Vara este timpul prielnic pentru renovari si reamenajari diverse. Interesul publicului roman pentru mici schimbari in casa este unul constant. De altfel magazinele de bricolaj, cele cu materiale de constructii au fost dintotdeauna la mare cautare. Doar ca de-a lungul timpului publicul a devenit tot mai pretentios si nu mai cauta orice, ci un stil anume.
Comparand cu piata externa, cu stilul celor de peste hotare, multi vin in tara cu idei fel de fel si isi doresc sa creeze acasa acel mediu elegant si sofisticat. Asa cum au vazut prin tari straine. Iar in tara nu se poate spune ca ducem lipsa de optiuni privind magazinele cu materiale de constructie. Dar daca sunteti in cautare de ceva diferit decat ceea ce este pe piata la ora actuala, atunci in mod cert veti aprecia Imperial White in mod special.
Placi ceramice de calitate spaniola
Atunci cand aleg placile ceramice din casa, fie ca vorbim de gresie, fie ca vorbim de faianta, toata lumea are in vedere ca acestea sa fie de calitate si cu aport in designul de interior. Au si un rol decorativ, insa dublat de cel functional. Placarea suprafetelor cu acest gen de produse este un avantaj pe termen lung. Nu se pateaza suprafata, orice depunere de murdarie sau grasime poate fi mai usor stearsa, indepartata. In plus, sunt prevenite problemele legate de umiditate ridicata.
Cei de la Imperial White vin cu un avantaj pe piata competitiva si anume aduc in prim plan placi ceramice de calitate spaniola. Mai mult decat atat,... mai mult
Joi, 15 Iulie 2021, ora 17:40
Acum, cand toate institutiile de arta si cultura sunt inchise, cand totul s-a anulat, amanat sau izolat, avem nevoie mai mare ca oricand de arta, pentru a merge inainte si a ramane intregi la creier.
Artistii sunt izolati la domiciliu, cei mai norocosi sunt izolati poate in ateliere, iar cei care pot se duc in online, pentru a mai ajunge macar putin la public.
In aceste vremuri grele pentru artisti si provocatoare pentru arta, am stat de vorba cu artista Lidia Alina Nicolae (Mircea), ca sa aflam mai multe despre viata unui tanar creator de frumos in timp de pandemie.
Cum vezi situatia actuala?
Buna tie si cititorilor vostri! Eu sunt structural o fire echilibrata, organizata, insa cu o mai slaba atentie pe fluxurile de stiri. Stiam insa de situatia internationala zi de zi, sotul meu e la punct permanent, cumva a urmarit din decembrie presa pe subiectul Covid. Am refuzat aproape sa ii impartasesc fricile insa iata ca a avut dreptate sa acorde foarte mult interes subiectului.
Personal, fiind mamica de doi copii, cred ca suntem intr-o perioada de patinaj, artistic, nu viteza, un patinaj care ii va tine pe unii in picioare, mai tari si mai intelepti, insa mai ingrijorati si mai imbatraniti.
Insa moralul trebuie sa fie sus, trebuie sa ne refacem zilnic in minte lista de lucruri bune care sa ne tina in picioare. Sunt vremuri ciudate, si atunci am credinta ca trebuie tratate cu haz, cu bun simt, cu responsabilitate, si mai ales, cu gandul la cei mici.
Fiind... mai mult
Duminica, 03 Mai 2020, ora 09:00
In cadrul asociatiei KULT-ART a fost deschis un centru de artizanat ca Structura de Economie Sociala (SES), KULT-ART ARTIZAN. Acesta functioneaza ca departament de activitati economice al asociatiei, iar scopul sau este de a realiza produse moderne de artizanat, prin tehnici si materiale traditionale, pastrand simbolistica si elementele etnice romanesti.
KULT-ART ARTIZAN este alegerea ideala pentru amenajarea unui ambient in stil rustic, boho chic, vintage cu insertii moderne, obtinandu-se o continuitate placuta si de efect a spatiului amenajat.
Colectiile noastre pot fi combinate cu diferite alte materiale, precum lemn, tesaturi naturale, insertii metalice, obiecte din rattan, materiale cu aspect vintage, felinare sau veioze, lumanari etc.
Produsele de artizanat se impart in trei mari categorii: ceramica, tesaturi si sculptura in lemn. Cele trei modalitati de productie se imbina perfect pentru decorarea unui spatiu de la 0, fie el locuinta particulara sau unitate de cazare cu specific romanesc.
Produsele de artizanat sunt unicat, lucrate manual. Vesela ceramica este food-safe, poate fi folosita ca atare sau ca obiect decorativ pentru un aranjamente florale de interior sau exterior, din flori uscate sau plante. Ceramica se preteaza atat amenajarii spatiilor de locuit, cat si a spatiilor comerciale.
