un-doi Centru de Plati introduce noi servicii in aplicatie: plata pentru eliberarea permisului auto, a certificatului de inmatriculare si a vinietei pentru Ungaria
un-doi Centru de Plati, solutia de servicii de plati de facturi si incarcare electronica dezvoltata de Mobile Distribution, introduce in aplicatie posibilitatea de plata a taxelor pentru eliberarea permisului auto, a certificatului de inmatriculare, a autorizatiei provizorii de circulatie si a vinietei pentru Ungaria. Aplicatia un-doi Centru de Plati a fost lansata in luna decembrie 2020 si a atras deja peste 15.000 de utilizatori care pot plati online peste 90% din facturile emise de furnizorii de servicii de utilitati din Romania.
"La 6 luni de la lansare, avem contracte de colaborare cu majoritatea furnizorilor nationali si regionali de utilitati, iar in acest moment, peste 90% din facturile emise in Romania pot fi platite prin intermediul aplicatiei, de oriunde, usor si rapid", spune Calin Chira, Manager General un-doi Centru de Plati. "In dezvoltarea aplicatiei, vom continua sa aducem noi servicii in portofoliu si sa integram noi functionalitati, astfel incat utilizatorii sa aiba experiente de plata sigure, rapide si mereu la indemana".
Aplicatia este versiunea online a serviciului de plata a facturilor un-doi Centru de Plati disponibila la nivel national intr-o retea de peste 10.000 de magazine partenere.
De la momentul lansarii serviciului de plati de facturi, in 2014 si pana in prezent,... mai mult
Joi, 01 Iulie 2021, ora 18:24
Huawei construieste un nou centru de cercetare si dezvoltare la Budapesta, iar cooperarea intre Ungaria si China este mai buna ca niciodata, a declarat ministrul ungar al Afacerilor Externe si al Comertului Exterior, Peter Szijjarto, la manifestarea jubiliara a companiei Huawei, organizata marti, la Budapesta. Ministrul a subliniat ca unul dintre gigantii lumii telecomunicatiilor, Huawei lanseaza deja a treia sa investitie in Ungaria, potrivit MTI.
In capitala ungara va fi infiintat un centru de cercetare si dezvoltare care va angaja cel putin 100 ingineri, a precizat ministrul de Externe, care a calificat aceasta investitie drept o piatra de hotar din perspectiva deschiderii si a schimbarii dimensiunii economiei ungare.
Peter Szijjarto a relatat ca activitatea noului centru va fi axata pe inteligenta artificiala, pe streaming, pe tehnologiile de prelucrare a imaginilor si pe transmisia semnalelor, precum si pe sistemele de distributie de dimensiuni exceptionale.
El a evidentiat faptul ca Huawei a fost prima companie chineza cu care Ungaria a incheiat un acord strategic in urma cu 7 ani, iar infrastructura Huawei, care a fost un investitor activ si pana acum, ofera un suport solid pentru actorii pietei telecomunicatiilor din Ungaria.
Compania gigant a instalat in Ungaria si cel mai mare centru logistic al sau in afara Chinei, a precizat ministrul. El considera important faptul ca Huawei anunta investitii considerabile in Ungaria si pe timpul pandemiei si a... mai mult
Miercuri, 21 Octombrie 2020, ora 10:02
Huawei Technologies a anuntat joi ca a obtinut autorizatia oficiala pentru construirea unui centru de cercetare si dezvoltare in Anglia, in care va investi 1 miliard de lire sterline (1,2 miliarde dolari), transmite Reuters.
Noul centru va angaja circa 400 de persoane, iar activitatea sa se va concentra pe producerea de echipamente optice utilizate in sistemele de comunicatii cu fibra optica, potrivit unui comunicat publicat de grupul chinez.
Construirea centrului de cercetare ii va nemultumi probabil pe oficialii americani si pe unii parlamentari britanici, care afirma ca echipamentele Huawei sunt folosite de Beijing pentru spionaj si ca Marea Britanie ar trebuie sa reconsidere o decizie din luna ianuarie care permite ca grupul chinez sa aiba un rol limitat in retlele 5G din tara. Compania neaga acuzatiile.
Oficialii britanici analizeaza cum pot preveni cat mai bine riscurile de securitate implicate de Huawei, in contextul unor noi sanctiuni anuntate de Statele Unite in luna mai, care au rolul sa opreasca aprovizionarea Huawei cu microcipuri avansate necesare echipamentelor pe care le produce. O decizie este asteptata in urmatoarele saptamani.
