Alocarea prioritara, de catre autoritati, a sumei de 300 de milioane de euro pentru sustinerea programului start-up in perioada 2013-2014 va asigura crearea unui numar de 300.000 de locuri de munca, dar si cresterea cu 4,26% a Produsului Intern Brut (PIB) in perioada 2013-2016, potrivit lui Ovidiu Nicolescu, presedintele CNIPMMR.
"Solicitam, in principal, cresterea sumelor alocate programelor de infiintare si dezvoltare a intreprinderilor mici si mijlocii, cu alocarea prioritara a sumei de 300 de milioane de euro pentru sustinerea programului start-up in perioada 2013-2014. Aceasta masura va asigura crearea unui numar de 300.000 de noi locuri de munca, dar si cresterea cu 4,26% a Produsului Intern Brut (PIB) in perioada 2013-2016. De asemenea, dorim sa fie adoptata o noua lege pentru intreprinderile mici si mijlocii, care sa asigure implementarea deplina la nivel national a Small Business Act (SBA), dar si cresterea treptata, de la 0,4% la 1% din PIB, a fondurilor alocate de la bugetul de stat pentru finantarea programelor de dezvoltare", a afirmat presedintele Consiliului National al Intreprinderilor Mici si Mijlocii din Romania.
Potrivit acestuia, este necesara totodata reducerea fiscalitatii, prin scaderea TVA de la 24% la 19%, dar si prin diminuarea cu minimum 25% a numarului de impozite pentru intreprinzatori, care in Romania este de 6,6 ori mai mare decat media Uniunii Europene.
"Procesul de absorbtie a fondurilor structurale trebuie sa cunoasca o... mai mult
Vineri, 02 Noiembrie 2012, ora 11:35
In aceasta perioada este absolut necesar sa se puna accent pe exploatarea efectului multiplicativ al utilizarii banilor publici, cu atat mai mult cu cat 90% din capitalul romanesc se regaseste la nivelul IMM-urilor, a declarat joi, Ovidiu Nicolescu, presedintele CNIPMMR.
Ovidiu Nicolescu a facut aceasta declaratie cu ocazia Forumului aniversar prilejuit de implinirea a 20 de ani de activitate a Consiliului National pentru Intreprinderi Private Mici Mijlocii din Romania (1992 - 2012).
"Conform unui studiu recent, in Romania exista la ora actuala 618.077 patroni de IMM-uri, numarul total al patronilor de firme ridicandu-se la 619.672. In ceea ce priveste repartitia pe categorii de firme, ponderea cea mai mare este detinuta de microintreprinderi (564.353 de firme - reprezentand un procent de 91,07% din totalul societatilor), pe locurile urmatoare situandu-se intreprinderile mici (45.388 de firme - 7,32%), intreprinderile mijlocii (8.336 de firme - 1,35%), si intreprinderile mari (1.595 de unitati - respectiv un procent de 0,26% din totalul firmelor). Tocmai de aceea, este necesar sa se puna accent pe efectul multiplicativ al utilizarii banilor publici, deoarece acestia pot intoarce in economie - in conditiile unei utilizari juste - de pana la peste zece ori valoarea initiala. In conditiile in care sunt acordate milioane de euro de la bugetul statului pentru finantarea unor intreprinderi nerentabile, ar trebui sa se opteze mai degraba pentru sustinerea, din fonduri... mai mult
Joi, 12 Iulie 2012, ora 16:30
IMM-urile solicita modificarea legii privind investitiile si introducerea unor prevederi care sa asigure in mod eficient si transparent stimularea investitiilor in Romania, a declarat joi, presedintele Consiliului National al Intreprinderilor Private Mici si Mijlocii din Romania, Ovidiu Nicolescu.
Cred ca majoritatea populatiei a inteles ca daca vrem o relansare substantiala a economiei romanesti, acesta nu se poate realiza fara o amplificare a procesului investitional. Analizele facute de CNIPMMR au avut ca baza de plecare legea 78/2009 privind investitiile si pronind de la analiza acestei legi noi am formulat un set de probleme", a spus Ovidiu Nicolescu.
Potrivit presedintelui CNIPMMR, Ordonanta de Urgenta privind stimularea investitiilor nr.85/2008, aprobata prin Legea 78/2009 cuprinde numai dispozitii generale (principii, definitii si tipurile de facilitati, etc.), fara a reglementa conditiile de fond si de procedura, precum si modalitatile concrete de stimulare a investitiilor, acordarea efectiva a facilitatilor si stabilirea conditiilor de eligibilitate.
De asemenea, reprezentantii IMM-urilor sustin ca este necesara completarea resppective Ordonantei de Urgenta cu prevederi care sa asigure in mod eficient si transparent stimularea investitiilor in Romania, pentru dezvoltarea anumitor sectoare de activitate, in functie de prioritatile de dezvoltare la nivel national si pentru asigurarea unei dezvoltari economice echilibrate.
Ovidiu Nicolecu a declarat ca... mai mult
Joi, 22 Martie 2012, ora 12:23