Alphabet Inc, care detine Google, a devenit, luni seara, cea mai valoroasa companie americana, detronand Apple Inc pentru prima data in ultimii patru ani.
Aceasta schimbare ar putea fi un semnal al unei predari de stafeta in sectorul tehnologic, in conditiile in care valoarea Apple a depasit-o pe cea a Microsoft Corp in anul 2010, care la randul sau a devansat International Business Machines (IBM) Corp in urma cu doua decenii, informeaza Reuters.
Apple, primul declin al vanzarilor din 2003: Lumea nu mai vrea iPhone-uri?
In cursul tranzactiilor electronice care au urmat dupa inchiderea oficiala a Wall Street, titlurile Alphabet au crescut cu 6% gratie publicarii unor rezultate trimestriale peste asteptari, astfel ca valoarea combinata a actiunilor Alphabet a ajuns la 554 miliarde de dolari, comparativ cu 534 miliarde de dolari in cazul Apple.
Google si operatiunile sale de baza (cautarea si publicitatea ...citeste mai departe despre "Apple a fost detronata de un rival: Nu mai este cea mai valoroasa companie" pe Ziare.com mai mult
Marti, 02 Februarie 2016, ora 11:25
Compania Apple a confirmat compromiterea conturilor iCloud ale unor vedete, dar spune ca nu a descoperit nicio dovada ca accesarea fara drept a acestora a fost efectuata prin utilizarea de catre atacatori a unei brese de securitate din sistemele sale.
Compania americana sugereaza ca accesul ilegal la conturile afectate a avut loc prin ghicirea de catre atacatori a parolelor folosite de fiecare utilizator afectat in parte. Declaratia Apple vine dupa publicarea pe internet a fotografiilor private a aproximativ 20 de vedete, informeaza bbc.co.uk, citat de Mediafax.
Presa americana a speculat, imediat dupa publicarea fotografiilor, ca imaginile ar fi fost obtinute cu ajutorul unei vulnerabilitati din aplicatia care permite stabilirea locului geografic unde se afla un iPhone pierdut sau furat, deoarece aplicatia permite un numar nelimitat de incercari de ghicire a parolei de acces pentru accesarea telefonului.
Apple: Nicio bresa, ci parole prea usor de intuit
Apple a spus insa ca lucrurile nu stau asa. "Dorim sa va aducem la cunostinta mersul investigatiei noastre legate de furtul fotografiilor anumitor celebritati. Cand am aflat de furt, am fost furiosi si imediat am mobilizat inginerii Apple pentru a descoperi sursa. Intimitatea si securitatea clientilor sunt cele mai importante pentru noi. Dupa mai bine de 40 de ore de investigare, am descoperit ca anumite conturi, ale unor vedete, au fost compromise de un atac tintit asupra numelor de utilizator, parolelor si... mai mult
Miercuri, 03 Septembrie 2014, ora 12:44
Dupa luni de speculatii, se pare ca Apple a finalizat achizitia Primesense, compania israeliana care a creat primul sistem Kinect, utilizat de Microsoft pentru Xbox 360.
Primesense ar fi a doua companie israeliana cumparata de Apple in primul an, dupa Anobit Technologies, iar pretul de achizitie este de 345 milioane de dolari.
Tranzactia semnalizeaza interesul companiei americane pentru senzorii de control prin gesturi.
Citeste mai multe despre Cat a platit Apple pentru Primesense, producatorul primului Kinect pe HIT.ro. mai mult
Luni, 18 Noiembrie 2013, ora 10:50
Apple este o companie atat de "secreta", incat multi incep sa se intrebe ce se intampla, de fapt, in interiorul ei. Apple este o poveste de succes, insa parerea angajatilor este la fel de importanta. Asadar, ce spun ei despre o zi obisnuita de munca?
Dupa ce unii dintre fostii angajati ai Facebook au spus ca nu se vor intoarce la vechiul loc de munca, si angajati ai Apple, anonimi sau nu, au dezvaluit secrete depre cultura interna a companiei, conform celor de la BusinessInsider, care au preluat postarile acestora de pe Quora.
