Ministrul Economiei, Claudiu Năsui, afirmă, miercuri, că, dacă există bani pentru încă un PNDL, deşi ”primele două au fost dezastre din care politicienii şi acoliţii lor au furat pe nestingherite”, înseamnă că există bani şi pentru a mări salariile românilor, prin implementarea conceptului zero taxe pe salariul minim.
”În loc să aruncăm încă 50 de miliarde de lei pe un nou PNDL, mai bine creştem salariile românilor cu 900 de lei. Cum se face că avem bani pentru firme de partid, dar nu avem bani pentru a lăsa românilor mai mulţi bani din munca lor? Dacă avem bani pentru încă un PNDL, după ce primele două au fost dezastre din care politicienii şi acoliţii lor au furat pe nestingherite, avem şi pentru a mări salariile românilor prin Zero Taxe pe Salariul Minim”, a scris, miercuri, pe Facebook, Claudiu Năsui.
Acesta cere aplicarea de urgenţă a Programului de Guvernare.
”În condiţiile în care preţurile la facturi explodează şi românii sunt în pragul disperării din cauza lor, cerem aplicarea programului de guvernare de urgenţă şi începerea măsurii Zero Taxe pe Salariul Minim. Care înseamnă concret 900 de lei în plus pentru toţi românii care muncesc. Banii aceştia nu sunt asistenţă socială. Nu sunt un privilegiu. Sunt munca noastră”, a mai transmis ministrul.
...citeste mai departe despre "Claudiu Năsui: „În loc să aruncăm încă 50 de miliarde de lei pe un nou PNDL, mai bine... mai mult
Miercuri, 01 Septembrie 2021, ora 17:30
Ministerul Economiei Claudiu Năsui a anunțat marți, 24 august, că urmează să lucreze la o Ordonanță de Urgență prin care să desființeze administratorii speciali care ar trebui să pregătească pentru privatizare companiilor de stat.
"La Ministerul Economiei reforma companii lor de stat continuă. Astăzi punem pe circuitul de avizare o Ordonanţă de Urgenţă prin care desfiinţăm sinecurile administratorilor "speciali" pentru privatizare din companiile de stat. Ce sunt administratorii "speciali"? O găselniţă a guvernului Năstase prin care a creat sinecuri bine plătite pentru activul de partid. Pe hârtie, administratorii speciali pregăteau companiile de stat pentru privatizare. În realitate, de ani de zile România n-a mai privatizat nimic. Din 2002 aceşti aşa-zis administratori tot pregătesc privatizări şi se vede cât de bine au făcut-o după halul în care au ajuns cele mai multe companii de stat", a scris Năsui.
Administratorii speciali au fost creaţi prin Legea nr. 137 din martie 2002 privind unele măsuri pentru accelerarea privatizării.
În context, Claudiu Năsui atrage atenţia că, după 20 de ani, aceste companii nu sunt privatizate şi nici privatizabile. Mai mult, potrivit ministrului Economiei, atât timp cât compania nu este privatizată administratorul special poate câştiga un salariu de până la 19.000 lei pe lună.
"Din companiile "noastre" au făcut companiile "lor" şi le-au transformat în găuri... mai mult
Marti, 24 August 2021, ora 10:46
Functiile de conducere din Ministerul Economiei vor fi reduse cu 39%, iar cele de executie cu 30%, a anuntat miercuri ministrul de resort, Claudiu Nasui, care a precizat ca acesta va fi unul dintre cele mai importante eforturi de taieri de posturi din randul institutiilor statului din ultimii zeci de ani.
"Ministerul Economiei va fi reformat, intr-unul dintre cele mai importante eforturi de taieri de posturi din randul institutiilor statului din ultimii zeci de ani. Reducem 39% din functiile de conducere si 30% din cele de executie, printr-un plan pe care l-am pus la punct saptamanile acestea. Actualul Minister al Economiei este rezultatul multiplelor despartiri si comasari de ministere. Ministere inutile create numai pentru a oferi sinecuri in negocieri politice. De aceea, Ministerul Economiei a ajuns sa aiba foarte multe structuri si, mai ales, foarte multi sefi", a scris, pe Facebook, Claudiu Nasui.
El a aratat ca statul roman e masiv supra-dimensionat, iar in ultimii ani numarul de bugetari si de institutii noi in Romania a crescut pentru ca fiecare politician a vrut sa-si creasca puterea, posturile si bugetul la dispozitie pe spatele contribuabilului.
"De aceea cheltuielile statului au tot crescut. De aceea am ajuns sa avem mii de structuri, institutii si agentii inutile. Le cunoastem bine pe cateva dintre ele: institute ale levantului, academii de cercetare, agentii fara numar si pentru orice motiv etc. Sunt efectiv sute de astfel de structuri infiintate... mai mult
Miercuri, 14 Iulie 2021, ora 09:50
Ministrii noului guvern condus de Florin Citu sunt fie mai avuti, fie mai putin avuti, dar cert este ca fiecare se remarca printr-un bun detinut. Lista include o proprietate la Paris sau la Budapesta, o masina de ultima generatie, obiecte de arta, bijuterii in valoare de zeci de mii de euro sau conturi foarte grase in banca.
