Producatorii elvetieni de ciocolata au inceput sa ofere reduceri de pret fara precedent, in incercarea de a contracara cererea slaba in perioada sezonului cheie pentru Sarbatorile Pascale, cumparatorii fiind interesati mai degraba de hartie igienica decat de iepurasi de ciocolata, transmite Bloomberg.
Firma Lindt & Spruengli AG ofera reduceri online de preturi de pana la 30% pentru intreaga sa gama de produse de Paste. Laederach, un alt producator elvetian de ciocolata premium, a renuntat la traditia sa de a nu oferi reduceri de pret. Aceasta in conditiile in care retailerii din Europa si America de Nord ofera reduceri de pana la 50%.
Intr-un moment in care in intreaga lume au fost introduse masuri de carantina, pentru a limita raspandirea coronavirusului, iar numarul persoanelor in somaj a crescut exploziv, consumatorii se concentreaza pe produsele alimentare de baza si renunta la dulciuri. Lindt, cel mai mare producator mondial de ciocolata premium, a livrat produsele de Paste catre retaileri inainte ca epidemia de coronavirus sa fie declarata pandemie. In prezent, magazinele proprii ale Lindt sunt inchise si din cauza interzicerii calatoriilor, ciocolata ramane pe rafturile magazinelor de tip duty-free.
Potrivit analistilor de la Bank Vontobel AG, vanzarile din perioada Sarbatorilor Pascale reprezinta aproximativ 15% din vanzarile totale ale Lindt. Din cauza coronavirusului vanzarile Lindt ar putea scadea cu 14% in prima jumatate a acestui an, cele mai afectate... mai mult
Vineri, 10 Aprilie 2020, ora 15:00
Grupul elvetian Nestle SA a decis sa inceteze sa mai vanda ciocolata Milkybar Wowsomes, un produs care utiliza o tehnologie inovatoare destinata reducerii continutului de zahar, din cauza vanzarilor slabe, transmite Bloomberg.
Vanzarile de ciocolata Milkybar Wowsomes, un produs lansat in urma cu mai putin de doi ani pe piata din Marea Britanie, au fost "dezamagitoare" deoarece gustul era unul diferit de cel al ciocolatei cu un continut normal de zahar, a declarat joi directorul de tehnologie de la Nestle, Stefan Palzer.
Milkybar Wowsomes a fost primul produs care a utilizat o tehnologie dezvaluita de Nestle in 2016 si care permitea crearea unui zahar cu o structura mai poroasa, ceea ce rezulta in reducerea cu aproximativ o treime a cantitatii de zahar.
Unii analisti se asteptau ca aceasta descoperire sa ofere grupului Nestle un avantaj competitiv pe masura ce producatorii de alimente din intreaga lume cauta modalitati pentru a raspunde la solicitarile consumatorilor pentru produse mai sanatoase. Cu toate acestea, un purtator de cuvant de la Nestle a spus ca noile produse au fost retrase de pe raft la mijlocul anului trecut.
Acum Nestle lucreaza la urmatoarea generatie de tehnici de reducere a zaharului care vor fi introduse in acest an si vor fi implementare intr-o gama larga de produse, inclusiv bauturi.
"Am tras invatamintele necesare si acum avem performante mult mai bune" a spus Palzer, adaugand ca noile metode vor reduce continutul de zahar cu 30%... mai mult
Joi, 13 Februarie 2020, ora 12:39
Producatorii de ciocolata se afla in fata unui ultimatum, fie suporta un plan contestat destinat majorarii platilor pentru fermierii saraci, fie risca sa le fie oprite programele pe care consumatorii preocupati de sustenabilitate le solicita din ce in ce mai mult, transmite Bloomberg.
Costa de Fildes si Ghana, doua tari din vestul Africii care controleaza peste 60% din productia mondiala de boabe de cacao, sunt din ce in ce mai nemultumite de ritmul lent al implementarii unei strategii adoptate in luna iulie si care vizeaza o majorare cu 400 de dolari a pretului pentru tona de boabe de cacao, in ideea de a majora platile de care beneficiaza cultivatorii de cacao. Recent cele doua tari au amenintat ca vor suspenda programele pe care producatorii de ciocolata se bazeaza pentru a beneficia de un certificat care atesta ca boabele lor de cacao nu au fost cultivate in paduri protejate sau prin utilizarea muncii fortate a copiilor.
Producatorii de ciocolata nu pot sustine ca isi asigura boabele de cacao din surse sustenabile dar in acelasi timp sa refuze sa sustina un plan care ar imbunatati calitatea vietii pentru micii producatori, a declarat Yves Kone, directorul general al consiliului profesional CCC. Potrivit acestuia, de programele de sustenabilitate beneficiaza un numar mic de fermieri in timp ce de noul mecanism de preturi ar beneficia toti fermierii.
