Uniunea Europeana (UE) are propriul sau ecosistem dinamic de tehnologie si conduce in materie de reglementare, insa reglementarea nu trebuie sa fie un scop in sine, atrag atentia membrii EU Tech Alliance, entitate in care se regaseste printre altii si retailerul eMag.
"In timp ce Europa priveste dincolo de granitele sale, nu trebuie sa uitam ca Uniunea Europeana are propriul sau ecosistem dinamic de tehnologie. Noi, inovatorii nascuti si crescuti in Europa - campionii digitali, companiile aflate in faza de scale-up, startup-urile - suntem aici pentru a sustine o legislatie in domeniul tehnologiei utila pentru toti: pentru cetateni, mediul de afaceri, consumatori, angajati si investitori deopotriva. Europa conduce in materie de reglementare, dar reglementarea nu trebuie sa fie un scop in sine. Chiar daca in plina ascensiune, majoritatea companiilor de tehnologie europene sunt tinere si fragile. Pentru a le sustine cresterea, avem nevoie de un cadru inteligent de reglementare care sa creeze o Piata Unica Digitala cu adevarat dinamica, ce nu ii dezavantajeaza pe campionii nostri atunci cand acestia concureaza in plan local sau international", se arata in scrisoarea transmisa Comisiei Europene (CE) de EU Tech Alliance.
In viziunea reprezentantilor EU Tech Alliance, acest obiectiv "este posibil doar daca Uniunea Europeana se asigura ca vocea companiilor europene din domeniul tehnologiei este auzita si daca vom conlucra la elaborarea initiativelor legislative, daca se va... mai mult
Luni, 10 Februarie 2020, ora 15:38
Valoarea capitalului atras din tranzactiile IPO de la nivel global a crescut in 2018, pe fondul cresterii increderii investitorilor, a lichiditatilor mari, valorilor de piata solide si dobanzilor mici. De la inceputul anului 2018, s-au inregistrat 1.359 de oferte publice initiale (IPO), cu o valoare totala de 204,8 miliarde de USD, marcand o crestere de 6% a veniturilor atrase, in pofida unei scaderi de 21% a volumului.
Intensificarea tranzactiilor IPO care au implicat companii "unicorn" (companii cu valoare de piata de peste 1 miliard de USD) si megatranzactiile IPO au propulsat valoarea capitalului atras in anul 2018 peste nivelul din 2017. Aceasta tendinta este asteptata sa se mentina in 2019, datorita cresterii numarului candidatilor IPO si disponibilitatii mai mari a capitalului.
Din perspectiva volumului de tranzactii, regiunea Asia-Pacific a inregistrat o scadere, dar si-a mentinut pozitia dominanta, in timp ce regiunile America de Nord si de Sud si EMEIA au inregistrat o cota mai mare in volumul tranzactiilor. Sectoarele tehnologic, industrial si al sanatatii au fost cele mai prolifice din punctul de vedere al numarului de tranzactii in 2018, acumuland impreuna 652 de IPO-uri (48% din numarul de tranzactii IPO globale), in valoare totala de 84,2 miliarde de USD (41% din valoarea capitalului atras la nivel global).
In ultimul trimestru 2018 (326 de IPO-uri si capital atras de 53,7 miliarde de USD), s-a inregistrat o scadere de 34% a volumului tranzactiilor... mai mult
Luni, 07 Ianuarie 2019, ora 11:17
Romania ocupa locul al doilea in randul tarilor din Europa Centrala si de Est, intr-un top ce ia in calcul cele mai dinamice companii IT din regiune.
Compania de consultanta si audit a lansat, vineri, clasamentul Deloitte CE Technology Fast 50 2015, informeaza Mediafax.
Potrivit acestuia, zece firme din tara noastra sunt prezente in top, astfel ca o cupam locul al doilea, dupa Polonia.
Ierarhia a fost realizata in functie de cresterea veniturilor obtinute pe o perioada de patru ani.
"Romania inregistreaza cresteri semnificative de la an la an. Acest lucru confirma competitivitatea mediului de afaceri local, dar mai ales faptul ca talentul antreprenorilor romani face diferenta in regiune in ultimii ani.