Tesaturile sunt realizate la razboaiele KULT-ART ARTIZAN si integreaza elemente specifice zonei Bucovinei, lucrate din diferite fire groase sau subtiri de lana,... mai mult
Luni, 08 Februarie 2016, ora 12:56
Iti doresti sa maschezi micile imperfectiuni ale dintilor care te fac sa te simti complexata de fiecare data cand zambesti? Ai dintii decolorati sau ciobiti? Fatetele dentare Lumineers pot fi solutia problemelor tale.
Ce sunt fatetele dentare din portelan Lumineers?
Lumineers sunt fatete dentare de ultima generatie care au caracteristica unica (spre deosebire de fatetele de portelan clasice) de a se putea aplica direct pe dinte fara o slefuire prealabila a dintelui (operatiune ce presupune eliminarea pana la 2 milimetri din tesutul dentar).
Avantajul major este ca fatetarea este o procedura nedureroasa, 100% reversibila si se poate realiza in doar doua sedinte de tratament. Fatetele sunt realizate in SUA in laboratoarele Lumineers, pentru fiecare pacient in parte.
Cine poate fi un candidat viabil pentru fatete dentare din portelan Lumineers?
In principiu, orice persoana care are dentitia imperfecta poate apela la fatetare. Dintii ciobiti, cu forme anormale, inghesuiti sau cu dimensiuni inadecvate sunt cele mai uzuale probleme care se pot remedia extrem de usor. In cazul in care dintii prezinta carii, afectiuni parodontale sau gingivale sau pacientul sufera de bruxism (scrasnirea involuntara a dintilor in timpul somnului) medicul stomatolog poate recomanda o alta metoda de corectie a imperfectiunilor.
Fatete dentare din portelan Lumineers
Avantaje:
* Operatiune 100% reversibila, in cazul in care vreodata vreti sa renuntati la fatete;
* Culoare... mai mult
Vineri, 09 Octombrie 2015, ora 09:00
La nivelul UE, este asigurata o protectie unitara a indicatiei geografice pentru produsele agricole ce provin din anumite zone geografice si care poseda anumite proprietati sau sunt create conform metodelor traditionale.
In prezent, insa, nu exista o protectie unitara pentru produsele neagricole.
In acest context, 15 dintre statele UE dispun de legislatii nationale specifice cu privire la protectia indicatiei geografice pentru produsele neagricole, rezultand astfel diferente ale nivelului de protectie intre statele membre.
Un raport al Comisiei de Afaceri Juridice din Parlamentul European ar putea contribui insa la o mai buna protectie a indicatiei geografice si pentru o serie de produse romanesti precum Covoarele de Cisnadie sau Ceramica din regiunile Corund, Cucuteni, Horezu, Maramures, Oboga si Marginea.
Schimbarea pe care o astepta Romania
Deputatii europeni, membri ai Comisiei Afaceri Juridice, au comunicat prin intermediul unei rezolutii non-legislative votate marti, faptul ca protectia indicatiei geografice (GI) ar trebui sa cuprinda si bunurile produse la nivel regional si local, precum si produsele artizanale de origine traditionala, cu scopul de a conserva patrimoniul local si de a stimula dezvoltarea acestuia.
Deputatii i-au solicitat Comisiei Europene sa propuna fara intarziere un sistem european unic de protectie a indicatiei geografice pentru produsele neagricole.
"Ajutorul Comisiei Afaceri Juridice este binevenit. Acesta reprezinta un... mai mult
Joi, 17 Septembrie 2015, ora 17:00
Mesterul olar Ionel Cococi, din comuna Vadastra, prin ceramica sa lucrata in stil neolitic a reusit sa aduca in actualitate o cultura straveche - Vadastra si acest fapt i-a schimbat viata, devenind purtator al valorilor, traditiei si culturii romanesti in marile capitale europene.
Creeaza replici ale ceramicii neolitice de Vadastra, folosind o tehnica arhaica, prin care vasele de lut sunt ridicate fara roata cu ajutorului snurului. Realizeaza ceramica neagra neolitica de tip Vadastra, dupa o tehnica din perioada 5.000 - 5.500 i.Hr.
A reinviat cultura Vadastra dupa anul 2000, cand a participat voluntar intr-un proiect international experimental avand ca tema cercetarea si revitalizarea culturii Vadastra si implementarea ei in comunitate. In cadrul proiectului, coordonat de profesorul Dragos Gheorghiu, au fost cercetate relicvele descoperite in sit si s-au pus la punct tehnica de ridicare arhaica, din perioada neolitica, tehnica de decorare, forma vaselor, inclusiv tehnica de ardere, urmarindu-se introducerea in circuitul european a valorilor ceramicii preistorice din Romania. Cele aflate si descoperite insotind echipa de cercetatori romani si straini i-au starnit curiozitatea, a fost "contaminat", cum spune.
