UniCredit Tiriac Bank va prelua portofoliul de clienti corporate ai RBS Romania, compus din peste 500 de companii medii si mari, achizitia vizand active de circa 260 milioane euro si depozite de 315 milioane euro, tranzactia asteptand avizul Consiliului Concurentei.
"UniCredit Tiriac Bank SA (UniCredit Tiriac Bank) si The Royal Bank of Scotland plc, Edinburgh, Sucursala Romania (RBS Romania) au semnat un acord pentru preluarea clientilor corporate ai RBS Romania de catre UniCredit Tiriac Bank. Tranzactia vizeaza un portofoliu total de active de aproximativ 260 milioane euro si depozite corporate de aproximativ 315 milioane euro", se arata intr-un comunicat comun al celor doua institutii de credit, care nu au dezvaluit valoarea tranzactiei.
Portofoliul cuprinde peste 500 de companii private de talie medie si mare, locale si internationale, precum si institutii publice si financiare. Angajatii RBS Romania vor fi transferati catre UniCredit Tiriac Bank, in urma consultarilor cu partenerii sociali.
UniCredit si RBS asteapta avizul Consiliului Concurentei pentru tranzactie
Cele doua banci asteapta avizul Consiliului Concurentei pentru tranzactie, estimand ca transferul se va incheia in lunile urmatoare. Totodata, au anuntat ca termenii si conditiile financiare ale tranzactiei nu vor fi facute publice.
"Dupa preluarea portofoliului de clienti Retail si Royal Preffered Banking de la RBS Romania anul trecut, integrarea completa a clientilor de Corporate ai... mai mult
Marti, 05 August 2014, ora 16:31
Grupul britanic RBS, controlat inca de stat dupa 5 ani de criza, se pregateste sa vanda sucursala care i-a ramas in Romania si a mandatat firma de consultanta PwC sa faca demersuri pentru gasirea unei banci care sa preia portofoliul ramas de clienti multinationale.
Dupa ce a vandut anul trecut businessul de retail si un calup de neperformante corporate, RBS are o sucursala cu cota de piata nesemnificativa, potrivit Mediafax.
RBS a semnat in urma cu un an un acord de transferare a portofoliului de retail catre UniCredit Tiriac Bank. De asemenea, anul trecut britanicii au realizat o tranzactie importanta cu credite neperformante din divizia corporate, rezultand in final o contractie puternica a bilantului si iesirea din clasamentul primelor 20 de banci de pe piata.
Din septembrie 2013 RBS Romania a trecut la statutul de sucursala, insa oficial britanicii au indicat mentinerea unui anumit interes pentru a continua businessul cu clienti mari.
Iesirea completa de pe piata este inevitabila
Pana la urma, deznodamantul iesirii complete de pe piata se arata a fi inevitabil. Cumparatorul portofoliului de clienti sofisticati/multinationale servit inca de RBS ar trebui sa aiba un profil similar de expertiza si capacitate tehnica pe zona corporate. Prin prisma acestui fapt portofoliul in cauza ar putea ajunge tot la UniCredit, care a luat si retailul, care are deja o pozitie puternica pe segmentul corporate si a indicat mentinerea unui apetit pentru achizitii atat timp... mai mult
Joi, 15 Mai 2014, ora 13:35
UniCredit Tiriac Bank si RBS Romania au finalizat transferul legal al business-ului de Retail si Royal Preferred Banking al RBS (Bank) Romania S.A. catre UniCredit Tiriac Bank S.A. si UniCredit Consumer Financing IFN S.A.
Incepand cu 5 august, clientii cu produse de creditare vor continua sa fie deserviti de catre RBS Romania in numele UniCredit Tiriac Bank pana la 15 septembrie, data la care intregul proces de tranzitie va fi finalizat.
Clientii care detineau la RBS Romania doar produse de cont curent, depozite si servicii asociate au fost deja transferati cu succes la UniCredit Tiriac Bank, in urma exprimarii acordului in acest sens.
"Etapele parcurse pana in prezent in procesul de transfer al clientilor de la RBS Romania demonstreaza ca am facut o alegere potrivita pentru toate partile implicate", a declarat Rasvan Radu, CEO UniCredit Tiriac Bank si Country Chairman al grupului UniCredit in Romania.
"Faptul ca aproape toti clientii nostri si-au exprimat acordul in legatura cu migrarea conturilor lor la UniCredit Tiriac Bank ne-a intarit parerea ca am luat cea mai buna decizie vanzand business-ul nostru de Retail si Royal Preferred Banking catre UniCredit Tiriac Bank", a declarat Henk Paardekooper, Presedinte si CEO RBS Romania.
Odata transferati, clientii vor beneficia de oferta complexa de produse si servicii de Retail a UniCredit Tiriac Bank, respectiv a UniCredit Consumer Financing. mai mult
Luni, 05 August 2013, ora 16:55
RBS Romania va incepe transferul propriu-zis al protofoliului de retail catre UniCredit Þiriac Bank la inceputul lunii august, proces care va fi incheiat o luna mai tarziu.
