun avion nu a venit. Pe la ora 23.00, oamenii deveneau deja nervosi. Erau vreo 200 de persoane si era un pandemoniu. Ni s-a cerut sa iesim din aeroport si apoi sa trecem din nou prin check in, inclusiv prin portile de securitate. Asta a insemnat ca a trebuit sa mergem cu bagajele noastre pana in celalalt capat al aeroportului, prin zona de sosiri, prin... mai mult
Joi, 31 August 2017, ora 19:42
Iesirea Marii Britanii din Uniunea Europeana (UE) se afla pe agenda Consiliului European, ce are loc joi si vineri, in contextul in care un referendum pe aceasta tema ar urma sa fie organizat la inceputul verii. Dar ce efecte va avea Brexit-ul?
Ministrii din Guvernul lui David Cameron au avertizat ca daca populatia va fi de acord cu parasirea UE, atunci se va produce un efect de tip domino, in timp ce Opozitia trage semnale de alarma in legatura cu valul de imigranti si considera ca ar fi mai bine protejati de acestia in afara UE.
Pe de alta parte, prim-ministrul britanic a transmis ca nu va accepta sa incheie un acord cu UE "care sa nu raspunda nevoilor tarii noastre".
Brexit: Liderii europeni nu sunt multumiti de "frana de urgenta" propusa de Consiliul European (surse)
In acest context, care ar putea fi efectele unui Brexit asupra Marii Britanii, UE si asupra Romaniei? Exista vreo sansa ca investitorii sa-si intoarca privirea catre noi? Cine are cel mai mult de ...citeste mai departe despre "Brexit: Exista sanse ca investitorii sa lase Marea Britanie pentru Romania?" pe Ziare.com mai mult
Vineri, 19 Februarie 2016, ora 07:09
Marea majoritate a companiilor de dimensiuni medii (87%) din Europa evalueaza ca pozitiva situatia actuala a afacerii lor si au perspective optimiste cu privire la viitorul lor apropiat.
Cel mai recent studiu EY arata ca aproape jumatate dintre companiile de dimensiuni medii din Europa (46%) se asteapta ca performantelor lor in urmatoarele sase luni sa se imbunatateasca si doar 7% dintre companii anticipeaza o deteriorare a activitatii de business.
"Cel mai ridicat nivel de optimism se inregistreaza in servicii si industria producatoare. Cele mai atractive conditii pentru derularea afacerilor se intalnesc, in prezent, in Turcia, Irlanda si Marea Britanie, iar cele mai nefavorabile in Grecia", se arata in comunicatul EY.
50% din companiile medii din Europa si 64% din cele din Romania se asteapta la cresterea cifrei de afaceri in 2015
In privinta evolutiei cifrei de afaceri, 50% dintre companiile medii din Europa se asteapta la cresterea veniturilor, conform barometrului EY European Mid-Market, comparativ cu 64% dintre companiile medii romanesti, conform studiului EY Romania O noua viziune a cresterii 2015.
Ce asteptari sunt pe termen scurt
Asteptarile pe termen scurt privind evolutia economiilor nationale sunt prudent optimiste: in 14 din cele 21 de tari se asteapta o imbunatatire a situatiei economice interne, in vreme ce in 6 tari se estimeaza o depreciere a acesteia.
In linie cu perspectivele economice pozitive, companiile de dimensiunii medii din... mai mult
Miercuri, 11 Martie 2015, ora 10:44
O delegatie formata din reprezentanti ai 50 de companii britanice se afla la Bucuresti, luni si marti, pentru a participa la o runda intensiva de intalniri, seminarii si discutii.
Este cea mai mare misiune de acest gen din ultimii 25 de ani, a precizat ambasadorul Marii Britanii in Romania, Paul Brummell, pe blogul Foreign&Commonwealth Office.
Ea are loc in contextul in care comertul dintre cele doua tari a ajuns la 3 miliarde de euro in 2014. Pe de alta parte, investitiile britanicilor in Romania s-au cifrat la 6,5 miliarde de euro, anul trecut.
Discutiile vor viza in principal sectorul energetic, dar si infrastructura de transport, managementul resurselor apelor si mediul.
Iulian Chifu: Parteneriatul strategic cu Marea Britanie trebuie intarit, nu inlocuit
Exista doua motive pentru care companiile britanice sunt optimiste. In primul rand, aceste sectoare pot ...citeste mai departe despre "Britanicii vor sa investeasca in Romania - zeci de companii sondeaza piata" pe Ziare.com mai mult
Luni, 09 Martie 2015, ora 14:28
Britanicii de la TT Electronics au anuntat ca transferul liniei de fabricatie din Germania in Romania dureaza mai mult decat au anticipat.
Compania este tinuta in loc de negocierile cu sindicatele care reprezinta interesele muncitorilor nemti, informeaza Reuters.