"Nu poti sa sustii ca lucrezi cu fermierii, ca investesti in sustenabilitate si in acelasi timp sa refuzi sa ii... mai mult
Marti, 15 Octombrie 2019, ora 09:19
Grupul elvetian Nestle SA sustine ca a descoperit o metoda pentru a produce ciocolata fara a adauga zahar, bazandu-se in schimb pe un produs rezidual din plantele de cacao drept indulcitor, in conditiile in care consumatorii sunt interesati de produse naturale si mai sanatoase, informeaza Bloomberg.
Nestle, cea mai mare companie alimentara din lume, utilizeaza o procedura patentata pentru a procesa pulpa care acopera boabele de cacao intr-o pudra care contine zahar natural. Gratie acestei tehnici, la toamna, Nestle va incepe sa vanda, mai intai in Japonia, batoane de ciocolata neagra marca KitKat care nu vor avea adaos de zahar. Pana acum, pulpa boabelor de cacao nu a fost utilizata ca indulcitor si de obicei era aruncata.
In viitor, grupul elvetian ar putea utiliza aceeasi tehnica pentru a produce ciocolata alba sau ciocolata cu lapte, a spus Alexander von Maillot, directorul diviziei de dulciuri de la Nestle. De asemenea, anul viitor Nestle ar putea utiliza aceeasi tehnica pentru alte marci de dulciuri si in alte tari.
Noul tip de ciocolata neagra al Nestle va avea cu 40% mai putin zahar decat produsul echivalent cu adaos de zahar. Actualele batoane de ciocolata neagra Nestle au 12,3 grame de zahar per portie.
"Reducerea cantitatii de zahar nu este ceva accidental, ci o preocupare. Este vorba de o noua modalitate pentru a produce ciocolata neagra si utilizeaza cele mai bune componente ale boabelor de cacao", a spus Alexander von Maillot.
Producatorii de... mai mult
Marti, 16 Iulie 2019, ora 10:46
Uniunea Europeana a produs in 2017 aproximativ patru milioane de tone de ciocolata, in valoare de 18,3 miliarde de euro, potrivit datelor publicate miercuri de Oficiul European de Statistica (Eurostat).
In randul statelor membre, Germania a produs cea mai multa ciocolata (1,3 milioane de tone, sau 32% din totalul productiei de ciocolata din UE), urmata de Italia (0,7 milioane de tone, 18%), Franta si Olanda (ambele 0,4 milioane de tone, 9%), Marea Britanie (0,3 milioane de tone, 7%), Belgia (0,3 milioane de tone, 6%), Polonia (0,2 milioane de tone, 6%) si Spania (0,1 milioane de tone, 4%).
Aceste opt state au produs in 2017 peste 90% din totalul productiei de ciocolata din UE.
Statisticile arata ca pe piata romaneasca exista, in prezent, peste 90 de branduri de ciocolata, pe toate cele trei segmente de pret - premium, mediu si economic. mai mult
Miercuri, 17 Aprilie 2019, ora 10:34
Producatorii ucrainenii si-au majorat anul trecut cu 22,6% exporturile de ciocolata spre Uniunea Europeana pana la 41,2 milioane euro, informeaza Unian.
Potrivit datelor furnizate de compania de cercetare de piata Pro-Consulting, Romania a fost cel mai mare cumparator de produse de ciocolata din Ucraina, 4.900 tone de ciocolata si produse din cacao, urmata de Ungaria (2.600 tone) si Bulgaria (2.500 tone).
Expertii precizeaza de asemenea ca produsele de cofetarie car contin cacao au ramas cel mai important segment datorita preturilor mai accesibile comparativ cu batoanele produse numai din ciocolata sau produsele din ciocolata cu o greutate de peste doua kilograme.
Produsele de ciocolata reprezinta 28% din toata piata produselor de cofetarie din Ucraina si sunt exportate in 50 de tari.
Anterior, Unian a informat ca in 2018 Ucraina si-a majorat cu 8,7% exporturile de produse agricole spre UE pana la 6,3 miliarde dolari.
Potrivit datelor Ministerului Agriculturii, printre produsele agroalimentare importate de Romania care au inregistrat cresteri, in 2018, se afla si ciocolata. Anul trecut importurile de ciocolata au crescut cu 30,4 milioane de euro. mai mult
Luni, 25 Martie 2019, ora 11:50
Cel mai mare producator mondial de ciocolata a inceput sa se uite spre rasarit pentru crestere, pe fondul diminuarii apetitului pentru dulciuri in SUA si Europa Occidentala, informeaza Bloomberg.