Mai mult, putem spune ca asistam deja la crearea unei adevarate comunitati a antreprenorilor romani, pe care Deloitte Romania va continua sa o aduca in prim-plan si sa o sustina prin intalniri regulate si transfer de know-how", a afirmat Alina Mirea, partener Deloitte ...citeste mai departe despre "Cu viteza luminii: Romania ia argintul in topul celor mai dinamice companii IT din regiune" pe Ziare.com mai mult
Vineri, 30 Octombrie 2015, ora 16:23
Europa nu a creat pana acum nicio companie IT de talia Facebook sau Google, pentru ca exista cateva piedici importante.
Micha Benoliel a crescut in Franta, acolo unde a lansat primul sau startup, insa nu o sa uite niciodata atmosfera si optimismul care parca plutea in aer in San Francisco, orasul din SUA care l-a gazduit in perioada in care a urmat facultatea, se arata intr-un reportaj realizat de AP si preluat de Business Insider.
In consecinta, visul american i-a ramas intiparit in minte de pe vremea studentiei, asa ca in momentul in care i-a venit ideea sa realizeze o aplicatie pentru smartphone capabila sa trimita mesaje fara conexiune la Internet, el si-a facut bagajele si a plecat in California, in 2011, pentru ca ideea lui sa prinda contur.
"Stiam ca de aici voi putea schimba lumea", a marturisit Benoliel, care conduce firma Open Garden, ce se afla in spatele aplicatiei FireChat.
Intr-o vreme in care tehnologia se inradacineaza tot mai mult in vietile noastre, ...citeste mai departe despre "De ce companii IT de talia Facebook si Google nu au fost create in Europa pana acum" pe Ziare.com mai mult
Sambata, 26 Septembrie 2015, ora 08:41
Bittnet Systems este prima companie de IT din Romania care va debuta pe piata AeRO, miercuri, 15 aprilie 2015.
Principalul domeniu de activitate al companiei il constituie desfasurarea de training-uri IT si furnizarea de solutii end-to-end de infrastructura IT cu tehnologii apartinand leaderilor de piata cum sunt Cisco, Microsoft, Dell, VMware, HP etc.
Bursa de Valori Bucuresti (BVB) va transmite live pe internet evenimentul dedicat debutului Bittnet Systems pe AeRO, astfel incat fiecare persoana interesata de aceasta zi istorica pentru Bittnet si BVB sa poata participa la eveniment, indiferent de locatia sa.
Compania poloneza INC este Consultantul Autorizat care a asistat Bittnet Systems in procesul de intrare pe AeRO si va continua sa asiste compania in urmatoarele 12 luni dupa listare.
Povestea Bittnet Systems
Bittnet Systems a fost infiintata in anul 2007 de Mihai si Cristian Logofatu, care au adus laolalta o mica echipa de tehnicieni entuziasti, toti cu experienta in training dobandita la Academia Credis - Cisco Networking Academy inca din anul 2000.
Cu o exerienta initiala de 7 ani in care au livrat training in domeniul IT pentru elevi si studenti, Mihai si Cristian Logofatu infiinteaza Bittnet, noul proiect fiind destinat pietei de Business to Business.
Inca de la infiintare, compania a decis sa se concentreze pe livrarea de training-uri IT si solutii integrate de retea, bazate pe tehnologiile leaderilor de piata cum este Cisco.
Astfel, la... mai mult
Marti, 14 Aprilie 2015, ora 15:00
Directorul executiv al Apple, Tim Cook, a explicat intr-un interviu care este cea mai mare problema a companiilor IT.
El le-a spus jurnalistilor de la Fast Company ca aceste societati sunt fixate pe ideea de a obtine rezultate cat mai bune, arata Business Insider.
Cook nu intelege obsesia legata de numere, care devine un fel de boala, care macina companiile IT. Tot timpul, acestea se intreaba "cate click-uri am avut?" sau "cate unitati am vandut?".
"Se pare ca toti jucatorii din aceasta industrie vor numere impresionante. Steve (Jobs, regretatul CEO al Apple - n.red.) nu s-ar fi lasat purtat de acest val. El s-a concentrat intotdeauna pe a face ...citeste mai departe despre "Seful Apple arata care e "boala" care macina companiile IT" pe Ziare.com mai mult
Miercuri, 18 Martie 2015, ora 21:07
Romania ocupa locul trei in editia 2014 a clasamentului regional Deloitte CE Technology Fast 50, cu sase firme in competitia celor mai dinamice companii din domeniul tehnologic, pe baza cresterii veniturilor obtinute pe o perioada de cinci ani, au anuntat, marti, reprezentantii Deloitte Romania, intr-o conferinta de presa.
