Volksbank Romania (VBRO), la initiativa actionarului sau, Banca Transilvania (BT), va diminua datoria totala aferenta creditelor curente ale clientilor persoane fizice, indiferent de moneda imprumutului, cu echivalentul sumelor achitate de acestia ca si comision de risc/de administrare si/sau de rezerva minima obligatorie si nerestituite anterior.
Diminuarea datoriei totale aferente creditelor vizate se va realiza automat, pana la 30 septembrie 2015, informeaza un comunicat remis Ziare.com.
Banca Transilvania pregateste solutii pentru clientii Volksbank care au credite in franci
Cine beneficiaza de aceasta solutie
Solutia se aplica creditelor aflate in portofoliul Volksbank Romania, active la data transmiterii catre clienti a informarilor VBRO cu privire la modul de implementare a acesteia.
Din sumele cu care se va diminua datoria totala se vor retine cu prioritate eventualele restante pe care clientii le au fata de Volksbank Romania la data implementarii ...citeste mai departe despre "Volksbank reduce datoriile clientilor: Elimina automat comisionul de risc" pe Ziare.com mai mult
Luni, 17 August 2015, ora 16:29
Un client Volksbank, care a contestat in Instanta comisionul de risc practicat de banca, risca sa ramburseze integral creditul de aproape 100.000 de franci elvetieni pentru ca Judecatoria Ramnicu Valcea a decis anularea conventiei de credit.
Conventia de credit a aparut dupa scandalul in care a fost implicat Volksbank, acuzat de clienti de introducerea in mod nejustificat a unor comisioane abuzive.
"In cazul anumitor conventii, prin vointa exclusiva a bancilor care au invocat intervenirea schimbarilor semnificative, dobanda fixa a fost majorata, dar, ulterior, a fost transformata intr-o dobanda variabila", precizeaza firma de avocatura Piperea, pe pagina oficiala.
Datorita clauzelor contractuale, in cazul acestor conventii de credit, contractul este unul aleatoriu, dar numai din perspectiva consumatorului, deoarece variatia dobanzii depinde exclusiv de vointa bancii.
Banca apreciaza daca la un moment dat are interesul sa creasca dobanda, justificand aceasta crestere prin schimbarile semnificative ale pietei, fara a le identifica cu precizie, mai precizeaza sursa amintita.
In cazul clientului Volksbank, conventia de credit a fost anulata, prin decizia instantei judecatoresti, iar acesta risca sa ramburseze integral creditul contractat la Volksbank.
Recent, Curtea de Apel Bucuresti a mai dat castig de cauza austriecilor de la Volksbank intr-un proces in care un client a cerut eliminarea din contractul de credit a asa-numitului comision de risc.
Au... mai mult
Joi, 17 Ianuarie 2013, ora 13:26
Volksbank a castigat un recurs la Inalta Curte de Casatie si Justitie, prin care doi clienti au solicitat in justitie constatarea caracterului abuziv al clauzelor privind perceperea comisionului de risc dintr-un contract de credit. Instanta suprema a dat, insa, castig de cauza clientilor in cel putin alte patru dosare.
Astfel, victoria in dosarul 5093/99/2011*, obtinuta in fata Inaltei Curti de Casatie si Justitie de avocatii Volksbank, determina modificarea in totalitate a hotararilor pronuntate anterior de instantele inferioare in cazul a doi clienti ai Volksbank Romania, se precizeaza intr-un comunicat remis de firma de avocatura Tuca Zbarcea & Asociatii, care a reprezentat banca in acest proces.
Clientii au cerut instantei constatarea caracterului abuziv al unor clauze cuprinse in conventiile de credit. Clauzele in discutie se refera, in principal, la comisioane practicate de banca, in speta comisionul de risc, dar cererea lor a fost respinsa.
"Inalta Curte de Casatie si Justitie a dat insa castig de cauza clientilor in cel putin alte patru dosare", arata Avocatul Codrut Avram, care a reprezentant in justitie mai multi clienti ai bancii. In plus, acestia ar fi castigat intr-o majoritate covarsitoare procesele din cadrul instantelor de Fond si de la Curtile de Apel.
Ca urmare a hotararilor judecatoresti, pana acum, Volksbank a executat de bunavoie sentinta de restituire a comisioanelor pentru cel putin 30 de clienti.
Mai mult, instanta a obligat... mai mult
Miercuri, 05 Decembrie 2012, ora 14:05