O carieră fulminantă se bazează pe multe elemente, pentru a se transforma din visul unui intern în motivul de mândrie al unui manager cu palmares de invidiat. Dorința permanentă de creștere este un sentiment pe care angajații îl pot simți organic numai în organizațiile care au făcut din aceasta o adevărată cultură. Într-o companie axată cu adevărat pe creșterea continuă, angajații se simt motivați și susținuți permanent. Pentru a face posibil acest scenariu, un leader cu viziune are datoria de a implementa anumite strategii.
Cum sporim entuziasmul angajaților
Este de la sine înțeles că dorința de a crește se leagă de o atitudine pozitivă asupra organizației, respectiv a obiectivelor acesteia. Un angajat care nu crede în el însuși nu-și va putea asuma o misiune pe termen lung. Tocmai de aceea, încurajarea identității, talentului și a abilităților fiecăruia dintre ei este primul pas pentru a obține o mobilizare de lungă durată. Nu în ultimul rând, construirea unei mentalități potrivit căreia drumul către succes trece și prin eventuale eșecuri poate da naștere unui mediu de lucru mai sănătos.
Ce rol joacă spațiul de lucru
Ne aflăm într-o perioadă în care conștientizăm mai bine ca oricând valențele locului în care ne întâlneam altădată zi de de zi cu fiecare dintre colegii de serviciu. Criza sanitară va trece la un moment dat, dar nevoia de lucra în colectiv va exista mereu, iar locul cel... mai mult
Joi, 16 Decembrie 2021, ora 16:25
Atunci când doresc să își vândă, renoveze sau să-și închirieze locuințele (case, apartamente) sau alte imobile din proprietatea lor, românii află că trebuie să dețină pentru acestea și un document legal numit certificat energetic (certificat de performanță energetică a clădirii).
În continuare vom arăta ce este acest document și cine îl poate elabora.
Un alt articol util pe tema certificatului energetic este și "Ce trebuie să știți înainte de a cumpăra o locuință".
Ce este certificatul energetic?
Legea nr. 372 din 2005, modificată și completată cu prevederile ulterioare definește astfel certificatul energetic:
certificat de performanță energetică a clădirii - document elaborat conform metodologiei de calcul al performanței energetice a clădirilor, prin care este indicată performanța energetică a unei clădiri sau a unei unități de clădire și care cuprinde date cu privire la consumurile de energie primară și finală, inclusiv din surse regenerabile de energie, precum și cantitatea de emisii în echivalent CO2. Pentru clădirile existente, certificatul cuprinde și măsuri recomandate pentru reducerea consumurilor energetice, precum și pentru creșterea ponderii utilizării surselor regenerabile de energie în total consum.
Unitatea de clădire este acea parte a unui imobil care a fost gândită și construită sau modificată în așa fel încât se poate utiliza în mod separat (de exemplu un apartament... mai mult
Marti, 09 Noiembrie 2021, ora 18:12
Oana Sav a fondat Institutul de Marketing in 2011, din dorinta de a oferi sprijin si in Romania celor care isi doreau sa se perfectioneze in marketing prin programe profesionale certificate international.
Institutul asigura astazi toate nevoile specialistilor, inclusiv Diploma Profesionala in Marketing.
"In orice disciplina este nevoie de pregatire continua, mai ales in domenii atat de dinamice cum este marketingul, iar aici noi venim cu solutii mai adaptate realitatilor internationale de business", explica Oana Sav, fondatoarea Institutului de Marketing, intr-un interviu acordat Business24.
Pentru inceput as vrea sa ne spuneti cateva cuvinte despre evolutia dvs. profesionala.
Intr-adevar, mi-am facut o puternica deviza si chiar o mantra din vorbele: "Singura solutie, propria evolutie". Si am fost norocoasa ca acest traseu a fost si este permanent ghidat sau inspirat de intalniri esentiale. Cu profesori, cu mentori sau pur si simplu cu acei oameni speciali care apar chiar si pasager in viata ta, atat cat sa-ti deschida un drum, sa-ti dea speranta cand ai nevoie si sa te inspire prin propriile alegeri.
Am fost, pe rand si uneori in acelasi timp, dascal, specialist in comunicare si relatii publice, coordonator sau "expert" marketing, - acel eufemism folosit pentru cei care fac de toate intr-o companie - trainer, consultant, fundraiser si antreprenor.