Vicepresedintele Huawei, Victor Zhang, a declarat ca tehnologia care va fi dezvoltata la noul centru va fi separata de cea luata ca tinta de restrictiile americane si ca este gresit sa sugerezi ca anuntul a fost facut pentru a influensa decizia Marii Britanii. ...citeste mai departe despre "Huawei a obtinut autorizatia... mai mult
Vineri, 26 Iunie 2020, ora 09:19
Gigantul IT Google ar fi inchiriat un etaj din turnul de birouri Unirii View - o suprafata de aproximativ 1.000 de metri patrati - in apropiere de Piata Unirii din Bucuresti.
Compania vrea sa inaugureze, anul viitor, un centru de cercetare in tara noastra, potrivit unor surse citate de Profit.ro.
Investitia gigantului IT ar fi una considerabila, noteaza sursa amintita.
Deocamdata, compania are la nivel local doar doi angajati.
Google Bucharest SRL, filiala Google in Romania, a anuntat statul ca a inregistrat, pe 2018, o cifra de afaceri de 20,6 milioane de lei.
Citeste si:
Google isi lanseaza o platforma de jocuri video in streaming (Video)Google accepta sa plateasca aproape un miliard de euro ca sa scape de Fiscul din FrantaProcurorii generali din 48 de state SUA au deschis o ancheta impotriva Google ...citeste mai departe despre "Google ar urma sa deschida, anul viitor, primul centru de cercetare din Romania" pe Ziare.com mai mult
Miercuri, 06 Noiembrie 2019, ora 08:49
Infosys, lider global in consultanta si servicii digitale de ultima generatie, anunta deschiderea unui Centru de Securitate Cibernetica in Bucuresti.
Conform unui comunicat remis, luni, AGERPRES, infiintarea acestui centru reprezinta o extindere a serviciilor furnizate prin intermediul Centrului de Inovatie Digitala Infosys, deschis in Bucuresti in urma cu cateva luni.
"Centrul de Securitate Cibernetica va oferi servicii complete de monitorizare si protectie cibernetica in timp real, 24/7, pentru a sprijini companii europene si globale in demersul lor de transformare digitala. Aceste servicii - ce includ monitorizare, managementul si remedierea problemelor, depistarea amenintarilor potentiale, analize de securitate, descoperirea incidentelor si modalitati adecvate de reactie - vor fi furnizate de specialisti certificati si cu inalta calificare in domeniul securitatii cibernetice. Serviciile oferite respecta in totalitate reglementarile nationale specifice", se mentioneaza in comunicat.
Totodata, Infosys isi extinde actuala echipa din Romania prin recrutarea de talente pe plan local si prin investitii in formare avansata atat pentru angajatii actuali, cat si pentru cei viitori.
"Pe parcursul transformarii lor digitale, companiile trebuie sa asigure, in mod constant, un mediu securizat in care clientii sa aiba deplina incredere. Protectia impotriva amenintarilor cibernetice actuale si viitoare este vitala. Fiecare afacere trebuie sa fie, inca de la inceput, un... mai mult
Luni, 29 Iulie 2019, ora 13:16
Efectele negative ale Brexitului au ajutat New York-ul sa depaseasca Londra, pentru a deveni principalul centru financiar al lumii, arata rezultatele unui studiu realizat de compania Duff & Phelps in randul a 180 de directori de fonduri de gestionare a activelor, firme de private equity, fonduri de investitii speculative, banci si agentii de brokeraj, transmite Reuters.
Participantii la studiu, care isi desfasoara activitatea in Marea Britanie, SUA, Hong Kong, Irlanda, Singapore si Luxemburg, au fost intrebati unde cred ca se afla principalul centru financiar global. Putin peste 50% din respondenti au declarat ca in prezent vad New York-ul ca fiind cel mai mare centru financiar al lumii, in crestere cu 10% fata de 2018, in timp ce 36% vad Londra ca lider, in scadere cu 17% fata de anul trecut.
"Brexitul a provocat anul trecut multe incertitudini privind evolutia economiei britanice, acum s-a ajuns la o criza de amploare. In viitor, ne asteptam totusi la o difuzie a influentei: 12% din respondenti au declarat ca pana in 2024 se asteapta ca principalul centru financiar global sa fie Hong Kong", se arata in raportul Duff & Phelps.
Compania apreciaza ca o evolutie buna o au si o serie de centre financiare din UE, cum ar fi Dublin, Frankfurt si Luxemburg, care beneficiaza de declinul Londrei.
Analistii avertizeaza ca rolul Londrei de centru financiar mondial este in pericol daca divortul Marii Britanii de UE va duce la pierderea capacitatii bancilor britanice de... mai mult
Marti, 28 Mai 2019, ora 11:07
Infosys (NYSE: INFY), lider global in consultanta si servicii digitale de ultima generatie, a anuntat deschiderea unui Centru de Inovatie Digitala in Bucuresti, in cadrul unei ceremonii la care au participat oficiali guvernamentali si reprezentanti ai mediului academic.