"Totul a inceput in 2000, in timpul unor cercetari efectuate de o echipa formata din cercetatori straini si romani, condusa de profesorul Dragos Gheorghiu. M-am oferit ca voluntar sa le dau o mana de ajutor acelor cercetatori, pe care nu-i baga nimeni in... mai mult
Sambata, 14 Iunie 2014, ora 15:44
Cele mai mari companii din domeniul fabricarii caramizilor din Romania, Ceramica Iasi si Wienerberger Sisteme de Caramizi, se "lupta" pentru un teren din comuna ieseana Ion Neculce, unde poate fi construita o cariera pentru exploatarea argilei.
Judecatorii au dat castig de cauza companiei Cermica Iasi, care a contestat in instanta licitatia si atribuirea inchirierii terenului de aproximativ 416.000 de metri patrati din comuna Ion Neculce, facuta de firma concurenta, Wienerberger.
Miza contestatiei
Cei de la Wienerberger anuntasera ca vor sa construiasca pe terenul respectiv o fabrica de caramizi, in urmatorii cinci ani, in urma unei investitii de 22 milioane de euro. Reprezentantii Ceramica au actionat in instanta cerand anularea contractului de concesiune, argumentand ca in anuntul de licitatie nu a fost mentionata clar destinatia terenului.
Wienerberger a castigat licitatia la un pret de 50.000 lei fara TVA/an, in conditiile in care ceilalti doi participanti, SC Horty-Prod-H.SRL si Mihai Tibucanu, au oferit doar pretul initial estimat, 41.550 lei/an.
Magistratii de la Tribunal au respins actiunea ca fiind "lipsita de interes", motivul fiind ca Ceramica nu a participat la licitatie, si au obligat Ceramica sa plateasca cheltuielile de judecata catre WSC, in valoare de circa 35.000 lei.
Ceramica a inaintat recurs la decizia Tribunalului, dar Curtea de Apel a intors dosarul Tribunal pentru rejudecarea cauzei, unde Ceramica a avut castig de cauza.... mai mult
Joi, 30 Mai 2013, ora 14:22
Un inel de aur roz cu marmura in diferite nuante ar putea fi accesoriul ideal, atat casual cat si elegant, daca nu iti sta in fire sa alergi dupa bijuterii de fiecare data cand iti cumperi o tinuta.
Daca vrei ceva diferit, poti alege un inel ce are imbracaminte din ceramica alba sau neagra. E o varianta buna, in cazul in care preferi un stil mai sobru sau, pur si simplu, mai elegant.
Colectiei clasice B.ZERO1 de la Bvlgari i-a fost adusa o noutate, in 2012: inelele in aur roz si marmura verde, albastra sau maro. Fiecare culoare vine cu nuante care dau o nota inedita acestor bijuterii.
Foto: Bvlgari
"Inelele B.ZERO1 in aur roz cu marmura in diferite nuante, care sunt noutatea de anul acesta, costa 900 euro", ne-a spus Liliana Dinu, reprezentant Micri Gold, singurul importator oficial Bvlgari in Romania.
Foto: Bvlgari
Potrivit acesteia, si in Romania sunt disponibile variantele in aur roz cu ceramica alba sau neagra, tot pentru 900 de euro, dar si inelele clasice B.ZERO1 in aur alb, galben sau roz si in patru variante de latimi cu preturi cuprinse intre 800 euro si 1900 euro.
Foto: Bvlgari
"Firma Micri Gold respecta preturile internationale impuse de catre fiecare casa cu care colaboreaza", a subliniat aceasta. mai mult
Sambata, 29 Septembrie 2012, ora 00:00
Cesarom estimeaza ca numarul romanilor care vor investi pana la finele anului in amenajarea locuintelor prin placarea cu placi ceramice va scadea cu aproximativ 3% comparativ cu 2009, conform unui comunicat de joi al producatorului.Astfel, aproximativ 420.000 de locuinte vor fi amenajate in 2010, comparativ cu anul trecut cand numarul acestora a ajuns la 432.000.
"Scaderea din acest an a numarului de locuinte amenajate prin placarea cu placi ceramice este determinata de diminuarea numarului de proiecte rezidentiale si nonrezidentiale dar si de situatia economica dificila. Aceasta tendinta va duce pana la finele anului si la o scadere accentuata a amenajarilor de locuinte noi", a declarat Eduard Macarescu, Directorul Comercial al Cesarom.
Acesta a subliniat ca numarul constructiilor noi placate cu placi ceramice va scadea in acest an cu aproximativ 15% comparativ cu 2009, in timp ce numarul celor reamenajate se va mentine la nivelul anului trecut.
Potrivit oficialului companiei, tinandu-se cont de estimarea privind volumul de placi ceramice achizitionate pana la finele anului, aproximativ 16% din totalul locuintelor care vor fi placate sunt amenajate pentru prima data, in timp ce 84% vor fi reamenajate.
Conform datelor celui mai mare producator local de placi ceramice, din totalul de 420.000 de locuinte care vor fi amenajate in acest an cu placi ceramice, 67% sunt situate in zone urbane, in timp ce restul de 33% se gasesc in zone rurale.
In ceea ce priveste utilizarea... mai mult
Joi, 09 Septembrie 2010, ora 13:35