Cererile pentru acordarea ajutorului de incalzire a locuintei pot fi depuse, de luni, in sectoarele 1, 4, 5 si 6 ale Capitalei, in restul zonelor administrativ-teritoriale din Bucuresti solicitarile putand fi deja adresate DGASPC-urilor.
*** DGASPC Sector 1 a anuntat ca solicitarile pentru acordarea ajutorului de incalzire pentru sezonul rece noiembrie 2020 - martie 2021 se pot depune incepand de luni, 19 octombrie, la sediul institutiei din bd. Maresal Averescu nr. 17.
*** Cetatenii Sectorului 2 pot depune deja solicitarile la sediile DGASPC: Serviciul de Asistenta Sociala Baicului (str. Heliade Intre Vii nr. 36), Serviciul de Asistenta Sociala Masina de Paine (str. Glinka nr. 7A), Serviciul de Asistenta Sociala Pantelimon (bd. Basarabia nr. 90), Serviciul de Asistenta Sociala Silvestru (Calea Mosilor nr. 132), dupa cum a precizat autoritatea locala pentru AGERPRES.
Formularele completate, insotite de actele doveditoare, pot fi depuse individual sau prin reprezentantul asociatiei, dupa urmatorul program: luni in intervalul orar 8,30 - 16,00, fara programare telefonica; marti, miercuri si joi de la ora 9,00 la 15,00, cu programare telefonica; vineri intre orele 9,00 - 13,00, tot cu programare telefonica.
"Aceasta masura a fost adoptata pentru a veni in sprijinul cetatenilor, acestia avand posibilitatea de a depune cererile la sediile aferente din proximitatea locuintei. De asemenea, documentele pot fi transmise si online, pe adresa de email a Serviciului de... mai mult
Vineri, 16 Octombrie 2020, ora 09:27
Cererea de petrol a Chinei a revenit la peste 90% din nivelul inregistrat inaintea pandemiei de coronavirus, iar aceasta relansare robusta ar putea sa se reflecte, in trimestrul al treilea, si in alte parti ale lumii, pe masura ce mai multe tari ies din carantina, transmite Reuters.
Masurile de izolare introduse pentru a tine sub control raspandirea virusului au afectat in mod deosebit piata petroliera, unde preturile s-au prabusit cu 70% pana la mijlocul lunii aprilie si au dus la acumularea unor stocuri mari de petrol si combustibili la nivel mondial.
"Revenirea rapida a cererii de petrol a Chinei la finele lunii aprilie, pana la 90% din nivelul inregistrat inainte de Covid, este un semnal binevenit pentru economia mondiala", sustine Jim Burkhard, vicepresedinte la firma de analiza IHS Markit. "Daca tinem cont de faptul ca cererea de petrol in China a scazut cu peste 40% in februarie, amplitudinea revenirii ofera unele motive de optimism cu privire la relansarea cererii de petrol si tendintele economice pe alte piete precum Europa si America de Nord", adauga Burkhard.
In paralel, si-au revenit si preturile de referinta la titei, cotatiile futures pentru titeiul Brent apreciindu-se cu 50% iar cotatiile la petrolul american au crescut cu peste 90% dupa data de 1 mai.
Chiar daca analistii sunt de acord ca cererea de petrol a Chinei si-a revenit, estimarile difera cu privire la amploarea si durata acestei reveniri.
Analistii de la firma de consultanta Wood... mai mult
Miercuri, 03 Iunie 2020, ora 14:53
Redeschiderea locurilor cu acces public precum magazinele sau reorganizarea spatiilor de lucru in birouri a dus la cresterea exploziva a cererii de plexiglas pentru protectia impotriva Covid-19, transmite AFP.
"Facem fata unei penurii de necrezut", spune Michel Rive, fondatorul Pluxi, companie specializata in produse de plexiglas.
Cunoscut si sub denumirea de PMMA (metacrilat polimetil), Plexiglas este o marca inregistrata a grupului german Rohm, dar cuvantul a intrat si in limbajul curent. Denumit si sticla acrilica, plexiglasul este un material plastic larg utilizat in productia de viziere de productie, ecrane, tablete sau obiecte decorative sau publicitare.
"In urma cu o luna ne-am dat seama ca vom avea o cerere puternica pentru protectie si ca plexigasul va fi un material foarte cautat", spune Michel Rive, fondatorul Pluxi, un IMM cu sediul la Landevant. "Cand am fost decizia de carantina, aveam de lucru pentru o saptamana", a dezvaluit Rive, dupa care o prima comanda de 2.000 de ecrane de protectie pentru amenajarea farmaciilor a permis companie sa redemareze activitatea.
