Vestea ca Deutsche Boerse si London Stock Exchange si-ar putea uni fortele pentru a crea una din cele mai mari companii bursiere din lume i-a bagat in priza si pe americani.
Intercontinental Exchange (ICE), compania care detine New York Stock Exchange, a anuntat ca nu exclude depunerea unei oferte pentru preluarea LSE si, implicit, a controlului asupra bursei din capitala britanica, informeaza portalul CNN Money.
Interes subit
Deutsche Boerse si LSE se afla la a treia incercare de fuziune, care ar reuni administrarea burselor din Londra si Frankfurt sub o singura umbrela.
Reprezentantii celor doua companii au anuntat la sfarsitul lunii trecute ca au deschis discutiile preliminare pentru realizarea unei fuziuni, un eventual proiect in acest sens urmand sa fie avizat de actionari, dar si de organismele cu rol de reglementare in piata.
Planurile europenilor pot fi date insa peste cap de interesul subit pe care ICE il manifesta fata de bursa londoneza.
O fuziune intre cele doua companii europene ar reprezenta aparitia unui competitor periculos pentru proprietarii bursei din New York.
Aceasta, in ciuda faptului ca ICE si-a extins in timp operatiunile prin achizitionarea unor companii care administrau piete de tranzactii de energie, actiuni sau produse derivate din Marea Britanie, Franta si Olanda.
Pretul corect
Anuntul facut de reprezentantii companiei americane a avut un efect pozitiv asupra actiunilor London Stock Exchange, acestea inregistrand o... mai mult
Marti, 01 Martie 2016, ora 18:11
Compania americana Quintana Minerals Corporation este interesata de privatizarea producatorului de carbune si electricitate Complexul Energetic Hunedoara (CEH), solicitand in acest sens Departamentului pentru Energie mai multe informatii despre firma de stat, transmite corespondentul MEDIAFAX.
"Interesul scris manifestat de Quintana in privatizarea CEH este unul extrem de important. Vorbim despre o companie foarte mare, cu profil minier. Este vorba despre al doilea detinator de rezerve de carbune din SUA, dupa Guvernul Federal. Ar fi o oportunitate majora de mentinere a locurilor de munca din judetul Hunedoara. Cred ca e important ca CEH sa devina interesant pentru o companie cu profil mai mult minier, cum e si Quintana, decat pentru una cu profil mai mult energetic, tocmai datorita particularitatilor societatii hunedorene. Sper ca Guvernul si ministerul impreuna cu conducerea CEH sa concretizeze aceste semnale pozitive venite de peste Ocean", a declarat luni, corespondentului MEDIAFAX, ministrul delegat pentru Energie, Razvan Nicolescu, care nu va mai face parte din viitorul Guvern.
Prin scrisoarea de intentie transmisa Departamentului pentru Energie, reprezentantii companiei americane au solicitat date despre CEH, in scopul analizarii unei investitii strategice in judetul Hunedoara.
Nicolescu a sustinut ca la CEH este nevoie urgenta de bani pentru investitii, dar si de o echipa manageriala mai buna care sa demonstreze integritate profesionala.
Quintana... mai mult
Luni, 15 Decembrie 2014, ora 12:06
Soarta grupului chinez de comert electronic Alibaba (compania gigant care acopera aproximativ 80% dintre vanzarile online din China) continua sa fie decisa luni, cand se va da startul unei noi sedinte de tranzactionare a unui set nou de actiuni, despre care se prefigureaza a avea un pret destul de piperat.
Listarea istorica a companiei chineze pe bursa americana de la New York a dus, vinerea trecuta, la inregistrarea unui record mondial in vanzari, dupa ce compania a obtinut aproape 22 de miliarde de dolari din vanzarea a 320.1 milioane de actiuni. Este considerata, pana in prezent, cea mai mare suma obtinuta vreodata in listarea unei companii pe bursa americana, depasind chiar si Facebookul, conform Reuters.
Succesul gigantic inregistrat la New York a crescut cota de piata a actiunilor companiei si interesul tot mai multor investitori. Se prefigureaza ca actiunile listate in sedinta de tranzactionare de luni sa aiba o cerere foarte mare.
Volumul din prima zi de tranzactionare de saptamana trecuta a depasit 270 de milioane de actiuni in prima zi. In zilele urmatoare, volumul a fluctuat in jurul a aproximativ 40 de milioane de actiuni zilnic, mentinand astfel compania in fruntea listei celor mai active companii la Bursa de Valori din New York.
