O companie americană recrutează români şi le oferă salarii ca în Silicon Valley pentru muncă de la distanță.
Compania americană Crossover caută manageri IT care să fie plătiţi cu sume cuprinse între 16.600 dolari şi 33.300 dolari pe lună.
„Un coleg care lucrează din Iaşi, Cluj, Timişoara sau Bucureşti, va fi plătit pentru aceeaşi poziţie la fel cu cineva din San Francisco. Şi suntem deschişi cu privire la remuneraţie pentru că noi credem în transparenţă în tot ceea ce facem. De aceea, fiecare anunţ de job postat de Crossover explică, în mod clar, care este remuneraţia aferentă”, explică Andrew Allen, vicepreşedinte global şi purtător de cuvânt în cadrul Crossover, potrivit adevarul.ro.
În prezent, compania are în echipă circa 150 de profesionişti români, recrutaţi din toată ţara, dintr-un total la nivel global de aproximativ 4.000 de contractori.
„Lucrurile se desfăşoară în mod corect, iar discuţiile sunt oneste, dar respectuoase. Noi credem în recrutarea de oameni pe care să îi lăsăm mai departe să-şi facă treaba cum ştiu ei mai bine”, explică Andrew Allen.
Compania recrutează doar pentru poziţii full time şi doar în regim remote. „Noi nu credem că munca la distanţă este antisocială. Noi o practicăm cu succes de la înfiinţare, din 2014”, spune reprezentantul Crossover.
„Cu toţii ştim cât de important este să te poţi concentra pe un singur proiect câte 2-3... mai mult
Marti, 24 August 2021, ora 10:50
Guvernul american a decis sa amane cu 90 de zile introducerea restrictiilor pe care administratia Trump le-a impus grupului chinez Huawei, astfel ca firmele americane vor putea continua sa faca afaceri cu gigantul chinez, a declarat luni secretarul american al Comertului, Wilbur Ross, transmite Bloomberg.
In luna mai a acestui an administratia de la Washington a revenit asupra unora dintre restrictiile impuse grupului chinez Huawei, la cateva zile dupa semnarea unui decret care interzicea companiilor americane sa utilizeze echipamente de telecomunicatii produse de companiile care prezinta un risc pentru securitatea nationala, o masura care viza in special Huawei. Gratie acestei reveniri, Departamentul american al Comertului a emis atunci o autorizatia temporara valabila timp de trei luni, in ideea de a permite clientilor americani ai Huawei sa continue sa cumpere echipamente produse de firma chineza.
Aceasta "autorizatie temporara", care urma sa expire luni, 19 august, va fi prelungita pentru Huawei pentru inca 90 de zile, a declarat Wilbur Ross intr-un interviu pentru Fox Business Network. Unele companii de telecomunicatii din SUA sunt "dependente" de Huawei si astfel o perioada de gratie de 90 de zile a fost considerata adecvata, a precizat Wilbur Ross. "Le oferim un ragaz mai mare pentru a putea scapa de aceasta dependenta", a precizat oficialul american, adaugand ca noul termen limita va fi 19 noiembrie.
Guvernul american acuza Huawei, cel mai mare producator... mai mult
Marti, 20 August 2019, ora 09:15
Apple a trimis, vineri dimineata, utilizatorilor din Romania un mail prin care anunta ca preturile din magazinele digitale ale companiei vor fi, pe viitor, exprimate in lei.
Pana acum, moneda folosita de Apple pentru a afisa preturile pentru Romania era euro. Utilizatorii romani erau nevoiti sa faca singuri calculul, folosind valoarea oficiala de schimb, pentru afla cat ii costa in lei un anumit produs cumparat de la Apple.
Schimbarea vizeaza toate serviciile digitale disponibile in Romania, care implica plati: App Store, iTunes Store, iBooks Store, Apple Music si iCloud.
Apple isi avertizeaza utilizatorii ca, in perioada de tranzitie de la euro la leu, fondurile disponibile in cadrul acestor magazine ar putea sa nu fie afisate corect sau chiar sa nu poata fi folosite.
Din aceste considerente, compania incurajeaza utilizatorii sa-si valorifice soldurile inainte de trecerea la leu.
Cheltuirea acestor fonduri ar fi benefica pentru Apple, care ar profita de aceasta tranzitie pentru a vinde mai mult, insa nu are o logica din punctul de vedere al utilizatorului, atata vreme cat banii respectivi nu dispar pur si simplu din cont, ci vor fi doar indisponibili temporar.