Insa in cazul plexiglasului "s-a instalat o penurie", subliniaza patronul Pluxi, care acum functioneaza cu comenzi facute la inceputul izolarii si care sunt livrate cu intarziere. Din cauza faptului ca intarzierile la livrari s-au prelungit "comenzile facute in prezent vor fi livrate la toamna, poate chiar in decembrie", in conditiile in care in mod normal dura o saptamana maxim trei de... mai mult
Luni, 25 Mai 2020, ora 18:03
Inca de la debutul pandemiei de coronavirus, Reteaua de sanatate REGINA MARIA s-a mobilizat rapid si si-a indreptat eforturile catre prelucrarea gratuita si depistarea la timp a infectiei cu COVID-19 in randul cadrelor medicale din prima linie. Pana in acest moment, laboratoarele Retelei au prelucrat peste 30.000 de teste RT-PCR, pentru depistarea infectiei cu noul tip de coronavirus, 1.84% dintre rezultate fiind pozitive.
Programul de testare legat de infectia cu coronavirus a intrat apoi intr-o noua faza, aceea a testarii raspunsului imun la infectia cu COVID-19, pentru anticorpii IgM si IgG. Pe perioada starii de urgenta, cadrele medicale din prima linie a luptei cu acest virus beneficiaza de testari serologice gratuite, care joaca un rol important in lupta cu infectia virala.
In continuarea demersului de a sprijini personalul medical din linia intai, Reteaua de sanatate REGINA MARIA ofera acces gratuit pentru monitorizarea post COVID tuturor cadrelor medicale, fie ca vorbim despre medici, asistenti medicali sau infirmiere. Clinica post COVID urmareste evolutia medicala a persoanelor care au fost infectate si vindecate de COVID-19, atat online, prin intermediul Clinicii Virutale, cat si in locatiile fizice din Bucuresti.
"Inca de la inceput, am reusit sa ne miscam agil si flexibil, printr-un plan de actiune clar si coerent. Am coagulat multa solidaritate in jurul initiativelor noastre si, in spiritul safety first, am adresat intai nevoile cadrelor medicale si... mai mult
Joi, 14 Mai 2020, ora 18:55
Fondul National de Garantare a Creditelor pentru Intreprinderile Mici si Mijlocii (FNGCIMM) a prelucrat toate cererile de inscriere in programul IMM Invest Romania, inregistrate pana la data de 4 mai 2020.
Astfel, 20.139 de solicitari au fost transmise catre cele 22 de banci partenere, pentru a fi analizate in vederea obtinerii acordului de finantare. Potrivit sursei citate, in mini-vacanta de 1 Mai, echipa FNGCIMM a procesat toate cererile inscrise in programul IMM Invest pana la data de 3 mai 2020.
"In urma unei mobilizari fara precedent", in care au fost implicati toti angajatii FNGCIMM, au fost analizate 47.896 cereri formulate de 37.089 IMM-uri inregistrate in aplicatia www.imminvest.ro, iar 20.139 de solicitari au fost transmise catre cele 22 de banci partenere, pentru a fi analizate in vederea obtinerii acordului de finantare.
"Au fost primite mii de mesaje de la IMM-uri care au solicitat suportul echipei de consiliere pentru a afla modalitatea de accesare a programului si s-au cerut clarificari sau sprijin in depasirea unor dificultati aparute in procesul de inscriere.
Ne-am straduit sa raspundem in timpul cel mai scurt si sa oferim servicii de consiliere si asistenta permanenta", se precizeaza in comunicat.
Reprezentantii FNGCIMM sustin ca "activitatea extrem de intensa si sustinuta" din ultimele sase zile a permis sa fie respectata promisiunea facuta fiecarui IMM, ca in termen de maxim 72 de ore, sa fie realizata analiza de eligibilitate a oricarei... mai mult
Luni, 04 Mai 2020, ora 12:28
Ministrul Finantelor, Florin Citu, a anuntat, joi, ca peste 32.400 de IMM-uri au aplicat pe platforma IMM Invest si aproape 1.700 de cereri au ajuns la banci, iar saptamana viitoare vor fi semnate primele contracte.
"La ora 17.30 astazi erau 32.496 de IMM-uri care au aplicat si deja 1.690 au ajuns la banci cu cererile. Saptamana viitoare vom avea primele contracte semnate", a declarat Florin Citu, joi, la inceputul sedintei de Guvern.
Premierul Ludovic Orban i-a cerut sa fie in comunicare cu bancile pentru a fi derulate cat mai rapid procedurile.
"Urmariti cu atentie si fiti intr-o comunicare permanenta cu bancile care sunt implicate in acest program astfel incat sa deruleze cat mai rapid procedurile pentru ca e nevoie de aceste credite pentru IMM-uri", a spus Ludovic Orban.
Portalul IMM Invest a fost repornit marti. Amintim ca site-ul IMM Invest a fost lansat in pe 17 aprilie. Insa, in aceeasi zi, a fost blocat astfel ca programul nu a putut fi accesat. Florin Citu spunea atunci ca este vorba despre un atac, dar nu s-a spus concret cine l-a atacat.
