Franta, Germania, Italia si Spania lanseaza un plan pentru ca gigantii din domeniul tehnologiei sa plateasca impozite mai mari si propun o armonizare fiscala in privinta impozitului societatilor, pentru ca aceste companii sa plateasca in functie de volumul de afaceri din Europa, relateaza cotidianul spaniol "El Pais".
Astfel, cele patru mari tari din zona euro au lansat o initiativa comuna pentru ca marile companii de tehnologie, precum Google, Apple sau Amazon, sa plateasca mai multe impozite in Europa. Propunerea consta, in linii mari, ca acestea sa plateasca in functie de volumul de afaceri pe care il inregistreaza in Europa.
Cele patru tari, cu cea mai mare influenta pe Vechiul Continent, s-au coalizat pentru ca aceste companii sa plateasca impozitele in functie de ceea ce incaseaza in fiecare tara, in loc de plata pe baza profiturilor, cum fac in prezent.
Ministrii de Finante din Franta, Germania, Italia si Spania au trimis sambata o scrisoare presedintelui eurogrupului, premierul estonian, pentru "a analiza variantele in vederea stabilirii unui impozit armonizat pe volumul de afaceri generat in Europa de companiile din domeniul digital".
Scrisoarea adauga faptul ca "sumele colectate vor avea ca obiectiv reflectarea unei parti din ceea ce aceste companii ar trebui sa plateasca in termeni de impozite pentru societati".
"In cazul in care Comisia decide demararea unei initiative legislative in acest sens, va fi demonstrat angajamentul nostru de a impozita... mai mult
Duminica, 10 Septembrie 2017, ora 21:52
4Cultura si creatia - muzica, teatru, cinema, carti, televiziune, radio, presa, arte si jocuri video - genereaza in Franta o cifra de afaceri mai mare decat acelea generate de industria automobilului si de industria produselor de lux, potrivit unui studiu publicat joi.
Cifra de afaceri directa generata de industriile culturale si creative (ICC) din Franta este de 61,4 miliarde de euro, depasind astfel industria automobilului, care genereaza 60,4 miliarde de euro si de industria luxului, care genereaza 52,5 miliarde de euro, potrivit unui studiu realizat de cabinetul Ernst & Young, pe baza datelor din anul 2011.
Sectorul ICC are 1,2 milioane de angajati, care reprezinta 5% din forta de munca interna, si include "muncitori calificati si necalificati, atragand in special tineri".
ICC a generat o cifra de afaceri totala de 74,6 miliarde de euro, daca se adauga si aceea generata de activitatile indirecte (care atrag 20% din forta de munca interna).
Programul "Panorama economica a industriilor culturale si creative" (ICC), primul de acest gen, a fost realizat la initiativa "France creative", o noua platforma ce grupeaza actorii din acest sector, care doresc sa promoveze un discurs pozitiv despre cultura destinat publicului larg si factorilor de decizie, dar si sa se afirme cu tarie in fata uriasilor din domeniul digital (Google, Apple, Facebook, Amazon).
Rata de angajare in industriile culturare si creative a crescut in Europa cu 3,5% anual intre 2000 si 2007... mai mult
Joi, 07 Noiembrie 2013, ora 13:55
Gigantul de internet Google a incasat mai mult de jumatate din 8,8 miliarde de dolari cheltuiti anul trecut la nivel mondial pentru publicitatea destinata telefoanelor mobile, a anuntat, compania specializata eMarketer.
Cu 4,61 miliarde de dolari, Google si-a adjudecat 52,36% din aceasta piata in crestere puternica in 2012, foarte aproape in fata retelelor sociale Facebook ( 5,35%, cu 470 milioane de dolari) si Twitter (1,57%, cu 140 milioane de dolari) sau radio online Pandora (2,71% cu 240 milioane dolari), citata de AFP.
Cheltuielile cu publicitatea mobila ar trebui sa creasca puternic in acest an, la 15,82 miliarde de dolari, iar Google si-a confirmat dominatia chiar daca Facebook ar trebui sa reduca putin decalajul, prezice eMarketer.
Google ar urma sa-si creasca astfel cota de piata la 55,97%, cu 8,85 miliarde de dolari in venituri, iar Facebook la 12,90%, cu 2,04 miliarde. mai mult
Vineri, 14 Iunie 2013, ora 12:23
Profitul Microsoft a scazut cu 3,7% in ultimele trei luni ale anului trecut, la 6,38 miliarde de dolari, desi veniturile au urcat cu 2,7%, la 21,46 miliarde dolari, dupa cresterea investitiilor si cheltuielilor de marketing pentru Windows si platformele mobile promovate de companie.
