Reprezentantii agentiilor de turism au facut o lista cu cinci cerinte pentru Guvern astfel incat Executivul sa le poata ajuta in a supravietui pandemiei de coronavirus. Acestea cer ajutor financiar de la stat, reducerea cotei TVA la 5% dar si alte facilitati fiscale.
1. Realizarea unei scheme de ajutor de stat pentru agentiile de turism constand in oferirea de granturi egale cu valoarea taxelor achitate in anul 2019, proiect ce ar trebui implementat pana cel tarziu la finalul anului 2020.2. Reducerea cotei de TVA la 5% pentru agentiile de turism incepand cu 01.01.2021, chiar si pentru o perioada limitata de 3 ani.3. Prelungirea acordarii voucherelor de vacanta in perioada 2021-2025 catre bugetari si acordarea de facilitati fiscale pentru companiile private care ofera salariatilor vouchere de vacanta. Conform studiului realizat de catre APET si ASE privind beneficiile aduse de acest program, pe care il anexam prezentei, fiecare leu cheltuit de statul roman pentru voucherele de vacanta antreneaza o crestere de 0,51 lei a Produsului Intern Brut (valoare nominala), iar la fiecare 64.359 lei cheltuiti pentru vouchere se creeaza un nou loc de munca.4. Prelungirea proiectului privind munca flexibila pana la 30 iunie 2021, pentru a evita pierderea unei resurse umane cu un nivel profesional foarte inalt si cu o specializare de nisa, care cu greu va putea gasi alte locuri de munca pe masura pregatirii. Oameni in care s-a investit foarte mult in decursul anilor si care au acumulat... mai mult
Luni, 19 Octombrie 2020, ora 14:09
Guvernul de la Berlin si ministrul german al Mediului, Svenja Schulze, nu sunt in favoarea unor reglementari de mediu mai stricte pentru flota de masini din Uniunea Europeana, a anuntat un purtator de cuvant al ministerului, transmite DPA.
"Doar de anul trecut avem noi niveluri ale emisiilor, ele sunt foarte ambitioase. Ele raman", a explicat oficialul german. Aceasta a adaugat ca "Ministerul Mediului nu vede necesitatea unor renegocieri. Daca se doreste includerea noilor limite in Pactul ecologic european (Green Deal), va trebui sa se discute cu toate statele membre UE".
Separat, un purtator de cuvant al Ministerului Economiei, Peter Altmaier, a atras atentia asupra recentei inaspriri a cerintelor, spunand ca acum trebuie sa existe certitudine pentru obiectivele planificate, astfel incat restructurarea in sectoarele economice sa reuseasca.
Luna trecuta, Comisia Europeana a prezentat planul de investitii pentru Pactul ecologic european, care va mobiliza investitii publice si va contribui la deblocarea de fonduri private prin intermediul unor instrumente financiare ale Uniunii Europene, in special InvestEU, ceea ce ar duce la investitii in valoare de cel putin 1.000 de miliarde de euro. mai mult
Marti, 11 Februarie 2020, ora 10:45
Premierul britanic Theresa May a respins o serie de cerinte ferme privind Brexit-ul, din partea Bruxelles-ului, iar politicienii britanici si cei din restul UE au avertizat ca negocierile ar putea deveni neplacute.
May a subliniat ca solicitarile asupra carora s-a ajuns, sambata, oficial la o intelegere in randul liderilor UE reprezinta doar o pozitie de negociere si ca ea isi mentine cerintele prezentate anterior, scrie The Telegraph.
Printre acestea sa numara comert fara taxe intre Marea Britanie si UE, incetarea jurisdictiei curtilor europene si impiedicarea libertatii de miscare neconditionata a migrantilor.
Iata ce au stabilit exact liderii UE, in privinta Brexit-ului
Premierul britanic nu a scapat ocazia de a-si face campanie inainte de alegerile anticipate din 8 iunie, precizand ca realegerea sa este cea mai buna cale pentru a obtine un acord bun pentru tara.
La negocierile de sambata, liderii celor 27 de state membre UE, printre care si Klaus Iohannis, au convenit ca Marea Britanie sa plateasca factura iesirii din Uniune, de circa 50 de miliarde de lire sterline, inainte de discutarea viitorului acord comercial.
De asemenea, liderii europeni au considerat ca fiind o "pura iluzie" ideea ca Marea Britanie ar putea semana discordie in randul celor 27 de state membre pentru a garanta un acord mai bun.
