CNADNR va plati 146,6 milioane lei (33,1 milioane euro), cu TVA, pentru achizitia de autofreze de curatat zapada si vehicule echipate pentru interventii speciale pe timp de iarna, cele mai multe unitati urmand sa fie livrate de compania italiana Fresia.
Contractele au fost atribuite la 24 octombrie prin licitatie deschisa, pentru cel mai mic pret.
Pentru 11 din cele 12 loturi scose la licitatie, contractele au fost adjudecate de Fresia, iar unul a fost atribuit firmei Gradinariu Import Export din Bucuresti, potrivit unui anunt al CNADNR, transmite Mediafax.
Fresia va livra autofrezele de curatat zapada, de capacitate medie si mare, in vreme ce firma din Bucuresti va furniza vehiculele echipate pentru interventii speciale.
Achizitia, estimata initial la 180 milioane lei, va costa in total 118,2 milioane lei, fara TVA.
Unitatile vor fi livrate directiilor regionale din Bucuresti, Craiova, Timisoara, Cluj, Brasov, Iasi si Constanta.
Proiectul, care vizeaza prevenirea si combaterea inzapezirii pe reteaua de drumuri nationale si autostrazi, este cofinantat din fonduri europene. mai mult
Vineri, 31 Octombrie 2014, ora 16:50
Ministrul pentru Marile Proiecte, Dan Sova, a declarat, vineri, la Atelierele Viitorului, organizate de PSD, ca anul acesta a introdus mai multe criterii pentru acordarea contractelor de deszapezire, iar surpriza a fost ca nu a mai venit nimeni la licitatii.
Dan Sova a aratat ca a preluat CNADNR anul trecut, in plina iarna si a facut cu acest prilej si economii de 30% din bugetul alocat pentru deszapezire.
"Anul acesta, cand am facut bugetul, am scot cu 25% mai mic decat cel de anul trecut, din start, si am introdus criterii, de control, de performanta, si am avut o surpriza foarte interesanta. Nu a mai venit nimeni la licitatie. Cand am introdus criterii gen 'Domnule, cat dai cu antiderapant, atat platesc, cat deszapezesti, atat platesc', nu a mai venit nimeni la licitatie. Am organizat la licitatii pana am cazut jos, in toate felurile posibile, avem doar 56% din teritoriul national acoperit", a declarat Sova.
El a mai aratat ca se vor da si celelalte lucrari, prin negociere direct, firmelor care deja au castigat licitatii, tot procesul urmand a se finaliza pana in 15 noiembrie.
Dan Sova a anuntat ca, incepand din luna aprilie 2014, se va face licitatie internationala pentru deszapezire.
"Va garantez ca toate firmele europene sau romanesti care vor sa fie platite pentru ceea ce deszapezesc si pentru materialul antiderapant imprastiat si nu vor sa fie platiti pe intelegeri (...) vor veni la licitatii", a spus ministrul Marilor Proiecte. mai mult
Vineri, 08 Noiembrie 2013, ora 17:56
CNADNR va initia, in judetul Arges, un program-pilot de dotare a fiecarui utilaj de deszapezire cu GPS, pentru urmarirea costurilor si a modului de actiune, a anuntat, joi, la Sibiu, ministrul Delegat pentru Proiecte de Infrastructura de Interes National si Investitii Straine, Dan Sova.
Ministrul Dan Sova a declarat, joi, intr-o conferinta de presa la Sibiu, ca utilajele de deszapezire din judetul Arges vor fi dotate cu GPS in aceasta iarna, pentru a se cunoaste exact traseele pe care le urmeaza si activitatile pe care le fac, transmite corespondentul Mediafax.
"In judetul Arges vom avea, pentru prima oara, un program-pilot al CNADNR-ului, in care vom pune GPS pe fiecare masina de deszapezit sau de dat cu sare sau cu nisip sau cu clorura de calciu si se va putea urmari pe site-ul CNDANR-ului fiecare masina unde se afla. Si daca programul-pilot da rezultate - in sensul ca vom sti cati kilometri au parcurs, ce cantitate de material antiderapant a folosit, cat s-a aflat pe drum la munca, cand a iesit pe drum, cat a mers, cu ce viteza, vom putea urmari absolut tot - il vom extinde in toata tara", a afirmat Dan Sova.
Masinile de deszapezire pot fi urmarite pe site-ul CNADNR
Potrivit acestuia, activitatea masinilor de deszapezire din judetul Arges va putea fi urmarita pe site-ul CNADNR in baza unor parole, care vor fi oferite de catre reprezentantii institutiei.
