Dezvoltarea de aplicatii reprezinta un domeniu relativ tanar pe piata din Romania, dar cu un potential extraordinar pentru cei care gandesc in linii de cod.
Totusi, inceputurile pot fi extrem de dificile, mai ales cand abia ai iesit de pe bancile facultatii si nu stii incotro sa o apuci.
De cele mai multe ori, doar munca si pasiunea nu sunt indeajuns. Been there, done that.
Personal, sunt adeptul conceptului "learning by doing". Consider ca inveti cel mai bine cand lucrezi si te lovesti efectiv de situatii care necesita rezolvare.
Ca sa intri cu dreptul pe piata muncii din domeniul IT, sfatul meu este sa iei in calcul internship-urile organizate de diverse companii.
Sunt un bun punct de plecare in acest domeniu, iti pot oferi o imagine de ansamblu asupra domeniului, diferitelor sarcini si tot asa poti vedea daca te potrivesti sau nu in acest sector.
Spre exemplu, la Adonis Software organizam internship-uri platite pentru cei care vor sa invete sa dezvolte aplicatii mobile iOS si Android.
Pentru a fi acceptat la un internship la noi, trebuie sa ai foarte bine puse la punct cunostintele de baza de programare si algoritmica.
Evident, daca deja ai inceput sa inveti pe cont propriu sa dezvolti aplicatii mobile sau ai urmat cursuri in acest sens si ai realizat proiecte personale, ai deja un avantaj foarte mare.
Este modalitatea companiei noastre de a ajuta nisa sa se dezvolte. Recunosc, aceste internship-uri ne ajuta sa fim si mai conectati la... mai mult
Duminica, 18 Februarie 2018, ora 15:36
Studiile avertizau, la sfarsitul anului trecut, ca industria romaneasca de IT risca sa se prabuseasca "intocmai ca industria metalurgica", daca statul nu ia masuri. Cu toate acestea, nu toti jucatorii din piata sunt de aceeasi parere.
Andu Morie, CEO al Adonis Software, unul dintre jucatorii de top din piata romaneasca a dezvoltatorilor de aplicatii mobile, a vorbit pentru Business24 despre sperantele sale, la inceput de 2018, pentru industria in care activeaza.
Potrivit acestuia, lucrurile nu stau chiar atat de rau. "Da, din ce in ce mai multe multinationale vin si investesc in Romania, acaparand astfel majoritatea pietei. Traim intr-o era a globalizarii si acest lucru este normal, avand in vedere ca Romania este o plaja foarte buna pentru investitorii straini din IT", spune acesta.
Pe de alta parte, nu toata lumea isi doreste sa lucreze intr-o corporatie. Exista destui oameni care prefera companiile mici si mijlocii sau care vor sa isi dezvolte o afacere pe cont propriu, puncteaza antreprenorul.
El aminteste ca sunt din ce in ce mai multe startup-uri romanesti in IT care reusesc: LiveRail, CleverTaxi, SmartBill etc. Inovatia este si ea in crestere, nu doar outsourcing-ul.
"IT-ul romanesc este unul din cele mai bune lucruri care se intampla in tara. Sunt sanse foarte mici ca industria romaneasca de IT sa se prabuseasca. Iar comparand-o cu industria metalurgica e ca si cum am compara mere cu portocale", spune Andu Morie, intr-un interviu acordat Business24.... mai mult
Miercuri, 17 Ianuarie 2018, ora 16:27
1