Centrul se va concentra pe dezvoltarea de proiecte pentru clienti care au nevoie de tehnologii digitale de ultima ora, incluzand Cloud, Big Data, Inteligenta Artificiala si Automate de Invatare.
Infosys va investi in programe de formare atat pentru angajatii actuali, cat si pentru noii angajati.
Aceste programe de instruire se vor concentra pe mai multe competente cheie, printre care experienta utilizatorilor, Cloud, Big Data, ofertele digitale, abilitatile tehnologice de baza si abilitatile de informatica.
De asemenea, compania a anuntat ca incheie acorduri cu Universitatea din Bucuresti si cu Universitatea Politehnica Bucuresti, in vederea unor parteneriate strategice pentru inovare tehnologica si pentru dezvoltarea fortei de munca din Romania, constand inclusiv in cursuri comune de formare, burse si cercetare.
Programele de formare pentru Romania vor valorifica cunostintele si cele mai bune practici pe care compania le-a dezvoltat prin decenii de experienta acumulata in cadrul Centrului de Educatie Globala Infosys, una dintre cele mai mari universitati corporative din lume, cu sediul in Mysore, India.
Totodata, Infosys are in plan deschiderea in aceasta vara a unui Centru de Securitate... mai mult
Joi, 14 Martie 2019, ora 12:00
HOSPICE Casa Sperantei a inaugurat primul centru socio-medical din Romania destinat exclusiv copiilor cu boli incurabile si familiilor acestora. Prin diferitele forme de terapii, de la cele clasice la cele revolutionare, prin tehnologie, noul centru este un proiect unic nu doar in tara, ci in intreaga regiune.
Centrul socio-medical HOSPICE de la Adunatii Copaceni, amenajat pe domeniul donat de catre familia Florescu, a fost inaugurat dupa o investitie totala de 1,7 milioane de euro, suma provenita de la sponsorii si donatorii care sustin cauza ingrijirii paliative.
Cladirile care existau pe domeniul de la Adunatii Copaceni, inclusiv conacul (cladire de patrimoniu), au intrat intr-un proces complex de renovare si utilare, iar lucrarile au fost finalizate datorita sprijinului oferit cu generozitate de partenerii fundatiei.
Amenajat pe un domeniu pitoresc, langa Capitala, centrul va include o unitate cu 12 paturi ce va oferi ingrijire paliativa copiilor, spatii pentru activitati educativ-terapeutice destinate copiilor, un adapost dedicat familiilor aflate in situatii limita (6 apartamente sociale), un centru educational, un centru de zi pentru diferite terapii ocupationale, o cladire destinata activitatilor de kinetoterapie, o cladire destinata taberelor de vara, un centru de terapie pentru familii si un centru educational destinat personalului medical.
Reprezentantii centrului precizeaza ca, in momentul in care centrul va functiona la capacitate maxima, in... mai mult
Luni, 24 Septembrie 2018, ora 17:56
Dupa 10 ani de activitate, un centru care ajuta copiii bolnavi de autism din Bistrita-Nasaud si judetele invecinate risca sa fie inchis din cauza schimbarilor fiscale. Centrul "Micul Print" se baza pe ajutorul financiar oferit de sute de sponsori si donatori, carora statul a decis sa le puna piedici birocratice.
Zeci de copii vor suferi din aceasta cauza, scrie Bistriteanul.
Ana Dragu, presedintele Asociatiei Autism Europa Bistrita, a explicat pentru sursa citata ca in acest moment centrul nu beneficiaza de niciun sprijin financiar de la autoritatile locale si judetene, iar serviciile psihologice oferite de centru "nu sunt decontate de statul roman sub nicio forma", in conditiile in care un copil cu autism are nevoie de circa 8 ore de terapie comportamentala pe zi.
In plus, copiii sunt incadrati in invatamantul de masa cu insotitori scolari, formati si platiti tot cu ajutorul banilor adunati si oferiti de parinti.
"Cum am reusit? Pai, foarte greu, tarandu-ne de la o luna la alta, cu un contabil minunat care a facut 90% din volumul de munca necesar, gratuit, incadrandu-ne intr-un buget care era format din 20% sponsorizari de la firme mici si 80% fonduri provenite din declaratiile de 2% din impozitul pe venit, colectate de parinti si depuse anual la administratiile financiare", a mai spus aceasta.
Din cauza schimbarilor fiscale, insa, centrul Micul Print risca sa isi inchida portile. De exemplu, sponsorii mari trebuie sa aiba o cifra de afaceri de peste 1... mai mult
Luni, 29 Ianuarie 2018, ora 09:50