Fermierii din zonele rurale din China pot sa isi caute parteneri in mediul online, gratie unui program de dezvoltare initiat de gigantul IT Alibaba.
Pentru proiectul pilot a fost aleasa inca de anul trecut zona Shawan din regiunea autonoma uigura Xinjiang, localnicii primind instructiuni despre cum sa cumpere si sa vanda online, informeaza Daily Sabah.
200.000 de localnici din zona rurala a regiunii Xingjiang pot apela la centrul regional de e-commerce deschis de Alibaba ca sa afle cum pot vinde produsele din gospodariile lor.
Zona este vestita pentru piperul rosu si fructele uscate conservate de localnici dupa retete traditionale.
426 de fermieri locali au inceput deja sa vanda produsele agro-alimentare prin intermediul platformei comerciale Alibaba, iar veniturile raportate in regiune au crescut cu 120 milioane yuani (18 milioane dolari).
Succesul inregistrat de centrul de comert online din Shawan a convins autoritatile din regiunea autonoma sa continue proiectul si in alte zone, in vreme ce oficialii din alte regiuni ale Chinei, Yining, Kashgar si Hotan, au in plan initierea unor programe similare pentru a convinge forta de munca locala sa revina acasa sa sa nu mai migreze spre marile orase din China.
Dezvoltarea programelor de comert online in mediul rural este sustinuta de guvernul de la Beiing care a alocat anul acesta nu mai putin de 2 miliarde yuani (267 milioane dolari) pentru crearea unor astfel de centre in peste 200 de zone rurale situate in... mai mult
Marti, 04 Octombrie 2016, ora 08:05
Cea mai mare plata online din 2012 a fost de peste 8.000 de euro, pentru un pachet de servicii turistice. E un fapt, care demonstreaza ca afacerile online din Romania au inceput sa-si miste rotitele, chiar daca 85% dintre romani nu au efectuat vreodata o plata online.
Cristian Herghelegiu, country manager pentru PayU, cel mai mare procesator de plati electronice din Romania, a raspuns intrebarilor Business24, facand o radiografie a comertului online din Romania si a cifrelor care s-au vehiculat anul acesta in mediul de business online.
50-60% dintre romani nu au efectuat niciodata o plata cu cardul, iar 80-85% nu au facut o plata online, spunea Catalin Cretu (Visa) la ZF Digital. In cat timp estimati ca se va inversa aceasta statistica? Cand vom putea spune ca 80% dintre romani au efectuat cel putin o plata online?
Personal nu m-as hazarda la o astfel de estimare. Evolutia platii online depinde in primul rand de evolutia accesului la internet. In acest moment, aproximativ 40% din populatia tarii are acces la internet si sunt mai putini cei care il si utilizeaza frecvent. Practic, accesul la internet in mediul rural este sporadic. Pentru a ajunge la nivelul in care 80% sa faca cel putin o plata online ar trebui ca aproape toti romanii sa aiba acces la internet si sa il si utilizeze frecvent.
In consecinta, probabil nu vom vedea un astfel de procent in viitorul apropiat, sunt putine tari in lume unde acest lucru chiar se intampla.
Cat la suta dintre... mai mult
Miercuri, 31 Octombrie 2012, ora 07:10