Grupul informatic american Apple Inc. poarta pentru prima data discutii cu companiile miniere pentru a cumpara cobalt direct de la ele, in ideea de se asigura ca va avea suficiente cantitati din acest ingredient cheie pentru productia de baterii, pe fondul ingrijorarilor ca explozia vanzarilor de vehicule electrice ar putea provoca lipsuri in aprovizionarea cu cobalt, informeaza Bloomberg, citand surse din apropierea discutiilor.
Producatorul telefoanelor iPhone este unul dintre cei mai mari utilizatori finali de cobalt pentru bateriile din dispozitivele sale insa pana acum a lasat achizitiile de metale rare in sarcina companiilor care ii produc bateriile.
Potrivit surselor citate de Bloomberg, Apple vrea sa incheie contracte pentru furnizarea mai multor mii de tone de cobalt pe an, timp de cel putin cinci ani. O alta sursa a adaugat ca primele discutii pe acest subiect au inceput in urma cu un an, adaugand ca nu este nicio certitudine ca se va ajunge la un acord.
Un purtator de cuvant de la Apple a refuzat sa faca comentarii insa la finele anului trecut directorul general de la Glencore Plc, Ivan Glasenberg, a mentionat Apple printre companiile cu care grupul minier poarta discutii cu privire la cobalt, fara a oferi insa alte detalii.
Aceste discutii scot in evidenta faptul ca Apple vrea sa se asigure ca are suficiente livrari de cobalt pentru bateriile utilizate de telefoanele iPhone si tabletele iPad, in conditiile in care cresterea accelerata de baterii... mai mult
Miercuri, 21 Februarie 2018, ora 16:53
Companii precum Intel si Apple au facut progrese importante in ceea ce priveste reducerea dependentei de asa-numitele "minerale de conflict" - staniu, tantal, tungsten si aur - din minele din Congo, controlate de dictatori militari si asociate cu abuzuri la adresa drepturilor omului.
Lucrurile nu s-au imbunatatit insa si in ceea ce priveste minele de cobalt din regiune.
Cobaltul este un mineral folosit pentru bateriile litiu-ion care alimenteaza smartphone-urile, laptopurile si masinile electrice produse de companii ca Apple, Samsung si mari constructori auto.
O investigatie realizata de Todd Frankel si Michael Robinson Chavez de la Washington Post dezvaluie conditiile mizere in care lucreaza muncitorii din aceste mine, scrie Business Insider.
Cea mai grea meserie din lume? Prin vapori toxici, cu zeci de kg in spinare - nici nu se pot bucura de peisajul de basm (Foto)
Situatia este si mai dificila pentru cei care nu sunt angajati directi ai unei companii de minerit, dar ...citeste mai departe despre "Costurile umane ale bateriei smartphone-ului tau" pe Ziare.com mai mult
Duminica, 09 Octombrie 2016, ora 11:35