Firma Spedition UMB, detinuta de constructorul bacauan Dorinel Umbrarescu, a depasit 200 milioane de euro cifra de afaceri in 2020. Constructorul mai detine si societatea SA & Pe Construct cu afaceri de 556 mil.( peste 100 mil euro) lei in 2020, fata de 41 mil. lei in 2019, noteaza bacau.net.
Spedition UMB, una din companiile de constructii detinute de familia Umbrarescu din Bacau, si-a majorat cifra de afaceri de aproape patru ori in 2020 fata de anul precedent, depasind astfel pragul de un miliard de lei, dupa cum arata datele disponibile pe site-ul Ministerului de Finante. Profitul a urcat si el, de la 500.000 de lei in 2019 la peste 31,1 mil. lei anul trecut, dar numarul de angajati s-a mentinut sub 50, potrivit aceleiasi surse.
"Saltul facut de Spedition UMB vine in contextul in care familia Umbrarescu si-a adjudecat cele mai mari contracte de achizitii publice incheiate de CNAIR (Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere) in 2020. Proiectele au fost castigate prin intermediul a doua firme (Spedition UMB si Sa & Pe Construct) si cumuleaza o valoare de peste 1,66 mld. lei.
"Perla coroanei" este contractul pentru proiectarea si executia autostrazii Brasov - Targu-Mures - Cluj - Oradea, unde Spedition UMB este responsabila de cateva tronsoane. ...citeste mai departe despre "Umbrarescu, cifra de afaceri de patru ori mai mare in pandemie. Contractele pentru construirea autostrazilor i-au sporit averea" pe Ziare.com mai mult
Joi, 27 Mai 2021, ora 09:25
Cele mai multe companii (61%) se asteapta ca abia in 2022 sa atinga nivelul cifrei de afaceri din 2019, 15% estimeaza ca vor recupera in 2021 cifra de afaceri din acest an, in timp ce 23% estimeaza ca afacerile, in 2021, vor urma un trend stabil, nefiind influentati de efectele pandemiei.
Potrivit Barometrului Moneycorp privind starea economiei, realizat in perioada 1-8 decembrie, 63% dintre cele peste 1.000 de companii chestionate se asteapta ca revenirea economica sa urmeze tiparul literei "K", 15% estimeaza o evolutie sub forma "U" sau "W" si numai 7% mizeaza pe o ascensiune rapida, sub forma literei "V".
"Odata cu aparitia vaccinurilor anti-COVID, economia mondiala si implicit cea romaneasca vor depasi, treptat, criza economica fara precedent declansata de pandemie. Capacitatea tarilor de a depasi criza in 2021 va fi determinata de eficienta programelor de sustinere a economiilor, in care autoritatile vor juca un rol important", sustin autorii studiului.
Potrivit expertilor de la Moneycorp, pentru Romania perspectivele sunt in general pozitive, mai ales in contextul in care tara noastra urmeaza sa beneficieze de un pachet fara precedent de finantare, din partea UE, de peste 80 de miliarde de euro.
"Perceptia mediului de afaceri arata in general un optimism moderat privind evolutia economica din 2021. Revenirea va fi asimetrica. Pe lista sectoarelor care vor inregistra un avans semnificativ se afla, in principal, cele care au performat si in conditiile... mai mult
Marti, 22 Decembrie 2020, ora 06:13
Cifra de afaceri combinata a celor 18 cluburi de fotbal din Bundesliga a depasit pragul simbolic de patru miliarde de euro, ceea ce face din campionatul german de fotbal al treilea cel mai bogat din Europa, dupa Premier League engleza si La Liga spaniola, transmite AFP.
Pentru sezonul 2018 - 2019, "cifra de afaceri de 4,02 miliarde euro reprezinta o crestere cu 5,4% comparativ cu trimestrul precedent si al 15-lea record anual consecutiv", informeaza Liga germana de fotbal (DFL), intr-un comunicat publicat marti.
Bundesliga este inca departe de liderul Premier League, care a ajuns la o cifra de afaceri de 4,8 miliarde de euro.
Pentru Spania, Franta si Italia, ultimele cifre publicate sunt aferente sezonului 2017/2018. Cifra de a afaceri a celor 20 de cluburi din La Liga spaniola a fost atunci de 4,15 miliarde euro, adica putin mai mare decat cea a cluburilor din Bundesliga.
La Ligue 1 franceza si Serie A au fost semnificativ mai jos: 2,8 miliarde euro pentru La Ligue 1 si 3,07 miliarde euro pentru Serie A.
In plus, in cazul Germaniei, Bayern Munchen (716 milioane euro) si Borussia Dortmund (446 milioane euro) sunt responsabile pentru mai mult de un sfert din cifra de afaceri totala a cluburilor din Bundesliga.