TT realizeaza componente pentru vehiculele electrice si senzori electronice pentru clienti importanti precum BMW si Volkswagen. De asemenea, furnizeaza componente si pentru alte companii din industrii diverse, precum aparare, aerospatiala, medicala si de transporturi.
Die Welt: Viitorul automobilelor germane se ...citeste mai departe despre "O companie britanica amana transferul productiei din Germania in Romania - care e motivul" pe Ziare.com mai mult
Miercuri, 20 August 2014, ora 15:45
Cetatenii britanici nu s-au aratat interesati sa ocupe un loc de munca platit cu 16.000 de lire sterline (peste 19.000 de euro) pe an oferit de o companie, care in acest context se va indrepta spre Romania, in speranta ca va reusi sa gaseasca un candidat potrivit.
Doar doua persoane si-au depus candidaturile pentru acest loc de munca la compania lui Jason Harris, dar niciuna dintre ele nu era potrivita, relateaza Daily Express, in editia electronica. In plus, una dintre ele a venit cu o ora intarziere la interviu si a parut interesata doar de semnarea documentelor pentru a nu pierde ajutorul social.
Harris crede ca somerii britanici se simt mult prea bine sa traiasca pe spezele statului, incat sa se mai deranjeze sa mai caute locuri de munca.
In acest context, el se asteapta la un interes sporit din Romania si Bulgaria, dar vorbeste cu agentii din toata Europa. "Dupa cea mai profunda recesiune din memoria recenta, multe companii incearca sa isi creasca forta de munca, dar este mai greu decat isi poate imagina cineva", afirma el. mai mult
Marti, 04 Februarie 2014, ora 15:16
Compania britanica Parker Hannifin Manufacturing considera Romania, alaturi de alte state europene, o posibila destinatie pentru o investitie intr-o linie de productie a cilindrilor hidraulici si ia in calcul, de asemenea, mutarea sediului in Cluj-Napoca.
"Board-ul companiei intentioneaza, in cadrul proceselor de restructurare si dezvoltare ale firmei britanice, construirea unei noi linii de producere a cilindrilor hidraulici dupa o tehnologie noua intr-o tara membra a Uniunii Europene si eventuala mutare a sediului central al diviziei europene in noua locatie. Romania este o posibila destinatie. Analiza preliminara efectuata de conducerea firmei britanice pentru amplasarea noii unitati in Romania vizeaza zona municipiului Cluj-Napoca si imprejurimile acestuia", se arata intr-un comunicat al Ministerului Economiei.
Compania Parker Hannifin Manufacturing produce, printre altele, filtre, cilindri, valve, pompe si motoare si este divizia europeana a companiei americane Parker Hannifin Corporation.
In comunicat se mai spune ca Ministerul Economiei si-a aratat disponibilitatea de a sprijini firma britanica in obtinerea datelor necesare pentru luarea deciziei de a investi in Romania.
Parker Hannifin Corporation a fost infiintata in anul 1918 si are anual o cifra de afaceri care depaseste 13 miliarde de dolari.
Compania are peste 58.000 de angajati in 49 de tari, fiind specializata in producerea diverselor sisteme si tehnologii de control si precizie utilizate in... mai mult
Vineri, 31 Ianuarie 2014, ora 13:45
Chiar daca Marea Britanie este reticienta in a primi imigrantii romani, nume mari de companii cu capital britanic, precum British American Tobacco sau Vodafone, au considerat tara noastra drept o buna oportunitate pentru investitii.
Marea Britanie ocupa, la sfarsitul lui august 2012, locul 13 in topul investitorilor straini in Romania, potrivit Ambasadei Romaniei in Regatul Unit al Marii Britanii si Irlandei de Nord.
Astfel, numarul societatilor cu capital britanic a fost la acea data de 4572, adica 2,48% din totalul companiilor cu capital strain. La nivel de capital subscris, investitiile britanicilor s-au cifrat la 665,84 milioane euro sau 2,07% din totalul investitiilor straine.
De ce sunt interesati investitorii britanici in Romania
Faptul ca Romania este a doua tara ca marime din Europa Centrala si de Est, dupa Polonia, a fost unul din motivele principale care au facut British American Tobacco sa investeasca in tara noastra, spune Adrian Popa, Corporate, Legal & Regulatory Affairs Director al acestei companii.
Un alt motiv important pentru investitia companiei a fost orientarea pro-europeana a tarii noastre si faptul ca, la acel moment, eram in negocieri de aderare la Uniunea Europeana.
Ulterior, datorita succesului companiei pe piata romaneasca, investitiile au continuat. De altfel, BAT a demarat in 2012 noi investitii in capacitatea de productie, in valoare de aproximativ 40 de milioane de euro, investitia urmand sa fie finalizata in 2013.... mai mult
Miercuri, 06 Februarie 2013, ora 09:18