Ziare.com va propune o trecere in revista a bunurilor exotice detinute de ministrii din guvernul Citu.
Dan Barna
Dan Barna este viceprim-ministru si presedintele partidului USR. Potrivit declaratiei de avere, si-a cumparat un tablou in valoare de 8.500 de euro in 2020. Este vorba despre un "tablou floral cu personaj feminin", al pictorului Gheorghe Fikl, dupa cum noteaza politicianul.
Barna mai detine trei proprietati, un apartament in Bucuresti si doua in Sibiu si declara venituri anuale de aproximativ 162.550 de lei din indemnizatia de parlamentar, de viceprim-ministru si din chirii.
Kelemen Hunor
Kelemen Hunor este viceprim-ministrul Romaniei si liderul partidului UDMR. Detine tablouri in valoare de 6.000 de euro, obtinute in intervalul 2006-2010, are trei terenuri in Cluj Napoca si doua in Harghita si doua case in Cluj si una in Harghita.
Are venituri anuale de circa 257.547 de lei, fiind vorba despre indemnizatia de deputat si de salariul de la UDMR.
Lucian Bode
Lucian Bode, ministrul Afacerilor Interne, conduce un Mercedes Benz fabricat in 2016, obtinut prin cumparare. Veniturile sale anuale sunt de circa 170.957 de lei... mai mult
Vineri, 26 Martie 2021, ora 23:20
PSD intentioneaza sa depuna in aceasta saptamana la Senat o motiune simpla impotriva ministrului Economiei, Claudiu Nasui. Anuntul a fost facut luni de liderul PSD, Marcel Ciolacu.
"Am luat hotararea sa depune saptamana asta, la Senat, motiunea impotriva ministrului Nasui, asa cum am anuntat. Motivele le cunoasteti: blocarea Masurii 3 din fonduri europene, a declarat Ciolacu.
Liderul PSD a explicat ca peste 400 de milioane de euro sunt blocate, "pentru ca ministrul si-a facut un cont de administrator in procedura de selectare a companiilor".
In 22 februarie, prim-vicepresedintele PSD Sorin Grindeanu a anuntat ca partidul din care face parte va depune o motiune simpla impotriva ministrului Economiei Cladiu Nasui, in Parlament, dupa dezbaterile din Legislativ pe bugetul pentru 2021.
In replica, ministrul Economiei, Claudiu Nasui a anuntat ca a depus plangere penala in Rem la DNA legata de suspiciuni de coruptie cu privire la inscrierile in platforma de granturi acordate IMM-urilor.
Aceasta este a doua motiune simpla depusa de PSD in actuala legislatura, dupa cea indreptata impotriva ministrului Sanatatii, Vlad Voiculescu.
CITESTE SI:
O romanca de 23 de ani a doborat recordul pentru cea mai tanara bunica din lume. Mama sa ar putea fi cea mai tanara strabunicaCardano, noua senzatie a internetului in lumea criptomonedelor. A crescut de 50 de ori in ultimul anRestaurantele, teatrele si cinematografele se inchid la interior, in Bucuresti. Ce restrictii si... mai mult
Luni, 08 Martie 2021, ora 12:29
Deputatul USR Claudiu Nasui a semnalat luni ca, in decurs de cinci luni, Curtea Constitutionala nu a luat o decizie in ceea ce priveste impozitarea pensiilor speciale, sustinand ca, in perioada iunie - septembrie, au fost alocate 3,36 miliarde lei pentru plata acestora.
"Risipa de bani continua, in timp ce clasa politica isi acorda noi privilegii. Nu trece saptamana fara sa mai auzim de un nou vot pentru a acorda noi sporuri sau beneficii celor apropiati de centrii de putere. Intre timp, lupta pentru a le pastra pe cele vechi se da la cel mai inalt nivel. De aproape cinci luni asteptam un verdict de la CCR legat de impozitarea pensiilor speciale. Evident ca asteptam un raspuns de la cei care ei insisi beneficiaza de pensii speciale, unii chiar multiple.
Ce inseamna asta pentru romani? Ei bine, peste 3 miliarde de lei s-au dus in plina pandemie in pensiile speciale. Asta doar in ultimele 4 luni de zile, de cand a trecut votul de impozitare in Parlament. Imediat se vor face 5, astfel ca specialii vor mai incasa o pensie, in timp ce noi asteptam raspunsul CCR", a scris deputatul USR, pe Facebook.
El a mentionat ca una din prioritatile USR este "eliminarea acestor clase de privilegii". "In timp ce angajatii pe salariul minim platesc printre cele mai mari taxe din UE pe munca, avem categorii de pensionari speciali care incaseaza mii de euro lunar, nu in baza contributiilor, ci doar in baza privilegiilor pe care unii si le-au votat cu mana lor", a adaugat Nasui.... mai mult
Luni, 26 Octombrie 2020, ora 11:28
Planul de relansare economica anuntat astazi de Guvern primeste deja critici din partea unor lideri politici. Deputatul USR Claudiu Nasui l-a caracterizat drept "o ciorba reincalzita" in prag de alegeri.
