Gartner declara ca piata de servicii Cloud va atinge o crestere de 17.5%, urmand sa ajunga in anul 2019 la impresionanta suma de 214.3 miliarde de dolari. Infrastructura de servicii Cloud sau infrastructura ca serviciu (IaaS) va fi liderul de piata si va creste cu 27.5% in 2019 pentru a atinge 38.9 miliarde de dolari, fata de 30.5 miliarde de dolari in 2018.
Conform Gartner, serviciile Cloud vor avea o crestere de 21.8% - lucru ce ii plaseaza printre furnizorii de servicii Cloud cu cea mai rapida crestere.
Un numar tot mai mare de organizatii din intreaga lume considera tehnologia Cloud un instrument simplu, dar eficient, pentru transformarea digitala.
Tehnologia Cloud ofera o gama variata de optiuni inovative care promit sa imbunatateasca fluxurile de lucru desfasurate la nivelul intregii companii, sa elimine lacunele din procesul de administrare al activitatii desfasurate si sa motiveze angajatii la nivelul intregii organizatii si din cadrul tuturor departamentelor.
Un Call-Center reprezinta principala sursa de asistenta, evoluand in paralel cu cererile si asteptarile clientilor.
Astfel, acesta trebuie sa se adapteze la realitatea Omnichannel in care clientii migreaza de-a lungul canalelor, asteptandu-se ca organizatia sa ii urmeze, sa le inregistreze datele si actiunile si sa le furnizeze un sprijin proactiv.
Pentru a fi la inaltimea acestor asteptari, activitatile trebuie sa asigure medii CX eficiente, puternice si flexibile care sa impulsioneze... mai mult
Joi, 18 Iulie 2019, ora 12:28
Google a anuntat ca va reduce din nou tarifele pentru serviciile cloud oferite companiilor, cu 10%, in incercarea de a atrage clienti de la competitorul Amazon, pe o piata estimata la 45 de miliarde de dolari anul trecut, informeaza Bloomberg.
Anuntul a fost facut de Urs Holzle, unul dintre vicepresedintii Google.
Reducerile sunt posibile datorita scaderii costurilor pentru componentele hardware si a cresterii eficientei centrelor de date detinute de Google, a precizat el.
Concurenta dintre google si Amazon reduce preturile serviciilor
Google si Amazon se afla intr-o competitie a tarifelor pentru serviciile cloud de la inceputul anului.
Astfel, Google a anuntat in martie ca reduce cu 30% preturile pentru mai multe servicii, printre care si Compute Engine. Ulterior, Amazon a coborat preturile serviciilor din Amazon Web Services in medie cu 28%.
Google concureaza cu liderul Amazon, precum si cu Microsoft si Rackspace Hosting pe o piata a serviciilor cloud estimata la 45 de miliarde de dolari anul trecut, potrivit companiei de cercetare de piata IDC.
Divizia cloud a Google ofera companiilor infrastructura IT pe web, aplicatii si servicii.
In loc sa infiinteze propriile centre de date si sa plateasca sume mari pentru licente si intretinere, companiile folosesc reteaua unui furnizor, platind in functie de capacitatea informatica utilizata. mai mult
Joi, 02 Octombrie 2014, ora 15:11
Deja o solutie imposibil de ignorat in domeniul IT, Cloud Computing-ul permite companiilor sa-si externalizeze datele, posta electronica, fisierele precum si alte aplicatii catre platforme virtuale prin intermediul unor servere in retea care sunt accesibile oricand si de oriunde, atat timp cat exista o conexiune functionala la Internet.
Impactul Cloud Computing-ului este de asa natura incat aduce schimbari nu numai in ceea ce priveste performantele globale ale unei companii, dar si organizarea interna a acesteia din urma, in special a departamentului IT. Aceasta oportunitate modifica paradigma practicilor obisnuite de backup, aducand instrumente noi si perspective de evolutie pentru companiile care aleg sa o utilizeze.
O solutie avantajoasa si flexibila
Mentenanta serverelor, dispozitivele de stocare, retelele sau soft-urile de virtualizare, infrastructura IT voluminoasa: toate aceste elemente reprezinta o investitie si un buget colosal pentru departamentul IT. Solutia Cloud Computing faciliteaza evitarea acestor costuri - eliberand utilizatorul de investitia de capital - si, mai mult, se adapteaza perfect nevoilor specifice ale fiecarei companii.
Exista 3 tipuri de Cloud: Saas (Software as a Service, administrarea Cloud-ului facandu-se de catre furnizor), Paas (Platform as a Service, implementare automatizata a aplicatiilor) si Iaas (Infrastructure as a Service, servere disponibile si utilizabile direct de catre client). In toate cele 3 cazuri, facturarea... mai mult
Miercuri, 17 Septembrie 2014, ora 08:25
3Hewlett-Packard a anuntat ca va investi peste un miliard de euro, in urmatorii doi ani, pentru a-si dezvolta oferta de produse si servicii de cloud computing.
