Guvernul american a decis sa amane cu 90 de zile introducerea restrictiilor pe care administratia Trump le-a impus grupului chinez Huawei, astfel ca firmele americane vor putea continua sa faca afaceri cu gigantul chinez, a declarat luni secretarul american al Comertului, Wilbur Ross, transmite Bloomberg.
In luna mai a acestui an administratia de la Washington a revenit asupra unora dintre restrictiile impuse grupului chinez Huawei, la cateva zile dupa semnarea unui decret care interzicea companiilor americane sa utilizeze echipamente de telecomunicatii produse de companiile care prezinta un risc pentru securitatea nationala, o masura care viza in special Huawei. Gratie acestei reveniri, Departamentul american al Comertului a emis atunci o autorizatia temporara valabila timp de trei luni, in ideea de a permite clientilor americani ai Huawei sa continue sa cumpere echipamente produse de firma chineza.
Aceasta "autorizatie temporara", care urma sa expire luni, 19 august, va fi prelungita pentru Huawei pentru inca 90 de zile, a declarat Wilbur Ross intr-un interviu pentru Fox Business Network. Unele companii de telecomunicatii din SUA sunt "dependente" de Huawei si astfel o perioada de gratie de 90 de zile a fost considerata adecvata, a precizat Wilbur Ross. "Le oferim un ragaz mai mare pentru a putea scapa de aceasta dependenta", a precizat oficialul american, adaugand ca noul termen limita va fi 19 noiembrie.
Guvernul american acuza Huawei, cel mai mare producator... mai mult
Marti, 20 August 2019, ora 09:15
Producatorul finlandez de retele de telecomunicatii Nokia a anuntat luni ca a obtinut un imprumut de 500 milioane de euro de la Banca Europeana de Investitii (BEI) pentru a putea urgenta dezvoltarea tehnologiei 5G, informeaza Reuters.
Retelele de telefonie mobila 5G, care deocamdata sunt intr-un stadiu incipient, promit o viteza de transfer a datelor de 50 pana la 100 de ori mai rapida comparativ cu actualele retele 4G si vor fi o infrastructura vitala pentru o gama larga de industrii, precum automobilele autonome.
"Trebuie sa constientizam ca China si SUA au facut progrese cu 5G. Este important sa avem companii europene care sa intre in aceasta competitie", a declarat vicepresedintelui BEI, finlandezul Alexander Stubb, pentru editia online a cotidianului Helsingin Sanomat.
La inceputul anului, BEI a semnat un acord de imprumut in valoare de 250 milioane de euro cu rivalul Nokia, grupul suedez Ericsson, dar institutia financiara a subliniat ca termenii celor doua acorduri de finantare sunt diferiti.
Industria echipamentelor de retea, dominata de grupul chinez Huawei si cele doua companii scandinave (Nokia si Ericsson), traverseaza o perioada de cerere scazuta in conditiile in care cererea pentru actuala generatie de echipamente 4G a atins varful in 2015.
Luna trecuta, Nokia a anuntat un acord in valoare de 3,5 miliarde de dolari cu operatorul american de telefonie mobila T-Mobile, acesta fiind pana acum cel mai mare acord pentru tehnologie 5G semnat pana... mai mult
Luni, 27 August 2018, ora 15:45
Cei care credeau ca marca Nokia a disparut de pe piata gadgeturilor s-au inselat. Dupa achizitionarea liniei sale de smartphone-uri de catre Microsoft, finlandezii au pastrat drepturile asupra marcii si vor sa scoata in continuare bani din ea.
Marca Nokia se situeaza in prezent pe locul 98 la nivel mondial, valoarea ei ridicandu-se la aproximativ 3,2 miliarde de dolari. Conform celor de la Engadget, companiile care doresc sa lanseze pe piata produse cu numele Nokia pot face acest lucru in schimbul unei sume.
Alaturi de marca Nokia, ele vor primi si dreptul de a folosi tehnologia Nokia si vor avea acces la unele produse patentate de finlandezi. ...citeste mai departe despre "Planuri surprinzatoare pentru compania Nokia" pe Ziare.com mai mult
Marti, 18 Noiembrie 2014, ora 10:49
Compania finlandeza Nokia a obtinut avizul autoritatilor din China pentru vanzarea operatiunilor producatoare de telefoane mobile si alte electronice de consum catre Microsoft, tranzactie de 5,4 miliarde euro a carei perfectare a fost intarziata cu o luna.
