Pretul testelor Covid Real Time PCR difera cu pana la 50% de la o clinica la alta, cel mai mic tarif fiind de 285 de lei, iar cel mai mare, de 420 de lei.
Clinica unde oferta este de 285 de lei transmite rezultatul in 24 de ore.
O alta clinica cere 300 de lei, iar raspunsul vine in 48 de ore, iar o alta unitate medicala privata transmite rezultatul in 72 de ore si cere 350 de lei pentru un test RT PCR
Sunt unele clinici care vand la pachet teste de coronavirus si gripa, iar acest pachet costa in jur de 420 de lei, rezultatul venind in trei zile.
Cel mai mare pret ar fi 420 de lei, cu rezultatul in 24 de ore. Oferta aceasta este cu 48% mai mare decat cea mai ieftina.
Clinicile recomanda pacientilor o programare prealabila pentru testare.
Oamenii ar trebui sa fie foarte atenti la testele RT PCR pentru Covid, sa compare mai multe preturi si sa aleaga oferta cea mai ieftina, intrucat exista diferente foarte mari de preturi pe aceasta piata, a declarat, joi, Bogdan Chiritoiu, presedintele Consiliului Concurentei.
"Daca in sectorul alimentar am vazut ca lucrurile au continuat sa mearga ok, chiar fiind sub soc, pe zona de produse medicale pietele nu au functionat. Am vazut fenomenele speculative din perioada de inceput a pandemiei, cand preturile au crescut la masti, la dezinfectanti, vedem acum pe zona testelor de tip PCR, vedem diferente foarte mari de preturi, deci e clar ca nu este o piata stabilizata si nu rezista la socuri. Vom fi si mai atenti decat... mai mult
Duminica, 22 Noiembrie 2020, ora 12:20
Patronatul Furnizorilor de Servicii Medicale Private (PALMED) solicita acoperirea costurilor pentru testele realizate in Bucuresti privind infectia cu noul coronavirus solicitate de autoritati de la inceputul pandemiei de COVID-19 si atrage atentia ca, in caz contrar, exista riscul ca testarea in mediul privat sa fie sistata incepand de saptamana viitoare.
"Patronatul Furnizorilor de Servicii Medicale Private - PALMED face apel la autoritatile competente pentru continuarea campaniei de testare a populatiei pentru COVID-19. Furnizorii medicali solicita acoperirea costurilor pentru testele realizate in Bucuresti de la inceputul pandemiei. In caz contrar, exista riscul ca testarea in mediul privat sa fie sistata incepand de saptamana viitoare. In prezent, aproximativ jumatate din numarul total de teste prelucrate in Capitala si decontate de stat se realizeaza in sistemul medical privat", se arata intr-un comunicat al PALMED transmis, vineri, AGERPRES.
Potrivit sursei citate, mediul privat a raspuns prompt apelului autoritatilor de a se implica cu toate resursele disponibile, materiale si umane, inca de la inceputul crizei sanitare, capacitatea de testare crescand semnificativ prin investitii si o distribuire suplimentara de personal in segmentul de testare PCR.
"In lipsa decontarii testelor potrivit contractului pe care fiecare furnizor il are, multe unitati medicale se vad obligate sa inceteze prelucrarea testelor realizate la cererea Directiei de Sanatate Publica,... mai mult
Vineri, 07 August 2020, ora 11:12
Un numar din ce in ce mai mare de persoane din Ungaria, Polonia si Romania opteaza pentru un acces mai rapid la serviciile medicale oferite de clinicile si spitalele private, informeaza Reuters.
Fenomenul este stimulat de ponderea redusa reprezentata de cheltuielile cu sanatatea in PIB, care a dus deseori la lipsuri de personal si timpi mari de asteptare pentru analize si operatii, cumulata cu cresterea salariilor, care au facut din serviciile private de sanatate o alternativa viabila.
De asemenea, angajatorii ofera din ce in ce mai des abonamente la clinicile private de sanatate pentru a atrage si a pastra angajati intr-o perioada de scadere a somajului si un deficit de mana de lucru.
"Aceasta este o perioada de cucerire pentru clinicile private", spune Peter Pal Varga, director la compania Buda Health Centre din Budapesta, la care miliardarul Sandor Csanyi a preluat pachetul majoritar de actiuni in anul 2017.
Potrivit lui Varga, compania intentioneaza sa construiasca un nou spital general in Budapesta si sa modernizeze un spital existent la un cost total estimat la aproximativ 20 miliarde forinti (70 milioane de dolari).
"Capacitatile noastre actuale de spitalizare nu mai sunt suficiente", sustine Varga.
