Sistemul de TVA al Uniunii Europene va fi mai bine echipat pentru a face fata fraudelor din sectorul comertului electronic, ca urmare a noilor norme convenite vineri de ministrii de Finante din statele membre, informeaza un comunicat de presa al Executivului comunitar.
Acordul pune la dispozitia autoritatilor antifrauda, pentru prima data, date relevante cu privire la achizitiile online pentru a le ajuta in lupta lor impotriva fraudelor in materie de TVA din acest sector, estimate la aproximativ cinci miliarde euro pe an in UE. Alte decizii adoptate astazi de ministrii europeni de Finante in domeniul TVA vor contribui la reducerea birocratiei pentru IMM-uri si vor simplifica normele in materie de TVA si de accize pentru fortele armate ale statelor membre ale UE.
"Prin intermediul unei serii de propuneri realizate pe parcursul ultimilor cinci ani, actuala Comisie a construit metodic un pachet de masuri vizand simplificarea sistemului de TVA al UE, reducerea posibilitatilor de frauda si facilitarea activitatilor comerciale licite. Este clar ca statele membre sunt de aceeasi parere in ceea ce priveste aceste obiective si sper ca aceasta dinamica poate duce la o reforma ampla a intregii legislatii care sta la baza sistemului", a declarat comisarul pentru afaceri economice si financiare, impozitare si vama, Pierre Moscovici.
Noile norme convenite astazi vor intari capacitatea statelor membre de a lupta impotriva fraudelor in materie de TVA din domeniul comertului... mai mult
Vineri, 08 Noiembrie 2019, ora 16:48
TeCOMM, Evenimentul Premium de Comert Electronic din Europa de Est este SOLD OUT! In fiecare an continutul de calitate, tematicile complexe si speakerii inediti contureaza evenimentul dedicat proprietarilor de magazine online si profesionistilor din eCommerce.
7 si 8 martie devin zilele eCommerce-ului in Bucuresti la Radisson Blu Hotel***** unde peste 350 participanti vor lua parte la +20 prezentari, purtate pe 4 scene in cadrul Conferintei Plenare si a Workshop-urilor TeCOMM.
Structura evenimentului
Timp de doua zile, profesionistii din eCommerce se reunesc pentru a dezbate subiecte actuale, sa identifice problemele din industria de comert electronic si sa ofere solutii personalizate si eficiente.
Intre 7 si 8 martie, Bucuresti devine punctul de intalnire al profesionistilor din eCommerce ce vin sa afle ultimele noutati in materie de digitalizare, inteligenta artificiala si strategii de marketing.
Ziua I - Conferinta plenara (prezentari ample, dezbateri concrete, subiecte inedite)
Cei mai mari jucatori de pe piata din eCommerce din lume vin la TeCOMM sa imparta din know-how-ul dobandit prin intermediul strategiilor aplicate, a provocarilor intampinate si nu in ultimul rand, a experientei dobandita in urma anilor de activitate.
Tematicile de actualitate vor fi purtate de reprezentantii companiilor premium precum eBay, Site Tunners, Google, eMAG, C-Solution, Liquidity Services, Holition, DHL sau NETOPIA Romania.
Ziua II - Workshopuri (accentul cade... mai mult
Marti, 06 Martie 2018, ora 12:09
La sase luni dupa aplicarea noii legislatii comune privind TVA-ul aplicat in comertul electronic din UE, piata digitala de pe continent este pe punctul de a se scufunda in haos.
Mii de afaceri mici derulate in mediul online au disparut, blocarea clientilor in functie de zona geografica este o practica din ce in ce mai agresiva, iar proiectul pietei digitale unice din Europa risca sa se faca tandari, relateaza portalul EUObserver.
TVA la consumator
Initial, s-a crezut ca stabilirea TVA-ului in functie de locatia clientului va fi o masura benefica, eliminand afacerile care profitau de deschiderea unor puncte de lucru in tari cu un TVA mic.
Acum insa, membrii Comisiei Europene si majoritatea parlamentarilor europeni recunosc ca micile afaceri din mediul online au picat victima acestei masuri.
Vreme de opt ani, membrii CE si statele membre ale Uniunii au ignorat complet microintreprinderile din mediul online in evaluarile de impact facute in domeniu.
Pentru afaceristii de talie mica din mediul online european recomandarile au fost sa nu vanda direct consumatorilor, ci doar prin intermediul unor platforme, asa cum comertul in afara granitelor tarii a fost interzis pentru acestea, desi internetul nu are granite.
Regulile par simple in teorie dar de dovedesc extrem de complicate in realitate.
Majoritatea companiilor mici cu activitate in comertul electronic nu reusesc sa obtina toate datele necesare pentru a dovedi prestarea serviciului intr-o anumita... mai mult
Miercuri, 26 August 2015, ora 14:20
Incepand cu 28 iulie, toti cei care activeaza in comertul electronic sau isi doresc sa lanseze o afacere online se pot inscrie la cea de a 4-a editie anuala a Scolii de Vara GPeC - singura serie de cursuri intensive de comert electronic din Romania.