J.J Kinahan, chief market strategist pe piata de brokeraj de retail TD Ameritrade Holding Corp, a declarat ca se asteapta la o crestere a cererilor pentru actiunile companiei chineze, luni, intrucat in mod evident vor... mai mult
Luni, 29 Septembrie 2014, ora 08:32
O serie de nume cu importanta istorica pentru piata americana si mondiala au lasat in urma criza, depasind cu mult cotatiile inregistrate la burse in urma cu 4-5 ani si marcand cresteri importante inclusiv pe anul in curs.
"Astfel, American Express, 3M, Johnson & Johnson, Boeing si alte nume mari si cu vechime ale economiei americane au atins recent pe burse maximele ultimilor 5 ani, inregistrand doar pe 2013 avansuri de cca 20-30%. Companii mai 'tinere', precum Google, Yahoo, Microsoft si Cisco au marcat la randul lor cresteri semnificative (de la aproape 20% la peste 30%), de la inceputul anului curent si pana in prezent.
Alte multe firme americane au crescut, de asemenea, pe burse, cu diferite procente. Intre exceptiile de la aceasta evolutie se afla Apple si Facebook, doua companii reprezentative ale caror actiuni au inregistrat scaderi pana acum pe anul in curs", a aratat Silviu Pojar, Sales Manager la Noble Securities - sucursala Romania, membru al grupului financiar european Getin Noble Bank Groups of Companies & Getin Holding.
Indicii Dow Jones si S&P 500 au inregistrat recent noi recorduri, bursele americane crescand constant in ultima perioada, stimulate de o serie de rezultate incurajatoare privind economia americana, precum si de evolutiile multor companii.
American Express, Boieng si Cisco, printre "campioane"
Astfel, American Express a raportat pentru primele 3 luni din 2013 un profit mai mare decat asteptarile analistilor, in contextul... mai mult
Joi, 23 Mai 2013, ora 18:08
Sistemul alternativ de tranzactionare (ATS) al Bursei de Valori Bucuresti, care listeaza 20 de companii internationale, depaseste in valoare segmentul RASDAQ, care listeaza 1.134 emitenti locali.
Depasirea a avut loc pentru a doua oara in aceasta saptamana. Cresterea de viteza a ATS a avut loc odata cu listarea primelor companii americane in urma cu o luna, in timp ce RASDAQ-ul are 16 ani de existenta si a fost rezultatul procesului de privatizare in masa.
Pe sistemul alternativ de tranzactionare al BVB sunt disponibile investitorilor romani titlurile a 10 companii americane aduse de catre Tradeville: Microsoft, Google, McDonald's, JPMorgan Chase & Co., Merck & Co., Apple, Intel, Coca-Cola, Visa si Bank of America. De asemenea, investitorii mai pot tranzactiona si alte 9 companii europene care au ca market maker Tradeville: Adidas, Deutsche Telekom, E.On, Christian Dior, Danone, Heineken, L'Oreal, Bayer si SAP.
Avand in vedere acest volum Tradeville, casa de brokeraj care a adus companiile internationale la BVB, actioneaza in perioada urmatoare in doua directii:
- Cresterea numarului companiilor americane tranzactionate la BVB;
- Extinderea programului pentru companiile americane de la 2 ore la 8 ore pentru a acoperi orarul de tranzactiaonre ale NYSE / NASDAQ, cele doua mari burse americane.
Tranzactiile de pe sistemul alternativ de tranzactionare depaseau la ora 17.15, cand piata era inca deschisa, valoarea de 62.500 euro, in timp ce pe segmentul... mai mult
Miercuri, 23 Mai 2012, ora 17:50
Bursa de Valori din Bucuresti a fost dintotdeauna atacata pentru lipsa de lichiditate si oportunitati reale de investire pentru investitorii institutionali si privati romani si straini.
Desi reprezentantii BVB au facut mari eforturi pentru aducerea pe bursa a unor titluri importante, pe de o parte, dezinteresul cumparatorilor regionali in piata de capital din Romania si pe de alta parte, slaba intelegere a managementului firmelor private, in sensul utilitatii pietei de capital ca instrument de atragere a resurselor financiare, au facut ca numarul listarilor "de marca" sa fie redus. In consecinta, si volumele de tranzactionare au fost scazute, in comparatie cu importanta regionala si PIB-ul Romaniei in UE.
La aceasta situatie a contribuit si lipsa de decizie a autoritatilor romane de a lista pe piata de capital companiile de stat din energie, utilitati si principalele firme din portofoliul statului roman.
Prin intarzierea cu care oficialii romani au "dat drumul" privatizarilor prin piata de capital (si aceasta in special la presiunea organismelor financiare internationale), statul a accentuat neincrederea sistemului privat in acest mod de finantare, intr-o societate in care oricum lipsa de transparenta operationala si de raportare financiara sunt la mare pret.
