Actuala guvernare PSD-ALDE muta povara de la bogati la clasa mijlocie, prin eliminarea impozitului pe dividende si introducerea taxei de solidaritate, afirma consultantul fiscal Gabriel Biris, precizand totodata ca impozitul pe cifra de afaceri ar incalca legislatia europeana si exprimandu-si opinia ca Guvernul nu si-a luat definitiv gandul de la banii din Pilonul II de pensii.
Intr-un interviu acordat Ziare.com, Gabriel Biris, fost secretar de stat in Ministerul de Finante in timpul guvernarii Ciolos, vorbeste si despre problema actiunilor la purtator, invocate in cazul anchetei Rise Project cu privire la averea lui Liviu Dragnea, sustinand ca procurorii impreuna cu alte institutii, printre care si ANAF, pot "lua urma banilor", insa doar daca vor cu adevarat.
De asemenea, Gabriel Biris subliniaza faptul ca masurile economice anuntate si apoi retrase de Guvernul Tudose au debusolat investitorii, iar daca "sarabanda de masuri de crestere a cheltuielilor si de reducere a veniturilor" nu se opreste, exista "un risc major si iminent" ca Romania sa intre iar in criza.
Spuneti-ne mai intai ce sa inteleaga un cetatean de rand despre intentia Guvernului Tudose de a introduce taxa de solitaritate? Care este scopul urmarit? Ne va merge mai bine datorita ei?
In primul rand, haideti sa ii spunem pe nume - impozit progresiv. Pentru ca nu exista conceptul de taxa de solidaritate in legislatia moderna. E un impozit progresiv. Practic, ce vrea sa faca Guvernul este sa... mai mult
Miercuri, 19 Iulie 2017, ora 18:48
Taxa pe cifra de afaceri este un impozit de secol XIX, iar ideea de a o aplica din 2018 arata incapacitatea autoritatilor romane de a colecta un impozit modern cum este cel pe profit, a declarat vineri Angela Rosca, partener al cabinetului de consultanta, TaxHouse.
Masura apare in noul program de guvernare al PSD, la care a lucrat Darius Valcov si care este sustinut de toata conducerea PSD, in frunte cu Liviu Dragnea.
"Nu cred ca acest impozit se va aplica, pentru ca este un impozit de secol XIX, care arata incapacitatea autoritatilor romane de a colecta un impozit modern cum este cel pe profit, care este aplicat de toate tarile dezvoltate.
Nu cred ca se va aplica. (...) Sa intarim capacitatea ANAF de control. (...) Facem exact invers, in loc sa intarim capacitatea si sa continuam cu un impozit modern, ne intoarcem la un impozit de secol XIX", a afirmat Rosca, in cadrul unui intalniri a oamenilor de afaceri din cadrul Coalitiei pentru Dezvoltarea Romaniei (CDR) cu jurnalistii.
Consultantul fiscal a mai spus ca masurile propuse de noul Guvern nu au calcule de impact, in schimb au efecte nefaste.
"Aruncarea acestor idei fara calcule de impact face mult mai rau decat aplicarea acestora dupa multe studii de impact. Capitalul este foarte sperios, cum stie toata lumea, si nu facem decat sa abuzam orice investitor care vine in Romania. (...) Ganditi-va daca mai poti sa-ti mai faci un plan de afaceri.
Oamenii de afaceri si-au facut un plan de afaceri in 2016 pe... mai mult
Vineri, 30 Iunie 2017, ora 14:12
Productia industriala a judetului Dambovita a crescut in primul trimestru al acestui an cu 10,9%, putin peste media de crestere la nivel national, de 10,1%, conform datelor centralizate de Institutul National de Statistica.
Economia judetului Dambovita este complexa. Pe primul loc se situeaza industria, care este extrem de diversificata, principalele ramuri fiind industria metalurgica, industria de masini si echipamente, industria extractiva de petrol si gaze naturale si de minerale nemetalice etc.
Cifra de afaceri din industrie a crescut in primele trei luni 3,8%, in timp ce, la nivel national s-a inregistrat o crestere medie de 13,5%. La finele lunii martie 2014, efectivul salariatilor din judetul Dambovita era de 73.987 persoane, cei mai multi lucrand in servicii - 43.604 persoane.
Rata somajului era de 7,7%, peste media la nivel national, de 5,6%, iar numarul somerilor se ridica la 16.328 persoane, din care 6.642 femei. Castigul salarial mediu brut la nivelul judetului era de 1.816 lei la sfarsitul lui martie, iar cel mediu net de 1.316 lei.
Peste 10.000 de firme in judet
Numarul persoanelor juridice active in judetul Dambovita se ridica, la finele lunii mai 2014, la 10.088, conform datelor Oficiului National al Registrului Comertului. Circa 35,3% dintre actionarii/asociatii acestor persoane juridice erau femei, iar 38,88% dintre acestia aveau pana in 39 de ani.
In primele cinci luni ale anului, in judetul Dambovita au fost realizate 778... mai mult
Marti, 01 Iulie 2014, ora 11:25
Persoanele impozabile inregistrate si neinregistrate in scopuri de TVA cu afaceri mai mici de 119.000 lei au obligatia sa depuna pana pe 27 februarie declaratia informativa privind livrarile de bunuri si prestarile de servicii efectuate in anul 2011, a anuntat vineri ANAF.
Astfel, persoanele impozabile inregistrate in scopuri de TVA au obligatia sa depuna formularul 392A "Declaratia informativa privind livrarile de bunuri si prestarile de servicii efectuate in anul 2011".
Persoanele impozabile neinregistrate in scopuri de TVA, a caror cifra de afaceri realizata la finele anului calendaristic este inferioara sumei de 119.000 de lei, au obligatia sa depuna formularul 392B "Declaratie informativa privind livrarile de bunuri, prestarile de servicii si achizitiile efectuate in anul 2011", potrivit unui comunicat al Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF).
Persoanele impozabile neinregistrate in scopuri de TVA, care realizeaza operatiuni scutite fara drept de deducere, care nu sunt accesorii activitatii principale, nu au obligatia depunerii formularului 392B "Declaratia informativa privind livrarile de bunuri si prestarile de servicii efectuate in anul 2011".
Termenul de depunere a acestor formulare pentru anul fiscal 2011 este pana la data de 27 februarie 2012, inclusiv.
Aceste declaratii in format hartie, insotite de formatul electronic se depun la registratura organului fiscal competent sau la posta, prin scrisoare recomandata.
Formatul electronic... mai mult
Vineri, 24 Februarie 2012, ora 14:03