Gigantul de internet Google a incasat mai mult de jumatate din 8,8 miliarde de dolari cheltuiti anul trecut la nivel mondial pentru publicitatea destinata telefoanelor mobile, a anuntat, compania specializata eMarketer.
Cu 4,61 miliarde de dolari, Google si-a adjudecat 52,36% din aceasta piata in crestere puternica in 2012, foarte aproape in fata retelelor sociale Facebook ( 5,35%, cu 470 milioane de dolari) si Twitter (1,57%, cu 140 milioane de dolari) sau radio online Pandora (2,71% cu 240 milioane dolari), citata de AFP.
Cheltuielile cu publicitatea mobila ar trebui sa creasca puternic in acest an, la 15,82 miliarde de dolari, iar Google si-a confirmat dominatia chiar daca Facebook ar trebui sa reduca putin decalajul, prezice eMarketer.
Google ar urma sa-si creasca astfel cota de piata la 55,97%, cu 8,85 miliarde de dolari in venituri, iar Facebook la 12,90%, cu 2,04 miliarde. mai mult
Vineri, 14 Iunie 2013, ora 12:23
eMAG.ro, cel mai mare magazin online din Romania, si-a ratat tinta de afaceri pentru anul 2012, perioada in care estimase vanzari de 180 de milioane de euro. Retailerul a inregistrat anul trecut vanzari de 165 de milioane de euro, dar vrea sa recupereze in urmatorii cinci ani si sa ajunga la afaceri de un miliard de euro.
Pentru anul 2013, oficialii eMAG au estimat vanzari de 200 de milioane de euro, cifra la care se va ajunge, au spus acestia, prin expansiunea retailerului pe noi segmente de piata, precum fashion, alimente sau auto.
"Cresterea accelerata va veni din intrarea pe noi categorii. Daca intram pe fashion - o piata cu o cifra de patru miliarde de euro pe an - si ajungem la o cota de 10%, am avea un rulaj de 400 de milioane de euro. Piata de anvelope si accesorii auto este mai mare de 500 de milioane de euro. Piata de alimente - FMCG - este de 15 miliarde de euro pe an", a declarat Iulian Stanciu, seful eMAG, in cadrul unei intalniri cu cativa reprezentanti ai media.
Directorul eMAG nu a explicat, insa, care au fost motivele pentru care retailerul nu si-a atins tinta de vanzari pentru anul 2012.
Concurenta "loveste" cu preturi mai mici"
"Piata nu s-a dus in jos, dar s-a diversificat oferta si s-au inmultit numarul de magazine online", explica specialistii din zona e-commerce.
Cu alte cuvinte, concurenta a devenit tot mai acerba. Si acest aspect se reflecta si in preturi. Spre exemplu, iPhone 5, varianta cu spatiu de stocare de 16GB, are un pret... mai mult
Joi, 23 Mai 2013, ora 17:00
Punctul de referinta al pietei locale de telefonie mobila in 2012 a fost licitatia pentru licentele 4G, pentru care operatorii vor plati in total peste 682 de milioane de euro.
Licitatia 4G l-a facut pe premierul Victor Ponta sa declare de mai multe ori ca bugetul statului si, in special contributia pentru Agricultura, va fi suplimentat cu sume importante de la operatorii de telefonie mobila.
Sumele la care facea referire premierul vor fi platite in urma achizitiei pe care au facut-o operatorii de telefonie la sfarsitul lunii septembrie, cand ANCOM a scos la licitatie licentele 4G.
Mai precis, Vodafone Romania va plati 228,52 milioane euro, Orange Romania 227,14 milioane euro, Cosmote Romania 179,88 milioane euro, RCS&RDS 40 milioane euro, iar 2K Telecom 6,6 milioane de euro.
Licitatia ANCOM, sub asteptari: Statul obtine aproximativ 682 milioane de euro
Vodafone Romania a si lansat primele servicii 4G dupa a doua jumatate a lunii noiembrie.