Gigantii americani ofera noi oportunitati pe BVB
Prin listarea companiilor importante din SUA la BVB, Bursa isi largeste oferta pentru investitorii privati (in primul rand). Daca pana acum,... mai mult
Vineri, 20 Aprilie 2012, ora 08:11
Investitorii romani care vor cumpara actiuni la companii listate la bursa de la New York vor cere ca standardele de transparenta respectate de bursa americana sa fie aplicate si la BVB, a declarat ambasadorul SUA la Bucuresti, Mark Gitenstein.
"Investind in aceste companii, romanii beneficiaza de cel mai riguros si reglementat regim din lume, prin standardele de listare ale bursei de la New York si ale comisiei de supraveghere a bursei. Romanii vor avea experienta de a vedea un adevarat regim de reglementare si adevarate castiguri ale investitiilor.
Odata ce aceastea se vor intampla, cred ca vor incepe sa ceara aceleasi lucruri si guvernului Romaniei si standardele romanesti de transparenta vor fi aplicate (...) Tine de romani sa protejeze aceste drepturi si odata ce au experienta unor castiguri intr-un sistem transparent vor cere aceleasi drepturi. Cu cat mai multi romani vor avea aceasta experienta cu atat mai multi vor fi cei care vor cere si va deveni o realitate", a spus Gitenstein la deschiderea sedintei bursiere de miercuri.
Actiunile gigantilor IT Apple si Intel, ale Coca-Cola, Visa si Bank of America au intrat miercuri la tranzactionare pe sistemul alternativ al Bursei de la Bucuresti.
Titlurile celor cinci companii au fost inregistrate la finalul lunii ianuarie in sistemul de compensare-decontare al Depozitarului Central, alaturi de titlurile JPMorgan Chase & Co, Microsoft, Google, McDonald's si Merck & Company.
"Vorbim de cele mai mari zece... mai mult
Miercuri, 18 Aprilie 2012, ora 15:15
Bursa de Valori Bucuresti (BVB) informeaza ca miercuri, 18 aprilie 2012, incepe tranzactionarea actiunilor a cinci companii americane pe sistemul alternativ de tranzactionare ATS al BVB, sectiunea Internationala.
Cele cicni companii sunt Apple Inc, Bank of America Corporation, Intel Corporation, The Coca-Cola Company si Visa Inc.
BVB precizeaza ca blocul de tranzactionare este 1 actiune, iar variatia maxima de pret este de +/-25% fata de pretul de referinta (pretul medu al sedintei precedente).
Pentru prima sedinta de tranzactionare, preturile de referinta ale actiunilor americane vor fi comunicate de market maker-ul actiunilor, respectiv SSIF Tradeville.
Actiunile americane vor fi disponibile la tranzactionare la BVB dupa urmatorul orar: 16:30 - 16:35 - PreDeschidere, 16:35 - Deschidere, 16:35 - 18:25 -Tranzactionare continua, 18:25 - 18:30 PreInchidere si 18:30- Inchisa. mai mult
Miercuri, 11 Aprilie 2012, ora 20:05
Companiile americane au inceput sa cheltuiasca rezervele record, de 940 miliarde de dolari, stranse in urma crizei financiare mondiale, principalele destinatii ale fondurilor fiind, aparent, achizitiile si recompensarea actionarilor, potrivit unei analize Bloomberg, preluate de Mediafax.Achizitiile de companii au depasit 256 miliarde de dolari in Statele Unite in primul trimestru al acestui an, cel mai ridicat nivel de la falimentul bancii Lehman Brothers in septembrie 2008, potrivit datelor Bloomberg.
Totodata, companiile din componenta indicelui Standard & Poor's 500 au aprobat pentru 2011 rascumparari de active cu 38% mai mari decat anul trecut, iar dividendul mediu ar putea creste pana la valoarea record de 31,07 dolari pe actiune in anul 2013, reiese din datele Birinyi Associates si Bloomberg.
Sefii companiilor cauta masuri prin care ar putea creste castigul actionarilor dupa cea mai puternica crestere a profiturilor din 1988, datorata dobanzilor aproape de zero si reducerilor de costuri care mentin rata somajului aproape de 10%, la maximul ultimilor 26 de ani.
Peste 139 de mari companii americane listate la bursa se pregatesc de reuniuni ale actionarilor in urmatoarele doua luni.
Indicele S&P 500 s-a dublat ca valoare in ultimii doi ani, iar profiturile se apropie de recorduri istorice.
"Actionarii au ridicat stacheta. Companiile trebuie sa genereze castiguri mai mari. Ideea de a sta pe un sac de bani intr-o piata cu dobanda zero este o optiune... mai mult
Marti, 29 Martie 2011, ora 10:12