Cei de la Apple nu specifica data exacta la care se va face trecerea, ci doar ca aceasta va avea loc in perioada imediat urmatoare. Poate fi vorba de un proces care sa aiba nevoie de mai multe zile pentru propagarea modificarilor.
Citeste si:
Primele imagini cu iPhone 8. Vezi cum arata si cu ce... mai mult
Vineri, 19 Mai 2017, ora 08:42
Fiscalitatea este utilizata in Romania mai degraba ca un instrument politic si mai putin ca unul economic, considera 81% dintre cei 200 de directori de firme cu capital american, chestionati in cadrul unui raport de competitivitate publicat, marti, de Camera de Comert Romano-Americana (AmCham).
AmCham a chestionat 200 de directori generali ai unor companii membre ale asociatiei, cu privire la problemele cu care s-au confruntat in Romania, scrie News.ro.
Viceguvernator BNR: Statul are o politica fiscala contradictorie, ca sa nu spun schizofrenica
"79% dintre directori percep ca slaba performanta a politicii economice este ...citeste mai departe despre "Sefii companiilor americane considera ca fiscalitatea este un instrument politic in Romania" pe Ziare.com mai mult
Marti, 29 Martie 2016, ora 16:51
Presedintele Klaus Iohannis a salutat, in cadrul intalnirii cu asistentul Secretarului de Stat al SUA pentru Afaceri europene si eurasiatice, Victoria Nuland, interesul companiilor americane, in domeniul militar si economic, si a incurajat cresterea prezentei lor pe piata romaneasca.
Potrivit unui comunicat de presa al Administratiei Prezidentiale, remis miercuri Mediafax, Presedintele Klaus Iohannis, si asistentul Secretarului de Stat al Statelor Unite ale Americii pentru Afaceri europene si eurasiatice, Victoria Nuland, au avut, in cursul diminetii, o intrevedere la Palatul Cotroceni.
"In centrul discutiilor s-a aflat dorinta Romaniei de a intari Parteneriatul Strategic cu SUA prin extinderea colaborarii nu doar in domeniul militar ci si economic.
Presedintele a salutat interesul companiilor americane in acest sector si a incurajat cresterea prezentei lor pe piata romaneasca. In acest sens, a subliniat nevoia de stabilitate legislativa, predictibilitate si transparenta in mediul de afaceri", se precizeaza in comunicatul de presa.
Potrivit sursei citate, cei doi interlocutori au evidentiat progresele substantiale obtinute de Romania in domeniul reformei justitiei si combaterii coruptiei. De asemenea, s-a facut o trecere in revista a situatiei politice din regiune.
Presedintele Iohannis a reafirmat angajamentele ferme ale Romaniei ca stat membru NATO, exprimand hotararea de a se aloca resursele necesare pentru un raspuns adecvat la evolutiile de securitate... mai mult
Miercuri, 14 Ianuarie 2015, ora 11:35
Compania americana Quintana Minerals Corporation este interesata de privatizarea producatorului de carbune si electricitate Complexul Energetic Hunedoara (CEH), solicitand in acest sens Departamentului pentru Energie mai multe informatii despre firma de stat, transmite corespondentul MEDIAFAX.
"Interesul scris manifestat de Quintana in privatizarea CEH este unul extrem de important. Vorbim despre o companie foarte mare, cu profil minier. Este vorba despre al doilea detinator de rezerve de carbune din SUA, dupa Guvernul Federal. Ar fi o oportunitate majora de mentinere a locurilor de munca din judetul Hunedoara. Cred ca e important ca CEH sa devina interesant pentru o companie cu profil mai mult minier, cum e si Quintana, decat pentru una cu profil mai mult energetic, tocmai datorita particularitatilor societatii hunedorene. Sper ca Guvernul si ministerul impreuna cu conducerea CEH sa concretizeze aceste semnale pozitive venite de peste Ocean", a declarat luni, corespondentului MEDIAFAX, ministrul delegat pentru Energie, Razvan Nicolescu, care nu va mai face parte din viitorul Guvern.
Prin scrisoarea de intentie transmisa Departamentului pentru Energie, reprezentantii companiei americane au solicitat date despre CEH, in scopul analizarii unei investitii strategice in judetul Hunedoara.
Nicolescu a sustinut ca la CEH este nevoie urgenta de bani pentru investitii, dar si de o echipa manageriala mai buna care sa demonstreze integritate profesionala.
