China ar putea fi in masura sa puna pe piata un vaccin impotriva SARS-Cov-2 pana la sfarsitul anului, a anuntat sambata, pe retele de socializare, un organism guvernamental chinez.
Vaccinul - dezvoltat de catre Institutul de Produse Biologice din Beijing si Instititul de Virusologie - a fost administrat unui numar de peste 2.000 de persoane in cadrul unor teste clinice in faza 2, a precizat Comisia de Administrare si Supervizare a Activelor Publice (SASAC).
Potrivit unui mesaj datat la 29 mai - difuzat pe reteaua de socializare chineza WeChat, vaccinul ar putea sa fie comercializat inca de la sfarsitul acestui an sau la inceputul lui 2021.
Cele doua institute care au dezvoltat vaccinul au legaturi cu grupul farmaceutic Sinopharm, la randul sau controlat de SASAC.
Potrivit SASAC, Institutul de Produse Bilogice din Beijing este in masura sa produca 100-120 de milioane de doze pe an.
Cinci vaccinuri se afla in prezent in faza de testare pe oameni in China.
Citeste si:
S-au strans peste 10 miliarde de euro in campania europeana pentru gasirea unui vaccin anti-COVID-19SUA vor sa faca in cateva luni ce dureaza de obicei 10 ani, doar sa aiba vaccin anti-COVID pana la anul ...citeste mai departe despre "China anunta ca ar putea pune piata un vaccin impotriva COVID-19 pana la sfarsitul anului" pe Ziare.com mai mult
Sambata, 30 Mai 2020, ora 18:59
Un vaccin impotriva noului coronavirus ar putea fi aprobat in circa un an de zile in cel mai "optimist" scenariu, a declarat, joi, Agentia Europeana a Medicamentului (EMA).
In conditiile in care se depun eforturi sustinute la nivel mondial pentru dezvoltarea unui vaccin, Uniunea Europeana, puternic afectata de COVID-19, se teme ca ar putea sa nu aiba suficiente rezerve, mai ales daca un vaccin ar fi dezvoltat in Statele Unite sau China, relateaza Reuters.
Agentia Europeana a Medicamentului, care se afla in legatura cu 33 de dezvoltatori, depune toate eforturile pentru a accelera procesul de aprobare, a declarat directorul responsabil de vaccinuri din cadrul EMA, Marco Cavaleri, care s-a aratat sceptic ca un vaccin ar putea fi gata pana in septembrie.
"Pentru vaccinuri, deoarece dezvoltarea trebuie sa inceapa de zero...am putea privi dintr-o perspectiva optimista - intr-un an de acum inainte, deci la inceputul anului 2021", a declarat el pentru jurnalisti.
Oficialul EMA a exclus posibilitatea omiterii celei de-a treia faze de testare, despre care a spus ca este necesara pentru a fi convinsi ca vaccinul este sigur si eficient.
Agentia Europeana a Medicamentului are totodata in vedere 115 tratamente diferite pentru COVID-19, boala care a provocat aproape 300.000 de decese la nivel global, conform datelor Organizatiei Mondiale a Sanatatii.
Marco Cavaleri a afirmat ca unele dintre aceste tratamente ar putea fi aprobate in Europa inca din aceasta vara, insa nu... mai mult
Joi, 14 Mai 2020, ora 16:19
Unul dintre cele patru laboratoare chineze autorizate sa efectueze teste clinice - Sinovac Biotech - se declara pregatit sa produca 100 de milioane de doze pe an din vaccinul sau experimental impotriva noului coronavirus in pofida faptului ca acesta nu a trecut toate probele.
Laboratorul se arata increzator. In 2009 a luat-o inaintea concurentei si a devenit primul in lume care a pus pe piata un vaccin impotriva gripei porcine H1N1.
In vastele sale instalatii de la Changping, la periferia capitalei chineze, laboratoare controleaza calitatea vaccinului experimental pe baza de patogeni inerti - produs deja in mii de exemplare. In cutia alb cu portocaliu, produsul are acelasi nume - "Coronavac".
Testat pe maimuta
In pofida faptului ca tratamentul este inca departe de omologare, producatorul este necesar sa demonstreze ca este capabil sa-l produca la scara mare si sa supuna loturi controlului autoritatilor. Astfel, productia a fost lansata inainte de incheierea testelor clinice.
