Pandemia de COVID-19 nu l-a afectat pe Ion Tiriac.
Omul de afaceri Ion Tiriac si-a marit averea cu 300 de milioane de dolari in 2020 si a urcat 38 de pozitii in clasamentul miliardarilor din lume.
Tiric ocupa locul 2.238 in topul celor mai bogati oameni de pe planeta, conform dateleor furnizate de profit.ro, cu o avere de 1,5 miliarde de dolari, in crestere de la 1,2 miliarde in 2020.
Conform clasamentului intocmit de compania de cercetare si media Hurun Report, cel mai bogat om din lume este Elon Musk, fondatorul PayPal, SpaceX si Tesla, cu o avere de peste 190 de miliarde de dolari.
Pe locul doi este Jeff Bezos de la Amaxon, cu 189 de miliarde de dolari, urmat de Bernard Arnault cu 114 miliarde de dolari.
CITESTE SI:
Turcia a ales. Sondajul care a innebunit tara. Cine a fost mai bun: Hagi sau un brazilian
Cristiano Ronaldo l-a egalat pe legendarul Pele. Ce perfomanta a atins fotbalistul portughez ...citeste mai departe despre "Ion Tiriac si-a marit averea cu sute de milioane de dolari in 2020 si a urcat in clasamentul bogatilor. Cine conduce topul" pe Ziare.com mai mult
Miercuri, 03 Martie 2021, ora 13:04
Orasele in care costul vietii este cel mai ridicat in 2020 sunt Paris si Zurich, alaturi de Hong Kong (care isi pastreaza pozitia). Primele locuri au fost cedate de Singapore si Osaka, care acum ocupa locurile patru si cinci, potrivit rezultatelor unui studiu publicat de saptamanalul The Economist, informeaza AFP.
Orasul Teheran a urcat 27 de locuri in top din cauza impactului sanctiunilor impuse de SUA, conform acestui studiu privind costul global al vietii in 2020, citat de Digi24.
Principalul factor care determina modificarea costulului vietii in mai multe tari este impactul pandemiei asupra dolarului, se subliniaza in raport.
"Pandemia de COVID-19 a determinat devalorizarea dolarului american pe masura ce monedele din Europa Occidentala sau nordul Asiei s-au consolidat, ceea ce a avut consecinte asupra pretului bunurilor si al serviciilor", noteaza Upasana Dutt, una din autorii raportului.
"Paris si Zurich s-au alaturat Hong Kongului in fruntea clasamentului din cauza cresterii euro si a francului elvetian comparativ cu dolarul", noteaza raportul, care precizeaza ca preturile din Singapore au scazut in special din cauza unei cereri mai scazute ca urmare a exodului muncitorilor straini.
In Osaka, "preturile de consum au stagnat, iar guvernul japonez a subventionat atat costurile, cat si transportul public", conform studiului.
In ceea ce priveste SUA, New York a coborat un loc, ajungand pe locul al saptelea la egalitate cu Geneva, iar Los Angeles a... mai mult
Miercuri, 18 Noiembrie 2020, ora 09:21
Romania a ajuns pe locul 49, din 63, in clasamentul competitivitatii digitale, alcatuit de International Institute for Management Development (IMD) din Elvetia, una din cele mai prestigioase scoli de afaceri din lume.
Potrivit datelor IMD, Romania a cazut trei locuri in acest clasament, de pe 46, in 2019, pe 49 in 2020, relateaza Newsweek.ro.
IMD publica acest clasament din 2016, cand Romania era tot pe locul 49.
SUA, Singapore, Danemarca si Suedia ocupa primele pozitii.
Clasamentul IMD World Competitiveness Digital masoara capacitatea si disponibilitatea a 63 de economii de a adopta si de a explora tehnologiile digitale ca un factor cheie pentru transformarea economica in afaceri, guvern si societate.
Romania ocupa o pozitie catastrofala, 57 din 63, in ceea ce priveste managementul oraselor. In ceea ce priveste cheltuielile cu educatia, este pe locul 53. De asemenea, in ceea ce priveste atitudinea fata de globalizare ("Attitudes toward globalization"), este pe locul 57. La capitolul e-government, tara este pe locul 48 si este pe 60 la parteneriate public-private in sectorul IT. ...citeste mai departe despre "Romania a cazut trei locuri in clasamentul competitivitatii digitale, alcatuit de Institute for Management Development din Elvetia" pe Ziare.com mai mult
Luni, 05 Octombrie 2020, ora 05:30
Bugetul zero de anul acesta pentru cercetare ameninta invatamantul superior din Romania dupa ce in topul Shanghai al celor mai bune 1.000 de universitati din lume, un top ce pune accent pe stiintele exacte, Romania mai are doar o singura universitate, Babes-Bolyai din Cluj.
