"Sticle de vin", "sticle de whisky" sau "milioane" erau denumirile codificate ale drogurilor, in discutiile dintre membrii clanului interlop bucurestean Gruia. Detalii inedite apar in cea mai recenta ancheta antidrog a procurorilor antiMafia.
Un autoturism Dacia Logan care avea montate in parbriz stroboscoape specifice autospecialelor de politie a atras atentia politistilor rutieri care patrulau pe 18 februarie 2018. Totul se intampla la 14:50, pe bulevardul Gheorghe Sincai din Bucuresti. In interiorul masinii erau doi apropiati ai clanului Gruia din Bucuresti, Filip-George Nicoara si Marius-Andrei Ionescu. Politistii au observat sub scaunul din dreapta fata o punga.
"Punga si continutul acesteia imi apartin, continutul fiind cocaina in cantitate de aproximativ 20-30 grame, pe care am achizitionat-o in urma cu 6-7 zile de la un individ necunoscut in zona Dristorului contra sumei de 2.000 euro si 3.000 lei. Cocaina am cumparat-o pentru consum propriu, intrucat urma sa ma duc la o petrecere", a ridicat din umeri Filip. Era o dupa-masa de duminica in Bucuresti, cu ploi si vant.
La o verificare mai atenta, intre cele doua scaune din fata, alta surpriza: un portofel, o insigna si mai multe acte emise pe numele lui Marius-Andrei Ionescu, care aveau sigla International Police Association. Barbatul era trecut cu functia de "agent". In plus, s-a mai gasit o insigna in forma de acvila cu stea, inscriptionata "Asociatia de lupta antidrog, AMA".
"Maradonisti" de top
Cei... mai mult
Duminica, 05 August 2018, ora 18:38
Mai multi membri ai clanului Gruia din Capitala sunt vizati de o ancheta a procuorilor DIICOT privind trafic de droguri, falsificare de moneda, proxenetism, trafic de influenta si cumparare de influenta.
Peste 200 de politisti au efectuat, miercuri, sub coordonarea procurorilor DIICOT, 34 de perchezitii domiciliare in Bucuresti si judetele Ilfov si Prahova. La sediul DIICOT vor fi aduse 40 de persoane pentru audieri.
Clanul Gruia este format dintr-o familie de rromi originara din Giurgiu si isi desfasoara activitatea in cartierul Progresul. Ei detin palatele cu turnulete care se pot observa la iesirea din Bucuresti spre comuna Jilava. In anii '90, membrii clanului se ocupau cu transportul catre comunele limitrofe si cu comertul de fier vechi, furturi, recuperari de datorii, dar si cu taxele de protectie.
Ulterior, si-au diversificat activitatea si au fost printre primii interlopi care au folosit metoda Maradona, dar s-au ocupat si de trafic de persoane sau de droguri.
Povestea banilor falsificati
Potrivit unui comunicat al DIICOT, incepand cu luna august 2017, cinci membri ai unui clan de notorietate au constituit un grup infractional organizat, la care au aderat ulterior mai multi suspecti, avand ca scop savarsirea infractiunilor de punere in circulatie de valori falsificate (bancnote de 100 de euro), trafic de droguri de mare risc (cocaina), trafic si cumparare de influenta si proxenetism.
Astfel, membrii gruparii au cumparat si introdus pe teritoriul... mai mult
Miercuri, 01 August 2018, ora 12:30