Numarul mesajelor de tip spam a scazut in Romania, in 2011, cu 82% comparativ cu anul precedent, iar procentajul global al celor care au provenit din tara noastra a ajuns la 2,56%, releva editia a cincea a Raportului Anual de Securitate Cisco, prezentat, joi, de catre companie, in cadrul unei conferinte de presa.
Potrivit datelor generale, la nivel mondial, volumul de spam s-a diminuat cu mai mult de jumatate, de la peste 379 miliarde de mesaje zilnic la aproximativ 124 miliarde de mesaje pe zi, in perioada august 2010 - noiembrie 2011.
Conform Cisco Security Intelligence Operations (SIO) profitul infractionalitatii informatice obtinut in urma atacurilor traditionale cu mesaje de masa a scazut cu peste 50% intre iunie 2010 - iunie 2011, de la un miliard de dolari la peste 500 milioane dolari.
In ceea ce priveste tarile in care s-a inregistrat cel mai mare volum de spam in 2011, India se clasa pe primul loc, cu 13.,9% din total, urmata de Vietnam (8%) si Federatia Rusa (7,8%).
In cazul Romaniei, nivelul de spam s-a diminuat, anul trecut, cu 82% fata de 2010, iar procentajul global al mesajelor spam care au originat din tara noastra a ajuns la 2,56% din total.
Previziunile expertilor Cisco arata ca unele dintre principalele tendinte ale anului 2012 vor consta in inlocuirea constanta a atacurilor in masa cu atacuri tintite, cresterea in continuare 'hacktivismului' si atacuri asupra sistemelor de infrastructura critice, precum si a sistemelor de control... mai mult
Joi, 19 Ianuarie 2012, ora 12:22
Anul 2010 este primul din istoria Internetului in care volumul de spam a scazut, infractorii cibernetici investesc masiv in gasirea altor cai pentru inselatorii, iar utilizatorii continua sa cada prada nenumaratelor forme de exploatare a increderii, se arata in raportul anual de securitate al Cisco, informeaza NewsIn.Totodata, potrivit raportului, criminalitatea informatica traverseaza un moment de cotitura, infractorii informatici si-au schimbat abordarea, au trecut de la PC-urile operate de Windows catre alte sisteme de operare si platforme, inclusiv smartphone-uri, tablete, platforme mobile in general.
"Ca raspuns la ultima decada de exploatare cibernetica a sistemelor operate de PC, furnizorii de platforme si aplicatii pentru PC au marit gradul de securitate a produselor si au adoptat o abordare mai agresiva pentru a minimaliza vulnerabilitatile.
Ca rezultat, infractorilor le este tot mai greu sa exploateze platforme care pana atunci fusesera surse sigure de venituri pentru ei - in special platforma Windows - si incep sa caute alte surse de bani.
La fel de important in acest trend este adoptarea pe scara larga a dispozitivelor mobile si a aplicatiilor. Aplicatiile mobile in special sunt tinte serioase pentru acestia", se arata in raportul Cisco publicat vineri.
Raportul anual de securitate Cisco discuta si impactul platformelor de socializare, al aplicatiilor de tip cloud, spam si activitati de criminalitate informatica pentru securitatea retelei.
"2010 marcheaza... mai mult
Vineri, 21 Ianuarie 2011, ora 15:39
In 2010 se asteapta cresterea mondiala a volumului de spam cu pana la 30% fata de nivelurile din 2009, in ciuda limitarilor recente ale operatiunilor infractionale de spam, conform unui studiu efectuat de Cisco Security Intelligence Operations (SIO), transmite NewsIn."Statele Unite au redevenit lider in categoria tarilor din care pleaca cel mai mult spam, urmata de India, Brazilia, Rusia si Coreea de Sud. Brazilia a inregistrat o scadere cu 4,3% a cantitatii de spam, cel mai probabil deoarece mai multi furnizori de servicii de internet din tara respectiva limiteaza accesul la Portul 25", se arata in Raportul Semestrial de Securitate Cisco 2010 publicat luni.Potrivit acestui raport, infractorii cibernetici ataca in continuare siteuri web, insa atacurile lansate sunt cu coordonare temporala strategica, pe mai multe fronturi, avand scopul de a instala keyloggere (programe care inregistreaza toate tastele apasate), back-door-uri si boti.De asemenea, conform raportului, calatorii in timp din 1970 nu ar recunoaste locul de munca din 2010.
"Locul de munca de astazi a fost transformat de presiuni in crestere precum utilizarea retelelor sociale, adoptarea la scara larga si proliferarea dispozitivelor conectate la retea, si adoptarea virtualizarii.
Raportul de securitate trece in revista riscurile cu care ne confruntam si ofera cinci solutii pentru a ajuta companiile sa isi imbunatateasca securitatea pana in 2011", se arata in raport.Companiile trebuie sa schimbe felul in care... mai mult
Luni, 26 Iulie 2010, ora 12:54