Sectorul imobiliar reprezinta o investitie extrem de atractiva in momentul de fata in ceea ce priveste dividendele, considera miliardarul Warren Buffett.
Miliardarul a spus in cadrul unei emisiuni la postul de televiziune CNBC, ca ar cumpara milioane de locuinte, daca ar fi practica o astfel de miscare. Astfel, daca ele ar fi cumparate la nivelul scazut de acum si pastrate suficient de mult timp, casele s-ar putea dovedi mai profitabile ca bursele, potrivit mai mult
Luni, 27 Februarie 2012, ora 18:06
Warren Buffett afirma, in scrisoarea anuala catre investitori, ca board-ul director al Berkshire Hathaway a gasit un succesor pentru inlocuirea sa din pozitia de director general, calmand temerile unor actionari privind viitorul companiei dupa retragerea emblematicului miliardar.
Buffett nu a mentionat insa si cine va fi urmatorul CEO al Berkshire Hathaway, imperiul de afaceri construit de influentul investitor pe parcursul a aproape 50 de ani.
Succesiunea a fost una dintre cele mai tensionate si controversate probleme pentru actionarii Berkshire Hathaway in ultimii ani.
Berkshire a pastrat tacerea privind urmasul lui Buffett in pozitia de director general, lasand loc pentru speculatii si dispute aprinse privind viitorul companiei.
Scrisoarea lui Buffett curpinde cele mai multe informatii pe aceasta tema prezentate pana acum publicului, miliardarul afirmand clar ca board-ul companiei a ales deja un succesor, nemaifiind vorba despre o lista de candidati.
"Board-ul vostru este la fel de entuziasmat in privinta succesorului meu ca CEO, o persoana pe care ei o cunosc foarte bine si ale carei calitati manageriale si umane le admira", a spus Buffett, notand ca exista si doi candidati "de rezerva".
Unul dintre actionarii Berkshire s-a aratat usurat de informatiile comunicate de Buffett, aratandu-se de asemenea foarte multumit de faptul ca miliardarul a tinut sa rezolve chestiunea in prima parte a scrisorii.
La 81 de ani, Warren Buffett este cunoscut ca un... mai mult
Duminica, 26 Februarie 2012, ora 17:55
In umbra marilor CEO stau "mostenitorii". Acestia nu ocupa inca scaunul de director, insa sansele sunt mari ca intr-o zi sa preia conducerea. Iata care sunt mostenitorii care vor ocupa scaunele de CEO din fruntea gigantilor business:Delphine Arnault
Compania: LVMH Moët Hennessy Louis Vuitton
Actualul CEO: Bernard Arnault
Fiica miliardarului Bernard Arnault are toate calitatile necesare pentru a conduce o companie precum Louis Vuitton, informeaza CNN Money.
Aceasta a terminat Scoala de Economie din Londra si a fost director adjunct de management la Dior.
Dupa un stagiu la McKinsey, Delphine Arnaultt a fost numita in Consiliul de Administratie de la LVMH la doar 28 de ani. Aceste pozitii de putere au intarit speculatiile potrivit carora ea ar putea mosteni imperiul de lux al tatalui ei.
Nikesh Arora
Companie: Google
Actual CEO: Larry Page
Nikesh Arora este vicepresedintele Google si director de afaceri al companiei.
Cu toate ca in trecut numele lui Arora a fost vehiculat ca potential succesor al lui Carol Bartz de la Yahoo, pentru moment acesta pare sa se simta mai bine la Google.
Cu o perspectiva ca aceasta nu exista nici un indoiala ca viitorul la Google ii va zambi.
Michael Cavanagh
Companie: J.P Morgan Chase
Actual CEO: Jamie Dimon
In cursa pentru castigarea postului de CEO la J.P Morgan Chase s-au inscris mai multi, insa principalul pe lista este Michael Cavanagh.
Acesta este considerat un candidat de frunte pentru J.P Morgan Chase, insa batalia pentru castigarea... mai mult
Marti, 02 August 2011, ora 12:45
La inceputul saptamanii, presa financiara din toata lumea anunta decizia celebrului George Soros de a returna fondurile clientilor externi care apelau la serviciile fondului sau de hedging. In viitor, Soros se va ocupa numai de banii familiei sale. Analistii au si inceput sa speculeze motivele pentru care "Omul care a spart Banca Angliei" a luat aceasta decizie. Multi cred ca alegerea a avut la baza schimbarea regulamentelor de pe piata americana.
In urma cu cateva luni, aceeasi decizie de returnare a capitalurilor externe a fost luata si de investitorul Carl Icahn.
Cu aceste doua exemple ca pretext, The Street se intreaba ce va face in continuare Warren Buffett.
Succesiunea lui Buffett este unul dintre cele mai mare mistere ale taramului financiar.
Ilustrul investitor si filantrop nu s-a speriat niciodata de presa.
Totusi, cand vine vorba despre cine va prelua conducerea Berkshire Hathaway, Buffett prefera sa taca.
Desi i-a asigurat pe investitori ca viitorul lider a fost deja ales, miliardarul a punctat si ca numele este intr-un plic sigilat, trimis departe de sediul din Omaha.
La sfarsitul anului 2010, lumea a avut parte de o imagine cu ceea ce se va intampla cu Berkshire Hathaway, in era post-Buffett.
Atunci, celebrul investitor a anuntat ca un manager de fonduri nu foarte cunoscut, Todd Combs, va deveni noul sef pe investitii.