Sova a precizat ca 75 de masini si utilaje vor fi dotate cu GPS, fiind in curs de realizare procedura... mai mult
Joi, 31 Octombrie 2013, ora 18:59
Autoritatile locale au deschis inca din vara sezonul licitatiilor pentru serviciile de deszapezire pentru aceasta iarna. De altfel, graba pentru cheltuirea celor cateva milioane de euro este justificata, daca luam in calcul prognozele meteorologilor europeni, care avertizeaza ca ne asteapta cea mai grea iarna din ultimii 100 de ani. Business24 prezinta lista celor mai harnice judete in privinta pregatirilor pentru iarna.
Mangalia este primul oras din tara care a luat masuri, in acest an, pentru deszapezirea drumurilor. Mai exact, la jumatatea lunii iulie, autoritatile locale au concesionat gestiunea serviciului public de salubrizare pe raza municipiului, pentru suma de 12 milioane de lei. Firma castigatoare se numeste Polaris M Holding.
Si judetul Mehedinti a atribuit, la sfarsitul lunii iulie, un contract pentru servicii de deszapezire. Mai exact, autoritatile locale vor plati 61 de milioane de lei firmelor Alpha Construct Sistem si Via Vita Constructii, pentru "Realizarea lucrarilor si prestarea serviciilor de intretinere curenta iarna - vara a drumurilor judetene din judetul Mehedinti, pentru perioada 2013 - 2016".
Orasele Bistrita, Resita si cateva comune din judetele Botosani, Sibiu, Cluj au atribuit deja contracte de deszapezire, in timp ce majoritatea licitatiilor pentru astfel de servicii sunt, in prezent, in desfasurare.
Astfel, Argesul pune la bataie 390.000 de lei pentru achizitia de sare industriala, iar municipiul Iasi este dispus sa plateasca 16... mai mult
Miercuri, 02 Octombrie 2013, ora 14:38
Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale vrea sa contracteze lucrari de intretinere pe timp de iarna a drumurilor din administrarea celor sapte directii regionale, in intervalul 2013-2015, contractele avand o valoare estimata totala de 765,1 milioane lei, fara TVA.
Compania vizeaza incheierea a sapte acorduri-cadru, cu valori estimate de 109 milioane lei, in cazul Directiei Regionale de Drumuri si Poduri Iasi, 104,9 milioane lei (DRDP Constanta), 61,9 milioane lei (DRDP Craiova), 95,9 milioane lei (DRDP Brasov), 106,1 milioane lei (DRDP Cluj), 148,5 milioane lei (DRDP Bucuresti) si 138,8 milioane lei (DRDP Timisoara). Sumele nu includ TVA.
Acordurile cuprind intre 5 si 10 loturi, iar lucrarile vor avea o durata de 20 de luni de la data atribuirii.
Proiectele vor fi finantate de la bugetul de stat si din venituri proprii.
Contractele vor fi atribuite prin licitatie deschisa, pentru pretul cel mai scazut.
Termenul limita pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare a fost stabilit pentru 9 septembrie.
Compania a anuntat in decembrie 2012 ca pentru intretinerea drumurilor pe timp de iarna 2012-2013 are semnate 45 de contracte, in valoare de peste 310 milioane lei, companiile implicate in acordurile care cumuleaza cele mai ridicate valori fiind Gecor, Tel Drum, Teloxim Con, Spedition UMB, Tehnostrade, Romprest Service, Selina SRL si Pa&Co.
CNADNR are in administrare aproximativ 550 km de autostrada, inclusiv variante de ocolire, si... mai mult
Sambata, 27 Iulie 2013, ora 10:00
Directorul general al Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADNR) Mircea Pop si-a inaintat luni demisia din functie, a anuntat premierul Victor Ponta, precizand ca va demara procedura de selectie a unui nou sef.
Interimatul la conducerea Companiei Nationale pentru Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania va fi asigurat de directorul demisionar, Mircea Pop, pana la numirea unui nou management al companiei, a declarat ministrul delegat pentru proiecte de infrastructura de interes national si investitii straine, Dan Sova, luni, la audierile comisiilor parlamentare de specialitate reunite.
De asemenea, directorii regionali care in loc sa se ocupe de deszapezirea drumurilor au mers la Balea Lac la sfarsitul saptamanii trecute vor fi demisi, a spus premierul.
"Astazi se schimba si reprezentantii in AGA si in CA", a precizat Ponta.
Intrebat daca demisia lui Mircea Pop a fost ceruta sau si-a inaintat-o din proprie initiativa, Ponta a raspuns pe un ton ironic: "Si-a dorit dansul foarte tare. Daca v-am spus ca l-am chemat la mine...".
Conducerea Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADNR) a fost criticata vinerea trecuta, la Comandamentul de iarna, vicepremierul Liviu Dragnea afirmand ca este "singura veriga slaba" din sistem si a avertizat ca este ultima data cand accepta "balbaiala" reprezentantilor acestei institutii.
