Emil Bituleanu, CEO-ul Libra Internet Bank, desemnat Bancherul Anului 2020 in Romania, este invitat la emisiunea "Dialogurile Ziare.com", difuzata LIVE joi, 17 decembrie, de la ora 12.00.
In cadrul emisiunii, bancherul ne vorbeste despre cele mai importante provocari si probleme din domeniul economiei, precum si despre cum a afectat pandemia provocata de COVID-19 domeniul financiar-bancar.
Mai mult, discutiile se vor axa si pe:
- amanarea ratelor si pericolele cu care vine aceasta amanare;
- ce afaceri nu sunt atractive pentru banci, in aceasta perioada, pentru a fi finantate;
- ce afaceri ar starni interesul bancherilor in aceasta perioada aflata sub dominatia crizei sanitare, care si-a pus amprenta puternic asupra economiei globale;
- cum va arata, din punct de vedere economic, anul 2021 pentru romani.
Emisiunea "Dialogurile Ziare.com" va putea fi urmarita LIVE joi, 17 decembrie, de la ora 12.00, pe site-ul Ziare.com, pe pagina de Facebook a Ziare.com si pe canalul de YouTube al Ziare.com.
Daca aveti intrebari pentru CEO-ul Libra Internet Bank, Emil Bituleanu, va rugam sa ni le adresati in comentarii pe paginile de Social Media mai sus mentionate.
CITESTE SI:
Libra Internet Bank ofera solutia de economisire din mobile banking care le permite clientilor persoane fizice sa retraga bani din depozite, fara pierderea dobanzii
Revolut intra pe piata creditelor bancare din Romania si promite imprumuturi ieftine. Cum va functiona parteneriatul cu... mai mult
Joi, 17 Decembrie 2020, ora 08:00
Emil Bituleanu, CEO-ul Libra Internet Bank, desemnat Bancherul Anului 2020 in Romania, este invitat joi, 17 decembrie, de la ora 12.00, la emisiunea "Dialogurile Ziare.com".
In cadrul emisiunii, bancherul va vorbi despre unele dintre cele mai importante provocari si probleme din domeniul economiei, precum si despre cum a afectat pandemia provocata de noul coronavirus domeniul financiar-bancar.
Printre subiectele care vor fi discutate impreuna cu Emil Bituleanu, CEO-ul Libra Internet Bank, vor fi:
- amanarea ratelor si pericolele cu care vine aceasta amanare;
- ce afaceri nu sunt atractive pentru banci, in aceasta perioada, pentru a fi finantate,
- ce afaceri ar starni interesul bancherilor in aceasta perioada aflata sub dominatia crizei sanitare, care si-a pus amprenta puternic asupra economiei globale;
- cum va arata, din punct de vedere economic, anul 2021 pentru romani.
Emisiunea "Dialogurile Ziare.com" va putea fi urmarita live joi, 17 decembrie, de la ora 12.00, pe site-ul Ziare.com, pe pagina de Facebook a Ziare.com si pe canalul de YouTube al Ziare.com.
In cadrul emisiunii, CEO-ul Libra Internet Bank, Emil Bituleanu, va raspunde si intrebarilor care vor veni din partea publicului Ziare.com, intrebari adresate pe platformele pe care va fi transmisa emisiunea.
CITESTE SI:
Libra Internet Bank ofera solutia de economisire din mobile banking care le permite clientilor persoane fizice sa retraga bani din depozite, fara pierderea dobanzii... mai mult
Miercuri, 16 Decembrie 2020, ora 09:20
CEO-ul Facebook, Mark Zuckerberg, a declarat joi ca gigantul social media va incepe sa permita multora dintre cei 50.000 de angajati si celor nou recrutati sa lucreze permanent de acasa, adaugandu-se unui numar mic, dar in crestere, de companii din domeniul tehnologiei care au adoptat o activitate descentralizata in timpul pandemiei coronavirusului.
El anticipeaza ca, in urmatorii cinci pana la zece ani, aproximativ 50 la suta din forta de munca a Facebook va lucra de la distanta. Aceasta ar insemna o schimbare semnificativa a concentrarii de personal care ar putea modifica radical modul de functionare a companiei.
Acest proces va incepe cu "o deschidere agresiva a recrutarii la distanta" - mai intai in Statele Unite, apoi in afara acestora - dincolo de centrele urbane unde Facebook are birouri.
"Nu mi se pare prea bine sa limitam angajarea la persoane care locuiesc in jurul birourilor", a spus Zuckerberg.
De asemenea, Facebook va permite angajatilor existenti sa aplice pentru a lucra de la distanta. Celor care au demonstrat performante bune si sunt capabili sa lucreze de la distanta li se poate permite acest lucru permanent. Facebook a spus deja ca marea majoritate a personalului poate lucra de acasa pana la sfarsitul acestui an.