Scoala de Vara GPeC se desfasoara timp de 5 zile, in perioada 27 august - 1 septembrie 2014, in Moeciu de Sus (jud. Brasov), iar cei interesati sa participe trebuie sa completeze formularul de inscriere de pe website-ul GPeC: http://www.gpec.ro/scoala-de-vara-de-comert-electronic/scoala-de-vara-gpec-2014/
Magazinele online care doresc sa afle ce pot face pentru a vinde mai mult, companiile furnizoare de solutii si servicii e-commerce, dar si antreprenorii interesati sa deschida o afacere online, se pot inscrie la a 4-a editie anuala a Scolii de Vara de Comert Electronic GPeC.
Inscrierile se incheie pe data de 20 august, dar cei care se inregistreaza pana pe8 august inclusiv, beneficiaza de oferta early-birdpregatita de organizatori.
12 workshopuri, consultanta avizata si networking cu specialistii
Participantii vor fi implicati activ in workshopuri a cate 90 minute fiecare, pe unele dintre cele mai importante subiecte pentru orice afacere online, precum:Marketing Online, Optimizarea Conversiilor, E-Mail Marketing, PPC, SEO, Logistica & Curierat, E-Commerce Tools etc.
Workshopurile sunt sustinute de traineri cu o vasta experienta in e-commerce, primii speakeri anuntati de organizatori fiind:Andrei Georgescu... mai mult
Marti, 05 August 2014, ora 10:25
Prologis, Inc. (NYSE:PLD), lider mondial in domeniul imobilelor industriale, a publicat un studiu intitulat "Inside the Global Supply Chain: E-commerce and a New Demand Model for Logistics Real Estate" ("In interiorul lantului global de aprovizionare: comertul electronic si un nou model al cererii pe piata spatiilor logistice"), potrivit caruia comertul electronic va crea o cerere noua semnificativa pentru spatiile logistice.
"Activitatea online se afla abia la inceput si anticipam ca in viitor comertul electronic va crea o cerere noua semnificativa pentru spatiile logistice", a declarat Chris Caton, vice president and head, Prologis Research.
In acest raport, echipa de cercetare a companiei ofera raspunsuri la intrebari legate de modul in care comertul electronic schimba cerintele retailerilor pentru spatii logistice si modul in care se adapteaza centrele de distributie.
Raportul exploreaza evolutia lantului de aprovizionare si aria de acoperire pentru indeplinirea cerintelor clientilor, examineaza cresterea industriei de retail, abordeaza implicatiile pozitive pentru cresterea cererii de spatii logistice si analizeaza activitatile unice care tin de comertul electronic si implicatiile acestora pentru selectarea si invechirea activelor.
"Analiza noastra indica faptul ca aceste modele de satisfacere a cerintelor clientilor pun accentul pe apropierea fata de marile centre urbane, permitand un timp de livrare mai rapid, niveluri de servicii mai ridicate si mai... mai mult
Marti, 15 Iulie 2014, ora 11:00
Nume importante de pe piata comertului electronic din Romania precum Visa, MasterCard, FashionDays, Molecule F, FashionUP, evoMAG, F64, PC Garage, PC Fun, Oktal, Paravion, RomCard, 2 Parale, Cargus, FAN Courier, DPD Romania, Marks Romania, BootCamp University, ContentSpeed, ECOMpedia, DigitalStar (Leo Burnett) sau My Media (The Group vor participa la Gala Premiilor eCommerce 2013 (GPeC 2013).
Lista, insa, nu se incheie aici, iar organizatorii promit nume la fel de sonore, pe care piata le va intalni in cadrul GPeC 2013.
Lista, insa, nu se incheie aici, iar organizatorii promit nume la fel de sonore, pe care piata le va intalni in cadrul GPeC 2013.
Surpriza GPeC 2013 este aducerea, pentru prima oara in Romania, a lui Daniel Dubin, Channel Sales Manager ClickTale - unul dintre cele mai cunoscute tool-uri de Customer Experience Analytics la nivel mondial, folosit de companii de top precum: T-Mobile, Booking.com, Lenovo, Logitech, Virgin, CBS, Orange, Verisign, Kenwood etc. Daniel va sustine un keynote speech de 45 de minute despre optimizarea conversiilor, pe care "nimeni nu ar trebui sa il rateze", dupa cum declara Andrei Radu, Founder & CEO GPeC.
Prin intermediul speakerilor prezenti la GPeC 2013 si a experientei vaste de care dispun, topicurile dezbatute vor fi de un real interes pentru oricine activeaza in piata de e-commerce sau vrea sa isi lanseze o afacere online: statistici de piata, predictii pentru 2014, branding, marketing, social media, studii de caz... mai mult
Vineri, 18 Octombrie 2013, ora 09:10
Grupul de internet american Yahoo! a anuntat, miercuri, ca a cumparat platforma de comert electronic Lexity, aceasta fiind cea de-a 20-a achizitie de cand conducerea companiei a fost preluata de Marissa Mayer.
