Acum, cand toate institutiile de arta si cultura sunt inchise, cand totul s-a anulat, amanat sau izolat, avem nevoie mai mare ca oricand de arta, pentru a merge inainte si a ramane intregi la creier.
Artistii sunt izolati la domiciliu, cei mai norocosi sunt izolati poate in ateliere, iar cei care pot se duc in online, pentru a mai ajunge macar putin la public.
In aceste vremuri grele pentru artisti si provocatoare pentru arta, am stat de vorba cu artista Lidia Alina Nicolae (Mircea), ca sa aflam mai multe despre viata unui tanar creator de frumos in timp de pandemie.
Cum vezi situatia actuala?
Buna tie si cititorilor vostri! Eu sunt structural o fire echilibrata, organizata, insa cu o mai slaba atentie pe fluxurile de stiri. Stiam insa de situatia internationala zi de zi, sotul meu e la punct permanent, cumva a urmarit din decembrie presa pe subiectul Covid. Am refuzat aproape sa ii impartasesc fricile insa iata ca a avut dreptate sa acorde foarte mult interes subiectului.
Personal, fiind mamica de doi copii, cred ca suntem intr-o perioada de patinaj, artistic, nu viteza, un patinaj care ii va tine pe unii in picioare, mai tari si mai intelepti, insa mai ingrijorati si mai imbatraniti.
Insa moralul trebuie sa fie sus, trebuie sa ne refacem zilnic in minte lista de lucruri bune care sa ne tina in picioare. Sunt vremuri ciudate, si atunci am credinta ca trebuie tratate cu haz, cu bun simt, cu responsabilitate, si mai ales, cu gandul la cei mici.
Fiind... mai mult
Duminica, 03 Mai 2020, ora 09:00
In cadrul asociatiei KULT-ART a fost deschis un centru de artizanat ca Structura de Economie Sociala (SES), KULT-ART ARTIZAN. Acesta functioneaza ca departament de activitati economice al asociatiei, iar scopul sau este de a realiza produse moderne de artizanat, prin tehnici si materiale traditionale, pastrand simbolistica si elementele etnice romanesti.
KULT-ART ARTIZAN este alegerea ideala pentru amenajarea unui ambient in stil rustic, boho chic, vintage cu insertii moderne, obtinandu-se o continuitate placuta si de efect a spatiului amenajat.
Colectiile noastre pot fi combinate cu diferite alte materiale, precum lemn, tesaturi naturale, insertii metalice, obiecte din rattan, materiale cu aspect vintage, felinare sau veioze, lumanari etc.
Produsele de artizanat se impart in trei mari categorii: ceramica, tesaturi si sculptura in lemn. Cele trei modalitati de productie se imbina perfect pentru decorarea unui spatiu de la 0, fie el locuinta particulara sau unitate de cazare cu specific romanesc.
Produsele de artizanat sunt unicat, lucrate manual. Vesela ceramica este food-safe, poate fi folosita ca atare sau ca obiect decorativ pentru un aranjamente florale de interior sau exterior, din flori uscate sau plante. Ceramica se preteaza atat amenajarii spatiilor de locuit, cat si a spatiilor comerciale.
Tesaturile sunt realizate la razboaiele KULT-ART ARTIZAN si integreaza elemente specifice zonei Bucovinei, lucrate din diferite fire groase sau subtiri de lana,... mai mult
Luni, 08 Februarie 2016, ora 12:56
Mesterul olar Ionel Cococi, din comuna Vadastra, prin ceramica sa lucrata in stil neolitic a reusit sa aduca in actualitate o cultura straveche - Vadastra si acest fapt i-a schimbat viata, devenind purtator al valorilor, traditiei si culturii romanesti in marile capitale europene.
Creeaza replici ale ceramicii neolitice de Vadastra, folosind o tehnica arhaica, prin care vasele de lut sunt ridicate fara roata cu ajutorului snurului. Realizeaza ceramica neagra neolitica de tip Vadastra, dupa o tehnica din perioada 5.000 - 5.500 i.Hr.
A reinviat cultura Vadastra dupa anul 2000, cand a participat voluntar intr-un proiect international experimental avand ca tema cercetarea si revitalizarea culturii Vadastra si implementarea ei in comunitate. In cadrul proiectului, coordonat de profesorul Dragos Gheorghiu, au fost cercetate relicvele descoperite in sit si s-au pus la punct tehnica de ridicare arhaica, din perioada neolitica, tehnica de decorare, forma vaselor, inclusiv tehnica de ardere, urmarindu-se introducerea in circuitul european a valorilor ceramicii preistorice din Romania. Cele aflate si descoperite insotind echipa de cercetatori romani si straini i-au starnit curiozitatea, a fost "contaminat", cum spune.
"Totul a inceput in 2000, in timpul unor cercetari efectuate de o echipa formata din cercetatori straini si romani, condusa de profesorul Dragos Gheorghiu. M-am oferit ca voluntar sa le dau o mana de ajutor acelor cercetatori, pe care nu-i baga nimeni in... mai mult
Sambata, 14 Iunie 2014, ora 15:44