Inca de la jumatatea lunii martie, cand a fost decretata starea de urgenta, si o mare parte a companiilor din Romania au fost nevoite sa isi mute activitatile in online, angajatorii au devenit mai preocupati de sanatatea emotionala a angajatilor, fiind dispusi sa aloce bugete cu 20% mai mari pentru servicii din sfera sanatatii emotionale, arata estimarile Clinicii Oana Nicolau.
De ce? Pentru ca, desi unele studii arata ca productivitatea angajatilor poate fi mai mare daca lucreaza remote, pe durata acestei perioade de incertitudine echilibrul emotional a fost afectat semnificativ: Dintr-odata, oamenii au fost nevoiti sa isi adapteze modul de a lucra si de a trai, sa gestioneze timpul petrecut muncind si cel petrecut cu familia etc. Asadar, companiile au venit in intampinarea nevoilor angajatilor cu diferite beneficii de sanatate emotionala, axate pe gestionarea emotiilor.
"Spre exemplu, in cazul unora dintre companiile cu care colaboram, am crescut numarul de terapeuti alocati si am observat si o crestere a numarului de terapii online", spune Sorin Nicolau, cofondator al clinicii Oana Nicolau, intr-un interviu acordat Business24.
"De asemenea, am inceput organizarea unor webinarii online de sanatate emotionala pentru angajati, pe teme precum gestionarea timpului, a emotiilor, mentinerea echilibrului emotional, dar si despre cum poate fi imbunatatit modul de a lucra de acasa", spune el.
Mai mult, in luna martie a acestui an a inregistrat o cifra de afaceri in... mai mult
Duminica, 07 Iunie 2020, ora 18:24