Citeste si:
UE va permite aderarea automata a Irlandei de Nord in cazul unirii cu Republica IrlandaIohannis s-a dus la negocierile pe Brexit cu o... mai mult
Duminica, 30 Aprilie 2017, ora 10:52
Statutul senatorilor si deputatilor a fost modificat, in urma votului dat marti in plenul reunit al celor doua Camere, astfel ca este acum in concordanta cu cerintele Curtii Constitutionale.
Pentru modificarea Statutului alesilor au votat 292 de parlamentari, in timp ce unul a fost impotriva, transmite B1 Tv.
Zeci de parlamentari PNL, blocati pe aeroporturi. Liberalii acuza o conspiratie si cer amanarea plenului (Video)
Birourile permanente ale Camerei Deputatilor si Senatului s-au reunit marti pentru a convoca o sedinta de plen comun in care sa se modifice Statutul deputatilor si al senatorilor.
Modificarea a fost generata de dezbaterile pornite dupa numararea voturilor in cazul cererii DNA de incuviintare a retinerii si arestarii lui Dan Sova. Atunci, solicitarea procurorilor anticoruptie a fost respinsa, deoarece s-a luat in calcul numarul total al senatorilor, nu cel al senatorilor prezenti, asa cum prevede Constitutia.
Modificarea Statutului s-a votat cu doar o zi ...citeste mai departe despre "Statutul senatorilor si deputatilor, modificat - pus in concordanta cu cerintele CCR" pe Ziare.com mai mult
Marti, 07 Aprilie 2015, ora 15:12
Autoritatile de reglementare din Uniunea Europeana (UE) ar putea prelua controlul bancilor care nu intrunesc cerintele referitoare la capital, potrivit unui proiect al Comisie Europene (CE), obtinut de Bloomberg, precizeaza Mediafax.Astfel, institutiile care se ocupa cu reglementarea sectorului bancar ar putea numi un "director special" care sa preia o banca ce nu respecta standardele de capital si nu a prezentat un plan credibil de revenire in limitele acceptate. Autoritatile de reglementare vor obtine si drepturile de a suspenda plata dividendelor sau de a concedia directori.
"Directorul special va exercita toate atributiile manageriale, dar prima lui datorie va fi de a proteja stabilitatea financiara", se arata in documentul denumit "Cadru UE pentru Managementul Crizelor in Sectorul Financiar".
Comitetul de la Basel, format din reprezentanti ai bancilor centrale si autoritatilor de reglementare, a decis, in luna septembrie, sa creasca de peste doua ori cerintele privind rata de adecvare a capitalului pentru institutiile financiare din Europa.
Guvernele europene au cheltuit 5.300 de miliarde de dolari pentru sprijinirea sectorului bancar in timpul crizei.
CE ar trebui sa propuna anul urmator niveluri minime pentru implementarea acordului de la Basel.
Planurile incluse in document, care ar putea suferi schimbari inainte de anuntul oficial asteptat pe 20 octombrie, va permite autoritatilor sa oblige bancile sa vanda operatiuni riscante daca rata adecvarii capitalului... mai mult
Miercuri, 13 Octombrie 2010, ora 09:28
Comisia Europeana a lansat o consultare publica in vederea modificarii directivei privind cerintele de capital pentru a intari rezistenta sectorului bancar si a sistemului financiar in cazul unei crize, Bruxelles-ul urmarind sa adopte in semestrul al doilea o propunere legislativa in acest sens, relateaza NewsIn.Schimbarile propuse prin noua propunere ar urma sa aiba loc in sapte domenii si reflecta, in cea mai mare parte, angajamentele luate in 2009 de liderii G20 in timpul summit-urilor de la Londra si Pittsburgh.
Masurile privesc realizarea de standarde privind lichiditatea, norme noi privind capitalul, inasprirea exigentelor in ce priveste riscul de lichiditate, imbunatatirea acoperirii riscurilor, atenuarea evolutiilor prociclice, descurajarea efectului de levier si instaurarea unor reguli de provizionare dinamice pentru creditele neperformante.
"Ar trebui sa tragem invataminte de pe urma crizei.
Trebuie in mod sigur sa intarim soliditatea institutiilor financiare si sa aplicam noi reguli pentru a fi mai bine pregatiti sa infruntam crizele din viitor.
Dar inainte de a veni cu o noua propunere de directiva, vreau sa ma asigur ca toate partile interesate au fost consultate si ca avem o apreciere a efectelor modificarilor prevazute", a declarat comisarul european pentru piata interna si servicii, Michel Barnier.