"Este chiar trist sa te uiti peste planul de > propus de PNL. Practic este o salata plina cu scheme de subventii din banii contribuabililor, combinata cu vesnica ciorba reincalzita a > in prag de alegeri.
Se reiau si teme vechi precum salvarea de la faliment a unor corporatii din banii romanilor. O idee extrem de proasta pentru Romania, dar extrem de buna pentru corporatii care au facut pierderi si ar vrea sa le verse in contul statului roman. Se infiinteaza inca o banca de stat. Statul roman avea 2 banci acum un an, a mai cumparat una, iar acum guvernul PNL vrea sa mai infiinteze inca una.", a scris Nasui pe contul sau de Facebook.
Deputatul USR spune ca se reia si "ideea esuata a domnilor Dragnea si Valcov a unui fond suveran de investitii. Cand il facea PSD nu era bun. Dar acum ca mana pe robinetul de bani e de la PNL, fondul devine bun. O sa ne spuna ca nu e la fel. De fapt e fix la fel, exact cu aceleasi companii pe care voiau si Dragnea-Valcov sa le puna la capusare.
Din ce bani vom face toate astea? Vorbim de zeci de miliarde de lei. Evident din banii nostri. Statul ne ia in fiecare luna jumatate din salariu. Romania are printre cele mai mari impozitari ale muncii pe salariile mici din toata Europa. Ca sa nu mai vorbim despre faptul ca apoi ne ia TVA si... mai mult
Miercuri, 01 Iulie 2020, ora 11:35
Ca sa nu depaseasca, in 2018, tinta de deficit bugetar - in ciuda cheltuielilor sale nechibzuite - Cabinetul Dancila a amanat nejustificat, timp de mai multe luni, returnarea TVA catre firmele din tara. In acest fel, apreciaza deputatul USR Claudiu Nasui, Guvernul s-a folosit pe nedrept de banii intreprinzatorilor romani si a falsificat o serie de date care descriu starea economiei romanesti.
Parlamentarii Opozitiei apreciau, inca din toamna anului trecut, ca - in conditiile cresterii masive a cheltuielilor angajate de Guvern - cu greu ar mai putea Romania sa raporteze un deficit bugetar sub limita de 3%, asa cum ne-a impus UE.
Cu toate astea, Guvernul a sustinut, in permanenta, ca totul merge bine in economia romanesca si ca deficitul nici macar nu va atinge pragul critic de 3%. Ulterior, la inceputul lui 2019, mai multi ministri ai Cabinetului Dancila s-au laudat in repetate randuri cu faptul ca tinta de deficit nu a fost depasita.
Cum a reusit Guvernul sa nu depaseasca limita impusa de UE? E foarte simplu, sustine deputatul USR Claudiu Nasui: incepand din toamna trecuta, statul nu a mai returnat TVA care firme, ca sa nu adanceasca deficitul. Si a tinut-o tot asa, intarziind sa le dea intreprinzatorilor banii, pana in luna martie.
Claudiu Nasui a explicat pe larg cum le-a retinut Guvernul banii intreprinzatorilor care avea dreptul la rambursare de TVA pentru a pacali UE cu privire la deficitul bugetar inregistrat in anul 2018.
"Din ianuarie pana in... mai mult
Luni, 01 Aprilie 2019, ora 11:39
In luna septembrie 2018, fara a fi din cale afara de productiv, un bugetar a castigat, in medie, cu 91% mai mult decat un angajat din mediul privat, informeaza deputatul USR Claudiu Nasui.
Deputatul - membru in Comisia de Buget, Finante si Banci - a analizat modul in care a crescut, in ultima perioada, salariul mediu al romanilor care lucreaza pentru stat, comparativ cu al celor care lucreaza in mediul privat. Iata la ce concluzii a ajuns.
"In luna septembrie a acestui an, angajatii de la stat au castigat cu peste 2.000 de lei mai mult decat cei din privat. Salariul mediu in intreaga economie a fost de 2.688 lei net (luand in considerare mediul de stat si cel privat) . La stat insa a fost de 4.235 lei net pe luna, pe cand in privat a fost de aproximativ 2.218 lei.
Asta inseamna o diferenta de 2.017 lei net. Salariul mediu la stat in luna septembrie a fost deci aproape dublu celui din privat (mai precis, este cu 91% mai mare).
Daca in ianuarie 2017, cand a venit PSD-ALDE la guvernare, salariul mediu in privat era de 1.966 lei si cel de la stat de 3.320 lei, existand deci o diferenta de 1.354 lei, acum, aceasta diferenta a crescut la 2.017 lei. Aceasta denota o crestere a diferentei dintre cele doua salarii de 49%, ceea ce este enorm", se arata intr-un comunicat remis redactiei de biroul parlamentar al lui Claudiu Nasui.
Daca bugetarii ar fi mai productivi decat angajatii din mediul privat, diferentele salariale ar fi justificate. Cu toate astea, sustine... mai mult
Marti, 13 Noiembrie 2018, ora 17:56