USR Bucuresti a reclamat la Comisia Europeana ajutorul de stat ilegal acordat companiilor municipale de catre primarul general Gabriela Firea, companii infiintate ilegal, anunta Roxana Wring, presedintele filialei municipale
Intr-o postare pe Facebook, aceasta reaminteste ca respectivele companii "au fost declarate ilegale de catre Curtea de Apel Bucuresti" si, in plus, "au primit un ajutor incorect pe bani publici".
Concret, Roxana Wring afirma ca respectivele companii:
"1. Au primit imprumuturi fara dobanda si fara garantii.
2. Au beneficiat de majorari de capital social din bani publici.
3. Au primit contracte si lucrari prin incredintare directa."
"Cele 22 de companii municipale au primit din bugetul Capitalei peste 600 de milioane de euro, bani pe care i-au folosit pentru sedii, salarii, autoturisme si cheltuieli de functionare.
In plus fata de aceste sume, companiile au primit si contracte in conditii necompetitive pentru bugetul public. Mai precis, serviciile au fost fie supra-evaluate, fie de slaba calitate, iar singurul motiv pentru care s-au incredintat contractele a fost pentru a justifica existenta acestor companii", afirma Roxana Wring.
Mai mult, aceasta critica faptul ca dupa ce Curtea de Apel Bucuresti a decis ca respectivele companii au fost infiintate ilegal "Gabriela Firea nu a facut absolut nimic pentru a pune in aplicare decizia instantei".
"Dimpotriva, companiile toaca bani nestingherite si dau salarii nemeritate unor cohorte... mai mult
Marti, 19 Martie 2019, ora 17:50
Companiile din subordinea Ministerului Transporturilor si Infrastructurii (MTI) au cheltuit sute de milioane de euro fara respectarea legislatiei sau nejustificat, potrivit unui raport de audit care a vizat perioada 2009 - aprilie 2012.
Ministrul Transporturilor, Ovidiu Ioan Silaghi, a prezentat vineri, intr-o conferinta de presa sustinuta la Satu Mare, o parte din rezultatele controlului de audit, precizand ca unele aspecte legate de utilizarea fondurilor europene urmeaza sa fie verificate si de Oficiul European de Lupta Antifrauda, se arata intr-un comunicat al MTI.
"In total, Comisia Europeana a solicitat corectii de 141,48 milioane euro, bani cheltuiti care vor fi suportati de la bugetul de stat, cheltuieli neeligibile sau plati nejustificate. Companiile din subordinea Ministerului Transporturilor si Infrastructurii au cheltuit sute de milioane de euro fara respectarea legislatiei sau nejustificat, arata un raport efectuat de comisia de audit", potrivit sursei citate.
Probleme la CFR
La Compania Nationala de Cai Ferate "CFR" SA, Curtea de Conturi a constatat ca a fost prejudiciat patrimoniul public al statului cu suma de 42,5 millioane lei (9,4 milioane euro), prin executarea silita a 101,5 km cale ferata, in favoarea unor operatori economici privati.
Totodata, Departamentul de Lupta Anti Frauda (DLAF) a constatat incalcari ale prevederilor legale la atribuirea contractelor de lucrari in valoare de peste 52 milioane euro, fapt care poate conduce la... mai mult
Vineri, 27 Iulie 2012, ora 20:05
Sindicalistii considera ca reducerea salariilor cu 25 la suta si la angajatii din companiile de stat reprezinta o incalcare a contractelor colective de munca si va duce la plecarea specialistilor din aceste societati, iar masura va scoate si mai multi oameni in strada, precizeaza Mediafax.Presedintele Blocului National Sindical (BNS), Dumitru Costin, a declarat miercuri ca masurile anuntate de autoritati sunt "negandite, in disperare de cauza" si parca sunt facute premeditat pentru a provoca si mai multi oameni.
"Este o masura aberanta, pentru ca multe din aceste companii opereaza in mediul concurential. Aceasta masura va impinge salariatii de buna calitate din aceste companii sa plece, sa se duca la concurenta, pentru ca in niciun caz nu vor accepta sa lucreze in aceste conditii. Sunt oameni de foarta buna calitate, iar aceasta decizie altereaza si mediul concurential, producand niste distorsiuni in piata", a precizat Costin.
Presedintele "Cartel Alfa", Bogdan Hossu, spune ca aceasta reducere este o incalcare a legii contactelor colective de munca, "premierul pronuntandu-se pentru o nerespectare a legislatiei". Atata timp cat legea contractelor colective este in vigoare, din punct de vedere tehnic raspunderea este a partilor care au semnat acest contract, a subliniat Hossu.
"Am impresia ca se doreste expres iesirea in strada pentru rasturnarea Guvernului. Aceste institutii merg pe sistemul economic, si-au facut deja restructurari masive, lucru apreciat si de... mai mult
Joi, 13 Mai 2010, ora 09:33