Warren Buffett, poate cel mai mare investitor din lume, motiv pentru care a si fost botezat cu porecla "Oracolul din Omaha", spunea la una din reuniunile actionarilor Berkshire Hathaway ca secretul bogatiei este sa fii lacom cand altii se tem si sa-ti fie teama cand altii sunt lacomi. Pentru investitori, cuvintele lui Warrent Buffett sunt litera de lege. Iata cateva din principiile investitionale pe care mizeaza Buffett.Nu-ti face griji din cauza inflatiei - investeste in ceea ce trebuie
Sees Candies, una din companiile Berkshire, este una din companiile care scoate bani "pe banda rulanta" si are o mare putere de stabilire a preturilor pe piata.
Cand Warren Buffet vede o crestere a inflatiei la orizont, acesta identifica rapid si intreprinderile care pot ridica preturile pe piata si investeste in ele.
Buffet voteaza pentru America
In opinia miliardarului, America este cel mai bun loc unde un investitor isi poate creste afacerea, oricat de greu ar fi in acest moment.
Buffett a declarat ca, daca ar avea posibilitatea de a alege sa se nasca oriunde in alta lume, in orice moment din istorie, ar alege America.
Aurul e tot ce conteaza
Daca tot aurul din lume ar fi reprezentat sub forma unui cub, acesta ar avea muchia de 20 de metri si ar valora aproximativ 8000 miliarde de dolari.
Cu banii pe care i-ai primi pe cub, ai putea cumpara de 10 ori Exxon Mobile, toate terenurile agricole din SUA si ti-ar mai ramane 1000 miliarde de dolari in buzunar.
In opinia lui Buffet, aurul... mai mult
Miercuri, 11 Mai 2011, ora 12:10
Reputatia lui Warren Buffett incepe sa se clatine, dupa ce miliardarul din Omaha a cazut "in plasa" unui manager de la Berkshire Hathaway, cumparand compania Lubrizol. Oracolul din Omaha a devenit "victima" propriilor politici de management, potrivit Huffington Post.Cu cateva zile in urma, mii de actionari ai Berkshire Hathaway, una din cele mai prestigioase companii din lume, au participat la un congres in Omaha, Nebraska, pentru a se intalni cu venerabilul lor lider, Warren Buffett.
De-a lungul carierei sale lungi si profitabile, Buffett si-a construit o reputatie impresionanta, fiind un model de integritate si virtute pntru ceilalti.
Reuniunea anuala a actionarilor companiei sale a ajuns sa semene cu o ceremonie de beatificare, in care o persoana este beatificata an de an.
Vibratiile de la intrunirea din acest an au fost insa diferite.
Problema a inceput cu 5 luni in urma, cand David Sokol, un locotenent de top in Berkshire Hathaway, l-a convins pe Buffett sa achizitioneze un producator de produse chimice, asa numitul Lubrizol.
Buffett a declarat ulterior ca la inceput nu a fost foarte incantat de idee.
La un moment dat, in conversatia lor, Sokol ar fi mentionat ca detine actiuni la Lubrizol, insa nu a mentionat cat de multe actiuni poseda.
Buffett a cumparat Lubrizol pentru 9 milioane de dolari, iar cei 10 milioane de dolari ai lui Sokol au devenit 13.
Sokol a demisionat in momentul in care totul a iesit la iveala, in acest moment fiind investigat de catre Comisia de... mai mult
Luni, 02 Mai 2011, ora 14:27
Berkshire Hathaway a anuntat ca unul dintre executivii de top ai lui Warren Buffett, David Sokol, si-a depus demisia. Sokol era principalul candidat in cursa pentru stabilirea succesorului celebrului investitor la varful Berkshire Hathaway.Comunicatul de presa in care se anunta demisia include si o lunga argumentare a lui Buffett, in legatura cu un pachet de actiuni cumparat de Sokol in cadrul unei companii, exact inainte ca Berkshire Hathaway sa o achizitioneze. Acest lucru a fost interpretat de unii analisti ca fiind un semnal potrivit caruia Sokol ar fi comis tranzactii bursiere pe baza de informatii privilegiate (insider trading)."Nu i-am cerut demisia, gestul lui fiind o surpiza si pentru mine. Ultima oara cand Dave mi-a vorbit de plecare a fost in urma cu doi ani", spune Buffett in comunicatul de presa citat de Business Insider.Cea mai interesanta parte a documentului este mentionarea Lubrizol, compania achizitionata recent de Berkshire Hathaway cu 9 miliarde de dolari.
Subiectul este descris in detaliu, semn ca legalitatea tranzactiilor lui Sokol au fost puse la indoiala de catre Comisia de Valori Mobiliare din SUA."Dave a cumparat actiunile inainte sa discute cu mine despre Lubrizol si fara sa stie cum as reactiona la auzul acestei vesti. Desigur, nu stia nici ce reactie ar fi avut cei de la Lubrizol, daca ar fi inteles ca sunt interesat de compania lor. Mai mult, nu ar fi putut influenta decizia de cumparare, odata ce ar fi propus ideea. Aceasta trebuia propusa de... mai mult
Joi, 31 Martie 2011, ora 10:35