Grupul elvetian Barry Callebaut a anuntat joi ca a ajuns la un acord pentru preluarea companiei rusesti Inforum, pentru a se putea extinde pe cea de-a doua mare piata de ciocolata din lume, dupa volumul vanzarilor. Termenii financiari ai acodului, care ar urma sa se incheie in acest an, nu au fost dezvaluiti.
Chiar daca este cel mai mare producator mondial de ciocolata, Barry Callebaut este putin cunoscut de consumatorul obisnuit, deoarece grupul elvetian produce dulciuri pe care comapanii precum Hershey si Nestle isi pun propria lor eticheta. La randul sau, Inforum a realizat anul trecut o cifra de afaceri de 86 milioane de franci elvetieni (87 milioane de dolari).
Achizitia arata modul in care producatorii de ciocolata se gandesc la noi piete in conditiile in care cumparatorii americani si europeni renunta la produsele care contin zahar in favoarea produselor mai sanatoase.
Un alt producator elvetian de ciocolata, Lindt & Spruengli, a anuntat si el ca pietele din Brazilia, Africa de Sud, Japonia si China ofera un potential enorm in urmatorii an. Jumatate din cele 30 pana la 40 de magazine pe care Lindt & Spruengli le va dechide in acest an vor fi in astfel de piete emergente.
Europa este saturata de ciocolata, avand in vedere ca primele zece tari cu cel mai mare... mai mult
Vineri, 05 Octombrie 2018, ora 10:05
Consumul de ciocolata a urcat semnificativ pe fondul cresterii puterii de cumparare a romanilor, astfel ca piata de profil va atinge in acest an un nivel istoric, ce ar putea depasi 5 miliarde de lei (un miliard de euro), conform unui studiu de specialitate.
Afacerile din piata de ciocolata au atins in 2016 nivelul de 4,5 miliarde de lei, iar datele preliminare privind evolutia din 2017 indica un avans de peste 20%. Potrivit studiului KeysFin, care a analizat evolutia pietei din 2012 pana in prezent, principalul indicator care sustine dinamica sectorului il reprezinta profitabilitatea pietei.
Daca in 2012, cele 786 de firme producatoare sau distribuitoare de produse din ciocolata raportau un profit net de 107,3 milioane lei, in 2017 se estimeaza ca acesta a fost de 306,1 milioane lei, la un numar de 758 de firme.
"Piata ciocolatei a trecut printr-un proces de consolidare, de maturizare, eficientizarea business-ului fiind in prim-plan. Astfel s-a ajuns ca, la o cifra de afaceri relativ constanta in acest interval, profitul firmelor sa creasca de peste doua ori. Firmele si-au diminuat creantele cu peste 300 milioane lei, datoriile comerciale s-au redus de la 829,5 milioane lei la 675,3 milioane de lei in 2016, iar pierderile nete au scazut de la 138,7 milioane la 79,7 milioane lei", afirma analistii.
Potrivit Eurostat, un roman mananca in medie pe an 2,2 kilograme de ciocolata, insa cele mai noi date din piata arata ca nivelul de consum a crescut semnificativ in... mai mult
Miercuri, 14 Februarie 2018, ora 11:14
Chocolissimo, unul dintre cele mai apreciate branduri de ciocolata belgiana premium din Romania, estimeaza vanzari de 1,2 milioane de lei in primul trimestru al acestui an, in crestere cu 100% fata de aceeasi perioada a anului trecut.
Dinamica pozitiva se datoreaza cresterii notorietatii brandului Chocolissimo in Romania, unde este prezent din 2015, si dezvoltarii unei colectii de produse de Primavara dedicate exclusiv pietei locale.
Prin colectia de Primavara brandul vizeaza in special segmentul de comenzi corporate, care aduce 80% din vanzarile inregistrate in aceasta perioada, dar si comenzi individuale de cadouri de primavara din ciocolata.
"Romania este singura tara din grup care sarbatoreste "Martisorul" si datorita cresterii vanzarilor de produse specifice in aceasta perioada inregistrate in cursul anilor trecuti, am reusit sa obtinem dezvoltare de produse specifice si productie dedicata a acestor produse pentru piata din Romania", a declarat Aura Oprea, Actionar Savorisa, compania cea care detine brandul Chocolissimo pe piata locala.
Cele mai vandute produse din portofoliul de ciocolata Chocolissimo sunt figurinele personalizate, produse pentru segmentul corporate, si respectiv chocotelegramele, mesajele cu litere din ciocolata, alese in special de clientii individuali care comanda online.
"Clientii nostri corporate, fie ei specialisti de marketing, oameni de HR sau achizitori, cauta produse care sa comunice intr-un mod elegant brandul. Majoritatea... mai mult
Joi, 08 Februarie 2018, ora 16:42