Reteaua 4G Vodafone este disponibila in Arad, Bacau, Brasov, Bucuresti, Cluj, Constanta, Craiova, Iasi, Galati si Timisoara si permite, in momentul de fata, furnizarea de servicii 4G la viteze de pana la 75 Mbps. Acoperirea outdoor este de peste 90% in majoritatea oraselor, cu exceptia Bucurestiului, din motive legate de utilizarea curenta a spectrului.
Vodafone: Serviciile 4G, disponibile in oferta
In 2013, Vodafone Romania va oferi servicii 4G la viteze de pana la 100 Mbps. Romania este una dintre primele piete... mai mult
Marti, 11 Decembrie 2012, ora 07:05
Industria romaneasca de IT&C a iesit oficial din criza. Cifra de afaceri a atins anul trecut 9,4 miliarde euro, cu 2% peste cea inregistrata in 2010, iar exporturile au depasit 4,7 miliarde de euro, in crestere cu 55% peste totalul din 2008, se arata intr-un studiu al Institutului pentru Tehnica de Calcul (ITC).
"Cifra de afaceri totala IT&C a crescut cu 8% in 2010 si cu 2% in 2011, recuperand reducerea din 2009 si revenind la nivelul de 9,4 miliarde de euro din 2008. Productia si serviciile vandute au inregistrat un avans asemanator, iar exporturile totale IT&C, care au continuat sa creasca pe intreaga perioada de criza si post-criza, au depasit 4,7 miliarde de euro, cu 55% peste totalul din 2008", se arata intr-un comunicat al ITC.
Anii 2010 si 2011 au readus industria IT&C romaneasca pe o traiectorie pozitiva pe ansamblu, dar cu evolutii neuniforme in cele trei sectoare IT&C, iar sintagma "sfarsitul crizei" trebuie folosita cu precautie, date fiind tendintele de incetinire de la sfarsitul anului trecut si inceputul acestui an, spune coordonatorul studiului, Mircea Vuici.
Dupa caderea serioasa din 2009, sectorul software si servicii a reluat cresterea in 2010, cand a atins 2,4 miliarde de euro (+10,2%) si a urcat din nou in 2011 la 2,59 miliarde de euro (+8%).
"Se poate deci spune ca sectorul a iesit din criza inca de acum doi ani, iar nivelul din 2011 l-a depasit pe cel de dinaintea crizei. Aceasta dinamica pozitiva se datoreaza in primul rand exporturilor... mai mult
Vineri, 22 Iunie 2012, ora 13:32
Grupurile Vodafone, Orange si OTE au investit pana in prezent aproape opt miliarde de euro in dezvoltarea subsidiarelor din Romania si au anuntat ca vor continua sa aloce fonduri in acest sens odata cu licitatia pe care ANCOM o va organiza in acest an pentru licentele de telefonie mobila.
In cazul Vodafone Romania, investitiile grupului britanic au insumat 2,8 miliarde de euro in ultimii 15 ani, o data cu lansarea operatiunilor pe piata romaneasca.
"Industria telecom a transformat viata romanilor si a influentat semnificativ modul si dinamica dezvoltarii economice a Romaniei in ultimii 15 ani. De la intrarea in Romania, Vodafone a investit 2,8 miliarde de euro pentru dezvoltarea operatiunilor de pe piata romaneasca", a declarat directorul general al companiei, Inaki Berroeta, prezent la un eveniment de specialitate.
Berroeta: Situatia economica din Romania, mai ales in domeniul telecom, este extrem de dificila si concurentiala
"Clientii cer din ce mai mult, peste previziunile noastre, mai ales pe segmentul de date, iar cresterea din acest domeniu va fi in continuare sustinuta in urmatorii ani, iar o astfel de evolutie a pietei telecom necesita investitii semnificative din partea operatorilor", a mai spus Berroeta.
La randul sau, directorul general al Orange Romania, Jean-Francois Fallacher, a afirmat ca investitiile grupului francez au depasit doua miliarde de euro de la lansarea operatiunilor pe piata romaneasca, in 1997.
"Cu peste 2.500 de salariati in... mai mult
Marti, 13 Martie 2012, ora 17:20