Tari precum Ungaria sau Polonia au cinci sau chiar opt universitati in acelasi clasament. Mai mult, Universitatea Bucuresti, cea care a iesit in 2020 din clasament, nu se poate lauda nici macar cu o colaborare de succes cu autoritatile locale, precum e cazul primariei din Cluj si universitatea locala, primaria Capitalei ignorand de decenii expertiza si know-how-ul specialistilor de la UB.
Expertii in Educatie trag un semnal de alarma ca o astfel de politica, Romania fiind pe ultimul loc in Uniunea Europeana (UE) nu doar anul acesta, dar si in ultimul deceniu, vine cu costuri imense pe termen mediu si lung, nu doar in irelevanta domeniului cercetarii dar si al pregatirii fortei de munca viitoare. Mai mult, asa cum colaborarea de succes intre Babes-Bolyai si Primaria Cluj a aratat, o universitate cu un statut international nu este doar o emblema a unei mari metropole, dar reprezinta un motor de dezvoltare local si un magnet pentru companiile internationale.
Babes-Bolyai, singura universitate din Romania in clasamentul Shanghai
Anul acesta, Universitatea Babes-Bolyai este singura universitate din tara noastra ce intra in topul Shanghai al celor mai bune 1.000 de universitati din lume, ocupand... mai mult
Luni, 24 August 2020, ora 10:54
Romania ocupa locul 38 din 113 tari in clasamentul global al securitatii alimentare, reiese din datele Global Food Security Index (GFSI), raport intocmit de divizia de cercetare The Economist Intelligence Unit (EIU) si sprijinit de Corteva Agriscience, companie activa in domeniul agricol.
Conform analizei publicate vineri, Romania se mentine in topul mondial al securitatii alimentare pe pozitia 38, in mare parte datorita disponibilitatii si calitatii alimentelor, programelor de siguranta alimentara si accesului facil al fermierilor la surse de finantare. "Nivelul redus al risipei alimentare, sistemul de distributie dezvoltat si disponibilitatea micro-nutrientilor in alimente sunt elemente forte in cazul Romaniei", precizeaza realizatorii raportului.
In schimb, Romania se afla in urma altor tari in ceea ce priveste dezvoltarea unui standard nutritional, stabilirea unei strategii alimentare si prezenta unui sistem de monitorizare si supraveghere.
"Cheltuielile nationale pentru sustinerea cercetarii in domeniul agricol si nivelul infrastructurii agricole locale sunt sub nivelul altor tari. Cu toate acestea, raportat la nivelul mediu global, Romania sta mai bine in ceea ce priveste posibilitatea dezvoltarii infrastructurii de irigare si capacitatea de depozitare", se mentioneaza in Index.
Potrivit sursei citate, pentru al doilea an consecutiv, Singapore, Irlanda si SUA se mentin pe primele trei pozitii, fiind lideri in securitatea alimentara, in ciuda faptului ca,... mai mult
Vineri, 20 Decembrie 2019, ora 12:58
Universitatea "Babes-Bolyai" (UBB) Cluj-Napoca a fost inclusa pe cea mai inalta pozitie din Romania in ranking-ul US News Best Global Universities pe anul 2018, facut in spatiul academic american, unde ocupa locul 575 la nivel mondial.
Potrivit unui comunicat transmis marti de UBB, universitatea clujeana este urmata in clasamentul american de Universitatea Politehnica Bucuresti si de Universitatea Bucuresti.
"UBB Cluj-Napoca a fost inclusa pe cea mai inalta pozitie din Romania intr-unul dintre clasamentele internationale majore ale anului 2018, ranking-ul US News Best Global Universities, realizat in spatiul academic american si dat recent publicitatii. Potrivit editiei curente a clasamentului, UBB se situeaza pe pozitia 575 la nivel mondial. La nivel national, UBB ocupa cea mai inalta pozitie din clasament, fiind urmata de Universitatea Politehnica Bucuresti (pozitia 745 la nivel mondial), Universitatea Bucuresti (pozitia 774), Universitatea Alexandru Ioan Cuza Iasi (situata pe pozitia 1058), Universitatea de Medicina si Farmacie (UMF) Carol Davila (pozitia 1060), UMF Iuliu Hatieganu Cluj-Napoca (pozitia 1117), UMF Grigore T. Popa din Iasi (pozitia 1173) si Universitatea Tehnica Gheorghe Asachi din Iasi (pozitia 1226) ", se arata in comunicat.
Prorectorul UBB responsabil de cercetare, Daniel David, sustine ca topul US News Best Global Universities este unul dintre cele mai importante clasamente internationale si cel mai important realizat in spatiul american.... mai mult
Marti, 06 Noiembrie 2018, ora 21:00
Finala de la Australian Open reprezinta pentru Simona Halep, pe langa sansa de a castiga primul turneu de Grand Slam din cariera, si posibilitatea de a castiga un premiu urias si a se distanta in fruntea clasamentului WTA.