Citeste si:
In doua ore si jumatate de la deschiderea IMM Invest Romania s-au primit peste 7.400 cereriCitu spune ca site-ul IMM Invest este in teste: Vreau sa ma asigur ca nu vom mai avea aceeasi problemaCitu spune ca programul IMM Invest va fi reluat in cateva zile si aduce o modificare a normelor ...citeste mai departe despre "Citu: Peste 32.400 de IMM-uri au aplicat pe platforma IMM Invest si aproape 1.700... mai mult
Joi, 30 Aprilie 2020, ora 19:03
Pretul titeiului a scazut din nou marti, din cauza temerilor privind reducerea capacitatilor de stocare pe plan global si a redresarii lente a cererii, dupa ce mai multe tari vor incepe sa relaxeze restrictiile impuse asupra activitatii economice pentru stopa extinderea pandemiei de coronavirus (COVID-19), transmit Xinhua si Reuters.
La bursa New York Mercantile Exchange (Nymex), cotatia barilului de petrol 'light sweet crude' cu livrare in luna iunie a scazut cu 4,16 dolari, ajungand la inchidere la valoarea de 12,78 dolari. In cursul sedintei de marti, cotatiile futures au scazut la 10,64 dolari pe baril, apoi s-au redresat usor, la 11,12 dolari pe baril.
La bursa ICE Futures, cotatia barilului de petrol Brent din Marea Nordului cu livrare in luna iunie a scazut luni pana la 20,07 dolari. In cursul sedintei de marti, cotatiile futures au scazut la 18,85 dolari pe baril, apoi s-au redresat usor, la 19,09 dolari pe baril. Contractul pentru petrolul cu livrare in luna iunie expira la 30 aprilie.
Riscurile la adresa cererii, pe fondul efectelor epidemiei, au reinviat temerile privind accesibilitatea capacitatilor de stocare, apreciaza analistii.
"Ne asteptam ca pretul titeiului sa ramana sub presiune in urmatoarele saptamani", a apreciat un analist al UBS, adaugand ca reducerile istorice ale productiei anuntate nu sunt suficiente pentru a compensa socul provocat de pandemie.
Ca rezultat al scaderii cererii, capacitatile de stocare pe plan global erau pline in... mai mult
Marti, 28 Aprilie 2020, ora 17:17
Bancile din Romania au solutionat deja peste 65% din cele aproximativ 270.000 de solicitari primite de la clientii persoane fizice si juridice pentru suspendarea obligatiilor de plata lunare din contractele de credit incheiate cu acestea, se arata intr-un comunicat transmis vineri de Asociatia Romana a Bancilor.
Pana in prezent, aproximativ 260.000 de clienti persoane fizice si pana la 10.000 de companii au depus solicitari de suspendare a platii ratelor, ceea ce reprezinta 17% dintre creditele acordate persoanelor fizice si sub 10% din totalul creditelor accesate de persoanele juridice.
"Consideram ca masurile de amanare la plata trebuie sa se aplice doar debitorilor care inregistreaza dificultati financiare ca urmare a pandemiei COVID-19, astfel incat aplicarea acestora sa nu conduca la afectarea lichiditatii si solvabilitatii sistemului bancar.
Constituirea de provizioane si pierderile bancilor vor avea un impact negativ asupra capitalurilor proprii ale institutiilor de credit, reducand astfel capacitatea acestora de a continua sa-si sprijine clientii aflati in dificultate reala in urmatorii ani, in cazul unei recesiuni prelungite", au transmis reprezentantii bancilor.
Clientii ale caror venituri au fost afectate direct sau indirect de situatia generata de pandemie pot beneficia de acordarea facilitatii de suspendare a obligatiei de plata a ratelor, dobanzilor si comisioanelor aferente creditului in baza OUG 37/2020.
Citeste mai multe despre ARB: 270.000... mai mult
Vineri, 24 Aprilie 2020, ora 13:19
Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a anuntat, luni, la inceputul sedintei de Guvern ca 34.000 de companii au trimis cereri pentru somajul tehnic, cerand acest lucru pentru aproape 300.000 de angajati.
"Actvitatea la ANOFM si la AJPIS este in plina desfasurare pentru procesarea cererilor din partea angajatorilor. Totul se proceseaza online. Totul se proceseaza online atat de angajatorii care trimit aceste solicitari agentiilor, angajatorii care au angajati cu contracte de munca inregistrate/suspendate in REVISAL anterior depunerii cererii, cat si ceilalti solicitanti, cei care lucreaza in regim de PFA, prin contracte, drepturi de autor, prin intreprinderi familiare sau individuale, toate sunt online.
La nivel national ANOFM are in acest moment un numar de 34.000 de solicitari de la companii, pentru un numar de aproape 300.000 de angajati, 298.000 de angajati. Iar agentiile judetene pentru plati si inspectie sociala au inregistrat putin peste 35.000 de cereri", a spus ministrul Muncii.
Violeta Alexandru a precizat ca in aceste momente cererile sunt in prelucrare, astfel incat "cand avem rectificarea bugetara, ceea ce stiu ca se intampla curand, sa se si proceseze platile".
Ministrul Muncii a precizat ca s-au intampinat cateva probleme din cauza ca unele cereri nu sunt completate asa cum trebuie, desi procedurile au fost explicate si simplificate.
"Precizez ca depun colegii mei un efort de verificare primara a datelor de unde rezulta ca desi am comunicat... mai mult
Luni, 06 Aprilie 2020, ora 19:04