Guvernatorul BNR, Mugur Isarescu a fost reales presedinte al Comitetului National pentru Stabilitate Financiara (CNSF) pentru un nou mandat de un an, se arata intr--un comunicat al bancii centrale.
Sedinta ordinara a Comitetului National pentru Stabilitate Financiara a avut loc marti.
La intalnire au participat Mugur Isarescu, guvernatorul BNR, presedinte al Comitetului National pentru Stabilitate Financiara, Bogdan Dragoi, secretar de stat, Ministerul Finantelor Publice, Gabriela Anghelache, presedinte al Comisiei Nationale a Valorilor Mobiliare, Constantin Buzoianu, presedinte al Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor, Mircea Oancea, presedinte al Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private si Eugen Dijmarescu, director al Fondului de Garantare a Depozitelor in Sistemul Bancar.
Membrii CNSF au analizat Recomandarea privind mandatele macroprudentiale nationale, publicata de Comitetul European pentru Risc Sistemic (CERS), precum si aranjamentele institutionale pentru implementarea politicilor macroprudentiale la nivelul unor state membre ale Uniunii Europene.
In acest context s-au stabilit directiile de actiune in vederea pregatirii, pana in luna iunie 2012, a unui raport intermediar privind mandatul macroprudential in Romania ca o prima etapa pentru transpunerea Recomandarii CERS in legislatia nationala.
De asemenea, in comunicat se precizeaza ca in cadrul discutiilor au fost prezentate cele mai recente masuri pentru intarirea stabilitatii... mai mult
Marti, 31 Ianuarie 2012, ora 16:58
Guvernatorul Bancii Nationale a Romaniei, Mugur Isarescu, a fost reales presedinte al Comitetului National pentru Stabilitate Financiara (CNSF) pentru un nou mandat de un an in cadrul unei sedinte in care s-a discutat, printre altele, despre evolutiile recente ale sectorului financiar din Romania, transmite NewsIn.Membrii CNSF au apreciat ca mentinerea calitatii activelor la un nivel controlabil si evolutia in general favorabila a profitabilitatii au contribuit la consolidarea la niveluri adecvate a solvabilitatii si a lichiditatii institutiilor financiare.Membrii CNSF au analizat, printre altele, documentele Comisiei Europene privind propunerea unui cadru al Uniunii Europene pentru gestionarea crizelor transfrontaliere in sectorul bancar, precum si rezultatele consultarii publice legate de acest subiect.La sedinta ordinara de marti a CNSF au participat Guvernatorul Bancii Nationale a Romaniei (BNR), Mugur Isarescu, secretarul de stat in cadrul Ministerului Finantelor Publice (MFP) Bogdan Dragoi, presedintele Comisiei Nationale a Valorilor Mobiliare (CNVM), Gabriela Anghelache, presedintele Comisiei de Supraveghere a Asigur?rilor (CSA), Angela Toncescu, si presedintele Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP), Mircea Oancea. mai mult
Marti, 20 Aprilie 2010, ora 15:52
Membrii Comitetului National pentru Stabilitate Financiara (CNSF) au discutat, in 15 iulie, aspecte privind colaborarea inter-institutionale in vederea raportarii indicatorilor de stabilitate financiara conform cerintelor Fondului Monetar International, au anuntat institutiile participante, informeaza NewsIn. Membrii CNSF au analizat, totodata, evolutiile recente ale sectorului financiar din Romania, pornind de la tendintele reflectate in cadrul Raportului asupra Stabilitatii Financiare al Bancii Nationale a Romaniei (BNR), se arata intr-un comunicat al Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP).
Reprezentantii CNSF au discutat si despre unele aspecte legate de consolidarea stabilit?tii sistemului financiar. La intalnire au participat Mugur Is?rescu, guvernatorul BNR si presedinte al CNSF, Bogdan Dragoi, secretarul de stat in cadrul Ministerului Finantelor Publice, Eugenia Carmen Negoita, vicepresedintele Comisiei Nationale a Valorilor Mobiliare.
