Akamai a publicat raportul "State of Internet" referitor la Q1 2017, in care ilustreaza clasamentul vitezei de internet la nivel mondial si european. Komparatorul.ro, portalul de comparatie tarifara, continua analiza referitoare la situatia internetului din Romania si din lume, subliniind pentru primul trimestru o usoara scadere a tarii noastre fata de rezultatele trimestrelor precedente.
Romania, de fapt, s-a situat pentru o lunga perioada de timp in top ten mondial pentru viteza de varf, si pe primul loc in Europa; pentru primul trimestru 2017, insa, Romania se afla pe locul 12 mondial si pierde locul 1 european, ajungand pe cel de-al doilea loc.
1. Clasamentul Vitezei de internet in Europa: Suedia pe primul loc pentru viteza de varf, Romania pe locul doi
Analizand clasamentul european al vitezei de varf, asistam la o schimbare semnificativa in ceea ce priveste primele pozitii: in comparatie cu rezultatele din ultimele rapoarte, Romania nu mai este lider, aceasta pozitie fiind ocupata in primul semestru 2017 de Suedia, cu o valoare de 95,3 Mbps.
Romania, in schimb, se opreste la 95 Mbps. Cu toate acestea, ambele tari prezinta o imbunatatire fata de primul trimestru din 2016: Suedia creste cu 20%, in timp ce Romania creste cu 15%. Valoarea Suediei de pe prima pozitie, este aproximativ de trei ori mai mare decat cea inregistrata de Cipru, de 35,4 Mbps, care ocupa ultimul loc in clasament.
Pentru a afla de ce viteza de conexiune beneficiati, puteti folosi... mai mult
Luni, 10 Iulie 2017, ora 10:30
Comisia Europeana a dat publicitatii Indexul Economiei si Societatii Digitale (DESI), editia 2017, din care reiese faptul ca singurul lucru cu care se mandreste Romania, viteza Internetului, nu este suficient ca tara noastra sa schimbe traditionalul ultim loc din UE in acest clasament.
Romania se afla pe locul 28 in DESI 2017. In raport scrie:
"Zonele urbane sunt acoperite de conexiuni in banda larga de mare viteza, Romania situandu-se pe locul doi in UE in ceea ce priveste proportia de abonamente din UE. De asemenea, adoptarea de catre consumatori a serviciilor mobile in banda larga se accelereaza. Cu toate acestea, rata de digitalizare a economiei, inclusiv a serviciilor publice, si nivelul competentelor digitale raman scazute."
Indicele economiei si societatii digitale este un indice compozit care masoara progresele din domeniul digital in functie de cinci elemente:
Conectivitate - banda larga fixa, banda larga mobila, viteza si preturile benzii largiCapital uman - utilizarea internetului, competente digitale de baza si cele avansateUtilizarea Internetului - utilizarea continutului de catre cetateni, comunicarea si tranzactiile onlineIntegrarea tehnologiei digitale - digitalizarea intreprinderilor si a comertului electronicServicii publice digitale - e-guvernarea
Citeste si De ce viteza medie de Internet din Romania este cea mai mare din Europa
Caracteristica romaneasca a acestor 5 elemente, asa cum sunt percepute de catre raportul DESI 2017:... mai mult
Marti, 14 Martie 2017, ora 08:41