Deocamdata nu exista cifre exacte cu privire la marimea pietei de servicii medicale private din Europa de Est, dar patru dintre cei mai mari jucatori din regiune au avut anul trecut venituri combinate de 600 milioane de dolari, in crestere, in medie, cu... mai mult
Joi, 29 August 2019, ora 16:54
Ca urmare a scandalului legat de falsul chirurg italian care facea operatii estetice intr-un spital privat din Capitala, Directia de Sanatate Publica a verificat 10 unitati sanitare private din Bucuresti.
"Conform raportului preliminar, inspectorii DSPMB au decis inchiderea uneia dintre aceste clinici medicale, au emis decizii de suspendare a activitatii pentru alte 3 clinici medicale si au aplicat sanctini contraventionale in valoare de 72.200 de lei", anunta Ministerul Sanatatii intr-un comunicat remis luni Ziare.com.
Mai mult, inspectorii sanitari au constatat ca, in cazul a doua dintre adresele la care figurau clinici medicale, nu se desfasura activitate medicala, una dintre unitati fiind in reamenajare, iar in cadrul celeilalte desfasurandu-se activitati de import-export (comert cu ridicata de produse farmaceutice).
Iata cateva dintre neregulile gasite de inspectori in clinicile private din Bucuresti:
nerespectarea structurii spatial functionale;prezentarea documentelor medicale pentru consultatiile medicale efectuate de Matteo Politi, fara documente care sa certifice calitatea de medic;nu se asigura dotarea minima obligatorie pentru Cabinetul de Chirurgie Plastica, Estetica si Microchirurgie Reparatorie;nerespectarea ritmului de evacuare a deseurilor medicale periculoase;identificarea de produse medicamentoase cu termen de valabilitate depasit.lipsa din dotarea unitatiilor a produselor biocide specifice dezinfectiei miinilor personalului si... mai mult
Luni, 18 Februarie 2019, ora 16:20
Ministerul Finantelor Publice si Ministerul Sanatatii au demarat controale la cinci operatori privati de servicii medicale pentru a verifica decontarile de servicii medicale realizate de catre acestia, a anuntat, luni, ministerul Finantelor Publice, Eugen Teodorovici.
"Nu toti privatii, dar vor fi controale facute de Ministerul Finantelor impreuna cu Ministerul Sanatatii pentru ca sunt, se pare, o serie cheltuieli care se fac probabil altfel decat prevede legea. O sa vedeti exact cand facem controlul. Sunt cateva structuri pe care Ministerul Sanatatii le-a indicat. Sunt din zona privata. O sa vedeti exact care sunt si concluziile controlului care este in derulare", a spus Eugen Teodorovici.
El a mentionat ca sunt agenti economici privati si se va verifica modul in care sunt decontati banii de la Casa de Sanatate.
"Se pare ca sunt dublari de decontari de cheltuieli in aceasta zona. Pentru acelasi tip interventii medicale se platesc de mai multe ori aceste activitati si de catre privat si de catre Casa de Sanatate. Deja avem o mare problema daca lucrurile sunt in acest fel", a afirmat Teodorovici, prezent la o dezbatere despre parteneriatul public-privat in Sanatate organizata de DC Media Group.
Potrivit ministrului de Finante este "imoral si ilegal" ca o companie sa taxeze si pacientul si sa deconteze serviciul prestat si de la Casa de Sanatate. Eugen Teodorovici a precizat ca sanctiunile vor fi cele pe care le prevede legea. mai mult
Luni, 26 Noiembrie 2018, ora 13:32
Politistii efectueaza, joi dimineata, 15 perchezitii domiciliare, in Bucuresti si in doua judete, la persoane banuite ca ar fi cauzat un prejudiciu de peste doua milioane de euro, prin evaziune fiscala in domeniul medical si in constructii.
Vor fi puse in executare 18 mandate de aducere, persoanele depistate urmand a fi conduse la audieri.
"La data de 13 august, politistii Directiei de Investigare a Criminalitatii Economice din cadrul Inspectoratului General al Politiei Romane, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe langa Curtea de Apel Bucuresti, efectueaza 15 perchezitii domiciliare in Bucuresti, Ilfov si Teleorman, la persoane banuite de evaziune fiscala", informeaza un comunicat al IGPR.