Am avut norocul sa urmez o formare pedagogica la Blaj cu profesori foarte buni si un curriculum care-ti... mai mult
Miercuri, 05 Februarie 2020, ora 10:10
Legislatia din Romania contureaza o lista de documente obligatorii pentru membrii societatii. De la asigurarile obligatorii de locuinte, pana la diverse acte ale casei si acte personale, toate aceste documente ne ajuta sa obtinem un loc in societate.
Unul dintre documentele obligatorii pentru cei care detin o locuinta este reprezentata de certificatul de performanta energetica (certificat energetic).
Devenit obligatoriu incepand cu anul 2013, acest document a reusit sa genereze o multime de intrebari.
Fara a fi un document foarte complex, certificatul energetic ascunde o multime de lucruri interesante pe care oricine trebuie sa le cunoasca.
Iata, asadar, 10 informatii despre acest certificat pe care trebuie sa le stii.
1. Un certificat energetic este valabil timp de 10 ani
Valabilitatea acestui document este de 10 ani, atata vreme cat eficienta energetica a cladirii pentru care este realizat nu este modificata in mod decisiv (s-au facut lucrari de modernizare, de exemplu). Valabilitatea mare il face extrem de util, mai ales ca are un cost foarte mic.
2. Pretul unui certificat energetic este unul oarecum standardizat
De regula, costul incepe de la 130 de lei si creste la putin peste 200 de lei in functie de marimea imobilului.
3. Certificatul energetic poate sa fie de mare ajutor, atat pentru vanzator, cat si pentru cumparator
Acesta ofera informatii utile care pot stabili mult mai usor pretul corect de vanzare sau inchiriere a unei locuinte.... mai mult
Joi, 01 Martie 2018, ora 14:37
Praful a ajuns sa fie o reala problema in zilele noastre. Si pentru ca totul este intr-o continua modernizare, si tehnologia aspiratorului a trebuit sa evolueze si sa atinga noi standarde.
S-a lucrat la puterea de absortie a prafului, la eficienta energetica, nivelul de zgomot produs, capacitatea rezervorului de praf, dar si la design si dimensiuni, drept urmare, au aparut pe piata aspiratoarele profesionale.
Alaturi de aspiratorul clasic cu filtrare in saci de hartie sau de panza, astazi gasim in ofertele producatorilor si aspiratorul umed-uscat.
Aspiratoarele umed-uscate, o solutie optima
Aspiratoarele umed-uscate capteaza atentia cumparatorului datorita performantelor sale foarte avansate. Fiabile, performante si extrem de igienice, au capacitatea de a aspira praful si bacteriile, iar datorita presiunii mari de aspirare, chiar si a lichidelor.
Fie ca este vorba de mizerie uscata sau umeda, dura sau fina, un aspirator umed-uscat elimina eficient murdaria nedorita, lasand in urma un spatiu curat si igienizat.
Aspiratoarele umed-uscate Sprintus de la ServExpert sunt echipate cu o cuva din otel inoxidabil, cu sisteme de filtrare formate din cartuse filtrante din hartie, cos filtrant textil si sac textil asigurand astfel filtrarea foarte buna a aerului evacuat.
Sistemele multiple de filtrare a aspiratoarelor Sprintus permit folosirea aspiratorului profesional fara sac, fiind necesara doar o curatare periodica cu aer comprimat sau spalarea cosului filtrant.... mai mult
Vineri, 26 Mai 2017, ora 14:41
Certificarea declaratiei fiscale a fost introdusa in legislatie in anul 2007 si s-a aplicat in anul 2010 si foarte putin in 2011, pentru o anumita categorie de contribuabili.
Apoi certificarea a fost amanata pana in acest an, cand a fost abrogata si inlocuita cu o "masura preventiva de buna purtare"; decizia s-a luat ca urmare a costurilor care erau generate pentru firme de catre aceasta certificare.
Optiunea de certificare a ramas pentru a veni in sprijinul anumitor contribuabili in vederea asigurarii unei bune conformari, lucru dorit din ce in ce mai mult de companiile-clienti; oricum, certificarea se facea si pana in prezent, sub forma consultantei insa si fara a fi neaparat inaintata mai departe catre ANAF. Multe firme doresc o verificare independenta a declaratiilor fiscale, pentru a fi sigure ca platesc statului exact atat cat trebuie ca taxe si impozite.
Certificarea va fi un criteriu care va impacta analiza de risc a contribuabilului
Pentru ANAF certificarea va fi unul din criteriile care vor impacta analiza de risc a contribuabilului in scopul selectarii celor asupra carora se vor efectua inspectii fiscale.