La data acelui anunt, Buffett a explicat ca, dupa plecarea sa, pozitiile de presedinte, CEO si sef de investitii ai Berkshire Hathaway... mai mult
Vineri, 29 Iulie 2011, ora 16:20
Reputatia lui Warren Buffett incepe sa se clatine, dupa ce miliardarul din Omaha a cazut "in plasa" unui manager de la Berkshire Hathaway, cumparand compania Lubrizol. Oracolul din Omaha a devenit "victima" propriilor politici de management, potrivit Huffington Post.Cu cateva zile in urma, mii de actionari ai Berkshire Hathaway, una din cele mai prestigioase companii din lume, au participat la un congres in Omaha, Nebraska, pentru a se intalni cu venerabilul lor lider, Warren Buffett.
De-a lungul carierei sale lungi si profitabile, Buffett si-a construit o reputatie impresionanta, fiind un model de integritate si virtute pntru ceilalti.
Reuniunea anuala a actionarilor companiei sale a ajuns sa semene cu o ceremonie de beatificare, in care o persoana este beatificata an de an.
Vibratiile de la intrunirea din acest an au fost insa diferite.
Problema a inceput cu 5 luni in urma, cand David Sokol, un locotenent de top in Berkshire Hathaway, l-a convins pe Buffett sa achizitioneze un producator de produse chimice, asa numitul Lubrizol.
Buffett a declarat ulterior ca la inceput nu a fost foarte incantat de idee.
La un moment dat, in conversatia lor, Sokol ar fi mentionat ca detine actiuni la Lubrizol, insa nu a mentionat cat de multe actiuni poseda.
Buffett a cumparat Lubrizol pentru 9 milioane de dolari, iar cei 10 milioane de dolari ai lui Sokol au devenit 13.
Sokol a demisionat in momentul in care totul a iesit la iveala, in acest moment fiind investigat de catre Comisia de... mai mult
Luni, 02 Mai 2011, ora 14:27
Berkshire Hathaway a anuntat ca unul dintre executivii de top ai lui Warren Buffett, David Sokol, si-a depus demisia. Sokol era principalul candidat in cursa pentru stabilirea succesorului celebrului investitor la varful Berkshire Hathaway.Comunicatul de presa in care se anunta demisia include si o lunga argumentare a lui Buffett, in legatura cu un pachet de actiuni cumparat de Sokol in cadrul unei companii, exact inainte ca Berkshire Hathaway sa o achizitioneze. Acest lucru a fost interpretat de unii analisti ca fiind un semnal potrivit caruia Sokol ar fi comis tranzactii bursiere pe baza de informatii privilegiate (insider trading)."Nu i-am cerut demisia, gestul lui fiind o surpiza si pentru mine. Ultima oara cand Dave mi-a vorbit de plecare a fost in urma cu doi ani", spune Buffett in comunicatul de presa citat de Business Insider.Cea mai interesanta parte a documentului este mentionarea Lubrizol, compania achizitionata recent de Berkshire Hathaway cu 9 miliarde de dolari.
Subiectul este descris in detaliu, semn ca legalitatea tranzactiilor lui Sokol au fost puse la indoiala de catre Comisia de Valori Mobiliare din SUA."Dave a cumparat actiunile inainte sa discute cu mine despre Lubrizol si fara sa stie cum as reactiona la auzul acestei vesti. Desigur, nu stia nici ce reactie ar fi avut cei de la Lubrizol, daca ar fi inteles ca sunt interesat de compania lor. Mai mult, nu ar fi putut influenta decizia de cumparare, odata ce ar fi propus ideea. Aceasta trebuia propusa de... mai mult
Joi, 31 Martie 2011, ora 10:35
Are o avere estimata la 47 miliarde de dolari, atentia constanta a presedintelui Americii si puterea de a influenta intregi piete de capital. Warren Buffett este presedintele si CEO-ul companiei Berkshire Hathaway, care detine numeroase subsidiare in domenii precum asigurari, constructii, mobila si transporturi.Buffett locuieste in aceeasi casa pe care a cumparat-o in 1958, cu 31.500 de dolari si, pana de curand, a aparut foarte rar in public, potrivit Investopedia.Nu are sofer personal si nici nu a angajat o firma de paza pentru protectia personala. Desi detine cea mai mare companie de avioane personale din lume, Buffett nu zboara cu un astfel de avion si, de obicei, evita pe cat se poate socializarea cu elita de pe Wall Street.Totusi, in randul investitorilor, este o celebritate. Cand vorbeste, pietele incep sa se miste. In timpul recesiunii, atunci cand a aparut anuntul ca Warren Buffett a facut o investitie de 5 miliarde in Goldman Sachs, in piata a inceput sa apara increderea.Scrisoarea sa anuala catre actionarii Berkshire Hathaway este lectura obligatorie pentru toti studentii de finante.Averea lui BuffettDesi nu se poarta ca atare, Warren Buffett este al treilea cel mai bogat om din lume. Daca si-ar cumpara numai masini Honda Accords, spre exemplu, si-ar putea permite peste 2 milioane de astfel de modele.De asemenea, Buffett si-ar permite sa construiasca 31 de hoteluri asa cum este Burj Khalifa din Dubai.Din averea sa, miliardarul american ar putea sa cumpere de opt... mai mult
Marti, 01 Februarie 2011, ora 16:45