Anuntul Facebook, pe care Zuckerberg l-a transmis angajatilor intr-o sesiune de Q&A (intrebari si raspunsuri) la nivel de companie joi, vine dupa ce Jack Dorsey, seful Twitter si al companiei de plati mobile Square, a anuntat ca... mai mult
Joi, 21 Mai 2020, ora 22:44
Companiile Google si Facebook vor fi nevoite sa plateasca media australiene pentru stirile publicate, potrivit unui nou cod deontologic privind platformele digitale anuntat luni de Guvernul australian.
Noul cod va fi finalizat in luna iulie, apoi supus votului.
Daca va reusi, Australia va deveni prima piata din lume care va forta companiile tehnologice sa plateasca pentru continutul generat local, scrie The Hollywood Reporter.
Dezvoltarea acestui cod reprezinta raspunsul Guvernului australian la raportul realizat de Australian Competition and Consumer Commission.
ACCC a descoperit ca Facebook si Google au devenit "parteneri comerciali inevitabili pentru presa australiana pentru a ajunge la publicul online, rezultand un dezechilibru al puterii de negociere".
Epidemia de Covid-19 si scaderea ulterioara a veniturilor pentru presa australiana, precum si un impas in negocierile dintre Google, Facebook si companiile media australiene a facut ca Guvernul sa treaca de la solicitarea unui cod optional pentru platformele digitale la unul obligatoriu.
Presa australiana valoreaza in total 5,7 miliarde de dolari si este dominata de News Corp a lui Rupert Murdoch, Nine si Seven West Media, insa Google si Facebook contracteaza 76% din veniturile din publicitatea digitala generate in tara.
Trezorierul Josh Frydenberg a declarat: "Este corect ca motoarele de cautare si gigantii din social media sa plateasca pentru continutul de stiri original pe care il folosesc pentru... mai mult
Luni, 20 Aprilie 2020, ora 14:57
Listarea Facebook, considerata "evenimentul bursier al anului" aduce in discutie managerii care reusit sa construiasca in opt ani o afacere de 75 miliarde de dolari.
Desi povestea celei mai influente retele de socializare se invarte in jurul studentului la Harvard, Mark Zuckerberg, care a lansat un serviciu web pentru a interactiona cu colegii sai, succesul Facebook are in spate manageri care au pus umarul la crearea acestui business.
De la manageri care au sustinut financiar proiectul Facebook, pana la mentori de la care Zuckerberg a invatat secretele unui business de succes sau directori care s-au ocupat de companie cat timp antreprenorul lucra la alte proiecte, toti isi pot atribui o parte din succesul international pe care il are in prezent reteaua de socializare.
Iata care au fost cei mai influenti manageri pe care i-a avut Facebook, potrivit BusinessInsider.
Sean Parker, primul manager Facebook
Parker s-a alaturat echipei Facebook chiar din primul an de funtionare. Intrucat avea experienta startup-urilor, Parker l-a ajutat pe Zuckerberg sa inteleaga modul in care trebuie sa organizeze compania, astfel incat sa nu riste ca aceasta sa ajunga pe mainile investitorilor.
Prin urmare, Zuckerberg a transformat Facebook intr-o afacere de familie. Un alt element pe care Parker a pus accentul in scurta perioada in care a ocupat functia de manager la Facebook, a fost ca utilizatorii retelei de socializare sa poata incarca fotografii pe profilul lor, desi,... mai mult
Vineri, 11 Mai 2012, ora 08:28
Liderii marilor companii de IT din lume locuiesc in case somptuoase si inteligente, locatii care contrasteaza mult fata de modul in care lumea ii vede de obicei - in spatele unui birou anost sau la intalniri de afaceri.
Pentru cei care vor sa vada unde se odihnesc titanii lumii tehnologice care ne schimba viata cotidiana prin oferta de jocuri si tehnologii noi care schimba modul in care interactionam, CNBC a realizat o lista cu casele somptuoase ale unora din cei mai importanti oameni din lumea IT.
Vezi mai jos, cum arata casa lui Marck Zuckerberg sau al vice-presedintelui Google:
Mark Zuckerberg, Facebook
Mark Zuckerberg, co-fondatorul Facebook, unul din cei mai populari presedinti din lumea tehnologiei locuieste la Palo Alto, in California, intr-o casa ce valoareaza 7 milioane de dolari.
Printre caracteristicile mai deosebite, casa lui Zuckerberg beneficiaza de o piscina cu apa sarata si un centru spa, insa este considerata ca fiind o casa modesta, tinand cont de valoarea companiei pe care o conduce, estimata la 100 de miliarde de dolari, si de cat de multi bani ar putea investi intr-o casa luxoasa.
Totusi, casei nu ii lipseste nimic: construita intr-un stil arhitectural ce pastreaza farmecul secolului trecut, casa beneficiaza de luxul modern.
Mark Pincus, Zynga
Mark Pincus, fondator si director executiv al Zynga, cel mai mare producator de jocuri de pe Facebook, inventatorul CityVille si FarmVille locuieste in San Francisco.
El si... mai mult
Luni, 23 Ianuarie 2012, ora 08:37
Cand esti Chief Executive Officer, influenta ta in interiorul companiei este de neegalat. Stilul tau de leadership poate determina succesul sau ingroparea business-ului. PC Magazine a alcatuit topul celor mai tari CEO ai erei digitale, care au pus pe picioare domeniul viitorului.Jeff Bezos CEO al Amazon.com din 1995 pana in prezent Bezos a pus bazele celui mai mare retailer online, in 1995.