UniCredit Þiriac Bank si UniCredit Consumer Financing au semnat, la finalul lunii aprilie, un contract de achizitie a portofoliului de retail al RBS Romania, care cuprinde active de 315 milioane euro si pasive de 230 milioane euro, tranzactia incluzand si portofoliul de tip private banking.
"La inceputul lunii august vom face primul pas pentru finalizarea procesului de transfer al clientilor catre UniCredit si il vom incheia la inceputul lunii septembrie. Pana atunci ne continuam activitatea, informam clientii, le explicam ce se va intampla, iar de la inceputul lunii august vor fi oficial clientii UniCredit", a declarat joi presedintele RBS Romania, Henk Paardekooper, dupa o conferinta de presa.
El a aratat ca feedback-ul primit de la clienti este unul pozitiv, intrucat acestia au fost informati pe parcursul ultimului an de intentia bancii de a vinde portofoliul de retail.
"Vestea buna pentru clienti este ca UniCredit este o banca buna si care vrea sa investeasca in cresterea portofoliului de retail, in extinderea pe acest segment", a spus Paardekooper.
Presedintele a recunoscut insa ca exista si clienti care nu doresc transferul la UniCredit, fara sa prezinte numarul acestora, mentionand ca este vorba doar de cateva exceptii.
UniCredit nu preia creditele cu probleme
UniCredit va... mai mult
Joi, 06 Iunie 2013, ora 16:20
RBS Romania a anuntat luni ca acorda o finantare de 32 milioane euro companiei de stat Hidroelectrica, cel mai mare producator de electricitate din Romania, imprumutul fiind destinat finantarii capitalului de lucru al companiei energetice si urmand a fi inapoiat in maximum un an, informeaza NewsIn."Ne dorim sa jucam un rol activ in dezvoltarea sectorului energetic din Romania, imprumutul acordat Hidroelectrica inscriindu-se in aceasta strategie. In acest sens, doar in ultimele trei luni ale acestui an, RBS Romania a aprobat facilitati bilaterale in valoare de peste 100 milioane euro pentru companii din acest sector", a declarat directorul de Energie si Resurse al RBS Romania, Sanda Abrudan.
In Romania, RBS este prezenta pe piata din noiembrie 1995. In prezent, deserveste clientii persoane juridice si fizice prin intermediul locatiilor sale situate in Bucuresti, Arad, Brasov, Bacau, Cluj-Napoca, Constanta, Craiova, Galati, Iasi, Oradea, Pitesti, Ploiesti, Sibiu, Targu-Mures si Timisoara. Clientii diviziei Royal Preferred Banking sunt deserviti prin intermediul celor patru lounge-uri din Bucuresti (World Trade Center, Unirea si Lakeview) si Constanta.Hidroelectrica este cel mai important producator de energie electrica din Romania, principalul producator de servicii de sisteme energetice din tara si principalul producator de energie pe piata reglementata.
Compania administreaza peste 270 de centrale hidroelectrice si statii de pompare, cu o putere totala instalata de 6.438... mai mult
Luni, 12 Septembrie 2011, ora 16:01
Vanzarea RBS Romania se va fi finaliza, cel mai probabil, in a doua parte a acestui an, dar daca pretul oferit nu va fi satisfacator, finalizarea ar putea fi amanata, a declarat, marti, presedintele RBS Romania, Peter Weiss, conform Newsin. "Vrem sa vindem banca la un pret realist. Nu va fi o vanzare la orice pret. Grupul RBS este foarte multumit de evolutia bancii din Romania si exista posibilitatea sa nu continuam procesul de vanzare sau sa amanam tranzactia daca pretul nu este cel dorit", a explicat Weiss.
Intrebat care ar fi profilul cumparatorului, Weiss a spus ca RBS intentioneaza sa vanda toate operatiunile bancii, deci cumparatorul ar trebui sa fie interesat de toate diviziile acesteia - corporate, retail si clienti institutionali.
Presedintele RBS Romania a precizat ca banca a inregistrat in 2008 un profit mai mare ca in anul precedent, fara a da insa alte detalii referitoare la rezultatele financiare ale bancii.
Weiss se asteapta la o incetinire a activitatii bancare, in acest an, la nivelul intregii piete romanesti.
"In acest an, cresterea va fi mult mai mica decat ne-am obisnuit, cel putin pe piata creditului. Ma astept la o stagnare in urmatoarele luni. Clientii - atat companiile, cat si populatia - au o atitudine mult mai conservatoare si mi se pare o abordare foarte corecta", a mai spus Weiss.
RBS a scos la vanzare o serie de subsidiare, RBS Romania fiind inclusa, alaturi de alte 14 subsidiare si sucursale ale bancii-mama, pe lista celor de vanzare. Royal... mai mult
Marti, 28 Aprilie 2009, ora 11:58