Valoarea tranzactiei nu a fost insa dezvaluita, scrie AFP.
Lexity este un start-up lansat in urma cu patru ani de Amit Kumar, un fost angajat al Yahoo!. Lexity este o aplicatie software care ajuta companiile mici sa atraga consumatori si sa le satisfaca cerintele acestora. Lexity are mii de clienti in 114 tari.
Oficialii Yahoo! au anuntat ca, intr-o prima faza, Lexity va continua sa functioneze intr-un mod independent. "Pe termen mediu, ne-am propus sa integram aceasta aplicatie in oferta Yahoo! de servicii destinate micilor companii", au mai spus acestia.
Achizitia face parte din incercarea grupului de a-si revigora imaginea si a atrage mai multi tineri, sub conducerea actualului director general al companiei, Marissa Mayer.
Ce "cumparaturi" a mai facut Yahoo
Astfel, la inceputul lunii iulie, Yahoo! a anuntat ca a cumparat compania Qwiki, care dezvolta o aplicatie ce ii ajuta pe detinatorii de smartphone sa realizeze propriile filme cu ajutorul fotografiilor si clipurilor lor.
Totodata, in luna mai, Yahoo! a anuntat ca va prelua Tumblr, serviciu care gazduieste 108 milioane de bloguri, pentru 1,1 miliarde de dolari, dupa cum a relatat la momentul respectiv Bloomberg. Tranzactia urmeaza sa fie finalizata in a doua jumatate a lui 2013, conform... mai mult
Joi, 01 August 2013, ora 12:47
Comertul electronic cu plata online prin Romcard, principalul payment gateway din Romania, a crescut in 2012 cu 38% fata de 2011, ajungand la valoarea de 220 de milioane euro si un numar de 4,1 milioane de tranzactii.
Dintre acestea, in sistemul PayU au fost inregistrate tranzactii in valoare de 176,4 milioane euro.
"2012 a fost anul in care comertul electronic si-a marit ritmul de crestere. Daca in 2009 volumul platilor online a crescut cu 75% fata de anul anterior, in 2011 cresterea a fost de 24%, aceeasi tendinta manifestandu-se si la nivelul numarului de tranzactii. In 2012 insa, fata de 2011, comertul electronic a cunoscut o evolutie mai buna, de 38% raportat la valoarea totala si 51% raportat la numarul tranzactiilor", explica Andreia Stavarache, director de vanzari in cadrul PayU Romania.
In ceea ce priveste valoarea medie a tranzactiilor, aceasta a cunoscut o scadere de 8% de la 58 euro la 53 de euro, conform Romcard.
"Dinamica tranzactiilor in 2012 a fost interesanta. Scaderea valorii cosului mediu se datoreaza in primul rand cresterii cu 60% a numarului de tranzactii in lei, care au, in mod normal, o valoare mai mica. Acest lucru arata, in primul rand, o diversificare a ofertei de produse si o evolutia pozitiva pe majoritatea segmentelor de piata. Totodata a crescut gradul de adoptie a metodelor online de plata in randul consumatorilor. Vedem aceasta tendinta mentinandu-se si in cursul acestui an, la finalul caruia estimam sa ajungem la un volum de... mai mult
Marti, 08 Ianuarie 2013, ora 13:39
Economia bazata pe internet creeaza 2,6 locuri de munca pentru fiecare loc de munca "offline", iar comertul online ar putea genera castiguri de 204 miliarde de euro, au afirmat reprezentantii Uniunii Europene.
In cazul in care comertul electronic ar reprezenta 15% din comertul cu amanuntul iar obstacolele din calea pietei interne ar fi eliminate, castigurile pentru consumatori s-ar putea ridica la 204 miliarde de euro, adica 1,7% din PIB-ul european, spun reprezentantii UE.
Cu toate acestea, Comisia Europeana a constatat ca exista numeroase probleme care impiedica intreprinderile si consumatorii sa se implice pe deplin in serviciile online: normele aplicabile raman adesea necunoscute sau nesigure, ofertele sunt lipsite de transparenta si dificil de comparat, iar platile, ca si modalitatile de livrare, sunt adesea costisitoare si neadaptate.
Din aceste motive, Comisia a adoptat o strategie care contine 16 actiuni concrete care vizeaza dublarea, pana in 2015, atat a ponderii comertului electronic in cadrul vanzarilor cu amanuntul (aceasta fiind in prezent de 3,4%), cat si a ponderii economiei bazate pe internet in cadrul PIB-ului european (aceasta situandu-se in prezent sub 3%).
Comertul si serviciile online ar putea reprezenta, pana in 2015, peste 20% din valoarea cresterii economice si din numarul net al locurilor de munca create in anumite state membre (de exemplu, Franta, Germania, Regatul Unit sau Suedia).
"In situatia dificila prin care trece Europa,... mai mult
Vineri, 13 Ianuarie 2012, ora 18:37