Actiunea vizeaza documentarea activitatii unei clinici medicale private din Bucuresti care, in perioada 2010-2014, s-ar fi sustras, in parte, de la indeplinirea obligatiilor fiscale prin inregistrarea in contabilitate de operatiuni fictive sau ...citeste mai departe despre "Evaziune de milioane de euro la o clinica privata din Bucuresti" pe Ziare.com mai mult
Joi, 13 August 2015, ora 08:27
Statul abandoneaza lupta cu operatorii privati de clinici si spitale, rezulta din bilantul sistemului sanitar pe acest an. In timp ce privatii au deschis noua spitale noi, Ministerul Sanatatii a anuntat inchiderea a peste 60 de institutii. In plus, noua lege a sanatatii ne va da posibilitatea sa renuntam la asigurarea de stat pentru cea privata.
Chiar daca sunt inca depasite numeric de spitalele si clinicile de stat, institutiile private atrag din ce in ce mai multi romani.
Conform unui studiu recent realizat de IMAS la cererea Medlife, cel mai mare operator de servicii medicale particulare din Romania, 57% dintre romanii de la orase au mai multa incredere in unitatile medicale private decat in cele de stat.
De ce apeleaza la clinicile private? Aproximativ 70% dintre cei chestionati au declarat ca principalele motive sunt calitatea actului medical, reputatia doctorilor, atitudinea personalului medical si dotarile si echipamentele performante.
Alte motive pentru care romanii aleg o clinica privata in detrimentul uneia de stat sunt preturile serviciilor si a timpul scurt de asteptare.
Potrivit studiului Medlife este cel mai cunoscut operator medical privat, urmat de Regina Maria, Medcenter, Medsana, Sanador si Medicover.
130 milioane euro in spitale private
In cele noua spitale deschise de operatorii particulari in acest an au fost investite peste 130 de milioane de euro.
Cea mai mare investitie a fost realizata de Sanador, companie detinuta de... mai mult
Vineri, 16 Decembrie 2011, ora 07:52
Piata serviciilor medicale private din Romania ar putea ajunge in acest an la aproximativ 500 de milioane de euro, in conditiile in care din ce in ce mai multi pacienti apeleaza la clinicile private, nemultumiti de serviciile spitalelor de stat, estimeaza compania de profil Regina Maria - Reteaua privata de sanatate."Pacientii nu au neaparat o disponibilitate de plata mai mare, dar au nevoi pe care nu le pot rezolva decat in unitati medicale private si migreaza de la stat catre privat", a declarat joi Sergiu Negut, directorul general adjunct al companiei, la conferinta "Reforma sanatatii la analiza", organizata de Eureko si agentia Mediafax.
El a adaugat ca avansul pietei se va baza doar pe banii achitati de catre pacienti.
"Este singura cale, in contextul in care banii Casei (Casa Nationala de Asigurari de Sanatate - n.r.) sunt limitati, iar asigurarile private sunt inca la inceput", a adaugat Negut.
El a mai spus ca in viitor concurenta pe piata serviciilor medicale private se va accentua, ceea ce va duce la cresterea calitatii serviciilor.
Piata serviciilor medicale din Romania s-a ridicat anul trecut la 400-420 milioane de euro, principalii operatori fiind MedLife, Medicover, Regina Maria, Euromedic, Sanador si Gral. mai mult
Joi, 09 Iunie 2011, ora 14:14
In domeniul imobiliar se distinge o noua directie de dezvoltare, spitalele si clinicile private, din ce in ce mai apreciate de romani, potrivit unui comunicat trimis de Regatta Real Estate Company.Recent s-a putut observa o noua arie de interes pentru investitorii imobiliari - domeniul serviciilor medicale private.
Cat de mare este cererea pentru spitale si clinici private
In afara de proiectul normativ al Ministerului Sanatatii de a introduce sistemul de coplata al serviciilor medicale de stat, evidentele beneficii privind calitatea, promptitudinea si eficienta din mediul medical privat au convins numerosi romani.
Aceasta optiune a determinat jucatori importanti sa investeasca in directia spitalelor private: Medicover si Sanador au in plan deschiderea de astfel de spitale, initiativa dusa deja la implinire de catre Centrul Medical Unirea sau de Medlife, care inaugureaza curand al doilea spital.
Potrivit estimarilor din 2010 furnizorii principali de servicii medicale private vor investi, in perioada 2011-2012, peste 200 milioane euro in spitale private. In conditiile in care piata de servicii medicale private din Romania nu este inca saturata, competitia in sector va fi apreciabila.
Conditiile pentru ca un spatiu sa devina atractiv pentru investitorii in clinici sau spitale private
"In primul rand, clinicile nu mai sunt amplasate exclusiv in cadrul unor cladiri de birouri", declara Mihaela Oprea, Rental Department Manager Regatta Real Estate Company.
"Terenuri pentru... mai mult
Marti, 01 Martie 2011, ora 10:59