Perioada octombrie-decembrie reprezinta la Microsoft al doilea trimestru al anului fiscal 2012-2013. In perioada corespunzatoare a anului anterior, compania din Redmond a raportat venituri de 20,88 miliarde de dolari si un profit net de 6,6 miliarde de dolari.
Afacerile au fost sprijinite pe finalul anului trecut in special de cererea din partea companiilor, iar rezultatele au fost usor peste estimarile analistilor, potrivit Bloomberg.
Microsoft deruleaza investitii masive pentru a se afirma pe piata smartphone-urilor si tabletelor, dominata de Google si Apple. Vanzarile de PC-uri traditionale sunt in scadere, consumatorii preferand in numar tot mai mare gadget-urile mobile.
Cheltuielile cu vanzarile si marketingul au crescut la Microsoft cu 15% in perioada analizata, la 4,31 miliarde de dolari, in contexul lansarii sistemului de operare Windows 8 si a tabletei Surface. Compania a investit in aceasta perioada 2,53 miliarde de dolari in cercetare si dezvoltare, cu 6,6% mai mult decat cu un an in urma.
Actiunile Microsoft au scazut cu 1,4% in sesiunea de tranzactii electronice de joi seara de la New York.
Vanzarile diviziei Windows au urcat cu 24%, la 5,88 miliarde de dolari,... mai mult
Vineri, 25 Ianuarie 2013, ora 11:49
Google a raportat venituri consolidate de 14,42 miliarde de dolari pentru trimestrul incheiat la 31 decembrie 2012. Daca ar fi fost incluse si veniturile generate de Motorola, veniturile totale ale companiei s-ar fi ridicat la 15,24 miliarde de dolari.
"Am incheiat 2013 cu un trimestru puternic", a declarat Larry Page, directorul executiv al Google.
"Veniturile au fost in crestere cu 36% de la an la an si cu 8%, de la trimestru la trimestru. Si am inregistrat pentru prima oara venituri 50 de miliarde de dolari", a declarat oficialul companiei.
Profitul operational al Google a fost de 3,39 miliarde de dolari in trimestrul patru din 2012, adica 24% din venituri. Compania generase un profit de 3,51 de miliarde de dolari in trimestrul patru din 2011, adica 33% din venituri.
Profitul net, incluzand si pierderile nete, din trimestrul patru al anului trecut, a fost de 2,89 miliarde de dolari, comparativ cu 2,71 miliarde de dolari, profit inregistrat in trimestrul patru din 2011.
Veniturie Google din publicitate au fost de 12,91 miliarde de dolari, adica 89% din veniturile consolidate, in cel de-al patrulea trimestru din 2012, reprezentand o crestere de 22% fata de trimestrul patru din 2011, cand veniturile din publicitate s-au ridicat la 10,58 miliarde de dolari.
Site-urile proprii ale Google au generat venituri de 8,64 miliarde de dolari, adica 67% din veniturile totale ale companiei.
Peste 54% din veniturile Google au fost generate din afara Statelor Unite... mai mult
Miercuri, 23 Ianuarie 2013, ora 08:53
Google a inregistrat venituri consolidate de 14,10 miliarde de dolari in trimestrul incheiat la 30 septembrie 2012, in crestere cu 45% fata de perioada similara a anului trecut.
Google a inregistrat un profit net de 2,18 miliarde de dolari in 2012, comparativ cu 2,73 de miliarde de dolari in trimestrul trei din 2011.
Profitul operational a fost de 2,74 de miliarde de dolari in perioada mentionata, ceea ce reprezinta 19% din venituri. Compania inregistrase un profit operational de 3,06 miliarde de dolari, adica 31% din venituri, in perioada similara din 2011.
Operatorul celui mai accesat motor de cautare a publicat din greseala mai devreme cu cateva ore rezultatele financiare pe trimestrul al treilea, pe site-ul Comisiei americane pentru bursa si valori mobiliare, anuntul incluzand la sfarsit propozitia "asteptam declaratiile lui Larry" (Larry Page, cofondator al Google n.r.).
Google a luat astfel prin surprindere piata, anuntul fiind asteptat dupa inchiderea tranzactiilor. Eroarea a devenit rapid subiect pe Twitter, printre comentarii fiind si observatia ca Google ar putea simti lipsa Marissei Mayer, care a plecat din companie in urma cu cateva luni pentru a conduce Yahoo.
