Grupul de telefonie France Telecom, proprietarul Orange, a anuntat miercuri o scadere peste asteptari a cifrei de afaceri inregistrata in primul trimestru, din cauza reducerilor de preturi pe piata de telefonie mobila din Franta.
France Telecom, al patrulea operator european de telecomunicatii, a precizat ca in primele trei luni ale acestui an cifra sa de afaceri a inregistrat o scadere de 4,1% pana la 10,28 miliarde de euro in timp ce profitul operational a scazut cu 6,6% pana la 3,1 miliarde de euro. Analistii intervievati de Thomson Reuters mizau pe o cifra de afaceri de 10,35 miliarde de euro si pe un profit operational de 3,12 miliarde de euro, transmite Reuters.
"Razboiul preturilor pe piata din Franta a ramas feroce", a declarat directorul financiar Gervais Pellissier. "Insa in lunile urmatoare vom putea sa testam apetitul consumatorilor pentru serviciile mobile 4G si speram ca aceasta ne va permite sa recream valoare", a adaugat Pellissier.
France Telecom si-a confirmat principalele obiective pentru 2013, un dividend stabil la 0,80 euro pe actiune si un flux de numerar de peste sapte miliarde de euro.
Recent, Standard & Poor's a coborat ratingul atribuit grupului francez de telefonie France Telecom pana la 'BBB plus' de la 'A minus', cu perspectiva stabila, citand cresterea competitiei pe piata de telefonie mobila din Franta si o scadere peste asteptari a rezultatelor anuale.
Orange, este lider de piata in Romania cu 10,214 milioane clienti la 31... mai mult
Miercuri, 24 Aprilie 2013, ora 11:32
Romtelecom si Cosmote au obtinut profituri record pe piata romaneasca in primul semestru al anului 2012, pe fondul eficientizarii activitatii, urmand trendul companiei-mama, OTE.
Romtelecom a inregistrat un profit EBITDA (inainte de dobanzi, taxe, depreciere si amortizare) de 80,8 milioane euro, cu 57,3% mai mare fata de aceeasi perioada din 2011, dupa reducerea costurilor legate de programe de retragere voluntara a angajatilor.
In schimb, veniturile au scazut cu 4,8% in primul semestru, ca urmare a deciziei Autoritatii Nationale de Reglementare de scadea aceste tarifele de intercontectare.
De asemenea, profitul Cosmote, a crescut cu 35%, la 55 milioane de euro, ca urmare a concentrarii pe segmentul corporate.
In cazul Cosmote, veniturile au crescut cu 4,4% in primul semestru, la 231,1 milioane euro. Rezultatele financiare ale companiei sunt explicate de mentinerea numarului de clienti la 6,4 milioane la jumatatea acestui an, dintre care 23,6% reprezinta abonati, iar restul utilizatori pe baza de cartele preplatite.
Numarul clientilor business a avansat cu 32% fata de jumatatea anului trecut, iar numarul utilizatorilor serviciilor 3G s-a dublat, precizeaza compania elena.
"Cresterea puternica si sustinuta a segmentului corporate consolideaza pozitia Cosmote pe piata. (...) Volumul de telefoane inteligente vandute a crescut cu 150% in primul semestru din 2012, comparativ cu aceeasi perioada din 2011", a declarat intr-un comunicat Konstantinos Apostolou,... mai mult
Joi, 09 August 2012, ora 14:15
Grupurile Vodafone, Orange si OTE au investit pana in prezent aproape opt miliarde de euro in dezvoltarea subsidiarelor din Romania si au anuntat ca vor continua sa aloce fonduri in acest sens odata cu licitatia pe care ANCOM o va organiza in acest an pentru licentele de telefonie mobila.
In cazul Vodafone Romania, investitiile grupului britanic au insumat 2,8 miliarde de euro in ultimii 15 ani, o data cu lansarea operatiunilor pe piata romaneasca.
"Industria telecom a transformat viata romanilor si a influentat semnificativ modul si dinamica dezvoltarii economice a Romaniei in ultimii 15 ani. De la intrarea in Romania, Vodafone a investit 2,8 miliarde de euro pentru dezvoltarea operatiunilor de pe piata romaneasca", a declarat directorul general al companiei, Inaki Berroeta, prezent la un eveniment de specialitate.
Berroeta: Situatia economica din Romania, mai ales in domeniul telecom, este extrem de dificila si concurentiala
"Clientii cer din ce mai mult, peste previziunile noastre, mai ales pe segmentul de date, iar cresterea din acest domeniu va fi in continuare sustinuta in urmatorii ani, iar o astfel de evolutie a pietei telecom necesita investitii semnificative din partea operatorilor", a mai spus Berroeta.
La randul sau, directorul general al Orange Romania, Jean-Francois Fallacher, a afirmat ca investitiile grupului francez au depasit doua miliarde de euro de la lansarea operatiunilor pe piata romaneasca, in 1997.
"Cu peste 2.500 de salariati in... mai mult
Marti, 13 Martie 2012, ora 17:20
Compania de servicii IT Endava a inregistrat in 2011 in Romania o cifra de afaceri de 9,2 milioane euro, in crestere cu circa 60% comparativ cu anul anterior.
Vanzarile catre clienti locali au reprezentat anul trecut aproximativ 25% din cifra de afaceri realizata de Endava in Romania, respectiv 2,3 milioane euro, iar cel mai mare volum de vanzari inregistrat de Endava in ultimele 12 luni cu o companie romaneasca s-a ridicat la circa 900.000 euro.
Diferenta de 75% din afacerile anuale a fost realizata din proiecte pentru clienti externi, in principal din Marea Britanie si Statele Unite.
Compania si-a majorat numarul de angajati in centrele din Cluj-Napoca, Iasi si Bucuresti la 340 de salariati, cu 33% mai mult decat in ianuarie 2011. In primele saptamani din acest an, Endava a mai recrutat 50 de angajati, iar pentru intreg anul estimeaza o dublare a numarului de salariati din Romania, la peste 750 de persoane.
Endava este o companie privata de servicii IT infiintata in 2000. Cu peste 750 de angajati, Endava are opt sedii in Marea Britanie, Statele Unite, Romania si Republica Moldova si are o cifra anuala de afaceri de peste 29 de milioane de lire serline/34 de milioane de euro.Endava livreaza solutii de business si servicii informatice in special pentru organizatii mari din Marea Britanie si Statele Unite, de la banci de retail, companii de carduri de credit si companii din domeniul telecom, la trusturi media. mai mult
Luni, 06 Februarie 2012, ora 13:14