Daca explozia drepturilor de televiziune a fost principalul factor al boom-ului economic al campionatelor in ultimii 15 ani, "noile perspective de crestere sunt asteptate de pe urma inovatiilor digitale si a sectorului digital", a subliniat... mai mult
Marti, 18 Februarie 2020, ora 15:40
Majorarea taxei pe cifra de afaceri a companiilor din energie de la 0,1% la 2% a avut un impact de peste 16 milioane de lei in activitatea companiei Transelectrica, atenuat de cresterea cu 9% a veniturilor din transport si alte activitati pe piata de energie, informeaza compania.
"Impactul modificarilor legislative ale anului 2019 privind companiile din sectorul energetice a fost amortizat cu succes in profitul obtinut de CNTEE Transelectrica SA in primul semestru, prin implementarea unei strategii de management prudente si sustenabile. Astfel, CNTEE Transelectrica SA a obtinut in Semestrul 1 al anului 2019 un profit brut de 35 de milioane de lei, in conditiile unui profit brut anual bugetat de 20 de milioane de lei", se arata intr-un comunicat al Transelectrica remis luni AGERPRES.
In primele sase luni ale anului, pe zona principala a activitatilor de baza - transport si dispecerizare SEN, compania a obtinut rezultate financiare mai bune comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut, profitul EBIT inregistrand o crestere de 23%.
"Intr-un context legislativ in care se simt primele efecte ale unor acte normative care ne reglementeaza activitatea, cum ar fi OUG 114/2018, estimarile echipei de management a Transelectrica au anticipat o definire corecta a elementelor de cost. Impactul de peste 16 milioane de lei, generat din majorarea taxei pe cifra de afaceri a companiilor din energie de la 0,1% la 2%, a fost anticipat si atenuat de cresterea cu 9% a veniturilor din... mai mult
Marti, 20 August 2019, ora 09:04
Comisia Europeana a cerut Romaniei sa isi revizuiasca statisticile din ultimii ani legate de productia de cereale, in special porumb. Cifrele, spun oficialii europeni dupa ce le-au analizat, sunt puse sub semnul intrebarii avand in vedere ca, desi sunt cu mult mai mari fata de 2016, sunt raportate la o suprafata similara sau chiar mai mica.
Despre recoltele-record am auzit vorbindu-se in discursurile politice ale liderilor PSD cu fiecare ocazie. Daca rezultatele au fost motivate de "conditiile meteo favorabile", cifrele au trezit insa suspiciuni.
In 2018, Romania a cultivat cea mai mare suprafata cu porumb boabe din Uniunea Europeana si a obtinut si cea mai mare productie. La nivelul UE, 83,3% din suprafata totala cultivata cu porumb boabe a fost inregistrata in sapte state membre (Romania, Franta, Ungaria, Polonia, Italia, Bulgaria si Germania).
Productia de porumb in Romania a crescut in doi ani cu 8 milioane de tone, adica o crestere de 70%, in conditiile unei usoare scaderi a suprafetei cultivate cu porumb din 2016 pana in 2018.
"Suntem in contact permanent cu toate Statele Membre UE privind datele de productie pentru a realiza statisticile legate de productia de cereale in UE. In cazul Romaniei, am cerut ca parte a acestui exercitiu de rutina sa revizuiasca datele privind productia de porumb pentru 2017 si 2018.
Acuratetea, fiabilitatea si credibilitatea statisticilor sunt vitale pentru a asigura transparenta pietelor si a le permite operatorilor din... mai mult
Marti, 16 Iulie 2019, ora 22:36
Presdintele PSD Liviu Dragnea s-a intors din vacanta si a convocat o sedinta la care participa ministrul de Finante Eugen Teodorovici, ministrul Economiei Niculae Badalau, seful ALDE Calin Popescu Tariceanu si consilierul guvernamental Darius Valcov.
Momentul a fost imortalizat si fotografia a fost postata pe pagina de Facebook a lui Dragnea, insotita de mesajul: "Cu cifrele pe masa. Viitorul suna bine!".
In lipsa altor detalii, nu e foarte clar la ce anume se refera mesajul optimist al lui Liviu Dragnea. Judecand dupa functiile celor prezenti la masa, am putea fi tentati sa credem ca anuntul liderului PSD se refera la economie.
Realitatea acestor zile insa indica tocmai contrariul: viitorul nu suna deloc bine, din mai multe motive.
Fara proiect de buget, desi prima luna din an se apropie de final
Printre marile probleme ale Romaniei se numara faptul ca, desi prima luna din an se apropie de final, Cabinetul Dancila nu a publicat proiectul de buget pentru 2019. Membrii Executivului dau continuu asigurari ca asta nu implica niciun pericol, insa nici macar partenerii politici nu par sa-i creada.
Liderul UDMR, Kelemn Hunor sustine ca este practic imposibil ca problema sa se rezolve intr-o saptamana-doua, cum tot promit ministrii si liderii PSD.