Quintana... mai mult
Luni, 15 Decembrie 2014, ora 12:06
Un grup de 14 companii americane din domeniile IT si farmaceutic, printre care Microsoft, Google si Johnson & Johnson, si-au redus taxele platite in ultimii ani pastrand in exteriorul SUA aproape 500 de miliarde de dolari.
Cele 14 companii au platit in medie taxe de 10% in afara Statelor Unite anul trecut, potrivit unui sondaj realizat de publicatia britanica. In ultimii opt ani, taxele platite de companii in alte tari au scazut, in timp ce profiturile au avansat de aproape trei ori mai repede fata de vanzari, potrivit Financial Times.
Fondurile detinute in strainatate de cele 14 companii, de 479 de miliarde de dolari, reprezinta usor peste jumatate din totalul de 947 de miliarde de dolari, cat estimeaza agentia de rating Moody's ca ar avea in exteriorul SUA toate companiile americane, cu exceptia institutiilor financiare.
Cifrele vor fi probabil considerate de critici ca noi dovezi ale strategiilor companiilor de a transfera profiturile din tarile cu taxe ridicate in cele unde ratele sunt mai scazute, precum Irlanda, Singapore si Bermuda.
Companiile vad, insa, sumele mari de bani ca argumente privind dezavantajele cauzate de sistemul fiscal american, care impune taxe ridicate la repatrierea profiturile obtinute in strainatate. Acestea incearca sa obtina o scutire de taxe care sa le incurajeze sa aduca fondurile in SUA.
Introducerea unor exceptii pentru companiile-gigant, un precedent periculos
O comisie care consiliaza Congresul in privinta taxelor a... mai mult
Vineri, 13 Iunie 2014, ora 13:28
Presedintele Traian Basescu a primit, joi, la Palatul Cotroceni o delegatie a reprezentantilor companiilor americane asociate in cadrul Consiliului de Afaceri Romano-American, acestia multumindu-i sefului statului pentru sprijinul constant acordat investitiilor in Romania.
"Reprezentantii companiilor americane i-au adresat multumiri domnului presedinte Traian Basescu pentru sprijinul constant acordat proiectelor de investitii pe care le desfasoara in Romania", se arata intr-un comunicat al Presedintiei.
De asemenea, presedintele Basescu a apreciat ca relatiile politice si militare sunt excelente in conditiile actualului Parteneriat Strategic cu Statele Unite ale Americii, el exprimandu-si dorinta ca si relatiile economice bilaterale sa ajunga la potentialul real al celor doua economii.
Basescu a mai afirmat, potrivit comunicatului Presedintiei, ca mediul investitional s-a imbunatatit semnificativ avand in vedere ca in ultimii cativa ani Romania a implementat reforme structurale al caror rol a fost asigurarea unei cresteri economice sustenabile.
Consiliul de Afaceri Romano-American a fost infiintat in ianuarie 2012 de 12 companii multinationale din SUA, care activeaza in domenii ca energia, serviciile financiare, farmaceutic, agricultura. Printre acestea se numara Chevron, ExxonMobil, Amgen, Archer Daniels Midland (ADM), Cargill, Eli Lilly, Mega Company, MetLife, PhRMA, Raytheon, Smithfield Foods and Timken.
Delegatia de oameni de afaceri americani se afla... mai mult
Vineri, 09 Noiembrie 2012, ora 09:00
Un numar de 26 de mari companii americane au acordat anul trecut directorilor lor recompense mai mari decat taxele platite guvernului federal, arata un studiu publicat joi de un think tank american, transmite AP.
Studiul, realizat de Institute for Policy Studies, arata ca cele 26 de companii, printre care se numara AT&T, Boeing si Citigroup, au acordat anul trecut directorilor lor generali o recompensa medie de 20,4 milioane de dolari in timp ce au platit mai putin sau chiar nimic catre guvernul federal sub forma de taxe.
De exemplu, directorul general de la Boeing, James McNerney Jr., a fost platit anul trecut cu 18,4 milioane de dolari in timp ce compania sa a primit returnari de taxe in valoare de 605 milioane de dolari. De asemenea, directorul Citigroup, Vikram Pandit, a fost recompensat anul trecut cu 14,9 milioane de dolari in timp ce banca a primit scutiri de taxe in valoare de 144 milioane de dolari.
Autorii studiului subliniaza ca reducerile de taxe permit companiilor sa acorde directorilor pachete compensatorii semnificative si sa reduca astfel impozitele platite statului, intr-o perioada in care guvernul federal inregistreaza un deficit de mai multe mii de miliarde de dolari. mai mult
Joi, 16 August 2012, ora 09:58