Partile interesate trebuie sa trimita opinii pana cel mai tarziu pe 16 aprilie, precizand care ar fi efectul modificarilor propuse asupra activitatii lor.... mai mult
Vineri, 26 Februarie 2010, ora 16:32
Prelungirea crizei politice mareste riscurile de intarzieri in livrarea urmatoarelor transe de la FMI, prin amanarea masurilor prevazute in programul de finantare externa, avertizeaza EIU, care considera ca exista incertitudini privind implementarea reformelor indiferent de componenta noului guvern, informeaza NewsIn."Cu cat criza politica se prelungeste mai mult, cu atat probabilitatea intarzierii in implementarea masurilor prevazute in programul cu FMI creste, la fel si riscurile unor noi intarzieri in livrarea urmatoarelor transe din imprumut. Cu toate acestea, nu ne asteptam la o incetare a acordului extern pentru Romania", arata raportul pe noiembrie al Economist Intellingence Unit (EIU).Pe de alta parte, analistii EIU atrag atentia ca, indiferent de componenta noului guvern, exista incertitudini cu privire la implementarea masurilor dure de ajustare care vizeaza sectorul public."Oricare ar fi componenta politica a noului guvern, exista dubii ca acesta va implementa masurile dure de ajustare pentru sectorul public, inclusiv scaderea cheltuielilor cu salariile si reforma pensiilor, cerute de FMI", precizeaza economistii.De asemenea, EIU subliniaza ca "daca noul guvern va implementa in intregime programul agreat cu FMI, va intra probabil in conflict cu sindicatele din sectorul public, existand riscul unor tulburari sociale grave". mai mult
Joi, 19 Noiembrie 2009, ora 17:44
Membrii Comitetului National pentru Stabilitate Financiara (CNSF) au discutat, in 15 iulie, aspecte privind colaborarea inter-institutionale in vederea raportarii indicatorilor de stabilitate financiara conform cerintelor Fondului Monetar International, au anuntat institutiile participante, informeaza NewsIn. Membrii CNSF au analizat, totodata, evolutiile recente ale sectorului financiar din Romania, pornind de la tendintele reflectate in cadrul Raportului asupra Stabilitatii Financiare al Bancii Nationale a Romaniei (BNR), se arata intr-un comunicat al Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP).
Reprezentantii CNSF au discutat si despre unele aspecte legate de consolidarea stabilit?tii sistemului financiar. La intalnire au participat Mugur Is?rescu, guvernatorul BNR si presedinte al CNSF, Bogdan Dragoi, secretarul de stat in cadrul Ministerului Finantelor Publice, Eugenia Carmen Negoita, vicepresedintele Comisiei Nationale a Valorilor Mobiliare.
La sedinta au fost pezenti si Angela Toncescu, presedinte al Comisiei de Supraveghere a Asigur?rilor, precum si Mircea Oancea, presedinte al Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private.
Potrivit calendarului anuntat, urmatoarea sedinta va avea loc in ultima saptamana din luna septembrie 2009.
Membrii CNSF au discutat despre evolutiile recente in domeniul supravegherii sectorului financiar si cel al gestiunii crizelor financiare in contextul concluziilor Consiliului ECOFIN din 9 iunie 2009 si ale... mai mult
Miercuri, 15 Iulie 2009, ora 17:35
Compania rusa Gazprom a amenintat din nou marti ca isi va majora productia de gaz natural lichefiat si ca isi va orienta exporturile catre pietele asiatice si catre Statele Unite, in cazul in care Uniunea Europeana (UE) nu isi exprima mai clar cerintele de aprovizionare, relateaza AFP, potrivit Newsin.
"Primim semnale politice contradictorii din partea partenerilor europeni in legatura cu nevoile Europei si cu volumele suplimentare de gaze pe care le vor", a declarat Alexandre Medvedev, vice-presedintele grupului, in cadrul unei reuniuni cu specialistii din sectorul energetic.
"Este foarte important ca liderii politici europeni sa le dea rapid furnizorilor energetici un semnal clar in legatura cu cererea", a adaugat acesta.
Gazprom intentioneaza sa construiasca doua gazoducte catre Uniunea Europeana: North Stream, ce va tranzita Marea Baltica pana in Germania, si South Stream, ce va lega Rusia de Bulgaria si va trece prin Marea Neagra.
Insa proiectele sunt controversate in Uniunea Europeana, ce vrea sa isi reduca dependenta energetica de Rusia, dupa ce disputa dintre Moscova si Kiev, din luna ianuarie, a dus la sistarea livrarilor catre Europa timp de doua saptamani.
In acest context, "gazul natural lichefiat este cel mai bun raspuns in faza nesigurantei cu care ne confruntam in discutiile cu partenerii traditionali", a subliniat Medvedev.
Majorarea productiei de gaz natural lichefiat ar permite compeniei Gazprom sa se orienteze spre Asia si America de Nord.
Potrivit... mai mult
Marti, 09 Iunie 2009, ora 17:16