Maxwell, user interface designer: Prima regula la Apple, nu vorbi despre Apple
"Daca as fi fost inca la Apple, nu as fi raspuns la aceasta intrebare, dar nici nu m-as fi simtit neindreptatit din aceasta cauza", a spus Justin Maxwell, user interface designer.
"... Ideea este aceasta: Tu esti parte din ceva mult mai mare. Ideile despre care vorbesti la locul de munca, noua tehnica discutata, este parte din job-ul tau, ceva pentru care esti platit sa faci pentru succesul Apple, nu ceva care trebuie sa postezi pe propriul blog pentru a-ti satisface ego-ul".
Brandon Carson, contractor: In toate companiile trebuie sa se colaboreze
"Doresc si cer o atmosfera colaborativa. (...) Trebuie sa prezentam echipei ce am facut si sa asteptam reactiile.
La inceput, am gasit aceasta un pic deranjant, pentru ca eram obisnuit sa lucrez la propriul proiecet singur, dar la sfarsitul zilei, colaborarea a asigurat un produs mai bun. Si aceasta nu ar... mai mult
Vineri, 11 Octombrie 2013, ora 16:58
Apple a ramas cel mai valoros brand din lume, fiind evaluat in acest an la 185 miliarde de dolari, cu 1% mai mult comparativ cu 2012, in timp ce Google, plasat pe pozitia a doua, a avansat cu 5%, la 113,67 miliarde de dolari, potrivit studiului BrandZ Top 100.
Valoarea combinata a brandurilor din Top 100 se situeaza la 2.600 de miliarde de dolari, in urcare cu 77% fata de 2006, arata studiul, realizat de compania Millward Brown Optimor pentru grupul WPP.
Podiumul este completat de IBM, cu 112,54 miliarde de dolari. Google a facut schimb de locuri cu IBM, care ocupa in precedenta editie a studiului locul secund.
Companiile din telecom si sectorul tehnologic continua sa domine topul, cu 29 de branduri cu o valoare cumulata de peste 1.000 de miliarde de dolari, se arata in studiu. Dintre cele mai valoroase 10 branduri din lume, sase provin din IT si telecom: Apple, Google, IBM, AT&T, Microsoft si China Mobile.
Apple, Google si IBM sunt urmate de McDonald's (90,26 miliarde dolari), Coca-Cola (78,42 miliarde de dolari), AT&T (75,51 miliarde de dolari), Microsoft (69,8 miliarde de dolari), Marlboro (69,38 miliarde de dolari), Visa (56,06 miliarde de dolari) si China Mobile (55,37 miliarde dolari).
Visa a consemnat cel mai puternic avans al valorii brandului in Top 10, cu o crestere de 46% fata de anul anterior, in timp ce Micosoft a inregistrat cea mai mare scadere, de 9%.
Toyota (24,4 miliarde de dolari) este cel mai valoros brand auto si se plaseaza pe locul... mai mult
Marti, 21 Mai 2013, ora 15:09
Cultura organizationala a Apple este pe cale sa se schimbe. Cel putin asta reiese din informatiile potrivit carora angajatii companiei au la dispozitie doua saptamani pentru a se ocupa de proiecte in afara responsabilitatilor de serviciu.
Relaxeaza Apple cultura organizationala sau a gasit doar o metoda neconventionala de a stimula imaginatia propriilor angajati?
Programul, potrivit Business Insidder, a intrat in vigoare la inceputul acestui an si se numeste Blue Sky, insa doar o parte dintre angajatii Apple beneficiaza de el.
Chiar si asa, decizia managementului Apple reprezinta o relaxare a politicii interne a companiei, recunoscuta pentru o oarecare ridigitate impusa de fondatorul Steve Jobs. In timp ce Business Insider considera ca programul Apple seamana cu cel implementat de la bun inceput de Google pentru angajatii sai, noi nu am fi atat de optimisti.
Citeste mai multe despre Cum incearca Apple sa se "Googleizeze" pe Hit.ro mai mult
Joi, 15 Noiembrie 2012, ora 10:20
Apple a platit sub 2% taxa pe profit in afara Statelor Unite, intrand in atentia autoritatilor, dupa Starbucks, Facebook si Google.
