BusinessMark si Deloitte Romania au placerea de a va invita la conferinta "2019 din perspectiva vamala", ce va avea loc luni, 5 noiembrie 2018, la Hotel InterContiental.
Specialistii ce se vor alatura acestui eveniment vor fi:
MIHAI PETRE - Senior Manager, Servicii de Consultanta Vamala, Deloitte Romania;
DANIELA NEAGOE - Manager, Servicii de Consultanta Vamala, Deloitte Romania;
COSMIN DINCA - Senior, Servicii de Consultanta Vamala, Deloitte Romania;
ANCA MANEA - Senior, Servicii de Consultanta Vamala, Deloitte Romania.
Temele abordate de specialisti se vor concentra pe urmatoarele puncte esentiale: Brexit (o parte dintre teme fiind: comertul UE-Marea Britanie in prezent vs. dupa 31 martie 2019, taxe vamale in comertul Marea Britanie vs. UE), masuri de salvgardare impotriva importurilor in UE de otel (produse ce se supun masurilor si tarile vizate, procedura de implementare la nivelul UE), sistemul REX (introducere in sistemul REX, conditii de inregistrare, auto-certificarea originii marfurilor etc.), proceduri simplificate de vamuire (procedura de tip "D"), noua definitie a exportatorului aplicabila de la 30 iulie 2018 (cine poate actiona ca exportator?; impactul asupra tranzactiilor in lant din perspectiva TVA), formularul de autoevaluare ANCEX (alternativa la negatia ANCEX in cazul exportului de produse cu dubla utilizare), garantii vamale (garantia globala - autorizatie obligatorie pentru regimurile speciale).
"2019 va debuta cu toata forta din... mai mult
Miercuri, 03 Octombrie 2018, ora 16:31
CertAsig Insurance and Reinsurance si Deloitte Romania, alaturi de BusinessMark Event Management anunta organizarea evenimentului "Polita de Asigurare Vamala - o alternativa eficienta la Scrisoarea de Garantie Bancara", ce va avea loc pe 27 februarie 2018, la Hotel InterContinental din Bucuresti.
Intalnirea reprezinta o invitatie la un mic dejun de afaceri alaturi de unii dintre cei mai buni specialisti de pe piata asigurarilor de Garantii Contractuale si Vamale din Romania.
Scopul acestui eveniment este de a afla care sunt cele mai importante schimbari legislative si de a cunoaste principalele beneficii ale utilizarii unei Polite de Asigurare de Garantie Vamala comparativ cu o Scrisoare de Garantie Bancara sau numerar.
In prezent, legislatia vamala permite operatorilor economici sa apeleze la o noua forma de garantare vamala si anume o polita emisa de societatile de asigurare stabilite pe teritoriul Uniunii Europene.
Spre deosebire de metodele traditionale de garantare in vama - numerar sau Scrisoare de Garantie Bancara, Polita de Asigurare de Garantie Vamala elibereaza, in primul rand, cash-ul colateral, lasand resursele financiare la dispozitia afacerii.
De asemenea, aceasta permite ridicarea limitei de garantare, comparativ cu metodele traditionale, asigurand un numar suplimentar de operatiuni vamale, un numar mai mare de parteneri comerciali.
Participantii au oportunitatea de a se intalni cu urmatorii speakeri:
JAMES GRINDLEY, CEO, CertAsigMIHAI... mai mult
Joi, 08 Februarie 2018, ora 13:06
Asociatia AEO Forum, Asociatia Operatorilor Economici Autorizati din Romania, Asociatia Comisionarilor in vama - Pro Customs si BusinessMark anunta organizarea conferintei cu tema "Beneficiile certificarii AEO in procesul de vamuire a marfurilor", ce va avea loc la Hotel InterContinental Bucuresti, pe 31 mai 2017.
In cadrul intalnirii se va discuta despre beneficiile financiare ale certificarii AEO in Romania (scutire de la plata TVA in vama la import, reducerea garantiilor si eliminarea lor), beneficiile logistice si operationale ale certificarii AEO in Romania (vamuirea centralizata, notificarea in avans privind controlul fizic, exporturi in afara orelor de program, derogare de la prezentarea marfurilor in vama ca parte din autorizatia de inscriere in Evidentele Declarantului) si certificarea AEO in Romania dupa 1 mai 2016 (noutati si provocari in procesul de autorizare, reevaluarea autorizatiilor in contextul Codului Vamal Unional, monitorizarea - cum sa-ti mentii certificarea AEO).
Mai mult, evenimentul va cuprinde un studiu de caz privind implementarea in practica a procedurii de vamuire centralizata la export si import (mod de functionare si implementare in practica a procedurii).
"Un operator care solicita si depune eforturi pentru a obtine statutul de AEO este important sa fie constient ca trebuie sa detina controlul activitatii sale. Acest control este necesar sa fie mentinut, pentru ca nu este indicat sa fie neglijate procesele ce au loc dupa primirea... mai mult
Miercuri, 24 Mai 2017, ora 10:38
Dupa mai bine de 20 de ani de la ultimele modificari importante aduse legislatiei vamale, Uniunea Europeana va schimba Codul Vamal. Noile prevederi ce vor reforma legislatia vamala vor intra in vigoare incepand cu 1 mai 2016.
Firmele de comert exterior sunt direct afectate de noile prevederi si trebuie sa actioneze inca din acest an, pentru a se conforma noilor modificari si a nu fi puse in situatia de a intrerupe sau modifica la jumatatea anului 2016 modul in care efectueaza in prezent vamuirea marfurilor.
Deloitte impreuna cu specialistii Comisiei Europene au organizat pe data de 31 martie 2015, la Hotelul InterContinental din Bucuresti, un eveniment despre impactul adoptarii noului Cod Vamal al Uniunii Europene.
Evenimentul a subliniat principalul rol al noului Cod Vamal care isi propune reorientarea activitatii de vamuire catre un sistem si un mediu complet electronic. Codul Vamal al Uniunii Europene stabileste noua legislatie vamala cu impact semnificativ pentru mediul de afaceri incepand cu data de 1 mai 2016.
Pieter Wessel - partener servicii fiscale, Deloitte Romania, a fost primul vorbitor al conferintei.
"Traiesc in Romania de 6 ani si am vazut schimbarile facute in ultima vreme. Sunt sigur ca Romania merge in directia buna. Imi place Romania, sper sa-mi cresc copiii aici, dar sunt lucruri de imbunatatit, mai ales in domeniul legislativ. Avem obligatia sa folosim sistemul asa cum trebuie, din punct de vedere al business-ului propriu si nu numai", a... mai mult
Marti, 07 Aprilie 2015, ora 16:00