"Consider o mare iresponsabilitate faptul ca Guvernul nu a venit cu un proiect de buget cel mai tarziu in decembrie 2018. Este un mesaj foarte foarte prost si am sperat ca in ianuarie vom avea o sesiune... mai mult
Vineri, 25 Ianuarie 2019, ora 16:50
Farmec, cel mai mare producator roman de cosmetice, anunta un avans al cifrei de afaceri in 2017, in crestere cu 9,12% fata de 2016. Astfel, businessul Farmec de anul trecut s-a ridicat la peste 214 milioane lei (45.8 milioane Euro).
Pentru 2018, a fost stabilit un program investitional de peste 11 milioane lei (2,4 milioane de euro), o suma considerabila fiind alocata proceselor de retehnologizare si modernizare a productiei, dar si dezvoltarii retelei magazinelor de brand, atat la nivel national, cat si international.
"Businessul Farmec a crescut constat, pe fondul expansiunii sustinute si dezvoltarii portofoliului propriu, in conformitate cu ultimele tendinte din domeniul cosmetic, dar adaptate pietei locale. An de an, am atins noi tinte de dezvoltare, care ne-au reconfirmat statutul de lider local al acestui sector.
Suntem primul si singurul producator roman de cosmetice care dispune de o retea proprie de magazine de brand si, dupa dublarea numarului de spatii in 2017 (de la 11 la 21 de centre nationale), ne propunem sa deschidem alte 10 magazine in 2018, in toata tara.
Bazandu-ne pe un plan sanatos de investitii si pe un model propriu de business, anul 2017 a fost unul curajos din punct de vedere strategic, fiind anul in care am lansat primele game pe 2 segmente de piata noi pentru Farmec - cosmeticele de lux si cosmetica decorativa", a declarat Mircea Turdean, Director General Farmec.
Cresterea cu peste 9% a Farmec din 2017 s-a datorat mai multor... mai mult
Marti, 17 Aprilie 2018, ora 12:45
Presedintele american Donald Trump este unul dintre cele mai controversate personaje ale acestor ani, mai ales din cauza declaratiilor facute si a masurilor indreptate impotriva unora dintre imigranti. Sub conducerea sa, insa, economia americana este in plina expansiune.
Discursul lui Trump din 31 ianuarie privind Starea Natiunii a scos in evidenta progresele realizate de economia americana in ultimul an.
Astfel, somajul a ajuns la cel mai scazut nivel din ultimii 17 ani, somajul in randul persoanelor afro-americane (6,8% in decembrie) si hispanice ( 4,9% in decembrie - traditional sustinatoare ale democratilor - este la minimul istoric, iar bursa a inregistrat o crestere de 8 mii de miliarde de dolari.
De asemenea, au fost reduceri importante de taxe, iar in prezent 24.000 de dolari din suma totala castigata intr-un an de o familie sunt neimpozabili. "O familie obisnuita de patru persoane care produce 75.000 de dolari pe an va inregistra o reducere de 2.000 de dolari a facturilor, practic injumatatindu-si costurile cu facturile", spunea Trump.
Taxele pentru companiile au fost reduse de la 35% la 21%, ceea ce a impulsionat angajarile, iar acest lucru se simte si in buzunarul americanilor - veniturile anuale ale unei familii urmeaza sa creasca cu 4.000 de dolari. Spre exemplu, Apple planuieste investitii de 350 de miliarde de dolari in urmatorii cinci ani, dar si angajarea a circa 20.000 de persoane.
Intr-un articol pentru New York Observer, Peter Ferrara... mai mult
Duminica, 04 Februarie 2018, ora 15:38
Senatorii din Comisia de Buget au schimbat Ordonanta privind modificarile Codului Fiscal.
Printre modificari se numara si aceea ca firmele cu cifra de afaceri de pana la un milion de lei vor putea alege daca sa plateasca o taxa pe profit sau pe cifra de afaceri.
Mai exact, IMM-urile care au cel putin doi angajati, cel putin 45.000 de lei capital social si un milion de lei cifra de afaceri pot opta fie pentru a plati 1% din cifra de afaceri, fie pentru a ramane cu 16% impozit pe profit, asa cum este acum.
Modificarile vin in urma plangerilor oamenilor de afaceri, numultumiti de modificarile aduse de Guvern Codului Fiscal.
Totusi, trebuie precizat ca mai este destul din parcursul legislativ al ordonantei si modificarile din comisii trebuie asumate si de plen. In acest caz for decizional este Camera Deputatilor, iar gasirea unei solutii in privinta salariilor IT-istilor sta in mana deputatilor sau a Guvernului.
Citeste si:
Inca o bomba din "revolutia fiscala": Cine castiga bani din dobanzi sau dividende trebuie sa dea 10% la SanatateA doua cea mai mare companie din Romania avertizeaza ca revolutia fiscala va afecta angajatii ...citeste mai departe despre "Impozitul pe cifra de afaceri sa fie optional. Revolutia fiscala, modificata in Senat" pe Ziare.com mai mult
Miercuri, 29 Noiembrie 2017, ora 17:19