Peste 1,4 miliarde de apeluri au fost realizate cu WhatsApp, in intreaga lume, de Revelion.
Facebook a anuntat un set impresionant de date privind utilizarea produselor sale, care s-au bucurat de o crestere masiva a utilizarii in ultima zi a lui 2020, pe fondul pandemiei.
Pentru ca nu au putut ori au evitat sa fie impreuna de Revelion, oamenii au luat calea solutiilor digitale de comunicare. Cu peste 2 miliarde de utilizatori, WhatsApp a fost, ca de obicei, una din cele mai folosite aplicatii pentru a lua legatura cu cei dragi.
In ziua din ajunul revelionului, WhatsApp a procesat peste 1,4 miliarde de apeluri audio si de voce, spune Facebook, care mentioneaza ca cifra reprezinta o crestere cu peste 50% fata de anul anterior.
Gigantul american mai spune ca a prevazut spike-ul din ultima zi a anului trecut si a luat masuri speciale pentru ca infrastructura WhatsApp si a celorlalte produse ale companiei sa faca fata numarului foarte mare de apeluri simultane.
Intr-adevar, spre deosebire de clasicele probleme cu retelele operatorilor din noaptea de Revelion, serverele Facebook au facut fata fluxului mare de apeluri si nu au impiedicat oamenii sa comunice.
Totodata, compania americana anunta ca, in aceeasi ultima zi a anului trecut, au fost realizate peste 55 de milioane de transmisiuni live pe Instagram si Facebook.
Citeste si: Scandal la Antena 3 intre actorul Mihaescu, deputatul Bulai si jurnalistul Curea: "Du-te, ba, dispari! Ce bagabonteala! Vai steaua... mai mult
Luni, 04 Ianuarie 2021, ora 07:56
Facebook a lansat doua boxe inteligente prevazute cu ecran tactil si camera video, reprezentand prima incursiune a companiei in domeniul hardware-ului.
Portal si versiunea sa mai mare Portal+ au fost construite in principal pentru videoconferinte, noteaza CNN.
Cele doua boxe includ cateva functii unice, cum ar fi sistemul de detectare care poate face zoom pe chipul utilizatorului si il poate urmari in timp ce se misca prin camera. Facebook isi propune prin aceasta sa apropie interactiunile dintre oameni prin mijloace digitale cat mai aproape de experienta autentica de a fi impreuna in lumea reala.
Asta, desigur, daca va reusi sa castige increderea utilizatorilor, o misiune dificila in care se angajeaza cu reputatia stirbita de marile controverse din ultimii doi ani, de la rolul sau in rezultatul alegerilor prezidentiale din SUA si scandalul Cambridge Analytica la bresa recenta de securitate in urma careia ar fi fost compromise 50 de milioane de conturi.
Cei de la Facebook sunt constienti de ingrijorarile utilizatorilor, motiv pentru care, in timpul prezentarii noilor dispozitive, au tinut sa scoata in evidenta masurile luate pentru protejarea intimitatii acestora.
Astfel, fiecare boxa este prevazuta cu un capac care poate fi tras peste camera, varianta mai moderna a bucatii de banda adeziva folosite de insusi Mark Zuckerberg, iar microfonul poate fi oprit prin apasarea unui buton.
Conversatiile sunt criptate si nu sunt stocate nicaieri, iar serviciul... mai mult
Miercuri, 10 Octombrie 2018, ora 00:00
Deprecierea semnificativa a lirei turcesti a majorat presiunile asupra corporatiilor, din cauza imprumuturilor in valuta, si a sporit temerile privind propagarea efectelor negative spre sectorul bancar, se arata intr-o analiza realizata de Financial Times (FT).
Miercuri, bancile din Turcia au acceptat sa ajute companiile care se confrunta cu dificultati din cauza imprumuturilor, in conditiile in care Ministerul de Finante pregateste un plan pentru limitarea propagarii efectelor negative ale crizei valutare, iar analistii se asteapta la masuri de sprijinire a bancilor.
Asociatia Bancilor din Turcia a precizat ca institutiile financiare ale tarii s-au angajat sa sprijine firmele care au nevoie de o suspendare temporara a platii creditelor, din cauza "intreruperii temporare a echilibrului intre venituri si cheltuieli".
Anuntul reprezinta una dintre putinele recunoasteri publice ale dificultatilor cu care se confrunta bancile turcesti in urma deprecierii semnificative a monedei nationale din ultimele luni.
Investitorii internationali au cerut masuri pentru a gestiona asteptata crestere a creditelor neperformante (NPL) . Astfel de masuri ar include crearea unei "banci de rebuturi" (bad bank) care ar atenua povara asupra bancilor.