Compania a precizat ca va deschide 20 de centre "OpenStack" in urmatoarele 18 luni, informeaza Reuters.
OpenStack, un proiect de cloud computing co-fondat de HP, ofera o platforma gratuita si open-source de servicii gratuite publice si private.
HP a semnat saptamana trecuta un contract cu producatorul Foxconn Technology pentru productia de servere pentru serviciile cloud.
Serviciile cloud computing sunt tot mai cautate de companii
Servicii de cloud au devenit din ce in ce mai cautate atat de companiile mari, cat si de strat up-uri.
Recent, Amazon si Google au redus preturile pentru cea mai mare parte a serviciilor de cloud computing oferite, dupa ce tot mai multe companii au intrat pe acest sector.
Cisco Systems si-a prezentat planurile pentru acest tip de servicii in luna martie, afirmand ca va investi un miliard de dolari in urmatorii doi ani, in timp ce Microsoft a anuntat ca va extinde serviciile de stocare. mai mult
Miercuri, 07 Mai 2014, ora 12:27
Romania va avea o o infrastructura de tip cloud destinata eficientizarii activitatii institutiilor publice, in valoare estimata de 76,2 milioane de lei (aproximativ 16 milioane de euro), odata cu lansarea oficiala a proiectului in cadrul unei conferinte de specialitate, organizata miercuri de Institutul National de Cercetare-Dezvoltare in Informatica Bucuresti (ICI), dezvoltatorul de program.
Finantarea proiectului, pentru care s-a pornit licitatie in data de 1 aprilie, este realizata din fonduri structurale si are loc prin intermediul Organismului Intermediar pentru Promovarea Societatii Informationale (OIPSI) din cadrul Ministerului Societatii Informationale /MSI.
ICI Bucuresti a demarat marti o licitatie deschisa pentru implementarea acestei platforme de cloud computing pentru institutiile publice, dupa cum reiese din informatiile postate in Sistemul Electronic de Achizitii Publice (SEAP).
Conform caietului de sarcini, platforma ar urma sa asigure resursele IT de procesare si stocare, precum si comunicatii performante pentru ca ministerele, agentiile si alte institutii locale sau centrale sa aiba posibilitatea sa migreze tehnica de calcul regasita sub forma de centre de date locale sau calculatoare individuale, pe o platforma unica. In acest mod, se estimeaza o reducere a costurilor la nivel local cu administrarea propriei infrastructuri IT, specifice fiecarei institutii.
Obiectivele proiectului 'Infrastructura de tip cloud pentru institutiile publice din... mai mult
Miercuri, 02 Aprilie 2014, ora 13:02
Piata centrelor de contact in cloud se estimeaza ca va creste, in medie, cu 12,1% in anii urmatori, in timp ce piata centrelor de contact cu solutii implementate la locatie urmeaza sa creasca cu doar 5,5%, se arata in analiza realizata de compania de consultanta Frost & Sullivan.
Anul 2012 a fost primul in care cheltuielile pentru centrele de contact in cloud le-au depasit pe cele din piata centrelor de contact cu solutii implementate la locatie.
Piata globala a centrelor de contact in cloud a ajuns la 1,76 miliarde dolari
Piata globala a centrelor de contact in cloud a crescut de la 1,56 miliarde de dolari in 2011, la 1,76 miliarde dolari in 2012, ceea ce reprezinta o crestere de 12,8%. Calculul include cheltuielile realizate cu aplicatiile pentru ACD (automatic call distributor), IVR (interactive voice response), contact outbound, chat, monitorizarea calitatii, managementul fortei de munca si analytics.
In aceeasi perioada, valoarea totala a pietei centrelor de contact cu solutii implementate la locatie a crescut cu doar 0,6%, de la 1,61 miliarde dolari la 1,62 miliarde dolari. Desi nu este o comparatie directa, avand in vedere ca taxele de intretinere nu sunt incluse in estimarile pietei, acest lucru confirma tendinta de crestere in cazul clientilor care aleg sa gazduiasca in cloud intreaga infrastructura a centrului de contact sau doar o parte a acesteia.
"Datele furnizate de Frost & Sullivan confirma opinia noastra asupra dezvoltarii pietei.... mai mult
Joi, 23 Ianuarie 2014, ora 17:44
IBM va deschide 15 noi centre de date care vor fi amplasate pe cinci continente pentru a-si extinde serviciile cloud si pentru a intra pe noi piete.
