Cererea totala de gaze naturale in luna august 2013 este estimata la 6,254 milioane MWh, conform propunerii din raportul de fundamentare intocmit de Transgaz si transmis Autoritatii Nationale de Reglementare in domeniul Energiei (ANRE).
Cererea de pe piata reglementata este estimata de Transgaz la peste 1,19 milioane MWh, din care 532.596 MWh pentru consumatorii non casnici si 605.493 MWh pentru cei casnici. Totodata, cererea de pe piata consumatorilor eligibili este preconizata la 3,442 milioane MWh, iar consumul tehnologic (caruia nu i se aplica structura amestecului de gaze) la 725.151 MWh.
Amestecul de gaze naturale pentru consumatorii non-casnici de gaze, cu exceptia producatorilor de energie termica, va fi compus integral din gaze din productia interna, conform propunerii Transgaz.
In ceea ce priveste amestecul de gaze pentru consumatorii casnici si producatorii de energie termica, ANRE a avizat ca acesta sa fie compus in proportie de 94,7% din productia interna si 5,3% din import.
Cererea avizata de ANRE este de 910.228 MWh.
Pentru consumatorii non casnici, cu exceptia producatorilor de energie termica, ANRE a avizat un amestec format din 80% gaze din productia interna si 20% din import. mai mult
Joi, 01 August 2013, ora 11:25
Cererea totala de gaze naturale in luna iulie 2012 este estimata la 6,361 milioane MWh, conform propunerii din raportul de fundamentare intocmit de Transgaz si transmis Autoritatii Nationale de Reglementare in domeniul Energiei (ANRE).
Cererea de pe piata reglementata este estimata de Transgaz la 1,248 milioane MWh, din care 576.410 MWh pentru consumatorii non casnici si 606.530 MWh pentru cei casnici.
Cererea de pe piata consumatorilor eligibili este preconizata la 4,341 milioane MWh, iar consumul tehnologic (caruia nu i se aplica structura amestecului de gaze) la 770.707 MWh.
Amestecul de gaze naturale pentru consumatorii noncasnici de gaze, cu exceptia producatorilor de energie termica, va fi compus din gaze din productia interna - 84,5% si import - 15,5%, conform propunerii Transgaz.
ANRE a avizat, in ceea ce priveste amestecul de gaze pentru consumatorii casnici si producatorii de energie termica, ca acesta sa fie compus in proportie de 91,5% din productia interna si 8,5% din import.
Cererea avizata de ANRE este de 958.670 MWh.
Pentru consumatorii non casnici, cu exceptia producatorilor de energie termica, ANRE a avizat un amestec format din 75% gaze din productia interna si 25% din import.
Programul de inmagazinare pentru luna iulie prevede o cantitate de 3,467 milioane MWh. mai mult
Luni, 02 Iulie 2012, ora 10:44
Reprezentantii transportatorului national de gaze, Transgaz, si cei ai InterAgro, societate controlata de omul de afaceri Ioan Niculae, vor discuta saptamana viitoare despre renuntarea societatii private la statutul de consumator intreruptibil, potrivit datelor transmise de Transgaz Agentiei NewsIn."La solicitarea SC InterAgro SA, Transgaz a raspuns solicitand transmiterea Cererii de transfer de capacitate intocmita conform prevederilor Codului retelei aprobat prin Ordinul ANRE nr. 54/2007. S-a dat acest raspuns pentru ca in acest demers sa fie respectata legislatia in vigoare.
Interagro SA a intocmit aceasta cerinta si urmeaza ca saptamana viitoare sa aiba loc discutii intre cele doua parti", se arata in datele transmise de Transgaz.
Potrivit normelor in vigoare, companiilor care au statut de consumator intreruptibil li se poate sista furnizarea cu gaze naturale, in situatii de urgenta, la decizia autoritatilor.
Societatea InterAgro SA, controlata de omul de afaceri Ioan Niculae, inaintase pe 2 decembrie 2010 o adresa catre transportatorul national de gaze naturale Transgaz, prin care solicita aprobarea de a renunta la statutul de consumator intreruptibil, incepand cu 1 ianuarie 2011.
Totodata, Grupul InterAgro a anuntat saptamana trecuta ca a decis sa inchida alte patru combinate chimice in perioada 15 februarie - 30 aprilie 2011, dupa ce la sfarsitul anului 2010 a anuntat inchiderea altor doua combinate.
Reprezentantii grupului spuneau atunci ca regreta decizia, dar ca... mai mult
Luni, 10 Ianuarie 2011, ora 00:24