Cladirea care gazduieste noul spital al municipiului Falticeni a fost finalizata in toamna anului trecut. Cu toate acestea, unitatea medicala este inchisa pentru ca n-are aparatura. Unii dintre furnizorii cu care au fost contractate echipamentele intarzie livrarea din ratiuni de profit.
Noul spital din Falticeni, judetul Suceava, nu poate fi operationalizat pentru ca nu are aparatura. Cladirea este finalizata de un an de zile, dar autoritatile nu au reusit, inca, sa achizitioneze dotarile necesare.
Primarul orasului, Catalin Coman, a declarat, citat de Adevarul, ca sunt fonduri suficiente pentru achizitia echipamentelor. Ministerul Sanatatii a alocat 15 milioane de lei, iar Primaria Falticeni a alocat 9,6 milioane de lei, din care 8 milioane de lei au fost obtinuti prin credit bancar.
Pana acum, au fost dotate cu aparatura Unitatea de Primire Urgente, Terapia Intensiva si partial salile de operatie. Catalin Coman a spus spus ca vechiul spital are in dotare 3 ventilatoare si ca primaria a mai comandat inca 10. Licitatia pentru ventilatoare a fost adjudecata inainte de debutul pandemiei de COVID-19.
Unele dintre echipamente au fost cumparate la preturi de cinci ori mai mici decat cele practicate acum, iar producatorii intarzie livrarea si prefera sa vanda altor clienti, cu preturi mult mai mari. Oricum, penalitatile sunt mult mai mici decat profitul obtinut prin aceasta operatiune.
"Cand am facut contractul, pretul era mai mic. Acum pretul e de cinci ori mai... mai mult
Miercuri, 18 Noiembrie 2020, ora 18:14
In Bucuresti exista cladiri abandonate, din cauza litigiilor juridice, dar a caror valorea depaseste chiar cateva milioane de euro. Printre acestea se numara Casa Radio, Fosta Fabrica de bere sau ansamblul de locuinte de langa podul Baneasa.In Bucure?ti sunt in lucru peste 42.400 de dosare de retrocedare in baza Legii nr. 10/2001. In cei zece ani care au trecut de la adoptarea acesteia, au fost emise doar 13.800 de dispozitii de retrocedare ?i au avut loc efectiv numai 2.971 de puneri in posesie, scrie Capital.Edilul sef al Capitalei, Sorin Oprescu, declara ca a identificat 176 de cladiri "insalubre" in Bucure?ti."Cu unele nu se mai poate face nimic, dar altele pot fi recuperate. Exista unele proiecte care vizeaza reabilitarea lor, dar cam timide, deocamdata", a precizat primarul general al Capitalei.Casa Radio ar fi trebuit sa se transforme in mall dar acum lucrarile au fost amanate. O alta cladire care ar fi trebuit sa devina mall este fosta fabrica de bere Rahova. Si aici lucrarile s-au oprit, inca din 2008.De mai bine de 20 de ani, ansamblul de locuinte de langa podul Baneasa asteapta continuarea lucrarilor. mai mult
Luni, 13 Iunie 2011, ora 17:41