La sedinta au fost pezenti si Angela Toncescu, presedinte al Comisiei de Supraveghere a Asigur?rilor, precum si Mircea Oancea, presedinte al Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private.
Potrivit calendarului anuntat, urmatoarea sedinta va avea loc in ultima saptamana din luna septembrie 2009.
Membrii CNSF au discutat despre evolutiile recente in domeniul supravegherii sectorului financiar si cel al gestiunii crizelor financiare in contextul concluziilor Consiliului ECOFIN din 9 iunie 2009 si ale... mai mult
Miercuri, 15 Iulie 2009, ora 17:35
Comitetul National pentru Stabilitate Financiara (CNSF) s-a intrunit luni, iar reprezentantii BNR, CNVM, MFP, CSA si CSSPP au discutat despre conditiile acordului extern al Romaniei, summit-ul G20 de la Londra si propunerile grupului condus de Larosiere la nivel european.
La intalnire au participat guvernatorul Bancii Nationale a Romaniei (BNR) si presedintele CNSF, Mugur Isarescu, secretarul de stat in Ministerul Finantelor Publice (MFP) Bogdan Dragoi, presedintele Comisiei Nationale a Valorilor Mobiliare (CNVM), Gabriela Anghelache, presedintele Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor (CSA), Angela Toncescu, si presedintele Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP), Mircea Oancea.
Pe langa analiza conditiilor din acordul extern al Romaniei pentru un imprumut de la Fondul Monetar International (FMI), Uniunea Europeana (UE) si Banca Mondiala, membrii CNSF au discutat propunerile de reforma a supravegherii financiare in Uniunea Europeana pe baza documentului elaborat de grupul condus de Jacques de Larosiere si al punctului de vedere al Comisiei Europene.
"In acest context, a avut loc un schimb de opinii privind nevoia intaririi supravegherii macroprudentiale in Uniunea Europeana in vederea detectarii si prevenirii riscurilor sistemice, precum si asupra necesitatii gasirii unui echilibru functional intre competentele la nivel national si european in domeniul supravegherii microprudentiale", se arata in comunicatul transmis de cele cinci institutii.... mai mult
Luni, 06 Aprilie 2009, ora 17:03
Impactul crizei financiare internationale asupra sistemului financiar romanesc a fost relativ limitat, pana in prezent, potrivit datelor publicate de Comitetul National de Stabilitate Financiara (CNSF), care s-a intrunit ieri intr-o sedinta ordinara, a anuntat Banca Nationala a Romaniei (BNR).
CNSF - infiintat in iulie 2007 in scopul alinierii Romaniei la cerintele Uniunii Europene privind managementul crizelor financiare - a decis, de asemenea, ca trebuie intarita evaluarea preventiva pentru identificarea celor mai adecvate pachete de masuri, necesare diminuarii potentialelor efecte negative ale crizei globale asupra sistemului financiar romanesc si economiei nationale.
Totodata, membrii CNSF l-au reales pe guvernatorul BNR, Mugur Isarescu, drept presedinte al Comitetului National pentru Stabilitate Financiara pentru un nou mandat de un an.
Din CNSF fac parte sefii autoritatilor de supraveghere ale sectoarelor pietei financiare (Banca Nationala a Romaniei, Comisia Nationala de Valori Mobiliare, Comisia de Supraveghere a Asigurarilor, Comisia de Supraveghere a Sistemului Public de Pensii Private) si ministrul Finantelor Publice, Gheorghe Pogea.
Urmatoarea sedinta ordinara a CNSF va avea loc in ultima saptamana a lunii martie 2009.
Obiectivul central al CNSF consta in asigurarea stabilitatii sistemului financiar, prin promovarea unui schimb de informatii intre autoritatile membre, precum si prin evaluarea, prevenirea si, dupa caz, gestionarea situatiilor de criza... mai mult
Marti, 17 Februarie 2009, ora 10:09