Profitul pe actiune, de 6,53 dolari, este sub asteptarile analistilor, de 10,63 dolari. mai mult
Vineri, 19 Octombrie 2012, ora 08:33
Baidu, numarul unu pe piata cautarilor online din China, a raportat venituri in crestere cu 60% in cel de-al doilea trimestru, pana la 859 milioane de dolari.
Baidu, cel mai mare motor de cautare online din China si-a crescut profitul cu 51% in cel de-al doilea trimestru al acestui an, fate de perioada similara a anului trecut, intrecand estimarile analistilor, potrivit The Next Web.
Reprezentantii companiei estimeaza venituri de 983 milioane de dolari in cel de-al treilea trimestru din 2012.
Baidu are o cota de 78,6% pe piata din China, spre deosebire de Google, numarul 1 mondial, care pe aceasta piata are o cota de doar 15,7%, potrivit informatiilor Enfodesck.
Una dintre prioritatile companiei pentru anul 2012 este expansiunea pe alte piete. Potrivit analistilor, Baidu va intra pe pietele din Asia, dar si pe piete in dezvoltre, precum America Latina. mai mult
Marti, 24 Iulie 2012, ora 11:43
Google a anuntat rezultatele financiare pentru trimestrul doi, primele rezultate trimestriale de cand a cumparat Motorola Mobility in date 22 mai 2012.
Compania a inregistrat un profit net de 2,79 miliarde de dolari in trimestrul doi al acestui fan, fata de profitul net de 2,51 miliarde de dolari din trimestrul doi din 2011, potrivit rezultatelor financiare publicate de companie.
Compania si-a crescut veniturile, in trimestrul doi din 2012, cu 35%, pana la 12,21 miliarde de dolari.
Veniturile generate de Motorola Mobility au fost de 1,25 miliarde de dolari. Acestea au fost segmentate in venituri generate de divizia mobile - 843 de milioane de dolari - si venituri generate de divizia home - 407 milioane de dolari.
Motorola Mobility a inregistrat o pierdere operationala de 233 de milioane de dolari.
Google are in prezent 54.604 angajati in intreaga lume, dintre care 20.293 lucreaza pentru business-ul Motorola.
Veniturile din publicitate
Google a obtinut prin intermediul site-urilor sale venituri de 14,854 miliarde de dolari din publicitate in primele sase luni din 2012 si de 7,542 miliarde de dolari in primele trei luni ale acestui an.
Veniturile totale obtinute de Google din publicitatea online s-au ridicat la 21,609 miliarde de dolari in primele sase luni din 2012, iar in primele trei luni ale acestui an 10,964 miliarde de dolari.
Profitul operational
Profitul operational inregistrat de Google in trimestrul doi din 2012 a fost de 3,20... mai mult
Sambata, 21 Iulie 2012, ora 12:27
Motorola Mobility a anuntat pierderi nete de 86 milioane de dolari in primul trimestru din 2012. Achizitia companiei de catre Google, pentru 12,5 miliarde de dolari este inca in asteptare.
Motorola Mobility a inregistrat venituri de 3,1 miliarde de dolari in primul trimestru al acestui an. Compania a vandut in aceasta perioada 8,9 milioane de telefoane mobile, dintre care 5,1 milioane au fost smartphone-uri.
Motorola o duce mai rau in acest an pe segmentul telefoanelor mobile, fata de anul trecut, cu o pierdere de 121 milioane de dolari, fata de 89 de milioane de dolari, pierderea de anul trecut.
Chinul Motorola arata inca o data natura Android - castigatorul ia totul - unde cel mai profitabil producator este in prezent Samsung.
Inca nu este clara strategia Google de a achizitiona Motorola, dar oficialii gigantului online trebuie sa se tina de promisiunea pe care au facut-o celorlalti producatori, aceea ca nu va trata Motorola in mod diferentiat.
Divizia Motorla de dispozitive pentru acasa, care contine inclusiv afacerea de servicii oferite prin cablu, s-a imbunatatit in primul trimestru, cu venituri de 68 de milioane de dolari, comparativ cu 53 de milioane de dolari cu un an in urma, in perioada similara.
Google si Motorola continua sa lucreze cu autoritatile chineze pentru aprobarea achizitiei si se asteapta ca aceasta sa fie completa in prima jumatate a acestui an.
In 2011, cand Google a anuntat achizitia Motorola Mobility, compania a declarat ca... mai mult
Miercuri, 02 Mai 2012, ora 08:43