Peste 100 de laboratoare din lume se infrunta in a fi primul care pune la punct un vaccin, insa mai putin de zece dintre ele au angajat in prezent un test clinic pe oameni, potrivit Scolii de Igiena si Medicina Tropicala de la Londra.
Este cazul Sinovac, care da asigurari ca a obtinut rezultate incurajatoare la maimuta, inainte de a-si administra serul pentru prima oara unui numar de 144 de voluntari, la jumatatea lui aprilie, in Jiangsu (est).
Insa laboratorul, infiintat in 2001,... mai mult
Joi, 30 Aprilie 2020, ora 13:14
China a inceput prima testare clinica a unui vaccin impotriva noului coronavirus, in contextul in care mai multe tari fac eforturi pentru a descoperi un mijloc de a combate agentul patogen.
108 voluntari, impartiti in trei grupuri, au primit vineri primele injectii, a relatat luni cotidianul de limba engleza Global Times. Cu varsta cuprinsa intre 18 si 60 de ani, toti sunt originari din orasul Wuhan, unde COVID-19 a aparut pentru prima data in decembrie inainte de a se raspandi in strainatate.
Duminica, o sursa implicata in aceste teste a confirmat pentru AFP, sub rezerva anonimatului, inceperea experimentelor.
Autoritatile sanitare din toata tara au dat unda verde la efectuarea de teste pe om la 17 martie, ziua in care omologii lor americani au anuntat primul test cu vaccin impotriva COVID-19 la Seattle pe 45 de voluntari adulti.
Voluntarii chinezi care participa la teste vor fi monitorizati timp de sase luni. In prezent, nu exista niciun vaccin sau tratament aprobat contra noului coronavirus, care a ucis pana in prezent peste 14.000 de oameni in intreaga lume.
Urmareste LIVE cele mai noi informatii despre pandemia de coronavirus si modul cum a paralizat intreaga lume
Vezi si: Rusia incepe testarea pe animale a prototipurilor de vaccin impotriva coronavirusuluiChinezii, americanii si nemtii, in cursa pentru un vaccin antiCovid-19. In ce stadiu se afla fiecare ...citeste mai departe despre "China a inceput testarea unui vaccin pentru COVID-19 pe primii... mai mult
Luni, 23 Martie 2020, ora 08:08
Epidemia provocata de coronavirusul din China s-ar putea incheia in aprilie, a declarat marti cel mai inalt consilier din sectorul medical al acestei tari, Zhong Nanshan.
Totusi, numarul deceselor a depasit 1.000, iar Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) a avertizat ca lumea trebuie sa considere coronavirusul drept inamicul public numarul unu, mai periculos chiar decat terorismul, relateaza Reuters.
"Lumea trebuie sa se trezeasca si sa considere acest virus drept inamicul public numarul unu (...) Ca sa fiu cinstit, un virus este mai puternic in crearea de tulburari politice, sociale si economice decat orice atac terorist. Este cel mai periculos inamic pe care vi-l puteti imagina", a declarat seful OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus.
Zhong a declarat ca numarul cazurilor noi de imbolnaviri este in scadere in unele provincii, acesta anticipand ca epidemia va atinge nivelul maxim in aceasta luna.
"Sper ca aceasta epidemie sa se incheie undeva in aprilie", a adaugat Zhong, epidemiolog care si-a dobandit reputatia prin combaterea epidemiei SARS in 2003.
Primul vaccin va aparea peste 18 luni, a mai apreciat seful OMS, cerand unitate la nivel global pentru a preveni aparitia "mult mai multor cazuri si a unor costuri mult mai mari".
OMS a anuntat marti ca epidemia a provocat moartea a 1.017 de oameni si 42.708 de imbolnaviri.
In alte 24 de tari si teritorii au fost confirmate 319 cazuri si doua decese, unul in Hong Kong si un altul in Filipine. ...citeste mai... mai mult
Miercuri, 12 Februarie 2020, ora 10:31
O echipa de cercetatori de la Imperial College London sustine ca se numara printre primele care au testat pe soareci vaccinuri contra noului coronavirus si spera sa aiba un vaccin disponibil pana la sfarsitul anului, dupa cum a afirmat unul dintre acesti specialisti, citat marti de AFP.
Epidemia de coronavirus nou a provocat peste o mie de morti in China continentala dupa data de 11 ianuarie cand a fost anuntat primul deces atribuit virusului 2019-nCoV.