Dupa calificarea in ultimul act al competitiei de la Melbourne, tenismena noastra si-a asigurat un cec in valoare de 1,3 milioane de euro.
In cazul unei victorii sambata, Simona isi va dubla aceasta suma, urmand sa incaseze 2,6 milioane de euro, cel mai mare premiu din cariera ei.
In ceea ce priveste clasamentul WTA, Simona risca astazi sa piarda prima pozitie, dar poate si sa ia un avans considerabil.
La momentul de fata, Simona are 7.715 puncte, in timp ce adversara ei din finala, Caroline Wozniacki, se afla pe locul 2, cu 7.265 de puncte.
Cu un succes in finala, tenismena noastra va ajunge la 8.415 puncte.
In caz contrar, Wozniacki va face 7.965 de puncte si o va depasi pe Simona in ierarhia WTA.
Finala Australian Open 2018, dintre Simona Halep si Caroline Wozniacki, se va disputa sambata, de la ora 10:30, in direct pe site-ul Ziare.com.
Va fi cea de-a 7-a confruntare directa dintre Simona Halep si Caroline Wozniacki. Pana in prezent, nordica s-a impus de 4 ori, in timp ce tenismena noastra are doua victorii.
I.G. ...citeste mai departe despre "Miza financiara uriasa a finalei Australian Open si calculele din clasamentul WTA" pe Ziare.com mai mult
Sambata, 27 Ianuarie 2018, ora 08:00
Romania a cazut 9 locuri fata de anul trecut, ocupand pozitia 45 in clasamentul "Doing Business 2018", elaborat de Banca Mondiala (BM), cu un punctaj total de 72,87 puncte, dupa Republica Moldova.
Desi scorul general obtinut de Romania in acest an este cu 0,17 puncte mai mare decat cel inregistrat anul trecut, tara noastra a pierdut noua pozitii in acest clasament anual care analizeaza, pe baza unor criterii, economiile unui numar de 190 de tari.
Potrivit raportului Bancii Mondiale, Romania a facut progrese in domeniul platii taxelor, indicator la care se claseaza pe locul 42 la nivel mondial, cu opt pozitii mai sus decat anul trecut.
Cel mai semnificativ declin a fost la indicatorul "obtinerea autorizatiilor de construire", unde tara noastra a pierdut 55 pozitii, clasandu-se pe locul 150, fata de 95 anul trecut.
La indicatorul demararea unei afaceri, Romania a pierdut doua pozitii, fiind pe locul 64 fata de 62, anul trecut. Durata medie pentru a porni o afacere este de 12 zile, similar cu nivelul de anul trecut.
Romania a pierdut 13 pozitii la indicatorul "obtinerea de credit", unde se afla pe locul 20, fata de locul 7 in 2016, si tot 13 pozitii a coborat si la "obtinerea electricitatii", clasandu-se pe locul 147, fata de 134 anul trecut.
Romania devanseaza in acest clasament tari precum Italia, locul 46, Ungaria, locul 48, Bulgaria - locul 50, Belgia - 52, dar se situeaza in urma unor tari precum Estonia, aflata pe pozitia 12, Lituania - 16, Letonia -... mai mult
Miercuri, 01 Noiembrie 2017, ora 14:11
Akamai a publicat raportul "State of Internet" referitor la Q1 2017, in care ilustreaza clasamentul vitezei de internet la nivel mondial si european. Komparatorul.ro, portalul de comparatie tarifara, continua analiza referitoare la situatia internetului din Romania si din lume, subliniind pentru primul trimestru o usoara scadere a tarii noastre fata de rezultatele trimestrelor precedente.
Romania, de fapt, s-a situat pentru o lunga perioada de timp in top ten mondial pentru viteza de varf, si pe primul loc in Europa; pentru primul trimestru 2017, insa, Romania se afla pe locul 12 mondial si pierde locul 1 european, ajungand pe cel de-al doilea loc.
1. Clasamentul Vitezei de internet in Europa: Suedia pe primul loc pentru viteza de varf, Romania pe locul doi
Analizand clasamentul european al vitezei de varf, asistam la o schimbare semnificativa in ceea ce priveste primele pozitii: in comparatie cu rezultatele din ultimele rapoarte, Romania nu mai este lider, aceasta pozitie fiind ocupata in primul semestru 2017 de Suedia, cu o valoare de 95,3 Mbps.
Romania, in schimb, se opreste la 95 Mbps. Cu toate acestea, ambele tari prezinta o imbunatatire fata de primul trimestru din 2016: Suedia creste cu 20%, in timp ce Romania creste cu 15%. Valoarea Suediei de pe prima pozitie, este aproximativ de trei ori mai mare decat cea inregistrata de Cipru, de 35,4 Mbps, care ocupa ultimul loc in clasament.
Pentru a afla de ce viteza de conexiune beneficiati, puteti folosi... mai mult
Luni, 10 Iulie 2017, ora 10:30