Cele doua companii anticipeaza finalizarea tranzactiei in cursul lunii aprilie.
Initial, incheierea vanzarii a fost programata pentru luna martie, insa a fost amanata dupa ce avizele antitrust din Asia au intarziat.
Nokia a anuntat marti, intr-un comunicat, ca Ministerul Comertului din China si-a dat avizul pentru tranzactia cu Microsoft.
Microsoft cumpara productia de telefoane mobile a Nokia si licentiaza un portofoliu de brevete de la grupul finlandez, sperand ca se va putea impune ca al treilea jucator semnificativ pe piata smartphone-urilor, dominata de Apple si Samsung Electronics.
Nokia se va concentra in continuare pe dezvoltarea si productia de echipamente pentru retele telecom. mai mult
Marti, 08 Aprilie 2014, ora 16:04
Nokia a terminat procesul de achizitionare a companiei suedeze Scalado, care activeaza in domeniul de software pentru imagistica, anuntata initial pe data de 14 iunie.
Oficialii Nokia au anuntat ca achizitioneaza activele Scalado pentru a imbunatati domeniul sau de software pentru imagistica in cazul smartphone-urilor Lumia. Saptamana trecuta, Nokia a anuntat ca a vandut patru milioane de smartphone-uri pana la acea data, potrivit The Next Web.
Fabrica Nokia aflata in regiunea Lund din Suedia va deveni cea mai importanta locatie a companiei unde se va dezvolta tehnologia software pentru imagistica dedicata smartphone-ului. 50 de specialisti ai companiei Scalado au fost transferati la fabrica Nokia.
Tehnologiile Scalado permit captarea, vizualizarea si editarea imaginilor cu un minim de consum al bateriei si memoriei. Solutiile sale sunt concesionate nu numai de catre RIM, ci si de primii patru producatori de telefoane mobile din lume. mai mult
Marti, 24 Iulie 2012, ora 16:50
Producatorul de medicamente Terapia Ranbaxy si Grupul ZTE, unul dintre cei mai mari producatori chinezi de echipamente telecom, vor sa preia halele fabricii Nokia de la Jucu.
"Exista interes din partea Terapia Ranbaxy in preluarea halelor de la fabrica Nokia din Jucu si din partea unei companii chineze. Am fost contactati de cei de la ZTE si mai discutam cu alti doi investitori, care nu au decis daca doresc teren suplimentar sau doresc din aceste hale. Terapia doreste sa preia halele de la Jucu, pentru o extindere de productie." a declarat Alin Tise, presedintele Consiliului Judetean Cluj, citat de Mediafax.
Decizia de alocare a halelor va apartine insa companiei Nokia.
"Nokia va decide cui va da halele, nu noi, asa este prevazut in contract, cu respectarea specificului de activitate, adica din aceeasi gama de electronice.(...) Noi incercam in discutiile cu Nokia sa gasim o solutie sa avem si noi un rol in a decide cine vine acolo. Daca cei de la Nokia accepta si CJ accepta, se poate ca Terapia sa preia halele", a spus Alin Tise.
Ranbaxy Laboratories, cel mai mare producator de medicamente din India, a preluat in luna martie 2006, de la fondul de investitii Advent International, un pachet de actiuni reprezentand 96,7% din actiunile Terapia Cluj-Napoca, pentru 324 milioane de dolari. mai mult
Marti, 18 Octombrie 2011, ora 16:32
Nokia este un oras din Finlanda, Starbucks un personaj din romanul Moby Dick si Adobe o apa curgatoare. Iar acestea nu sunt singurele origini cel putin surprinzatoare ale numelor celor mai mari companii.
Compania 3M vindea initial corindon, un fel de aluminiu folosit ca material pentru slefuire, catre producatorii de pietre de polizor, conform BusinessInsider.
Numele companiei a trecut de la Minnesota Mining and Manufacturing la 3M atunci cand a inceput sa se concentreze pe produse noi si inovative.
O alta companie al carei nume are o origine interesanta este Adidas. Fondatorul Adolf Dassler era alintat Adi, nume care ii placea atat de mult incat l-a imprumutat si incaltarilor care aveau sa devina cei mai celebri pantofi sport.
