Cand e brandul tau in joc cauti cele mai stralucite idei si cei mai descurcareti oameni sa le puna in practica. Insa ca rezultatul sa fie cel scontat trebuie sa inveti sa fii curajos, sa ai incredere si sa alegi oameni cu viziune.
Insa ce inseamna sa fii curajos? Si cata incredere poti avea sa lasi investitia in aceasta campanie in mainile acelor oameni?
Au raspuns la aceste intrebari pentru Business24 specialistii agentiei CohnandJansen JWT, Ruxandra Savulescu, Alex Negoescu si Monica Radulescu.
Ca sa va faceti o idee despre acesti oameni, va spunem ca ei sunt sefii departamentelor care au realizat campania "Water Purity Community", cu "Testul Puritatii".
Ghid de identificare a clientului curajos
"Nu-i prea place politica, dar ii intelege necesitatea. De multe ori e vazut ca un fel de oaie neagra in companie sau, daca e antreprenor, nu practica consensul.Nu e fascinat de evolutia leaderului de piata sau a vreunui competitor pentru ca e convins ca are cea mai buna propunere pentru clientii sai. Insa e foarte atent la piata si incearca sa prevada urmatoarea miscare a celorlalti.
Ar vrea foarte tare sa faca istorie si va cultiva o relatie stransa, bazata pe incredere cu agentia pe care a ales-o. Si, desi va fidezamagit daca agentia nu vine intotdeauna cu 'game changing ideas', n-o s-o bage cu una cu doua in pitch", il descrie Ruxandra Savulescu, Client Service Director CohnandJansen JWT.
Foto: Monica Radulescu
Pentru Monica Radulescu, Head of Strategy... mai mult
Miercuri, 15 Iulie 2015, ora 12:43
O campanie centrata pe digital si social media are succes doar prin decenta fata de consumator. In acest mediu, unde reactia consumatorului e esentiala si imediata, e important sa fii sincer cu tine si cu cei carora te adresezi, crede Monica Radulescu, Head of Digital CohnandJansen JWT.
"Si cred ca asa poti gasi acea propunere adecvata astfel incat sa nici nu-ti subestimezi publicul, dar nici sa ceri prea mult, daca nu e cazul. Atunci cand publicitatea ramane doar la functia ei primara, aceea de a vinde (exemplele sunt multiple, de la promotii si aplicatii concurs), ea tinde sa fie ignorata sau sa atraga doar un anumit gen de target. Dar atunci cand spune o poveste sau are o misiune relevanta, ea poate deveni o mica parte din vietile oamenilor", mai spune Specialistul, pentru Business24.
Monica Radulescu si Andrei Cohn vorbesc despre tehnicile succesului in contextul in care agentia lor, CohnandJansen JWT, a castigat cinci premii in cadrul galei Internetics 2014.
"Cohn & Jansen a mai obtinut rezultate prin festivaluri, chiar si in zona de digital, dar este prima data cand o face in mod consistent si asta ma bucura foarte mult. Digitalul in agentia noastra nu a fost un plan de adecvare la piata, ci o consecinta a integrarii organice a acestuia in toata agentia de-a lungul timpului. Astazi orice om din agentie, din orice department, produce si solutii de digital. Nu avem printre noi un grup de oameni care vorbesc alta limba. Cred ca asta ne face sa fim accesibili... mai mult
Luni, 17 Noiembrie 2014, ora 12:31
Regizorul Andrei Cohn este Creative Director, Managing Director si Managing Partner la agentia de publicitate Cohn and Jansen JWT, o companie pe care a creat-o in 2002 sub numele Cohn & Jansen si care a crescut "de la o zi la alta" din 2010, dupa fuziunea cu agentia Scala JWT.
El a fost mereu in spatele tuturor deciziilor de business luate pentru a ajunge in 2013 la o cifra de afaceri de 3.200.000 de euro, insa recunoaste ca a ajuns antreprenor "conjunctural".
"Am simtit ca, oricat de mari sunt apasarile concrete ale nevoilor de zi cu zi dintr-o agentie, sunt totusi mai putin nocive creativitatii decat cine stie ce sef, antreprenor cu 'vocatie'", spune Andrei Cohn, amintindu-si decizia sa de a-si crea propria agentie de publicitate.
Despre abordarea post-decembrista a patronilor de agentii de publicitate, despre decizii antreprenoriale luate de un om creativ, pasiunea sa pentru regie, dar si motivele pentru care nu mai face nicio diferenta intre planul personal si cel profesional, vorbeste Andrei Cohn, intr-un interviu acordat Business24.
Sunteti recunoscut in piata drept un personaj foarte creativ si ati primit numeroase premii pentru asta. In plus, sunteti si regizor. Cum se impaca, insa, creativitatea cu antreprenoriatul?
Creativitatea nu face casa buna cu antreprenoriatul. Acesta iti stimuleaza instinctul de conservare.
Atunci cand trebuie sa platesti lumina sau salariile, spiritul creativ face pasul la offside. Candoarea creativitatii nu este nici ea... mai mult
Sambata, 30 August 2014, ora 00:00