"Tocmai am injectat in soareci vaccinul pe care l-am generat din bacterii si speram ca in cursul urmatoarelor cateva saptamani vom fi in masura sa determinam reactia in sangele acestor soareci, raspunsul anticorpilor acestora la coronavirus", a explicat pentru AFP Paul McKay, cercetator la Imperial College.
Cercetatorii din intreaga lume sunt angajati intr-o cursa pentru descoperirea unui vaccin, un proces laborios care dureaza de obicei cativa ani deoarece este necesar sa se demonstreze ca vaccinul este sigur si eficient inainte de a putea fi produs pe scara larga.
Echipa de la Imperial College estimeaza ca testele pe care le efectueaza pe soareci sunt printre primele de acest gen.
Potrivit agentiei chineze Xinhua, o universitate din Shanghai a lansat de asemenea, duminica, teste pe soareci.
Cercetatorii de la Imperial College spera sa fie primii care vor realiza studii clinice pe subiecti umani si care vor avea un vaccin disponibil. Ei se bazeaza pe cercetarile pe care le-au efectuat asupra Sindromului... mai mult
Marti, 11 Februarie 2020, ora 20:41
Comisia Europeana a anuntat vineri ca a decis alocarea a 10 milioane de euro (11.05 milioane dolari) pentru cercetari cu privire la epidemia cu coronavirus, iar Germania anunta ca un vaccin ar putea fi creat in cateva luni, relateaza dpa si EFE.
Comisia a lansat o procedura de urgenta pentru accesarea fonduri din programul sau de cercetare si inovare, banii urmand sa finanteze doua pana la patru proiecte.
"Ne preocupam sa limitam consecintele unei raspandiri potential mai ample a epidemiei cu coronavirus in Uniunea Europeana", a declarat comisarul european pentru cercetare Mariya Gabriel.
De asemenea, Comisia Europeana are in vedere ca cercetarile in cadrul acestor proiecte sa inceapa cat mai curand posibil, iar termenul limita pentru depunerea de proiecte este 12 februarie, in locul perioadei obisnuite de trei luni.
Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) a decretat joi ca epidemia provocata de noul coronavirus aparut in China si care s-a raspandit in mai multe regiuni ale lumii constituie ''o urgenta de sanatate publica la nivel international''.
Germania crede ca un vaccin va fi obtinut in cateva luni
La randul sau, ministrul german al cercetarii, Anja Karliczek, a declarat vineri ca se asteapta ca un vaccin impotriva noului coronavirus (2019-nCoV) sa fie dezvoltat in cateva luni, relateaza Reuters.
"Daca vrem sa controlam aceasta boala, atunci este bine sa avem un vaccin intr-un timp relativ scurt, si credem ca acest lucru se va intampla in cateva... mai mult
Vineri, 31 Ianuarie 2020, ora 18:07
Cercetatorii chinezi au anuntat ca au izolat cu succes tulpina noului tip de coronavirus care a provocat zeci de decese in centrul Chinei. Reusita lor reprezinta o etapa cruciala in procedura de creare a unui vaccin, informeaza duminica DPA.
Xu Wenbo, directorul Institutului pentru boli virale din cadrul Centrului pentru Controlul si Prevenirea Bolilor din China, a facut acest anunt duminica intr-o conferinta de presa.
Tot duminica, autoritatile din provincia Guangdong din sudul Chinei au emis un decret prin care i-au somat pe toti rezidentii sa poarte masti medicinale atunci cand ies din locuinte, in contextul eforturilor complexe depuse de oficialii chinezi pentru a preveni raspandirea virusului pe teritoriul tarii.
Aproape 2000 de persoane au fost infectate cu coronavirus, iar 56 au murit in China, conform celui mai recent bilant, citat de Reuters.
Nou bilant al coronavirusului: Creste numarul mortilor si al persoanelor infectate. Primul deces in Shanghai. Xi Jinping spune ca "situatia este grava"
Citeste si:
Chinezii construiesc un al doilea spital pentru a lupta cu virusul ucigasHarta pe care poate fi urmarita raspandirea virusului ucigas din China ...citeste mai departe despre "Pas important pentru crearea unui vaccin: Cercetatorii chinezi anunta ca au izolat tulpina virusului ucigas" pe Ziare.com mai mult
Duminica, 26 Ianuarie 2020, ora 11:41