Fratele acestuia, Rudolf Rudi Dassler (Rudi), si-a infiintat propria companie. A numit-o Ruda, pentru ca mai apoi sa devin Puma.
Atari vine de la jocul Go
In spatele casei lui John Warnock trecea raul Adobe Creek. I s-a parut un nume destul de frumos pentru compania sa.
Ati auzit de Cadabra.com? Cu siguranta ca nu. Asa s-a numit initial Amazon.com. Numele a fost schimbat deoarece se dorea o denumire care sa descrie cel mai bine o librarie online care isi dorea sa vanda mai multe carti decat orice magazin traditional de carti.
In jocul Go exista o situatie in care piesele oponentului sunt in pericol sa fie capturate. Aceasta se numeste Atari.
August Horch a vrut sa-si numeasca compania producatoare de masini dupa numele sau de familie.... mai mult
Vineri, 29 Iulie 2011, ora 13:27
Nokia si Siemens iau in considerare cedarea controlului companiei comune Nokia Siemens Networks (NSN), furnizor de echipamente pentru retele telecom fixe si mobile, potrivit unor surse apropiate situatiei, citate de Wall Street Journal (WSJ), potrivit Mediafax.O participatie de 51% la NSN ar valora doua miliarde de dolari, au afirmat sursele. Cei doi parteneri i-au in considerare cedarea controlului companiei mixte in conditiile in care fonduri private de investitii s-au aratat interesate de o posibila achizitie.
Nokia si Siemens nu promoveaza, insa, activ vanzarea participatiei, au precizat sursele.
NSN merge in pierdere continuu inca de la infiintare, in 2007. Anul trecut, compania a discutat cu mai multi eventuali cumparatori, printre care grupurile Blackstone, Gores, KKR si TPG, referitor la cedarea unei participatii de pana la 30% in schimbul unei suplimentari a capitalului cu cel putin un miliard de dolari.
Una dintre problemele cu care s-ar putea confrunta cumparatorii sunt obligatiile referitoare la pensii, care ar putea ajunge la cateva miliarde de dolari.
De NSN ar putea fi interesati si alti producatori de echipamente pentru retele precum Alcatel-Lucent si Samsung Electronics, au mentionat sursele.
Compania are operatiuni in 150 de state si 66.000 de angajati. Unii dintre principalii ei clienti sunt Vodafone, France Telecom, Deutsche Telekom si Telefonica.
Un purtator de cuvant al NSN a declarat ca Nokia si Siemens sunt dedicati parteneriatului pana in 2013. mai mult
Joi, 14 Aprilie 2011, ora 13:27
Primul lucru la care ne gandim cand auzim numele Nokia sunt telefoanele mobile. Cel mai mare producator de astfel de dispozitive isi are inceputurile cu mult inainte de a se inventa celularele, in 1865, cand era implicata in prima forma de comunicare in masa: hartia.Cand a fost infiintata, Nokia procesa lemnul necesar pentru fabricarea hartiei, in sudul Finlandei. Apoi, in 1898, a intrat in afaceri cu cauciuc, fabricand chiar si cizme din acest material. De abia in 1968 a trecut in industria telefoanelor mobile. Nokia nu este singura companie ale carei inceputuri nu au avut legatura cu domeniul in care au devenit faimoase. Iata cateva din cele mai mari companii din lume si inceputurile lor surprinzatoare, potrivit Wallet Pop:NintendoCompania multinationala cu sediul in Japonia chiar a inceput in industria jocurilor, dar nu cele de astazi. Inainte de Wii si Super Mario Bros, compania vindea carti de joc. Nintendo Koppai, infiintata in 1889, era, la un moment dat, cel mai importat producatori de carti de joc. De asemenea, avea afaceri in domeniul taximetriei, restaurantelor si hotelurilor, inainte de a-si indrepta intreaga atentie spre jocurile electronice, la inceputul anilor 1980. GucciInainte de a produce genti de lux, Gucci era un mic magazin de selarie, in Florenta. Deschis in 1921, firma vindea produse din piele pentru calarie, inclusiv sei, cizme si manusi. FerrariInca de la 10 ani, Enzo Ferrari era pasionat de cursele de automobile, iar, la 20 de ani, a... mai mult
Sambata, 30 Octombrie 2010, ora 15:38