A cucerit Africa, Europa si acum se muta in America de Sud. Banii nu sunt o problema pentru omul de afaceri Ovidiu Tender, care deschide companii in toate cele patru zari ale lumii. Investeste in agricultura si pariaza totodata pe bogatiile ascunse ale solului.
Astazi, proiectele mele pentru viitor se refera la o zona care se numeste "toata lumea". Vreau sa creez centre in Dubai si in Hong Kong in conditiile in care
Africa o am, Europa o am si anul viitor mai am ca tinta America de Sud. Lumea este tinta mea", a declarat Ovidiu Tender intr-un interviu acordat Business 24.
In opinia acestuia, lumea se confrunta cu un lung sir de crize, de aceea urmatoarea pe lista omenirii va fi criza alimentara, care ar putea afecta lumea in urmatorii 6-7 ani.
Domnule Tender, care sunt avantajele derularii unei afaceri in Africa? Care este, de exemplu, costul fortei de munca in Africa?
Costurile cu forta de munca sunt normale pentru regiunea respectiva, ma refer la forta de munca necalificata. Nu sunt diferente semnificative ca intre Romania si Germania. Salariul normal al unui muncitor necalificat in acea zona este intre 100-200 de euro.
Nu pretul fortei de munca a fost determinant in decizia mea de a merge in Africa ci oportunitatea pe care o prezinta Africa in domenii de activitate precum resursele minerale si agricultura. Toata intreaga Africa este o oportunitate pentru ca exista o nevoie de crestere in absolut orice.
De cand ati inceput sa puneti Africa pe... mai mult
Marti, 27 Decembrie 2011, ora 13:39
Romania nu mai reprezinta o piata atractiva pentru unii oameni de afaceri. Ovidiu Tender vrea sa-si mute "imperiul" in Africa si este dispus sa cheltuiasca sute de milioane de euro pentru a obtine 1 milion de hectare de teren african."Africa este adevaratul <<El Dorado>> in domeniul resurselor minerale. (...) Banii nu sunt o problema", a declarat Ovidiu Tender pentru Bloombiz.ro.Domnule Tender sunteti un strateg excelent in afaceri. De ce ati concesionat 50% din teritoriul Gambiei? Ce business v-ati propus sa faceti acolo?
Activitatea in domeniul resurselor minerale are doua componente - una este de operator sau concesionar, practic cel care va fi proprietarul resurselor minerale si al doilea este prestatorul de servicii, cel care face cautarile pentru a identifica daca exista sau nu substante minerale pentru a le extrage ulterior.
In ceea ce priveste Gambia, in urma cu 2-3 luni am avut o intalnire e cu presedintele tarii si cu membrii guvernului in care le-am facut oferta de a investiga geologic teritoriul tarii urmand sa am drept de concesiune pe ceea ce ma intereseaza.
Presedintele tarii s-a aratat de acord sa incep cu jumatate din teritoriul Gambiei.
Gambia nu este o tara mare, are 10.000 de kilometri patrati, ceea ce inseamna ca am la dispozitie 5.000 de kilometri patrati care urmeaza a fi investigati geologic.
In situatia in care voi fi interesat de substantele minerale pe care le voi gasi, le voi concesiona.
In situatia in care nu sunt interesat,... mai mult
Miercuri, 03 August 2011, ora 00:14