Potrivit managerului local al proiectului Fast 50, Alina Mirea, partener Deloitte Romania, patru dintre companiile romanesti prezente in clasament sunt nou-intrate, iar cresterea medie inregistrata de firmele autohtone din top este de 589%.
Cinci dintre companii sunt dezvoltatori de software, iar una este o firma de Internet. Doua dintre ele au sediul in Bucuresti, doua in Cluj-Napoca, una in Baia Mare si una in Sibiu.
Cine se afla in top
Cu o crestere de 1.433%, compania ITNT din Sibiu ocupa locul IV in clasamentul regional, cea mai buna pozitie ocupata de o ...citeste mai departe despre "Romania, in topul celor mai dinamice companii IT - pe ce loc ne aflam" pe Ziare.com mai mult
Miercuri, 22 Octombrie 2014, ora 11:35
Nu vorbim despre IBM, HP sau Dell - companii legendare, ci despre companii de care nu s-a auzit, care au stat sub radar, dar care au afaceri uriase.
Selectia a fost facuta de Business Insider, luand in considerare topurile Forbes, Silicon ValleyBusiness Journal si Digital 100.
World Wide Technology
Companie cu sediul in Statele Unite, integrator de solutii IT&C, cu venituri estimate la 4,1 miliarde de dolari. Are 1.800 de angajati si a fost numita una dintre cele mai bune 100 de companii din lume pentru care sa lucrezi.
SHI International
SHI International, numita anterior Software House International) este o afacere online prin intermediul careia companiile pot achizitiona echipamente hardware, precum computere, imprimante sau alte echipamente.
De asemenea, compania vinde servicii de consultanta si servicii de tip cloud. Are afaceri estimate la 4,5 miliarde de dolari. Compania este condusa de o femeie, Thai Lee.
Infor
Infor este o companie cu sediul la New York, cu afaceri estimate la 2,8 miliarde de dolari. Compania are o valoare de piata de 16,1 miliarde de dolari. CEO-ul Infor, Charles Philips, este fostul presedinte Oracle. Compania a crescut prin achizitii si este formata din mai multe firme de software.
Zones
Zones este o companie care vinde computere si produse software, cu afaceri estimate la un miliard de dolari. Compania este specializata in solutii complexe, precum cele oferite de Cisco pentru retele.
SoftLayer... mai mult
Duminica, 07 Aprilie 2013, ora 09:15
Domeniul IT n-a fost, practic, niciodata afectat de criza. Marile companii au pastrat nivelul ridicat al salariilor si intotdeauna a existat cerere pe piata fortei de munca.
Oracle este compania cu cele mai multe oferte de joburi din Romania, in cadrul categoriei software, pe site-ul Bestjobs.ro, cu 65 de anunturi publicate. Compania cauta oameni pentru vanzari si pentru suport tehnic.
Microsoft Romania, alt mare angajator IT, a adaugat recent mai multe posturi tehnice pe principalele site-uri de profit, in Timisoara si Bucuresti.
Este vorba de joburi care necesita specializari pe baza de date (SQL), dar si joburi de suport tehnic.
Potrivit unor declaratii recente ale lui Florin Grama, directorul centrului de suport Microsoft Romania, in 2013 compania intentioneaza sa angajeze 100 de specialisti.
Candidatii la posturile Microsoft trebuie sa tina cont de faptul ca dupa ce compania stabileste lista scurta pentru joburile oferite, rata de angajare este intre 30 si 50%.
Ubisoft Romania, primul studio de jocuri Ubisoft lansat in afara Frantei, cauta programatori si are peste 20 de joburi disponibile. Electronic Arts este, de asemenea, in cautare de personal, tot de programatori si testeri. Si pentru ca trenul competitorilor din zona producatorilor de jocuri sa fie complet, si Gameloft Romania angajeaza programatori.
Cosmote Romania, al treilea operator de telefonie mobila de pe piata romaneasca, cauta oameni specializati in retelistica si vanzari de date.... mai mult
Joi, 01 Noiembrie 2012, ora 10:20