Guvernul german a alocat aproape 94 de miliarde de euro imigrantilor pana in 2020. Aceasta suma va acoperi cheltuielile cu cazarea, integrarea, cursurile de limba germana, dar si ajutoarele sociale.
Din aceasta suma, 4,6 miliarde de euro vor fi folositi numai pentru integrarea imigrantilor si asistenta oferita pentru ca acestia sa-si gaseasca un loc de munca. 5,7 miliarde de euro vor fi utilizati pentru ca imigrantii sa invete limba germana.
Spre comparatie, bugetul armatei germane pe 2015 a fost de 36,6 miliarde de euro.
Citand un anunt facut de Ministerul german al Finantelor, cotidianul Der Spiegel arata ca numarul persoanelor care vor cere azil in tara, in 2016, va ajunge la 600.000. In 2017, se estimeaza ca vor fi 400.000, iar anul urmator 300.000, informeaza Russia ...citeste mai departe despre "Suma uriasa pe care a alocat-o Berlinul imigrantilor: Cat costa ca refugiatii sa invete germana" pe Ziare.com mai mult
Sambata, 14 Mai 2016, ora 17:30
Dupa ce s-a trezit cu un milion de refugiati preluati in grija odata cu implementarea politicii "usilor deschise", Germania pare sa nu mai poata controla afluxul de migranti care intra pe teritoriul sau.
Alti 91.000 de migranti au fost raportati intrand pe teritoriul tarii in luna ianuarie a acestui an, in scadere fata de decembrie 2015, dar aceasta doar din cauza temperaturilor scazute, dupa cum sustin autoritatile de la Berlin, citate de International Business Times.
Fata de ultima luna a anului trecut, numarul refugiatilor ajunsi in Germania la inceputul lui 2016 este in scadere cu peste 35.000.
Situatia este doar aparent imbucuratoare, oficialii germani asteptandu-se la un asalt mult mai puternic din partea migrantilor odata cu venirea primaverii.
Din cele 91.671 de persoane care au solicitat azil in Germania de la inceputul acestui an, 35.822 provin din Siria, 18.653 din Irak, 18.099 din Afganistan, 4.203 sunt iranieni, iar 1.623 au venit din Maroc.
Saptamana trecuta, cancelarul Angela Merkel a incercat sa-i linisteasca pe localnici sustinand ca refugiati primiti acum in tara se vor intoarce inapoi in Siria si Irak odata ce gruparea terorista Statul Islamic va fi infranta.
Insa, un sondaj de opinie efectuat de curand de ARD Deutschland Trend arata ca o mare parte din populatia Germaniei crede ca politica guvernului in privinta refugiatilor a dat gres, iar Angela Merkel se dovedeste incapabila sa gestioneze aceasta criza.
Buget sub presiune... mai mult
Joi, 04 Februarie 2016, ora 15:15
Prin actuala adoptie masiva de refugiati, Germania se reintoarce la un model patentat pe piata interna a muncii inca de acum 60 de ani.
La mijlocul anilor 50, Republica Federala Germana a fost nevoita sa importe forta de munca din Iugoslavia, Grecia si Turcia pentru a pune in miscare economia tarii devastata de razboi.
Din punctul de vedere al lui Enzo Weber, seful Institutului de Cercetare in Munca din Nurenberg, refugiatii au un mare atu: sunt motivati.
"Sunt oamenii care au pierdut totul sau aproape totul. Acum li se da o noua sansa la viata, iar, daca se agata bine de ea, ei vor deveni o forta in doar cativa ani", crede Weber.
"Germania se confrunta cu provocari demografice majore. Tara poate beneficia de pe urma imgrantilor cu pregatire profesionala, atat prin consolidarea potentialului de crestere economica, cat si prin cea a sistemului de asigurari sociale", spune si Jens Weidmann, presedintele bancii centrale a Germaniei.
Dar, pana atunci, Germania trebuie sa investeasca masiv in pregatirea acestor nou-veniti, dupa cum observa si Raimund Becker, reprezentant al Agentiei Federale pentru Forta de Munca.
In timp ce unii dintre refugiati se pot lauda cu o calificare profesionala de invidiat, peste 90% din masa de imigranti recent intrata in Germania nu are pregatirea necesara pentru a inlocui muncitorii autohtoniau explicat analistii germani pentru Bloomberg.
Calificat sau necalificat, totul porneste de la zero
Anas Al-Asadi, unul dintre... mai mult
Joi, 17 Septembrie 2015, ora 12:00
6