"Nu se pune problema de certificare a declaratiei ca si "masura de fuga" de control, ci aceasta trebuie privita ca o necesitate pentru obtinerea unei asigurari asupra realitatii, legalitatii si exactitatii sumelor inscrise in declaratiilor fiscale initiale sau rectificative, dupa caz. In prezent Camera Consultantilor Fiscali lucreaza... mai mult
Miercuri, 12 Martie 2014, ora 08:58
Ministerul Finantelor plateste companiei de consultanta financiara Ernst & Young 2,07 milioane lei, fara TVA, pentru formarea personalului Autoritatii de Certificare si Plata in vederea gestionarii eficiente a fondurilor structurale si de coeziune.
"Acest contract consta in instruirea personalului in vederea dobandirii unor cunostinte aprofundate in domeniul instrumentelor structurale pentru indeplinirea atributiilor ce decurg din punerea in aplicare a prevederilor regulamentelor comunitare si a legislatiei nationale", potrivit unui anunt publicat pe e-licitatie.ro.
Companiile care castiga licitatia trebuie sa ofere servicii de formare profesionala, servicii de organizare de seminarii si servicii de formare in management.
Contractul a fost atribuit la 16 iulie 2012 si are o durata de 18 luni. mai mult
Marti, 31 Iulie 2012, ora 14:09
Comisia de Supraveghere a Asigurarilor (CSA) reaminteste ca, incepand cu 1 septembrie 2011, persoanele care doresc sa lucreze in distributia produselor de asigurare au obligatia sa prezinte un certificat de calificare profesionala in domeniul asigurarilor, a anuntat miercuri arbitrul asigurarilor, potrivit Newsin.Conform normelor emise de CSA referitoare la pregatirea profesionala, certificatul reprezinta o conditie pentru incheierea, pentru prima data, a unui contract de munca, de mandat sau intermediere in domeniul asigurarilor.
In plus, atat noii veniti in domeniul distributiei produselor de asigurare dupa data de 1 septembrie, cat si cei care desfasoara deja asemenea activitate au obligatia ca, la perioade sucesive de maximum trei ani (respectiv de doi ani in cazul conducatorilor intermediarilor), sa faca dovada ca au urmat un program de pregatire profesionala continua, aprobat de catre CSA.
Aceste perioade se calculeaza de la data de 1 octombrie 2010. "Piata asigurarilor are un mare potential de dezvoltare si cu siguranta va crea multe oportunitati pentru forta de munca in urmatorii ani.
Rolul nostru este sa ne asiguram ca cei care lucreaza in aceasta piata au si competente profesionale suficiente, astfel incat clientii lor sa inteleaga exact ce cumpara", a declarat presedintele CSA, Angela Toncescu.
Certificatul de calificare profesionala/pregatire profesionala continua se poate obtine in urma sustinerii unui examen organizat de catre Institutul de Management in... mai mult
Miercuri, 31 August 2011, ora 15:18
Multe companii sunt constiente de cat de important este sa asiguri traininguri in mod constant si posibilitati de dezvoltare angajatilor. Totusi, nu toate companiile au resursele necesare pentru a crea un program extensiv pentru toti angajatii lor.In cele din urma, ramane la latitudinea fiecaruia sa-si asume responsabilitatea dezvoltarii profesionale si personale. Bloombiz te poate ajuta sa concepi un plan de dezvoltare personala.
Mentor
Daca firma ta nu are un program oficial de mentoring, cauta in cadrul asociatiilor profesionale locale. Fa-ti cunostinte in domeniul sau profesia ta. Identifica o persoana dispusa sa te sfatuiasca si sa te indrume. Selecteaza-ti un mentor potrivit nivelului tau profesional. Daca esti un angajat entry-level, e posibil sa ai nevoie mai degraba de un manager decat de un vice-presedinte.
Stabileste niste limite de la bun inceput. Respecta programul mentorului tau. De asemenea, ai putea sa stabilesti o intalnire lunara, care sa se desfasoare conform unui plan. Pregateste-te pentru aceasta intalnire si nu-ti retine mentorul mai tarziu de ora stabilita.
Chiar daca mentorul tau are un venit crescut si tu nu, nu te astepta ca acesta sa plateasca nota cand iesiti la un restaurant. Platiti impreuna, cu randul sau, daca iti poti permite, cinsteste-l pentru timpul pe care ti-l acorda.
Model profesional
In cadrul companiei tale, poti probabil sa identifici colegii care au succes. Te-ai intrebat vreodata cum de au succes? Este o idee buna sa ajungi sa... mai mult
Luni, 02 Martie 2009, ora 14:41