Directori din CNADNR au participat joi, la Balea Lac, la o sedinta de "plan... mai mult
Luni, 28 Ianuarie 2013, ora 14:57
Bugetul dedicat investitiilor pentru 2013 al Companiei Nationale de Drumuri se va ridica la 1,4 miliarde de lei, iar cea mai mare mare parte a acestei sume va fi directionata catre platile pentru lucrarile din acest an.
Despre proiectele de autostrada, dar si despre litigiile in care este implicata CNANDR, a vorbit Mircea Pop, directorul general al companiei, intr-un interviu acordat Agerpres.
Cand se va finaliza Coridorul IV pentru ca in ultima vreme au existat rezilieri de contracte si repercusiuni in justitie impotriva celor care au utilizat eronat fondurile europene in acest proiect, asa incat obiectivul revine in atentia populatiei?
Coridorul IV va fi gata in 2016, iar tronsonul Sibiu - Nadlac, de care se vorbeste atat de des in ultima vreme, in 2014, cu toate intarzierile si problemele de pe acest tronson. Pe tronsonul Nadlac - Arad, cel reziliat, vom avea un constructor in martie 2013, cel mai probabil, iar tronsonul Sibiu - Deva va fi gata undeva in vara anului 2013.
Tronsonul Sibiu - Pitesti va intra si el in lucrari, stim ca Romania s-a luptat sa introduca acest sector in finantare europeana, mai ales ca este un proiect destul de complicat, iar finantarea este pe masura.
Acest tronson se va face cu fonduri europene. Acum, documentatia realizata de noi este la JASPERS, organismul de asistenta european pentru astfel de proiecte, pentru a fi verificata astfel incat sa puteam realiza studiul de fezabilitate necesar pentru a obtine finantarea. Cred ca... mai mult
Miercuri, 12 Decembrie 2012, ora 14:32
Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale a platit circa 400 de milioane de euro lui Dorinel Umbrarescu si Nelu Iordache pentru lucrari de reabilitare si deszapezire si 14 kilometri de autostrada.
Dorinel Umbrarescu, care controleaza constructorii Spedition UMB si Tehnostrade, a incasat anul trecut cei mai multi bani de la CNADNR, peste 290 de milioane de euro. Sumele au mers catre cei 14 km din autostrada Moara Vlasiei-Ploiesti care ii revin lui Umbrarescu, catre reabilitari de drumuri sau deszapeziri.
Si Nelu Iordache, omul de afaceri care controleaza constructorul Romstrade, a incasat anul trecut aproape 110 milioane de euro de la CNADNR, fiind a doua cea mai bine platita companie romaneasca pentru lucrari de reabilitari, modernizari si intretineri multianuale ale soselelor.
Practic, CNADNR a platit anul trecut 400 de milioane de euro pentru lucrarile celor doua companii, care au inclus modernizari, reabilitari, intretineri multianuale, deszapeziri si 14 kilometri de autostrada. Daca luam in considerare un cost mediu de 7 milioane de euro pe kilometru de autostrada, cu acesti bani s-ar fi putut construi 57 de kilometri de autostrada. mai mult
Joi, 23 Februarie 2012, ora 09:49
Deszapezirea drumurilor se va face dupa noi reguli stabilite de Ministerul Transporturilor, reguli care ar urma sa micsoreze costurile.
Deszapezirea autostrazilor si a drumurilor publice cu patru si doua benzi care asigura legaturile cu garile, porturile, aeroporturile si punctele de treceri de frontiera se va face in maxim opt ore dupa incetarea viscolului, fata de perioada de zece ore prevazuta in prezent.
"Prin modificarile operate asupra Normativului din 2005, Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania si-a propus sa elaboreze o reglementare tehnica moderna, unitara, coerenta si eficienta cu privire la modul de interventie in timpul iernii pe reteaua rutiera din administrare in vederea asigurarii viabilitatii drumurilor in sezonul rece", se arata intr-un comunicat transmis marti de Ministerul Transporturilor, citat de Newsin.
Astfel, deszapezirea drumului de nivel de interventie 1 pe minim o banda de circulatie s-a realizat in anii anteriori la maxim zece ore dupa incetarea viscolului, iar in noul normativ se face dupa maxim opt ore. De asemenea, curatarea se va face in maxim doua zile, fata de patru zile cat este in prezent.
Nivelul 1 de interventie include autostrazile, drumurile publice cu patru sau cu doua benzi de circulatie care leaga Capitala de municipiile de judet si cele care leaga municipiile de municipiile resedinta de judet. In aceasta categorie sunt incluse si drumurile nationale, judetene sau comunale care asigura... mai mult
Marti, 08 Noiembrie 2011, ora 15:52