In 2007, compania sa a lansat device-ul Kindle, un e-reader destul de popular, care a dat tonul unei noi mode: cititul digital. Michael Dell CEO al Dell Inc. (din 1984 pana in 2004, si din 2007 pana in prezent) In 1992, Michael Dell a devenit cel mai tanar CEO al unei companii din topul Fortune 500.
Noua ani mai tarziu, compania Dell a intrecut Compaq, pentru a deveni cel mai mare producator de PC-uri din lume.
Succesul l-a propulsat pe Dell in topul celor mai bogati americani, cu o avere de 14 miliarde de dolari. Bill Gates CEO al Microsoft (1975-2000) Bill Gates a fondat Microsoft, companie visa sa se impuna pe piata programelor pentru microcomputere.
Sub conducerea lui Gates, Microsoft a ajuns pe primul loc, in industria software, la inceput cu limbajul de programare BASIC, continuand cu MS-DOS si, in cele din urma, cu sistemul de operare Windows.
Nu exista multi oameni care sa nu fi auzit de Bill Gates, cel mai bogat om din lume din 1995 pana in 2009. Andy Grove CEO al Intel (1987-1998) Grove s-a angajat la Intel la inceputul anilor '60, fiind nevoie de peste... mai mult
Duminica, 23 Ianuarie 2011, ora 01:11
Fondatorul Facebook, Mark Zuckerberg, a fost numit persoana anului 2010 de catre celebra revista Time, potrivit PC Magazine.
"Pentru conectarea a peste 500 de milioane de utilizatori, pentru crearea unui sistem al schimbului de informatii si pentru schimbarea modului in care traim cu totii, Mark Elliot Zuckerberg este Persoana Anului 2010", si-au argumentat cei de la Time decizia.Zuckerberg i-a surclasat, in castigarea titlului oferit de Time, pe presedintele afgan Hamid Karzai, pe fondatorul Wikileaks Julian Assange dar si pe minerii cilieni care au fost blocati in subteran. Tanarul miliardar american se alatura unei liste selecte care ii mai cuprinde pe Ben Bernanke, Barack Obama sau Vladimir Putin. "Este o onoare si o recunoastere a efortului depus de mica noastra echipa, care a reusit sa faca lumea mai deschisa si mai conectata. Sunt fericit sa fac parte din asa ceva", a declarat Zuckerberg."Zuckerberg face parte din ultima generatie de oameni care au cunoscut viata inainte de Internet. A pus bazele Facebook intr-un campus universitar pentru a ajuta studentii sa comunice intre ei. Intr-un sens mai larg, a fost de fapt prima lovitura a generatiei sale pentru cucerirea Internetului". Revista Time a scris un material-fluviu despre viata lui Zuckerberg si despre inceputurile celei mai mari retele sociale din lume, atragand atentia ca cei care si-au imaginat ca Facebook a atins apogeul trebuie sa se mai gandeasca o data. "Este abia la inceput", concluzioneaza... mai mult
Miercuri, 15 Decembrie 2010, ora 16:59
"Facebook incearca sa inlocuiasca site-urile. Nu mai aveti nevoie de site-uri, profilul vostru pe Facebook este site-ul vostru. Nu mai aveti nevoie de e-mail, mesajele pe Facebook sunt e-mailul vostru", a declarat Calin Fusu, CEO Neogen, pentru Bloombiz.ro."Retailul se muta online, consumatorii sunt deja acolo. Chiar daca consumatorilor le e frica sa plateasca cu cardul, observam o crestere dramatica a numarului de persoane care sunt de acord sa plateasca cu cardul.
Am lansat Zumzi cu plata la livrare, apoi am facut switch pe plata cu cardul. Numarul de comenzi a crescut constant", a mai declarat Calin Fusu.
CEO-ul Neogen spune ca userii din online pot fi "cumparati" prin oferte bune. "Daca pretul este cu 10-15% mai mic decat in magazin, utilizatorii vor veni, vor plati si vor incerca", a mai adaugat acesta Fusu este de parere ca deceniul trecut a fost al gigantului web, Google, iar deceniul viitor va fi al retelelor sociale.
Site-uri de recrutare in era retelelor sociale
"Toate site-urile de joburi vor trebui sa-si ajusteze activitatea si operatiunile. Nu inseamna ca vor aparea foarte multe site-uri. Ne asteptam sa mai apara 1-2 site-uri noi. Site-urile de joburi deja existente, ma refer la eJobs, BestJobs vor reusi sa se adapteze".
CEO-ul Neogen a mai precizat ca la BestJobs a fost creata o aplicatie Facebook prin care userul isi poate tine cv-ul online. Fusu spune ca retelele sociale sunt o oportunitate pentru site-urile de recrutare, drept pentru care a fost... mai mult
Joi, 18 Noiembrie 2010, ora 00:51