Deprecierea lirei fata de dolar a lasat si bancile locale expuse pe fondul nivelului imprumuturilor in valuta din Turcia. Analistii de la Goldman Sachs sustin ca o depreciere pana la 7,10 lire/USD "ar putea eroda in mare masura excesul... mai mult
Joi, 20 Septembrie 2018, ora 14:25
Modul superficial in care, pana nu de mult, Android a gestionat accesul aplicatiilor la datele utilizatorilor a permis Facebook sa stranga date despre apelurile si mesajele trimise si primite.
Scandalul Cambridge Analytica pare sa fi convins utilizatorii aplicatiilor detinute de Facebook sa fie mai atenti cu privire la drepturile de acces pe care le acorda acestora. Astfel, s-a confirmat, inca o data, in ce masura incalca Facebook intimitatea utilizatorilor sai.
In pagina de setari a versiunii web de desktop, Facebook ofera utilizatorilor sai optiunea de a descarca o arhiva cu toate datele personale colectate de companie. In aceasta arhiva, s-au gasit acum date despre apelurile si SMS-urile inregistrate timp de mai multi ani.
Istoricul apelurilor si al mesajelor de pe smartphone-urile cu Android a fost folosit de Facebook in cadrul algoritmului de recomandare al prietenilor. Aplicatia a inceput colectarea datelor cu una din primele versiuni, cand utilizatorii au acceptat sa sincronizeze agenda telefonica cu lista de prieteni de pe Facebook.
Colectarea datelor a fost facilitata de modul in care Android a gestionat accesul aplicatiilor la datele personale stocate pe telefon. Chiar daca sistemul de operare al celor de la Google a imbunatatit acest aspect in ultimele versiuni, API-ul vechi, care le permitea aplicatiilor colectarea facila a datelor a ramas activ si a putut fi folosit de catre dezvoltatori pana in octombrie 2017.
In alta ordine de idei, chiar daca... mai mult
Luni, 26 Martie 2018, ora 08:16
Apple s-a laudat in aceasta saptamana cu noua functie a ceasului sau inteligent: printr-o simpla apasare de buton, dispozitivul suna la numarul unic de urgenta din tara in care te aflii. Insa compania lui Tim Cook a omis un lucru crucial.
Mai exact, Apple Watch nu poate face apeluri de unul singur, decat daca e conectat la o retea WiFi, iar semnalul e foarte puternic, arata Tech Insider.
In alte conditii, e nevoie ca ceasul sa fie conectat prin Bluetooth la iPhone-ul tau.
Deci nu vei avea cum sa suni la 112 daca ai iesit la alergat in parc fara sa ai la tine telefonul fabricat de ...citeste mai departe despre "Apple s-a laudat cu noua functie a ceasului sau inteligent, dar a omis sa spuna un lucru crucial" pe Ziare.com mai mult
Vineri, 17 Iunie 2016, ora 15:39
Autoritatile franceze au cerut procurorilor sa inceapa o ancheta privind Skype, serviciul de apeluri audio si video pe internet detinut de Microsoft, deoarece compania nu s-a inregistrat ca operator de comunicatii electronice, potrivit New York Times.
Cazul este reprezentativ pentru o problema importanta, respectiv ce anume este un operator de telefonie in era comunicatiilor prin internet.
Autoritatea franceza de reglementare in domeniul comunicatiilor, Arcep, a precizat intr-un comunicat ca a cerut in repetate randuri Skype Communications, inregistrata in Luxemburg, "sa se declare operator de comunicatii electronice", iar compania nu a reactionat.
Statutul de operator de telecomunicatii presupune asumarea unor obligatii legale, indeosebi "asigurarea accesului la serviciile de urgenta si implementarea unui sistem care sa permita ascultarea convorbirilor de catre autoritati, in limitele legii", a continuat agentia.
Skype este cel mai mare serviciu de comunicatii pe internet, preluat de Microsoft de la eBay in anul 2011, pentru 8,5 miliarde de dolari.
Autoritatea franceza a adaugat ca, odata cu raspandirea smartphone-urilor, utilizatorii pot efectua apeluri pe Skype de pe telefonul mobil.
"Practic, acest serviciu reprezinta furnizarea unui serviciu de telefonie publicului larg", se spune in comunicatul agentiei.
Legislatia franceza nu impune operatorilor de telecomunicatii sa obtina vreo autorizatie speciala, ci numai sa declare obiectul de activitate.... mai mult
Miercuri, 13 Martie 2013, ora 17:42
Comisia Europeana avertizeaza companiile ca ar putea introduce cote pentru femei pentru a redresa dezechilibrul dintre barbati si femei la nivel de posturi de conducere, dupa ce a constat progrese "limitate" in acest sens.