Noile centre de date ale IBM, investitii de 1,2 miliarde de dolari, vor fi amplasate in Washington, Mexico City, Dallas, China, Hong Kong, Londra, Japonia, India si Canada, compania avand in plan extinderea prezentei in Orientul Mijlociu si Africa in 2015, transmite Reuters.
Prin aceasta investitie, numarul de centre de date ale IBM vor ajunge la 40 in acest an si va dubla capacitatea de stocare cloud a SoftLayer, companie care inchirieaza spatiunde stocare si care a fost preluata de IBM anul trecut pentru doua miliarde de dolari.
"Extinderea la nivel global are scot accelerarea prezentei pe noi piete bazate pe cresterea cererii de servicii clod", a anuntat compania.
Piata cloud computer va creste pana la 200 miliarde de dolari, in 2020
Conform IBM, piata globala a serviciilor cloud va ajunge la 200 de miliarde de dolari in 2020.
IBM said the global cloud market is estimated to grow to $200 billion by 2020.
Tot mai multe companii se arata interesate de serviciul cloud computing, prin care se inchirieaza puterea de calcul a computerului, serviciile de stocare si altele, din centrele de date, care sunt impartite cu altii clienti, costurile fiind mult mai reduse.
De asemenea, IBM a anuntat ca va folosi tehnologia web hosting de la SoftLayer pentru serviciile cloud. Prin preluarea acestei companii, IBM a... mai mult
Vineri, 17 Ianuarie 2014, ora 11:59
Google este pe cale sa devina noul gigant in domeniul cloud, dupa Amazon.com, fiind posibil ca divizia de profil a grupului sa aduca venituri de 10 miliarde de dolari, chiar mai mari decat cele generate de YouTube, a declarat luni Colin Sebastian, analist la compania de consultanta Baird.
Divizia cloud a Google ofera companiilor infrastructura IT pe web, aplicatii si servicii.
"Google se afla in prima faza de capitalizare a unei strategii de tipul AWS, prin care vrea sa ofere o gama larga de servicii cloud firmelor mici si mijlocii dar si companiilor mari", a spus Sebastian, citat de MarketWatch.
Strategia AWS se refera la Amazon Web Services, care a scos in evidenta potentialul de crestere a domeniului cloud computing, oferind afaceri pe Internet, infrastructura IT la un cost scazut si servicii.
In loc sa infiinteze propriile centre de date si sa plateasca sume mari pentru licente si intretinere, companiile folosesc reteaua unui furnizor, platind in functie de capacitatea informatica utilizata.
Compania tinteste 20% din piata de e-mail
Domeniul cloud inregistreaza crestere rapida, iar Google este bine pozitionata sa se dezvolte.
"Consideram ca Google poate ca capteze 20% din cota de piata pentru e-mail", a aratat analistul.
El a adaugat ca afacerile Google in domeniul cloud pot aduce grupului minim 10 miliarde de dolari si, la fel ca in cazul AWS, acest fapt va provoca probleme pentru unii operatori traditionali din industria IT. mai mult
Marti, 13 August 2013, ora 08:36
Omul modern a intrat intr-o noua era, a cloud computing-ului, care nu inseamna altceva decat o adaptare tehnologica la viteza cu care circula informatiile, la viteza pe care o cer consumatorii.
Cloud computing-ul nu mai este un concept, ci o realitate. IBM construia inca din 2010 un centru de date, prin intermediul caruia intentiona sa oferii servicii de tip cloud companiilor. Dupa investitii de milioane de dolari au venit si rezultatele: IBM are clienti puternici, companii precum Allianz, Axa, Bitdefender sau eMAG, cel mai mare magazin online din Romania.
Potrivit vocilor din piata, o companie mare poate plati pana la 300.000 de euro daca doreste sa investeasca in infrastructura unui cloud privat.
Cloud-ul privat se refera la o infrastructura extrem de performanta, disponibila la sediul companiei printr-un set de aplicatii software si sisteme hardware care au aceeasi performanta precum centrele de date ale providerilor de cloud public, precum Google sau Microsoft.
In Romania nu exista studii detaliate privind piata de cloud, dar la nivel global serviciile de cloud adresate companiilor a generat doar anul trecut 111 miliarde de dolari, potrivit companiei de cercetare Gartner. Potrivit celor mai recente estimari, facute de aceeasi companiei, piata de servicii cloud va ajunge anul acesta la 131 de miliarde de dolari, iar anul viitor la 150 de miliarde de dolari. Pana in 2020, piata de cloud va fi ajuns la 241 de miliarde de dolari, au spus specialistii Gartner.... mai mult
Luni, 03 Iunie 2013, ora 14:21