Compania americana a platit 713 milioane de dolari, pana pe 29 septembrie, pentru profituri inainte de taxe in valoare de 36,8 miliarde de dolari, reprezentand o rata de 1,9 la suta, relateaza BBC News.
Deocamdata, nu s-a sugerat, totusi, ca ar exista activitati ilegale de evitare a taxelor si impozitelor.
Citeste mai multe despre Apple plateste taxe pe profit infime in afara Statelor Unite pe Ziare.com. mai mult
Luni, 05 Noiembrie 2012, ora 11:18
Pe timp de ciza, solutia salvatoare a multor companii a fost inovatia. A produce in vremuri grele poate fi o proba de rezistenta pe piata, iar Business Insider a realizat un top al celor mai inovatoare companii din lume.
Iata care sunt cinci dintre cei mai creativi giganti:
Alcatel-Lucent
A intrat in topul celor mai creative companii intrucat a creat o retea de telefonie mobila care face fata cu brio poftei nestavilite a consumatorilor pentru datele mobile.
Arhitectura sa LightRadio utilizeaza multe statii mici, eficiente, usor de actualizat. Cubul produs de Alcatel-Lucent se numeste LightRadio, este de dimensiunea unui cub al lui Rubik si contine toate componentele unui turn pentru telefonie mobila compresate intr-un bloc de circa sase centimetri. Spre deosebire de turnurile si antenele pentru telefonie mobilla, care sunt mari, ineficiente si scump de intretinut, LightRadio este mic, incapator si economiseste energie.
Potrivit reprezentantilor Alcatel-Lucent, transferul de date de pe telefonul mobil va creste de 30 de ori in urmatorii cinci ani si de 500 de ori in urmatorii 10 ani. Ceea ce este mai imortant e ca tehnologia inteligenta si eficienta cubului LightRadio ar putea sa reduca costurile companiilor de telefonie mobila la jumatate.
Alta Devices
Compania a intrat in top datorita panourilor solare realizate, care au fost verificate de catre Laboratorul National pentru Energie Regenerabila (NREL). In urma verificarilor, s-a constatat o crestere a... mai mult
Sambata, 24 Martie 2012, ora 13:00
Apple s-a identificat intotdeauna prin persoana lui Steve Jobs, cel care a devenit catalizator pentru succesul care a adus Apple in topul celor mai valoroase companii tech. Ca orice lider adevarat, insa, Jobs nu a facut totul pe cont propriu, ci a avut in jur oameni cu pondere considerabila in evolutia companiei. Iata o lista primilor oameni care au calcat pragul Apple in faza de start-up si unde au ajuns ei, in ziua de azi.
Steve Wozniak
Expertul tehnic Steve Wozniak a avut mari dubii cand a fost nevoit sa decida daca vrea sau nu sa accepte oferta Apple, analizand serios si oferta pe care HP i-o facuse.
El este si in ziua de astazi angajat Apple si inca pastreaza legatura cu Steve Jobs.
Mike Marakkula
Marakkula a avut o influenta tot atat de mare asupra companiei ca si Steve Jobs sau Steve Wozniak , prin investitia sa de 250.000 de dolari pentru care a obtinut 30% din companie.
El a contribuit la managementul companiei, a dezvoltat un plan de afaceri, a angajat primul CEO si tot el a fost cel care l-a convis pe Wozniak sa se alature echipei.
Marakkula a ramas in Apple in 1997, fiind martor la plecarea si intoarcerea lui Jobs in companie.
De atunci a investit in cateva start-up-uri si a donat sume considerabile de bani centrului sau de Etica Aplicata.
Bill Fernandez
Coleg de scoala cu Steve Jobs si prieten cu Steve Wosniak, Fernandez a fost primul om adus de cei doi in companie.
A ramas in Apple pana in 1993, cand a primit o oferta de la Ingres, o companie database.... mai mult
Miercuri, 25 Mai 2011, ora 15:41