Un raport al Comisiei Europene publicat luni arata ca, la un an de cand comisarul pentru justitie, Viviane Reding, a solicitat adoptarea unor masuri credibile de autoreglementare ale intreprinderilor, s-au inregistrat progrese limitate in ceea ce priveste cresterea numarului femeilor din structurile de conducere.
In consiliile de administratie ale celor mai mari firme europene, doar unul din sapte membri este femeie (13,7 %). Se constata o usoara imbunatatire fata de 2010, cand ponderea femeilor era de 11,8 %. In aceste conditii, abia in 40 de ani s-ar putea ajunge la un echilibru semnificativ intre femei si barbati (cel putin 40 % pentru ambele sexe).
Potrivit CE, existenta unui echilibru intre femeile si barbatii care ocupa pozitii de conducere contribuie la imbunatatirea performantei in afaceri si a competitivitatii si aduce beneficii economice.
Astfel, un raport intocmit de McKinsey arata ca intreprinderile in care exista un echilibru intre femei si barbati au un profit din exploatare cu 56 % mai mare comparativ cu intreprinderile in care sunt angajati numai barbati.
In urma unui studiu in care a analizat cele mai mari 290 de intreprinderi cotate la bursa, Ernst & Young a constatat ca veniturile intreprinderilor in ale caror... mai mult
Marti, 06 Martie 2012, ora 08:10
In dimineata zilei in care Microsoft a anuntat ca va cheltui 8,5 miliarde de dolari pentru achizitionarea companiei de apeluri audio-video Skype, s-au ridicat foarte multe intrebari cu privire la modul in care aceasta tranzactie va afecta Facebook, deoarece saptamana trecuta aparusera zvonuri despre achizitia Skype de catre Facebook.Cu toate ca Microsoft a platit in plus pentru Skype, tranzactia si-a meritat banii , aceasta fiind cea mai importanta achizitie facuta de compania lui Steve Ballmer.
Potrivit unor surse din cadrul Facebook, CEO-ul Mark Zuckerberg a fost in discutii cu reprezentantii Skype pentru achizitionarea companiei pentru suma de 3-4 miliarde de dolari. Pentru Skype a candidat chiar si gigantul Google.
Analistii din piata spun ca Microsoft a cumparat Skype pentru a o tine la distanta fata de Google.
In ceea ce priveste Facebook, analistii spun ca reteaua sociala a lui Zuckerberg a pierdut o mare sansa.
"Acest lucru tine pe loc dezvoltarea Facebook. Daca vor sa realizeze integrare video si audio vor avea nevoie de foarte mult timp.
Achizitionarea Skype le-ar fi adus un plus de valoare, dar nu cred ca au suficienta putere financiara pentru acest lucru", a declarat Leif Olof Wallin, vice presedinte la firma de cercetare Gartner.
Pe de alta parte, exista voci in piata care spun ca Facebook ar putea fi de fapt marele castigator din aceasta tranzactie, avand in vedere legaturile stranse ale companiei cu Microsoft.
Microsoft a investit 240 de milioane de dolari... mai mult
Miercuri, 11 Mai 2011, ora 16:00
Orange, numarul unu pe piata de telefonie mobila si una dintre cele mai mari companii din Romania dupa numarul de clienti - aproximativ 10 milioane, a schimbat complet oferta de abonamente pe segmentul rezidential - pentru a reflecta astfel "maturizarea" cererii si "blocajul" care intervenise in competitia cu ceilalti cinci rivali, respectiv concentrarea pe numarul de minute de apeluri gratuite oferite pe luna de fiecare jucator in parte. Prin schimbarea ofertei comerciale, Orange a trecut de la o structura unitara de abonamente care includea din ce in ce mai multe minute de apeluri in retea odata cu cresterea tarifului lunar, la care se puteau adauga diverse extraoptiuni pentru alte servicii - precum internetul mobil, la 15 planuri tarifare impartite in trei categorii distincte, structurate dupa tipul de servicii telecom utilizate.
Trei simboluri Fiecare categorie de abonamente are asociat un simbol, respectiv imaginea a trei animale (delfin, pantera si fluture) - un concept de marketing folosit de Orange in Marea Britanie in urma cu trei ani.
Julien Ducarroz, directorul comercial al companiei, spune ca lucrul la schimbarile din oferta comerciala - criteriul-cheie dupa care clientii aleg un operator de telefonie mobila sau altul - au demarat in urma cu sase luni si sunt bazate pe o cercetare "aprofundata" a cerintelor "actuale" ale romanilor de la furnizorii de servicii.
Structura anterioara a ofertei comerciale a Orange fusese lansata in 2002, cand France Telecom a... mai mult
Luni, 21 Septembrie 2009, ora 10:47