Chiar si profesionistii au nevoie de consiliere, mai ales cand vine vorba de respectarea legii. In cazul avocatilor si juristilor, cartile care contin cele mai noi modificari legislative trebuie sa fie un "must-have" in biblioteca.
Specialistii de la BookLand au ales trei carti de baza pe care juristii si avocatii trebuie sa le citeasca.
Consilier Codul Muncii
Fie ca este vorba despre o hotarare de guvern sau despre o ordonanta de urgenta aparuta peste noapte, fiecare practician in domeniul raporturilor de munca trebuie sa urmareasca in permanenta Monitorul Oficial. "Consilier - Codul Muncii" are rolul de a-i ajuta pe angajat si pe angajator sa cunoasca si sa aplice legea corect, continand sfaturi de aplicare a legii, comentarii, exemple, spete, modele si formulare.
In calitate de abonat al Consilierului, clientul primeste lunar comentarii si recomandari privind aplicarea ultimelor reglementari din legislatia muncii in domeniul raporturilor de munca si poate solicita consultanta din partea specialistilor in legislatia muncii.
Consilier - Codul muncii" trateaza subiecte precum angajarea, concedierea, salarizarea, contributiile sociale sau evaluarea angajatilor.
Cartea a fost elaborata de specialisti in domeniul legislatiei muncii, avocati, consilieri juridici,prin urmare beneficiezi de expertiza mai multor prefesionisti in domeniu.
Lucrarea face parte din colectia "Consilier" editata de Grupul de Editura si Consultanta in Afaceri Rentrop & Straton.... mai mult
Luni, 23 Aprilie 2012, ora 19:10
Viceguvernatorul BNR Cristian Popa a declarat miercuri ca nu se doreste eliminarea creditului in valuta, ci realizarea unui echilibru intre finantarea in moneda nationala si finantarea in valuta, care sa previna acumularea de riscuri, mai ales pentru debitorii neprotejati la riscul valutar, relateaza NewsIn."Avem de-a face in momentul de fata cu masuri noi, care nu sunt luate in izolare. Ele fac parte integranta dintr-un demers la nivelul Uniunii Europene de a preveni o reluare a acordarii majoritare de credite in valuta.
Dupa obiectivele noastre nu se doreste eliminarea creditului in valuta, se doreste o realizare a unui echilibru intre finantarea in moneda nationala si finantarea in valuta, care sa previna acumularea de riscuri, mai ales pentru debitorii neprotejati la riscul valutar", a declarat Popa, in cadrul "Romania Financial Forum 2011".
El a precizat, totodata, ca nu se doreste utilizarea de restrictii, pentru ca acestea pot duce la distorsiuni.
"Nu dorim sa utilizam alte mijloace decat cele congruente pietei. Nu dorim sa apelam la interdictii, pentru ca acestea nu sunt neaparat uile, ci pot conduce la distorsiuni. Un alt obiectiv al nostru este de reflectare cu acuratete a riscului sporit de acordare de credite in valuta pentru debitorii neacoperiti la riscul valutar in preturile produselor respective", a mai spus Popa. mai mult
Miercuri, 05 Octombrie 2011, ora 11:56
Principalele modificari aduse Codului Civil, care vor intra in vigoare incepand cu 1 octombrie, vizeaza relatia dintre banci si clientii acestora. Astfel, romanii, inclusiv cei de pe segmentul corporate, care au credite vor beneficia de mai multe drepturi.Avocatii de la Reff si Asociatii, ce face parte din Deloitte, considera ca anumite reglementari din Noul Cod Civil sunt neclare sau incomplete.
Drept urmare, exista riscul de diminuare a drepturilor creditorilor garantati, in speta a bancilor.
In schimb, noul cod ofera drepturi suplimentare imprumutatilor, inclusiv celor de pe segmentul corporate, comparativ cu reglemetarea actuala.
"Noul Cod Civil va aduce schimbari semnificative in relatia dintre banca si imprumutat", spune Simina Mut, Managing Associate in cadrul Reff & Asociatii.
"O evaluare precisa poate fi realizata doar in timp, pe masura ce noile reglementari vor deveni mai clare. Perioada urmatoare va fi una marcata de un anumit nivel de incertitudine si nu excludem modificari succesive ale noului Cod".
Prin noul Cod Civil, anumite clauze care se regaseau si pana acum in contractele de credit si de garantie devin reglementate legal.
"Daca pana acum libertatea contractuala statea la baza acestor practici, ramane de vazut daca nu cumva legiferarea acestora va restrange de fapt drepturile partilor in amenajarea contractuala a relatiei lor. Atat bancile, cat si imprumutatii trebuie sa analizeze in detaliu impactul noului Cod Civil asupra negocierilor care vor fi... mai mult
Luni, 05 Septembrie 2011, ora 23:49